25 Temmuz 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Sinan Ateş cinayeti davasında sanıklar savunma yaptı

Sinan Ateş cinayeti davasında sanıklar savunma yaptı

Haberton - Haberton
4 Mart 2026 - Güncellenme Tarihi 5 Mart 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş cinayetinde ana dosyadan ayrılan toplam 10 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Duruşmada savunma yapan sanıklardan dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, 'Mesajlaşmalarınızda geçen 'S.A.' kim olabilir?" sorusuna "İsmi S ile başlayıp soyadı A ile başlayan herkes olabilir" yanıtını verdi.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş'in, 30 Aralık 2022'de Ankara Çankaya'da silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin ana dava, Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tetikçi Eray Özyağcı, motosiklet sürücüsü Vedat Balkaya ve cinayet mahallinde keşif yapan Suat Kurt, 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş ise 'Tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 5 sanık, 2 yıl ile 18 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılırken, 10 sanık hakkında beraat kararı verildi, 2 sanığın dosyası ise ayrıldı.

Öte yandan, Sinan Ateş'e ilişkin bazı bilgileri öldürülmeden önce temin etmek, cinayetin ardından da olaya karışanların gizlenmesine yardımcı olmakla suçlanan dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Yardımcısı Suat Yılmazzobu, eski Çubuk Ülkü Ocakları Başkanı Gürsel Horat ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi'nde görevden uzaklaştırılan komiser Talha Atalay'ın da aralarında bulunduğu 8 sanık hakkında Ankara 34'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 1 Temmuz’da görülen davanın 2'nci duruşmasında mahkeme; davanın, 22 sanıklı ana davadan dosyası ayrılan Mustafa Ensar Aykal ve Serdar Öktem'in yargılandığı dava ile birleştirilmesine karar verdi.

Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Suat Yılmazzobu ve Talha Atalay ile Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, annesi Saniye Ateş, ablaları Selma Ateş, Sevda Ateş ve taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklar Burak Kılıç ve Gökhan Türkmen ise duruşmaya bulundukları şehirlerden Segbis (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile bağlandı.

Maktulün Yaşadığı Sitede Birden Fazla Bina Var

Mahkeme başkanı, daha önce mevcut mahkemede savunması alınamayan sanık Burak Kılıç'a, Sinan Ateş'in evinin bulunduğu yerin fotoğrafını Tolgahan Demirbaş'a neden gönderdiğini ve görüntüleri talep üzerine gönderip göndermediğini sordu. Kılıç, Tolgahan Demirbaş'ı aynı camiadan olmaları nedeniyle tanıdığını belirterek, "Bunu benden kimse istemedi. İsteseydi mutlaka hatırlardım. Olayın üzerinden çok zaman geçtiği için hatırlamıyorum.

Maktulün yaşadığı sitede birden fazla bina vardır. Maktulün tam nerede yaşayıp yaşamadığını bilmiyorum. Görüntüleri çekip çekmediğimi de hatırlamıyorum, sosyal medyadan, internetten bulmuş olabilirim" dedi.

'Bir Husumetim Yok'

Kılıç, Sinan Ateş'i Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapması nedeniyle bildiğini ifade ederek, "Bire bir o beni ben de onu tanımam. Bir husumetim yok. Tolgahan Demirbaş ile mesajlaşmalardaki 'S.A.' Sinan Ateş değil. Kim olduğunu hatırlamıyorum" diye konuştu.

Ateş ailesinin avukatlarının, "S.A.'nın Sinan Ateş olmadığını söylediniz. O zaman S.A. kim olabilir?" sorusu gelmesi üzerine Kılıç, "İsmi S ile başlayıp soyadı A ile başlayan herkes olabilir" yanıtını verdi.

Mahkeme başkanının, "Biz de olabileceğini biliyoruz. Senin çevrenden kim olabileceğini soruyoruz" demesi üzerine Kılıç, "Bilmiyorum" dedi.

Otele Sahte Kimlikle Giriş Yaptı

Ana davada 'Azmettiricilik'ten ceza alan Doğukan Çep'in kaldığı otelin sahibi, tutuksuz sanık Gökhan Türkmen de savunmasında, "Doğukan Çep, olay günü otelimize sahte kimlikle giriş yapmıştır. Kimliğin sahte olup olmadığını tespit etmek bizim yetkimizde değildir. Sahte kimlik adına yapılmış ödememiz de mevcuttur. Ben olay günü zaten şehir dışındaydım.

Bu nedenle beraatimi talep ediyorum" dedi.

Cinayetle Hiçbir Alakam Yok

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi'nde görevden uzaklaştırılan komiser sanık Talha Atalay da "Benim bu cinayetle hiçbir alakam yoktur. Tolgahan Demirbaş ile aynı camiadan olmamız sebebiyle suçlanıyorum. Neden ağır cezada yargılandığımı anlamıyorum. Adli kontrol tedbirlerimin kaldırılmasını talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu Savunmaların Yalan Olduğuna Eminim

Sinan Ateş’in ablası Sevda Ateş de savunmalara tepki göstererek, "Hatırlamıyorum' diyorlar. Adaletin onlara hatırlatmasını istiyorum. Adalete güvenim sonsuz. Eminim ki bu olayın her saniyesi akıllarındadır.

Bu önemsiz bir olay değil. Her şeyi hatırlıyorlar. Bu savunmaların yalan olduğuna eminim" dedi.

Duruşma Ertelendi

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, bilirkişi raporunun gelmesinin beklenmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, sanık avukat Serdar Öktem'in 6 Ekim'de İstanbul Zincirlikuyu'da aracında uzun namlulu silahlarla öldürülmesinin ardından dosyasının ayrılmasına hükmetti. Sanıklardan Yunus Hasar hakkında uygulanan adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına, diğer sanıklar yönünden ise adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verildi. Duruşma 24 Haziran'a ertelendi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Şile Belediye Meclisi’nde ‘barınak’ tartışması: Sokakta hayvan kalmadı ki veterinerlik olarak hepsini öldürdük

Sonraki Haber

Bakan Memişoğlu, ‘Külliye’de Ramazan’ etkinlik alanını ziyaret etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Mansur Yavaş, Özgür Özel’i tebrik etti
Öne Çıkan

Mansur Yavaş, Özgür Özel’i tebrik etti

25 Temmuz 2026
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, görevden uzaklaştırıldı
Öne Çıkan

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, görevden uzaklaştırıldı

24 Temmuz 2026
Meclis'ten geçti; En düşük emekli aylığı 23 bin 552 liraya yükseltildi
Öne Çıkan

Meclis’ten geçti; En düşük emekli aylığı 23 bin 552 liraya yükseltildi

24 Temmuz 2026
Gülistan Doku soruşturmasında Handan Sonel tutuklandı
Öne Çıkan

Gülistan Doku soruşturmasında Handan Sonel tutuklandı

24 Temmuz 2026
Özgür Özel Yeni Parti’nin genel başkanı seçildi
Öne Çıkan

Özgür Özel Yeni Parti’nin genel başkanı seçildi

24 Temmuz 2026 - Güncellenme Tarihi 25 Temmuz 2026
Fatih Altaylı'nın Ahbap soruşturmasındaki ifadesi ortaya çıktı
Öne Çıkan

Fatih Altaylı’nın Ahbap soruşturmasındaki ifadesi ortaya çıktı

24 Temmuz 2026
Sonraki Haber

Bakan Memişoğlu, 'Külliye'de Ramazan' etkinlik alanını ziyaret etti

En Güncel Haberler

Sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

25 Temmuz 2026
Adana'da boşanma aşamasındaki eşini uykusunda tabancayla öldürdü
Yerel Haberler

Adana’da boşanma aşamasındaki eşini uykusunda tabancayla öldürdü

25 Temmuz 2026
İstanbul’da sağanak etkili oluyor -1
Yerel Haberler

İstanbul’da sağanak etkili oluyor -1

25 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kırıkkale’de fırtınada iki ayrı caminin minaresi devrildi

25 Temmuz 2026
Yaşam

Bakan Fidan, Libya Ulusal Ordusu Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Hafter ile bir araya geldi

25 Temmuz 2026
Yaşam

MKE TOLGA, SSB heyetine kabiliyetlerini sergiledi

25 Temmuz 2026
Yaşam

Erciyes Basın Ödülleri’nde Demirören Medya’ya 3 ödül

24 Temmuz 2026 - Güncellenme Tarihi 25 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kırıkkale’de yolcu otobüsü devrildi: 40 yaralı

Kırıkkale’de yolcu otobüsü devrildi: 40 yaralı

- Haberton
25 Temmuz 2026

Kırıkkale’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkan yolcu otobüsünün devrildiği kazada 40 kişi yaralandı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Samsun kara...

Sosyal medya neden mutsuz ediyor? Uzmanlar sürekli kaydırmanın ruh sağlığına etkilerini anlattı

İnternetten dolandırılan kişi ne yapmalı? Uzmanlardan ilk dakikalarda hayat kurtaran uyarılar

Sıcak hava neden baş ağrısı yapar? Uzmanlar yaz aylarında artan şikayetlerin sebebini açıkladı

Ders çalışırken müzik dinlemek başarıyı etkiler mi? Uzmanlar hangi tür müziğin verimi artırdığını açıkladı

Güncel Haber

Sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

25 Temmuz 2026
Adana'da boşanma aşamasındaki eşini uykusunda tabancayla öldürdü

Adana’da boşanma aşamasındaki eşini uykusunda tabancayla öldürdü

25 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton