8 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Gündem - Silivri açıklarında batan gemideki mürettebat için çalışmalar devam ediyor: 3 kişi güvertede

Silivri açıklarında batan gemideki mürettebat için çalışmalar devam ediyor: 3 kişi güvertede

Haberton - Haberton
8 Eylül 2026
- Gündem
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Silivri açıklarında ‘Alsu’ isimli yük gemisiyle çarpıştıktan sonra batan ‘Tuğberk İmamoğlu’ isimli yük gemisindeki kayıp 10 mürettebatı arama kurtarma çalışmaları 7’nci gününde devam ediyor.

Kayıp mürettebatın yakınlarının Silivri sahilindeki kriz merkezinde umutlu bekleyişi sürerken, gemi personeli Nidai Duman’ın kızı Süreyya Keleş, “Biz 3 kişinin güvertede olduğunu duyunca sevinmiştik açıkçası. En azından orada şu anda hala biri var mı yok mu bilinmiyor. ROV cihazı devam ediyor çalışmalarına ama en azından o yaşam mahallinin yukarı çıkarılabilmesi, bir bot ve balon sisteminden bahsetti. Tamamıyla o firmadan gelecek olan analize bağlı. Tabii bu da bizim için büyük bir umut oldu. Beklemeye devam ediyoruz.” dedi.

Silivri açıklarının yaklaşık 18 mil güneyinde 2 Eylül’de Kocaeli’den Aliağa’ya giden Türk bayraklı Alsu isimli ticari gemi ile İskenderun Limanı’ndan Karadeniz Ereğli’ye giden Tuğberk İmamoğlu isimli ticari gemi çarpıştı. Çarpışmanın ardından Tuğberk İmamoğlu isimli gemi battı. Gemide bulunan 10 mürettebattan haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarınca başlatılan arama kurtarma çalışmaları 7’nci gününde aralıksız sürdürülüyor.

ROV cihazıyla sürdürülen çalışmalarda, geminin yaşam mahallinin bulunduğu bölümün çıkarılmasına yönelik de değerlendirmeler yapılıyor.

Ailelerin umutlu bekleyişi sürüyor

Silivri sahilinde kaymakamlık ve AFAD koordinasyonunda oluşturulan kriz merkezinde bekleyen kayıp mürettebatın yakınları, gelecek iyi haberi bekliyor. ‘Tuğberk İmamoğlu’ gemisinde güverte lostromosu olarak görev yapan Nidai Duman’ın kızı Süreyya Keleş, dün akşam Silivri Kaymakamı Murat Eren’in batık geminin bulunduğu yerden çıkarılıp çıkarılamayacağı konusunda bir firmayla görüştüğünü kendilerine söylediğini belirtti.

Bu açıklamanın kendilerine umut verdiğini belirten Süreyya Keleş, “En azından orada şu anda hala biri var mı yok mu bilinmiyor. Rov cihazı devam ediyor çalışmalarına ama en azından o yaşam mahallinin yukarı çıkarılabilmesi, bir bot ve balon sisteminden bahsetti. Tamamıyla o firmadan gelecek olan şeye, analize bağlı. Bize açıklanan son bilgi bu. Tabii bu da bizim için büyük bir umut oldu. O yüzden bekliyoruz, beklemeye devam ediyoruz.” dedi.

Geminin tamamının çıkarılmasının mümkün olmadığını söyleyen Keleş, “Ama o gemi parçalanıp yaşam mahallinin balon sistemiyle belli bir seviyeye mi çıkarılacak ya da o tamamıyla gelecek olan rapora bağlı. Firma ona göre bize bir şey yapacak, söyleyecek. Tamamıyla açıklanacak olan raporla belli olacak. Şu an onun bir bilgisi verilmedi bize, bilmiyoruz. Tabii, şu anda derinlik çok yüksek. Çok derin. Teknik olarak pek bir bilgimiz yok ama bir firmanın oradan bir şeyin, oradaki yaşam alanının çıkarılabileceği umudu verildi en azından.” diye konuştu.

Mürettebattan 3 kişinin güvertede olduğu söylenildi

Keleş, “Mürettebattan 3 kişinin güvertede olduğu söylenildi. Vaktine göre, gecenin 3’ü olduğu için tahminler 7 kişinin de istirahat halinde olduğu. Eğer o alan belli bir seviyeye çıkartılırsa en azından orada birileri var mı yok mu daha net görüp, öğreneceğiz. Şu haliyle Rov cihazının çalışmaları devam ediyor ama tabii ki içeri giremediği için içeride ne var ne yok, kim var kim yok onun bir bilgisi yok.

Biz 3 kişinin güvertede olduğunu duyunca sevinmiştik açıkçası. Ama şu anda 3 kişi eğer öyle bir durum varsa ve o yaşam alanı yukarı çıkacaksa, keşke o 3 kişi de orada olsa 7 kişi de orada olsaydı. 3 kişi, iyi, çok iyi dediğimizde hâlâ 3 kişiden haber yok eğer doğruysa o da. 7 kişi içerideyse onlar çıkartılırsa, içindeyse onlar da çıkacak zaten.”

“Babamın son turuydu, ‘Ben geliyorum, merak etme’ demişti”

Babasının son seferine çıktığını belirten Keleş, “Babam güverte reis diyorlar. Muhtemelen güvertedeki o 3 kişiden bir kişi tahminimce babamdır. Çünkü babam gemide sorumlu birisiydi ve bilgisi de çoktu. Ve yatmayan bir adamdı yani işi gereği. Gemi hayatı 27-28 yıl civarında ama bu firmada 10 yıla yakındır çalışıyordu. Bu son seferiydi babamın. Yani herkese, tüm herkese aynısını söylemişti. Ve geçen hafta bugün son konuşmamızda da aynısını demişti. ‘Ben geliyorum, merak etme. Telefonum açık, ne zaman canın isterse ara’ demişti. Son konuşmamız geçen hafta bugün olmuştu.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: AFADKocaeli
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Selçuklu mirası Kırk Kardeşler Mezarlığı’nda restorasyon çalışması: Turizme kazandırılacak

Sonraki Haber

Irak’taki milis gruplar silah teslimine hazırlanıyor: “‘Terörsüz Türkiye’ en kısa sürede bölgeye tesir edecek”

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Boşanma aşamasındaki eşi Özlem'i öldürdü: 14 kez bıçaklamış, yere düşmesine rağmen durmamış
Gündem

Boşanma aşamasındaki eşi Özlem’i öldürdü: 14 kez bıçaklamış, yere düşmesine rağmen durmamış

8 Eylül 2026
"En iyi yangın, hiç çıkmayan yangındır": Yazın bitmesine rağmen, yangın riski devam ediyor
Gündem

“En iyi yangın, hiç çıkmayan yangındır”: Yazın bitmesine rağmen, yangın riski devam ediyor

8 Eylül 2026
Silivri’de batan gemideki 10 mürettebatı arama çalışmaları 7'nci gününde devam ediyor
Gündem

Silivri’de batan gemideki 10 mürettebatı arama çalışmaları 7’nci gününde devam ediyor: Ailelerin bekleyişi sürüyor

8 Eylül 2026
Bağ evinde arkadaşını kazara vurup ölümüne neden olmuştu: 'Taksirle ölüme neden olma'dan tutuklandı
Gündem

Bağ evinde arkadaşını kazara vurup ölümüne neden olmuştu: ‘Taksirle ölüme neden olma’dan tutuklandı

8 Eylül 2026
Çalıştığı şirketten 122 milyon lira çalan muhasebe müdürü yakalandı; 19 gözaltı
Gündem

Çalıştığı şirketten 122 milyon lira çalan muhasebe müdürü yakalandı; 19 gözaltı

8 Eylül 2026
28 ilde uyuşturucu satıcılarına operasyon: 80 tutuklama
Gündem

28 ilde uyuşturucu satıcılarına operasyon: 80 tutuklama

8 Eylül 2026
Sonraki Haber
Irak'taki milis gruplar silah teslimine hazırlanıyor: "'Terörsüz Türkiye' en kısa sürede bölgeye tesir edecek"

Irak'taki milis gruplar silah teslimine hazırlanıyor: "'Terörsüz Türkiye' en kısa sürede bölgeye tesir edecek"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Bahçeli’den İzmir’in kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü mesajı
Politika

Bahçeli’den İzmir’in kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü mesajı

8 Eylül 2026
KKTC'de 3 kişide Batı Nil virüsü tespit edildi
Dış Haberler

KKTC’de 3 kişide Batı Nil virüsü tespit edildi

8 Eylül 2026
Yeni Partili Emre: Butlanla hareket etme durumu yok
Politika

Yeni Partili Emre: Butlanla hareket etme durumu yok

8 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Recep Yazıcıoğlu mezarı başında anıldı

8 Eylül 2026
Yaşam

Yolunu kaybeden 76 yaşındaki kadını polis evine ulaştırdı

8 Eylül 2026
Yaşam

Küçükçekmece’de imam, yardım parası usulsüzlüğü iddiasıyla şikayetçi olan müezzine saldırdı

8 Eylül 2026
Yaşam

450 binden fazla kadın ‘Okuryazarlık Seferberliği’ ile okuma yazma öğrendi

8 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Sulama kanalında kaybolan 14 yaşındaki Yusuf’un cansız bedeni bulundu

Şanlıurfa’da sulama kanalında kaybolan Yusuf Kılıç’ın cansız bedeni bulundu

- Haberton
8 Eylül 2026

Şanlıurfa’da serinlemek için girdiği sulama kanalında akıntıya kapılarak kaybolan Yusuf Kılıç’ın cansız bedeni, yaklaşık 25 saat süren arama çalışmalarının ardından...

Türkiye’de sağlık okuryazarlığı: Hastaları bilgilendirme sorunu var mı?

Telefonda ‘evet’ demek dolandırılmaya yol açar mı? Uzmanlar asıl riske dikkat çekiyor

Eylül, hasat mevsimi: Türkiye’nin tarımsal üretim takvimi

Türk genç nüfusu ve siyasal Katılım: Z kuşağı seçmen profili

Güncel Haber

Bahçeli’den İzmir’in kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü mesajı

Bahçeli’den İzmir’in kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü mesajı

8 Eylül 2026
KKTC'de 3 kişide Batı Nil virüsü tespit edildi

KKTC’de 3 kişide Batı Nil virüsü tespit edildi

8 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton