27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Sığınmacı sorununun çözüleceği yer TBMM’dir

Sığınmacı sorununun çözüleceği yer TBMM’dir

Haberton - Haberton
11 Mayıs 2022
- Politika, İyi Parti Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Sığınmacı sorununun çözüleceği yer TBMM'dir

Sığınmacı sorununun çözüleceği yer TBMM'dir

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Göç ve sığınmacı sorununun çözüleceği yer TBMM’dir. Bu mesele bize göre de partiler üstü bir meseledir. O nedenle diyoruz ki gelin, özel bir oturumda ve milletimizin gözleri önünde, meseleye bakışımızı ve çözüm önerilerimizi ortaya koyalım” dedi. 

Meral Akşener, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Sığınmacı tartışmalarına değinen Akşener, “20 yılın sonunda, ne oldu Avrupa’ya gidecekken Orta Doğu’yu memleketimize getirdiler. Avrupa’ya giderken Orta Doğu ülkemize geldi. Topraklarımız bir göç koridoruna, bir göçmen deposuna dönüşmüş durumda. AK Parti’nin berbat göç politikalarının ortaya çıkardığı, ekonomik, toplumsal, insani, güvenlik ve dış politika sorunlarının çözümü için İYİ Parti olarak 2019 yılı Aralık ayında bir çalıştay düzenledik.

Bu çok boyutlu sorunu çözümlemeye yönelik, tedbirler önerdik. Bunun yanında ise, yapıcı siyaset anlayışımızın gereği olarak, yapılması gerekenler konusunda, iktidarı uyarmaktan geri durmadık. İYİ Parti olarak bizim hedefimiz; sığınmacıların, gayri insani bir çerçevede ülkelerine sürülmesi değil dönüşlerinin kolaylaştırılmasıdır. Bu çerçevede, Türkiye’de kalışlarını caydıracak tedbirleri almayı da bir gereklilik olarak görüyoruz. 

Bu kapsamda başta Avrupa Birliği (AB) olmak üzere sığınmacılara yönelik geliştirilen projelerin de artık sığınmacıların memleketlerine dönüşlerini kolaylaştırmaya odaklanması gerektiğini düşünüyoruz. Bunlara paralel olarak Şam’da kim iktidarda olursa olsun, Suriye ile ilişkilerimizin, yapıcı bir diyalog zeminine oturtulması gerekiyor. Ayrıca AB ve bölgedeki diğer aktörlerin de artık gerekli sorumluluğu almaları için aktif bir dış politika yürütülmesinin, kritik bir zorunluluk olduğunu görüyoruz” diye konuştu. 

Sığınmacı sorununun çözüleceği yer TBMM’dir

‘BU MESELE PARTİLER ÜSTÜDÜR’

Akşener, çözüm konusunda TBMM’yi adres göstererek, “Türkiye’deki göç ve sığınmacı sorununun çözüleceği yer TBMM’dir. Bugün artık geçici koruma statüsünü ve düzensiz göç hareketliliğini belirleyen, ‘Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’ üzerinde konuşmanın ve gerekli değişikliği yapmanın vaktidir. Biz gazi Meclis’imizin, bu önemli sorunumuzun çözümünde bir tartışma, istişare ve başarılabiliyorsa, bir uzlaşma zemini olduğuna inanıyoruz. 

Milletimizin acil çözüm beklediği, böyle bir meseleyi milletin evinde konuşabilmek ve çözüme bağlayabilmek, en başta bize kendisini temsil etme yetkisini veren, aziz milletimize karşı görevimizdir. Bu mesele, bize göre de partiler üstü bir meseledir.

O nedenle diyoruz ki gelin, özel bir oturumda ve milletimizin gözleri önünde, meseleye bakışımızı ve çözüm önerilerimizi ortaya koyalım. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Şentop’un, bu haklı ve meşru çağrımıza, kayıtsız kalmayacağını umut etmek istiyor, bunun esasında milletimizin acil bir çağrısı olduğunu, milletimizin huzurunda bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi. 

‘UYGUN KREDİ SORUNU ÇÖZMEYECEKTİR’

Sığınmacı sorununun çözüleceği yer TBMM’dir

Akşener, dünyada konut fiyatlarının 2 yıldır en fazla arttığı ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, “Kamu bankalarının, kaynakları yanlış dağıtması sonucunda binlerce konut satılmasına rağmen, konut sahipliği oranı giderek düşüyor. Bu hafta, ‘müjde’ diye açıklanan; ama aslında vatandaşın konut alma ihtimalini daha da imkansız hale getiren konut kampanyası, barınma krizini daha da derinleştirecek.

Konut fiyatlarındaki artış, kamu bankalarının enflasyonun yüzde 50 altında faiz oranlarıyla konut kredisi vermesiyle inmez. Faizleri düşürüp, konut fiyatlarının düşeceğini beklemek, ‘bay kriz’in masalsı hayal dünyasında mümkün olsa da maalesef Türkiye’nin gerçekleriyle örtüşmez. Maliyetler düşmediği sürece, küçük ölçekli müteahhitlere uygun kredi vermek sorunu çözmeyecektir” diye konuştu. 

‘SANAYİ YATIRIMLARINA TEŞVİK VERİN’

Akşener, konut alımı konusunda önerilerini de şöyle sıraladı:

“Konut satışını teşvik edecek devlet desteği yerine konut üretimindeki girdileri ucuzlatacak, sanayi yatırımlarına teşvik verin. Böylece hem müteahhit hem de sanayicimiz kazansın. Ayrıca konut fiyatlarının en fazla arttığı, İstanbul ve Antalya gibi illerimiz aynı zamanda yabancılara gayrimenkul satışlarının da en fazla olduğu iller. O nedenle buralardaki yabancılara gayrimenkul satışlarına mutlaka kısıtlama getirin. Boş ev vergisi uygulayarak bir fon oluşturun. Bu fonu da dar gelirli vatandaşlarımızın, konut ihtiyaçlarını karşılamada kullanın” dedi. 

‘EYT ÇÖZÜM PLANIMIZI OLUŞTURDUK’

Akşener, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusuna da değinerek, “EYT çözüm planımızı oluşturduk. Ülkemizde yaklaşık 4,7 milyon insanımız EYT’li. Bunun içerisinde yer alan 3 milyon vatandaşımız ise bugün itibarıyla hem prim günlerini doldurmuş hem de yaş kriterini tamamlamış gözüküyor. 4,7 milyon insanımızın tamamının yararlandığı adil bir düzenleme öneriyoruz. Biz, EYT sorununu çözmeye, bir sosyal yardım olarak değil, oluşan bir hak kaybının giderilmesi olarak bakıyoruz. Kamu maliyesinin ve sosyal güvenlik dengesinin sürdürülebilirliği üzerine kuruyoruz. Yapacağımız EYT düzenlemesinde ön görülen koşullardan yararlanmak için, herhangi bir başvuru süre sınırı koymuyoruz” diye konuştu.

Etiketler: Ekonomiİyi PartiMeral Akşener
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Fuat Oktay’dan Kazakistanlı iş insanlarına çağrı

Sonraki Haber

Hac kayıt işlemleri e-Devlet’ten yapılabilmekte

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dervişoğlu: Türk milleti ihanet yasasını not etti
Politika

Dervişoğlu: Türk milleti ihanet yasasını not etti

27 Ağustos 2026
CHP’li Saraç: Asgari ücret 45 bin lira olmalıdır
Politika

CHP’den asgari ücret için dikkat çeken çıkış! “Minimum 45 bin lira olmalı”

27 Ağustos 2026
AK Parti'li Ayan: Türkiye, COP31 sorumluluğunu diyalog, uzlaşı ve eylem temelinde yürütecek
Politika

Türkiye’den COP31 için dünyaya mesaj: “Diyalog değil, artık eylem zamanı”

27 Ağustos 2026
Özgür Özel’den tutuklanan sendikacılar için sert tepki: “Açık bir gözdağıdır”
Politika

Özgür Özel’den tutuklanan sendikacılar için sert tepki: “Açık bir gözdağıdır”

27 Ağustos 2026
Bakan Şimşek: Esnafımızın finansmana erişimini güçlendirmeyi sürdürüyoruz
Politika

Esnafa kredi desteğinde yeni dönem! Bakan Şimşek yeni düzenlemeyi duyurdu

27 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yol haritamızı oluşturduk
Politika

“Terörsüz Türkiye” sürecinde yeni aşama! Cevdet Yılmaz yol haritasını açıkladı

27 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Hac kayıt işlemleri e-Devlet'ten yapılabilmekte

Hac kayıt işlemleri e-Devlet'ten yapılabilmekte

En Güncel Haberler

Bebek'te korku dolu gece! Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın oğluna silahlı saldırı: İki bacağından vuruldu
Öne Çıkan

Bebek’te korku dolu gece! Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz’ın oğluna silahlı saldırı: İki bacağından vuruldu

27 Ağustos 2026
Recep Uçar: Rizespor olarak iyi işler yapmak istiyoruz
Spor Haberleri

Recep Uçar: Rizespor olarak iyi işler yapmak istiyoruz

27 Ağustos 2026
Dervişoğlu: Türk milleti ihanet yasasını not etti
Politika

Dervişoğlu: Türk milleti ihanet yasasını not etti

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Eğitim yapılarında ‘yeşil dönüşüm’ dönemi

27 Ağustos 2026
Yaşam

Mardin’de çocukları serinleten eğlence: Muhtar, sıcaktan bunalan çocukları tankerden püskürttüğü suyla serinletti

27 Ağustos 2026
Yaşam

Ağrı Dağı zirvesinde dağcıların kavun keyfi

27 Ağustos 2026
Yaşam

Parçalı ay tutulması gökyüzünü süsleyecek: Türkiye’den de izlenebilecek

27 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mardin'de çocukları serinleten eğlence: Muhtar, sıcaktan bunalan çocukları tankerden püskürttüğü suyla serinletti

Mardin’de çocukları serinleten eğlence: Muhtar, sıcaktan bunalan çocukları tankerden püskürttüğü suyla serinletti

- Haberton
27 Ağustos 2026

Mardin’in Artuklu ilçesinin kırsal Ortaköy Mahallesi’nde sıcaktan bunalan çocuklar, muhtarın tankerle üzerlerine püskürttüğü suyla serinledi. O anlar, cep telefonuyla görüntülendi....

Özgürlükten rutine sert iniş: Tatil dönüşü sendromu ve işe uyumun psikolojik haritası

Facebook hesabınıza başkası girmiş olabilir! Hesabınıza giriş yapan cihazları böyle kontrol edebilirsiniz

ATM kartınızı yutarsa ne yapmalısınız? Kartı geri almak için yapılan bu hata risk oluşturabilir

Şifreniz çalınmış olabilir! Hesaplarınız ele geçirilmeden önce bu işaretlere dikkat

Güncel Haber

Bebek'te korku dolu gece! Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın oğluna silahlı saldırı: İki bacağından vuruldu

Bebek’te korku dolu gece! Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz’ın oğluna silahlı saldırı: İki bacağından vuruldu

27 Ağustos 2026
Recep Uçar: Rizespor olarak iyi işler yapmak istiyoruz

Recep Uçar: Rizespor olarak iyi işler yapmak istiyoruz

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton