7 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Sağlık Haberleri - Sigarayı bırakan 51 yıllık tiryaki: Akşam öksürükten yatamazdım

Sigarayı bırakan 51 yıllık tiryaki: Akşam öksürükten yatamazdım

Haberton - Haberton
31 Mayıs 2025
- Sağlık Haberleri
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Sigarayı bırakan 51 yıllık tiryaki: Akşam öksürükten yatamazdım
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kayseri’de sigarayı bırakan 51 yıllık tiryaki Hayrettin Kulak (62), “Akşam öksürükten yatamazdım” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı’nın Sigara Bırakma Tedavisi Polikliniği’nden destek alıp bağımlılıktan kurtulanları, ’31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’ nedeniyle bir araya getirdi. Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, Uzman Dr. Ayşegül Yılmaz Türker ile aldıkları tedavi ile sigarayı bırakan vatandaşlar katıldı. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; her yıl 8 milyondan fazla insan tütün kullanımı nedeni ile hayatını kaybettiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, “Ülkemizde de maalesef çok farklı bir durum söz konusu değil.

Bizde de 100 binin üzerinde insanımız tütün ve tütün ürünlerinin kullanımına bağlı hastalık nedeni ile hayatını kaybetmektedir. Sigara kullanımı başta akciğer kanseri olmak üzere birçok kanserin ortaya çıkmasına sebep oluyor. Akciğer kanserinin bilindiği üzere yüzde 90 sebebi tütün ve tütün ürünlerinin kullanımıyla gerçekleşmektedir. İlimizde şu an 5 tane Sigara Bırakma Polikliniği faaliyet gösteriyor. 2024 yılında Kayseri’de toplam 4 bin 16 başvuru oldu. Bunlardan bin 558 tanesine ilaç desteği ile tedavi olanağı sunulmuş oldu. 2025 yılının ilk 4 ayında da bin 535 başvuru oldu. Bunlardan 671 tanesine ilgili hekimimiz tarafından gerekli destek sağlanmış oldu. Sigarayı bırakıp diğer insanlara örnek olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

‘BU BİR HASTALIK VE TEDAVİSİ MÜMKÜN’

Melikgazi Sağlıklı Hayat Merkezi Sigarayı Bırakma Tedavisi Polikliniği’nde görev yapan Uzman Dr. Ayşegül Yılmaz Türker ise “Başvuran hastalarımızın hepsine biz danışmanlık hizmeti veriyoruz ve uygun durumda olan hastalara da ilaç desteğinde bulunuyoruz. Tabii bu ilaç desteği Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz temin edilen ilaçlardır. O yüzden hastalara şunu söylemek istiyorum; bu bir hastalık ve bu hastalığın da tedavisi mümkün. Nasıl bir tansiyon, şeker hastalığında doktora gidip tedavi oluyorlarsa burada da sigara kullanan kişileri ben sigara bırakma polikliniğine davet ediyorum. Burada doktor destekli uygulanacak tedavi ile beraber bırakma başarısının sağlanacağını düşünüyorum” diye konuştu.

SİGARAYI BIRAKAN KULAK: GÜNDE 2 PAKET İÇİYORDUM

Günde 2 paket sigara içtiğini söyleyen Hayrettin Kulak ise “1974 yılından beri sigara içiyorum. Sigarayı bırakmayı zaten istiyordum. Sağ olsun hocamız da bize çok destek verdi. Allah razı olsun. Onun sayesinde bunu da başardım inşallah. Başarmaya da devam edeceğim. Günde 2 paket içiyordum. Bırakma süreci 1 ay gibi sürdü. Bıraktıktan sonra çok iyiyim. Akşam öksürükten yatamazdım. Döndükçe hırıltıyla boğazımın ağrısından duramazdım. Fakat şimdi çok şükür çok iyiyim. Bütün vesile olanlara teşekkür ederim” dedi.

‘OĞLUMDA MERAK UYANDIRINCA BIRAKMAYA KARAR VERDİM’

19 yıldır sigara kullandığını belirten Tuğba İmamoğlu da “Hiç bırakma denemem olmadı. Günde 2 pakete yakın sigara kullanıyordum. Daha sonra oğlumda da merak uyandırmaya başladı. Sigara içince olabilecekleri anlamaya başlayacak yaşa geldiğinde ‘Anneciğim senin ölmeni istemiyorum’ ya da sigara paketinin üzerindeki resimlerden rahatsız olduğu için sigaraya karşı bir soru sorma isteği olunca dedim ki; ben bırakmalıyım. ‘İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş’ lafını da bizzat yaşadım. Ben çok özgürleştiğimi düşünüyorum. Sigaram var mı, yok mu, kötü kokuyor muyum gibi stresinden kurtuldum. Kendime güvenim geldi. Öz güvenim arttı” diye konuştu. Program, sigarayı bırakan vatandaşlara teşekkür belgesi verilmesi ile sona erdi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Galatasaray şampiyonluğunu taraftarıyla stadyumda kutladı

Sonraki Haber

Eşinin böbreğiyle ikinci kez hayata tutundu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

‘Omurilik pili ile kronik ağrılar kontrol altına alınabiliyor’
Sağlık Haberleri

Omurilik pili ile kronik ağrılar kontrol altına alınabiliyor

7 Ağustos 2026
7'nci çocuğunu ambulansta dünyaya getirdi
Sağlık Haberleri

7’nci çocuğunu ambulansta dünyaya getirdi

6 Ağustos 2026
Uzmanından botoks yaptıracaklara uyarılar
Sağlık Haberleri

Uzmanından botoks yaptıracaklara uyarılar

6 Ağustos 2026
Muhammed Aras’ın ölümü sonrası uzmandan uyarı: Camlar açık olsa da araç içi fırına dönüyor
Sağlık Haberleri

4 yaşındaki Muhammed Aras’ın ölümünün ardından uzmandan uyarı: Araçlar dakikalar içinde fırına dönüşüyor

6 Ağustos 2026
Medicana Ankara Hastanesi'ne 'Altın Akreditasyon Belgesi'
Sağlık Haberleri

Medicana Ankara Hastanesi’ne ‘Altın Akreditasyon Belgesi’

6 Ağustos 2026
‘Yaz sıcakları tansiyon hastalarında risk oluşturuyor’
Sağlık Haberleri

Yaz sıcakları tansiyon hastalarında risk oluşturuyor

6 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Eşinin böbreğiyle ikinci kez hayata tutundu

Eşinin böbreğiyle ikinci kez hayata tutundu

En Güncel Haberler

Kaplıcalarıyla ünlü Yalova'daki termal tesisler sıcak havaya rağmen doldu
İş Dünyası

Kaplıcalarıyla ünlü Yalova’daki termal tesisler sıcak havaya rağmen doldu

7 Ağustos 2026
Düğünde bıçaklı kavga: 1 ölü
Yerel Haberler

Düğünde bıçaklı kavga: 1 ölü

7 Ağustos 2026
Ordu'da zincirleme kaza; 4 yaralı
Yerel Haberler

Ordu’da zincirleme kaza; 4 yaralı

7 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

3’üncü Selim’in türbesinin örtüsü, Diyarbakır’da ilmek ilmek işleniyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

DMD’li Kerem, koşmak, oynamak, hayallerine kavuşmak istiyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

58 yıllık kalay ustası mesleğini yaşatmaya çalışıyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

Köpek Benekli, kendisini sahiplenen çiftçinin ‘yol arkadaşı’ oldu

7 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mert Demir, Grammy'nin oy kullanacak jüri üyeleri arasına seçildi

Mert Demir, Grammy’nin oy kullanacak jüri üyeleri arasına seçildi

- Haberton
7 Ağustos 2026

Mert Demir, müzik dünyasının en prestijli ödüllerinden Grammy'nin oy kullanacak jüri üyeleri arasına seçildi. Uluslararası müzik kariyerindeki yükselişini sürdüren Mert Demir, bu yıl 69.'su düzenlenecek GRAMMY Awards’ı düzenleyen...

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

Kaplıcalarıyla ünlü Yalova'daki termal tesisler sıcak havaya rağmen doldu

Kaplıcalarıyla ünlü Yalova’daki termal tesisler sıcak havaya rağmen doldu

7 Ağustos 2026
Düğünde bıçaklı kavga: 1 ölü

Düğünde bıçaklı kavga: 1 ölü

7 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton