17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Sigara ve tütün alışkanlığından vazgeçelim

Sigara ve tütün alışkanlığından vazgeçelim

Haberton - Haberton
22 Ağustos 2025
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Sigara ve tütün alışkanlığından vazgeçelim
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Toplumumuzun üçte birinin sorunu olan sigara ve tütün alışkanlığından vazgeçelim” dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Toplumumuzun üçte birinin sorunu olan sigara ve tütün alışkanlığından vazgeçelim. Bugünkü sorunumuz sadece tütün değil maalesef. Elektronik sigaraların içinde hangi maddenin olduğunu doğru dürüst bilmiyoruz. Özellikle gençlerin bu tür alışkanlıklara başlamaması lazım. Her türlü bu bağımlılıklar maalesef insanımıza, sağlığımıza zararlı” dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, programları için Sakarya’ya geldi. Adapazarı ilçesindeki Sakarya Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Memişoğlu’na, Vali Rahmi Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar eşlik etti. Vali Doğan’dan, kentteki sağlık yatırımları ve çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Memişoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Kemal Memişoğlu, “Sakarya sağlık hizmeti anlamında, 23 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük bir değişim ve gelişim sürecinde. 960 olan toplam yatak kapasitesini, bu yatak kapasitesinin hepsi koğuş sistemi dediğimiz, maalesef 5-6 kişinin yattığı, tuvaleti banyosu olmayan, hiçbir özelliği bulunmayan yatak kapasitesiydi. Şu ana kadar 2517’ye çıkarmış durumdayız. Yeni yaptığımız, inşaatının yüzde 70-80 bandına geldiği Sakarya Şehir Hastanesi’nin 2026’da milletimizin hizmetine girecek. 1000 yatak ilavesiyle ve altındaki izolatör dediğimiz depremde bile sağlık hizmeti sunabilen büyük teknoloji ile yapılan bu sağlık yatırımı şaheserinin hizmete girmesiyle Sakarya’da çok daha iyi sağlık hizmetleri sunacağız” dedi.

‘ARTIK SADECE KİLO-BOY ÖLÇMEYECEĞİZ’

Türkiye’nin koruyucu sağlık hizmetlerinde örnek ülke olduğunun altını çizen Bakan Memişoğlu, “Özellikle toplumumuzun kilo sorunu var. Tütün bağımlılığı konusunda bir mücadeleye girdik. Herkes kilo ve boyu ölçtüler diye düşünmesin; onları yine biz sağlık merkezlerimize bekliyoruz. Yapacağımız son projeyle de sigara içen, tütün kullanan vatandaşlarımıza kendi mahallelerinde, parklarında ulaşıp, onların hem bedenimize hem çevremize zarar veren alışkanlıklarını değiştirmelerini sağlamaya çalışacağız. Yani artık sadece kilo-boy ölçmeyeceğiz; sigara içenlere de sigara içmemeleri konusunda hem eğitim vereceğiz hem de onları sigarayı bırakmaya teşvik edeceğiz. Bunun yanında özellikle ifade etmek istediğim bir husus da var. Sigarayı bırakmak istiyorsanız bağımlılıkla ilgili mücadele edeceksiniz 171’i ve 184’ü arayın, biz sizi yönlendirelim” diye konuştu.

Tütün bağımlığına karşı mücadele başlattıklarını söyleyen Memişoğlu, “Maalesef toplumumuzun üçte birinin sorunu olan sigara ve tütün alışkanlığından vazgeçelim. Bugünkü sorunumuz sadece tütün değil maalesef. Elektronik sigaraların ‘puff’ dediğimiz içinde hangi maddenin olduğunu doğru dürüst bilmiyoruz. Özellikle gençlerin bu tür alışkanlıklara başlamaması veya başlattırmamamız lazım. Her türlü bu bağımlılıklar maalesef insanımıza, sağlığımıza zararlı. Her türlü bu bağımlılıklar maalesef insanımıza, sağlığımıza zararlı. O nedenle bizler Sağlık Bakanlığı olarak toplumumuzla beraber bu mücadeleyi başarmak istiyoruz. Onun için herkesin desteğini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘HİÇBİR ÇOCUĞUN AÇLIKTAN ÖLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ’

Hekimlerin insanların dinine, ırkına, rengine, inancına bakmadan onların sağlığını geliştirip yardım etmeyi amaçladığını söyleyen Bakan Memişoğlu, konuşmasını şöyle noktaladı:

“Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi biz millet olarak da insanları nasıl iyileştiririz, nasıl yaşatırız, nasıl yardım ederiz diye bakıyoruz. Bizim için, bu millet için, bu devlet için Ukrayna’daki, Rusya’daki çocuk neyse, Gazze’deki çocuk da o. Amerika’daki, İngiltere’deki, İtalya’daki çocuk neyse, Filistin’deki çocuk da o. Hiçbir çocuğun katledilmesini veya açlıktan ölmesini kabul etmiyoruz, kabul da etmeyeceğiz. Mücadelemize devam edeceğiz, sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Zengezur Koridoru bölgesel barışı pekiştirecek

Sonraki Haber

Japon fenomen Yoshi Enomoto için DMM’den açıklama

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Vatandaş neden Kızılay'a değil de Ahbap'a güvendi?
Politika

Vatandaş neden Kızılay’a değil de Ahbap’a güvendi?

17 Temmuz 2026
Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi
Politika

Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi

17 Temmuz 2026
CHP’li Sarıbal: Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var
Politika

Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var

17 Temmuz 2026
Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul'un bile aklına gelmez
Politika

Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul’un bile aklına gelmez

17 Temmuz 2026
AB'nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır
Politika

AB’nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır

17 Temmuz 2026
Bakan Memişoğlu: Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye'de
Politika

Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye’de

17 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Japon fenomen Yoshi Enomoto için DMM'den açıklama

Japon fenomen Yoshi Enomoto için DMM'den açıklama

En Güncel Haberler

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı
Öne Çıkan

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı

17 Temmuz 2026
Nasuh Mahruki '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle tutuklandı
Öne Çıkan

Nasuh Mahruki ’15 Temmuz’ paylaşımı nedeniyle tutuklandı

17 Temmuz 2026
Kastamonu'da 6 hektar orman yandı
Gündem

Kastamonu’da 6 hektar orman yandı

17 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da ‘Boyaya geleceğim’ yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; ‘Bir daha dükkanıma gelmesin’

17 Temmuz 2026
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Alkollü sürücünün neden olduğu kazada kızını kaybeden anne: Adalet istiyorum

Alkollü sürücünün neden olduğu kazada kızını kaybeden anne adalet istiyor

- Haberton
17 Temmuz 2026

Adana’da otomobilin arkadan çarptığı elektrikli bisikletin sürücüsü Serhan Kayatürk (58) hayatını kaybetti, annesi Hülya Büyükyolaçan (75) ise yaralandı. Kazanın ardından...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı

17 Temmuz 2026
Nasuh Mahruki '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle tutuklandı

Nasuh Mahruki ’15 Temmuz’ paylaşımı nedeniyle tutuklandı

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton