6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Sigara ve gıdalarla ilgili mevzuatsal çalışmayı 2026’da Meclis’e sunacağız

Sigara ve gıdalarla ilgili mevzuatsal çalışmayı 2026’da Meclis’e sunacağız

Haberton - Haberton
5 Kasım 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Sigara ve gıdalarla ilgili mevzuatsal çalışmayı 2026'da Meclis'e sunacağız
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Sigara ve gıdalarla ilgili mevzuatsal çalışmayı 2026’da Meclis’e sunacağız” dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Hem sigara hem şekerli gıdalar konusunda toleransımız olmayacak. 2026 yılında, sigarayla, beslenme ve gıdalarla, takviyelerle ilgili bir mevzuatsal çalışmayı Meclis’e sunacağız” dedi.

Bakan Kemal Memişoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara’da bir otelde düzenlenen ‘Sağlıklı Türkiye Yüzyılı Sağlıklı Yaşam Planı Çalıştayı’na katıldı. Türkiye’nin özellikle son 23 yılda sağlıkta çok büyük bir gelişim süreci yaşadığını belirten Bakan Memişoğlu, “Türkiye, şu anda hangi ülkede olursa olsun sağlık sisteminin iyi olduğuna inanılan ve bu konuda da artık güvenilen bir ülke haline geldi. Tabii ki bunun avantajlarını yaşıyoruz. Sağlık sistemimizin özellikle hizmet tarafı, tedavi edici tarafı sağlık turizmini geliştiriyor ve kazanımları hepimiz biliyoruz. Türkiye bugün dünyada sağlıkla ilgili yapılabilecek her türlü ameliyatı, her türlü tedaviyi yapabilir durumda. Hatta yeni tedavi yöntemlerini, yeni ilaçları, yeni teknolojileri bulup üretip bunları dünyaya verme ve pazarlama gücüne ve yeterliliğe ulaşmış durumda. İnşallah bunları hep beraber göreceğiz” dedi.

‘YENİ BİR YOL HARİTASI ÇİZİLMELİ’

Bakan Memişoğlu, bugün tedavi yöntemlerinin daha çok maddeden enerjiye, kimyadan biyolojiye doğru kaydığını söyleyerek, “İnsanlar özellikle covidden sonra yaşam tarzlarını değiştirerek, tedaviyi daha çok kendi bedenlerini takip ederek veya uzaktan tedaviye yönlenerek yapmaya çalışıyor. Çünkü insanoğlunun özellikle girdisi ve hareket tarzı hızlanmış durumda. 1900’lerde salgın hastalıklarla uğraşırken 2000’lerde biz daha çok dolaşım hastalıkları, kardiyovasküler hastalıklar, inme hastalıkları ve maalesef ‘teknolojik hastalık’ dediğimiz işte kanseriyle, stresiyle, ruh hastalıklarıyla uğraşıyoruz. O nedenle bizim bakış açımızı da buna göre sağlıklı yenilememiz gerekiyor. Bu çalıştay ve gelecek 10 yılla ilgili planlamamız sağlıklı hayatın, sağlıklı yaşamın nasıl tesis edileceği konusunda büyük bir çaba. Biz Sağlık Bakanlığı’yız, hastalık bakanlığı değiliz. Bizim de bakanlık olarak, politikacılar olarak veya kuralları koyanlar olarak bu bakış açısıyla yeni bir planlama, yeni bir öngörüyle yeni bir yol haritası çizmemiz gerekir. Toplumun kendisinin, toplumun kurumlarının, toplumun her kesiminin katkısıyla olur. Biz ne kadar çabalarsak çabalayalım, eğer çevreniz yeteri kadar sağlıklı değilse, yiyecekleriniz yeteri kadar sağlıklı değilse, spor egzersiz alanlarınız sağlıklı değilse ve sağlığınıza katkı vermiyorsa ve en önemlisi kendiniz sağlığınıza katkı vermiyorsanız sağlıklı kalmanız çok zor” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN ÖNCELİĞİ, SAĞLIKLI KALMAK’

Çalıştayın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Memişoğlu, ‘Sağlıklı Türkiye Yüzyılı’ hedeflerine ilişkin, “Biz, ‘koruyan, geliştiren ve üreten sağlık modeli’ diyoruz. Burada koruyan çok önemli bir kelimesi aslında; bizim sağlığımızı kaybetmeden sağlıklı kalmayı öğrenmemiz gerekir. Özellikle toplum artık şehirde ve her türlü imkanı ulaşılabilir halde, öyle olunca da yaşam tarzı değişmiş durumda. Onun için toplumun sağlık politikalarını da ona göre oluşturmamız lazım ve topluma sağlıklı kalmayı, sağlığını kaybetmeden bedenine bakmayı ve onu nasıl yöneteceğini öğretmemiz ve bilinçli hale getirmemiz gerekir. Toplumun sağlığını koruyacak bir politikayı bütün kurumlarımızla bütün paydaşlarımızla beraber bir plan dahilinde 10 yıllık eylem planı oluşturmamız gerekir. Eğer beslenmeniz sağlıklı değilse, yaşadığınız ortam sağlıklı değilse, stres yükünüz fazlaysa, hareketsizliğiniz varsa sağlıklı kalma şansınız yok. Öncelikle bunu toplumun kendisinin talep etmesi ve bunu politika haline getirmemiz gerekiyor. Onun için biz sahaya çıktık ve boy kilo ölçümü yaptık, toplum bunun farkında olsun diye. Bundan sonra Türkiye’nin önceliği tedavi değil, sağlıklı kalmaktır. Dünyanın en iyi tedavisini yapıyoruz. Bugün Türkiye, dünyada sağlıkta bir numara neredeyse. Biz hastalık olmadan sağlıklı kalabilmek için bu toplantıları yapıyoruz. Biz de mevzuat sağlamaya çalışıyoruz, inşallah çok kısa bir süre zarfında bunu taslağını oluşturacağız. Diğer kurumlarımızla konuşup artık Türkiye’nin sağlıklı yol haritasını çizeceğiz ve çok net söylüyorum, hem sigara konusunda hem şekerli gıdalar konusunda bizim açıkçası toleransımız olmayacak. 2026 yılında sigarayla ilgili, beslenme ve gıdalarla ilgili, takviyelerle ilgili bir mevzuatsal çalışmayı Meclis’e sunacağız” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Vatikan heyeti, Papa’nın ziyareti öncesi İznik’e geldi

Sonraki Haber

Ticaret Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçesi açıklandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Müzik tutkunu görme engelli Nil, Bakan Tekin'i ziyaret etti
Politika

Müzik tutkunu görme engelli Nil, Bakan Tekin’i ziyaret etti

6 Haziran 2026
Milletvekilleri İstanbul’un nabzını sahada tutuyor
Politika

Milletvekilleri İstanbul’un nabzını sahada tutuyor

6 Haziran 2026
Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Ticaret Bakanlığının 2026 yılı bütçesi açıklandı

Ticaret Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesi açıklandı

En Güncel Haberler

İzmir'de 'Gençlik ve Havacılık Festivali' başladı
Yerel Haberler

İzmir’de ‘Gençlik ve Havacılık Festivali’ başladı

6 Haziran 2026
Ortaokul öğrencileri atık malzemeleri sanat eserine dönüştürdü
Kültür ve Sanat

Ortaokul öğrencileri atık malzemeleri sanat eserine dönüştürdü

6 Haziran 2026
Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde 'Çevre Haftası' coşkusu
Yerel Haberler

Ankara Saraçoğlu Mahallesi’nde ‘Çevre Haftası’ coşkusu

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Batman’da kullanılmayan akaryakıt istasyonunda yangın

6 Haziran 2026
Yaşam

18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

6 Haziran 2026
Yaşam

Husumetlisini öldüren sanığa yeniden yargılamada indirimli 14 yıl 7 ay hapis

6 Haziran 2026
Yaşam

1’i bebek 4 evladı ve eşini kaybetti, torunları için ayakta

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Husumetlisini öldüren sanığa yeniden yargılamada indirimli 14 yıl 7 ay hapis

Husumetlisini öldüren sanığa yeniden yargılamada indirimli 14 yıl 7 ay hapis

- Haberton
6 Haziran 2026

Burdur'da alkollü mekanda karşılaştığı husumetlisi Hüseyin Mete'yi (42) öldüren Ramazan Uçar (37), yeniden yapılan yargılamada 'haksız tahrik' indirimi oranı artırılarak...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

İzmir'de 'Gençlik ve Havacılık Festivali' başladı

İzmir’de ‘Gençlik ve Havacılık Festivali’ başladı

6 Haziran 2026
Ortaokul öğrencileri atık malzemeleri sanat eserine dönüştürdü

Ortaokul öğrencileri atık malzemeleri sanat eserine dönüştürdü

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton