18 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - Şiddete karşı sıfır tolerans temel ilkemizdir

Şiddete karşı sıfır tolerans temel ilkemizdir

Haberton - Haberton
13 Mart 2026
- Dış Haberler
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu’nun 70’inci Oturumu marjında ‘Kadın ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet’ konulu üst düzey toplantıda yaptığı konuşmada, “Şiddete karşı sıfır tolerans temel ilkemizdir” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu’nun (Ksk) 70’inci oturumu kapsamında temaslarda bulundu. Göktaş, Kagider’in ‘Kadın Girişimciler İçin Eşit Fırsatlar ve Eşit Erişim Yaratmak: Yirmi Yıllık Bir Yolculuk’ etkinliğine, komisyon marjında düzenlenen ‘Kadın ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet’ konulu üst düzey toplantıya ve Bakanlığın İslam İşbirliği Teşkilatı ile Gambiya ortaklığında düzenlediği yan etkinliğe katıldı.

Bakan Göktaş, Kagider’in etkinliğinde yaptığı konuşmada, kadın girişimciliğinin ekonomik büyümeye sağladığı katkının ötesinde, toplumun gelişimini destekleyen önemli bir dinamik olduğunu dile getirdi.

Her Geçen Gün Daha Fazla Kadına Ulaşıyoruz

Kadın girişimcilerin hayata geçirdiği her işletmenin, ekonomik hareketliliği artırırken ailelerin güçlenmesine katkı sunduğunu kaydeden Göktaş, bu durumun aynı zamanda şehirlerin sosyal ve ticari canlılığını beslediğini, yerel değerlerin yaşatılmasına imkan tanıdığını ve yeni fırsatların önünü açtığını belirtti.

Bakanlık olarak kadın girişimciliğini, ülkenin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin temel başlıklarından biri olarak değerlendirdiklerini aktaran Göktaş, “Kadın girişimcilerimizin önünü açmak ve her adımlarında yanlarında olmak için çalışmalar yürütüyoruz. Eğitim, mentorluk, finansmana erişim, e-ticaret kapasitesinin geliştirilmesi ve finansal okuryazarlık alanlarında yürüttüğümüz çalışmalarla her geçen gün daha fazla kadına ulaşıyoruz” diye konuştu.

Kadın kooperatiflerine yönelik çalışmalarında, kadınlara üretimden pazarlamaya uzanan tüm süreçlerde destek sunduklarının altını çizen Göktaş, bugüne kadar 1300’ün üzerinde kadın kooperatifine sağladıkları katkılarla, bu yapıların daha güçlü ve sürdürülebilir hale gelmesini sağladıklarını ifade etti.

Bakanlık olarak kadın girişimcilerin işlerini büyütmelerine, yeni pazarlara açılmalarına ve sürdürülebilir kalkınmanın güçlü aktörleri haline gelmelerine destek olmayı sürdüreceklerini bildiren Göktaş, “Kadın girişimciler; kurdukları işletmelerle ekonomik hayata değer katan, ürettikleri çözümlerle yeniliği besleyen, oluşturdukları istihdamla kalkınmayı destekleyen güçlü aktörlerdir. Her bir kadın girişimcinin kendi hayatında açtığı yeni yol, başka kadınlara da cesaret veren güçlü bir örneğe dönüşmektedir. Bir fikrin markaya ya da ürüne dönüşmesi daha adil, kapsayıcı ve güçlü bir geleceğin inşasına sunulan kıymetli katkıdır. Bakanlık olarak, her alanda kadın girişimcilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz, kadınların üretimde, istihdamda ve girişimcilikte daha güçlü şekilde yer aldığı bir Türkiye için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Şiddet; Güçlü İrade, Etkin Mekanizmalar Ve Kararlı Mücadeleyle Önlenebilir

Göktaş, BM Ksk 70’inci Oturumu marjında ‘Kadın ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet’ konulu üst düzey toplantıda yaptığı konuşmada ise kadına yönelik şiddetin; eşitsizliğin ve ayrımcılığın en ağır, acımasız ve en yıkıcı tezahürü olduğuna dikkat çekti. Şiddetin güçlü irade, etkin mekanizmalar ve kararlı mücadeleyle önlenebileceğini vurgulayan Göktaş, bu mücadelenin önleyici, koruyucu ve güçlendirici boyutları birlikte ele alan güçlü ve bütüncül bir yaklaşım gerektirdiğini belirtti.

Son 24 yılda uygulamaya konulan kapsayıcı ve çok paydaşlı politikaların, bu bütüncül yaklaşım üzerine inşa edildiğini aktaran Göktaş, “Şiddete karşı sıfır tolerans temel ilkemizdir. Bakanlık olarak, şiddet, tehdit, istismar ve ısrarlı takip vakalarıyla ilgili tüm süreçleri büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz. 81 ilde avukatlarımızla davalara müdahil olarak mağdurların yanında yer alıyoruz” dedi.

Göktaş, 2007’den itibaren yürürlüğe konulan eylem planlarıyla, mevzuat ve kurumsal çalışmaları her geçen gün daha da güçlendirdiklerini hatırlatarak, “Sosyal risk haritalarımızla, koruyucu ve önleyici hizmetlerimizi doğru yerde, doğru zamanda devreye almayı hedefliyoruz. Şiddet mağdurlarının iyilik halini güçlendirmek için şiddetin kök nedenlerine inen yeni bir destek modeli geliştiriyoruz. Bu modelle, şiddet uygulayana yönelik psikososyal müdahalelerle şiddet döngüsünü kırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kadının her alanda güçlenmesinin, şiddetin önlenmesinde en etkili ve en belirleyici unsurlardan biri olduğunun altını çizen Göktaş, şunları kaydetti:

“Ekonomik, sosyal ve yerel destek mekanizmalarıyla birlikte koruyucu ve önleyici adımlarımız, kadınların imkanlarını ve hareket alanını genişletti. Kadına yönelik şiddetle mücadele, güçlü bir ulusal sahiplenme ile etkili uluslararası dayanışmanın birlikte hayata geçirilmesini gerekli kılmaktadır. Türkiye olarak, bu konuda, sahip olduğumuz tecrübeyi paylaşmaya, uluslararası iş birliğini güçlendirmeye ve ortak çözüm mekanizmalarına katkı sunmaya kararlıyız.”

Teknolojiye Yaklaşımımız İnsan Odaklı, Hak Temelli Ve Güvenlik Eksenli Olmalıdır

Bakan Göktaş, temasları kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Gambiya ortaklığında düzenlenen yan etkinliğe de katıldı.

‘İslam İşbirliği Teşkilatı (İit) Üye Devletlerinde Eşitliğin, Kadın Liderliğinin, Mentorluk ve Kapsayıcılığın İlerletilmesi ile Yeni ve Teknoloji Destekli Zararlı Uygulamalar da Dahil Olmak Üzere Zararlı Uygulamalarla Mücadele’ başlıklı etkinlikte konuşan Göktaş, sürdürülebilir kalkınma ve toplumsal adalet hedeflerine ancak kadınların bilgiye, fırsata, temsil gücüne ve güvenli yaşam imkanlarına tam erişimiyle ulaşılabileceğine işaret etti.

Göktaş, kadın liderliğinin bir temsil meselesi olmanın ötesinde, toplumların yönünü belirleyen temel bir kalkınma unsuru olduğunu belirtti. Teknolojinin hızla dönüştürdüğü çağda, yeni risk alanlarının dikkate alınması gerektiğini kaydeden Göktaş, “Dijital araçlar, kadınların güçlenmesi için önemli imkanlar sunarken çevrim içi taciz, mahremiyet ihlali, dijital takip ve teknoloji destekli şiddet biçimleri dikkatle ele alınması gereken hususlardır. Bu nedenle teknolojiye yaklaşımımız insan odaklı, hak temelli ve güvenlik eksenli olmalıdır” diye konuştu.

Göktaş, “Türkiye olarak, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik her türlü şiddet ve zararlı uygulamayla mücadeleyi güçlü bir siyasi irade ve çok boyutlu bir politika anlayışıyla sürdürüyoruz. Türkiye’nin bu tehditler karşısındaki tavrı sıfır toleranstır” vurgusunu yaptı.

Kalıcı sonuçlara ancak önleme, koruma ve güçlendirme politikaları birlikte ilerletildiğinde ulaşılabileceğini vurgulayan Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İslam İşbirliği Teşkilatı çatısı altında bir araya gelen bizler, ortak bir coğrafyadan daha fazlasını paylaşıyoruz. Ortak bir hafızayı, vicdanı ve ortak bir sorumluluğu taşıyoruz. Daha adil, daha güvenli ve daha kapsayıcı bir gelecek istiyorsak, kadınların potansiyelini sınırlayan engelleri birlikte kaldırmak zorundayız. Türkiye olarak, bu alanda sorumluluk üstlenmeye, tecrübemizi paylaşmaya ve İit üyesi ülkelerle somut iş birliklerini büyütmeye hazırız.”

Maarif Okulu’na Ziyaret

Bakan Göktaş, BM’deki programlarının ardından New Jersey’de bulunan Maarif Okulu’nu ziyaret etti. Burada öğretmenler ve öğrencilerle bir araya gelen Göktaş, sınıfları gezerek yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Öğrencilerle sohbet eden Göktaş, Türkiye’nin yurt dışındaki eğitim kurumlarının kültürel bağların güçlendirilmesi ve eğitim alanındaki iş birliklerinin geliştirilmesi açısından önemli rol üstlendiğine dikkat çekti.

Ziyaretin ardından New Jersey’de yaşayan Türk vatandaşlarıyla da bir araya gelen Göktaş, vatandaşlarla yakından ilgilendi, sohbetlerine eşlik etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler: EğitimKadınŞiddetTeknolojiTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Arama kurtarma köpeğinin yapabileceği işi hiçbir ekipman yapamaz

Sonraki Haber

Beşiktaş’ın Merkez Hakem Kurulu’na tepkileri devam ediyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Arakçi'den ABD karşısında sert duruş: "Tehditler karşısında boyun eğmeyeceğiz"
Dış Haberler

Arakçi’den ABD karşısında sert duruş: “Tehditler karşısında boyun eğmeyeceğiz”

18 Ekim 2026
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile telefonda görüştü
Dış Haberler

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile telefonda görüştü

18 Ekim 2026
Akciğer ameliyatı geçiren Papa 14’üncü Leo, Vatikan'da halkın karşısına çıktı
Dış Haberler

Akciğer ameliyatı geçiren Papa 14’üncü Leo, Vatikan’da halkın karşısına çıktı

18 Ekim 2026
Fransa'da 1200 kişi gözaltına alındı
Dış Haberler

Fransa’da sarı yelekliler protestoları yayılıyor: 1200 kişi gözaltına alındı

18 Ekim 2026
Hindistan'da kamyon kalabalığın arasına girdi: 15 ölü
Dış Haberler

Hindistan’da kamyon kalabalığın arasına girdi: 15 ölü

18 Ekim 2026
ABD'de araç futbol sahasına girdi: 2 ölü, 11 yaralı
Dış Haberler

ABD’de araç futbol sahasına girdi: 2 ölü, 11 yaralı

18 Ekim 2026
Sonraki Haber
Beşiktaş’ın Merkez Hakem Kurulu’na tepkileri devam ediyor

Beşiktaş’ın Merkez Hakem Kurulu’na tepkileri devam ediyor

En Güncel Haberler

Yatırım fonlarında 40,8 milyar TL’lik tasfiye tamamlandı! 45 bin kişiye ödeme, yeni ödemeler yolda
İş Dünyası

Yatırım fonlarında 40,8 milyar TL’lik tasfiye tamamlandı! 45 bin kişiye ödeme, yeni ödemeler yolda

18 Ekim 2026
Fashion Prime 2026 İzmir’de başlıyor! 13 ülkeden moda profesyonelleri buluşacak
İş Dünyası

Fashion Prime 2026 İzmir’de başlıyor! 13 ülkeden moda profesyonelleri buluşacak

18 Ekim 2026
Şişli’de 5 bin kişinin katıldığı konserde facia! 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişinin durumu ağır
Öne Çıkan

Şişli’de 5 bin kişinin katıldığı konserde facia! 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişinin durumu ağır

18 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kar nedeniyle kapanan Yedigöller yolu yeniden açıldı

18 Ekim 2026
Yaşam

Rus turist şelalede gezerken 6 metreden düştü: Ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı

18 Ekim 2026
Yaşam

Amasra’da fırtına: Çok sayıda ağaç devrildi, yarım arazileri sular altında kaldı

18 Ekim 2026
Yaşam

Manisa Demirci’de sonbahar renkleri: Görsel şölen dronla görüntülendi

18 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan şair Nuri Pakdil'i andı

Cumhurbaşkanı Erdoğan şair Nuri Pakdil’i andı

- Haberton
18 Ekim 2026

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şair Nuri Pakdil'i vefatının 7'nci yıl dönümü nedeniyle andı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanal medya hesabından...

Ekim ayında bağışıklık nasıl güçlendirilir? Mevsimsel hastalıklardan nasıl korunmalı?

17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü: Türkiye’de yoksulluk sınırı 123 bin lirayı aştı!

Türkiye’de şehirlerin gizli sakinleri: Beton binaların arasında yaban hayatı nasıl varlığını sürdürüyor?

Markette aldığınız her ürün güvenli mi? Gıda etiketlerinde gözden kaçan 10 kritik ayrıntı!

Güncel Haber

Yatırım fonlarında 40,8 milyar TL’lik tasfiye tamamlandı! 45 bin kişiye ödeme, yeni ödemeler yolda

Yatırım fonlarında 40,8 milyar TL’lik tasfiye tamamlandı! 45 bin kişiye ödeme, yeni ödemeler yolda

18 Ekim 2026
Fashion Prime 2026 İzmir’de başlıyor! 13 ülkeden moda profesyonelleri buluşacak

Fashion Prime 2026 İzmir’de başlıyor! 13 ülkeden moda profesyonelleri buluşacak

18 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton