3 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - Serdal Adalı’dan MHK çıkışı: “Tarih Beşiktaş’ı bir kez daha haklı çıkardı”

Serdal Adalı’dan MHK çıkışı: “Tarih Beşiktaş’ı bir kez daha haklı çıkardı”

Haberton - Haberton
3 Ekim 2026
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:8 dakikalık okuma
A A
0
Serdal Adalı’dan MHK çıkışı: “Tarih Beşiktaş’ı bir kez daha haklı çıkardı”
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Beşiktaş Kulübü Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, “Göreve geldiğimiz günden beri MHK’yi işaret eden bizdik. Ferhat Gündoğdu ismini defalarca zikrettik. Kendisi MHK Başkanı olduğu sürece, Türk futbolunun bir arpa boyu yol alamayacağını söyledik. Bugün geldiğimiz noktada MHK’daki çarpık yapılanmayla en büyük mücadeleyi veren, onları en üst perdeden eleştirip gerçekleri söyleyen kulüp Beşiktaş oldu. Tarih Beşiktaş’ı bir kez daha haklı çıkardı. Beşiktaş’a karşı organizasyon yapmanın, Beşiktaş’ın hakkını yemenin, Beşiktaş’ı durdurmaya çalışmanın da nihayet bir yaptırımı oldu” dedi.

Beşiktaş Kulübü Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Toplantıda konuşan Adalı, “Bugün karşınızda ligde liderlik koltuğuna oturmuş bir Beşiktaş’ın yönetim kurulu olarak bulunuyor olabilirdik. Alanya ve Amed Sportif maçlarındaki hakem hataları liderliğimizi bugün için geciktirdi. Verdiği kararlarla bugün lider olmamamıza sebep olanların şu anda nerede, ne durumda olduklarını da hep beraber görüyoruz. Ancak bu futbol, bu mücadele devam ettikçe Beşiktaş mutlaka hak ettiği yerde, o liderlik koltuğunda olacaktır” ifadelerinde bulundu.

‘BÜTÜN BEŞİKTAŞLILARDA ŞAMPİYONLUK DUYGUSUNU YENİDEN GÖRÜYORUM’

Camiada şampiyonluk inancının yeniden canlandığını belirten Adalı, “Karşınıza oyunuyla, organizasyonuyla, planlamasıyla, kadrosuyla, hocasıyla, taraftarıyla ligin en iyi takımını kurarak çıkmış bulunuyoruz. Bütün Beşiktaşlılarda şampiyonluk duygusunu yeniden görüyorum. Sokakta yeniden Beşiktaş formalı çocuklarımızı, gençlerimizi görüyorum. Bunlar, Beşiktaş’ın güzel günler göreceğinin ilk işaretleridir” dedi.

‘TARİH BEŞİKTAŞ’I BİR KEZ DAHA HAKLI ÇIKARDI’

Hakem hataları nedeniyle liderlikten olduklarını ve MHK’ye karşı verdikleri mücadelede haklı çıktıklarını belirten Başkan Serdal Adalı, adil bir futbol ortamında şampiyonluğa ulaşacaklarına olan inancını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Hakem hataları sebebiyle karşınıza lider olarak çıkamadık. Bu süreçte camiamızdan Beşiktaş’ın hakkını yedirmeyin serzenişlerini çok duyduk. Belki zaman zaman bizler de eleştirildik. Ancak göreve geldiğimiz günden beri MHK’yi işaret eden bizdik. Ferhat Gündoğdu ismini defalarca zikrettik. Kendisi MHK Başkanı olduğu sürece, Türk futbolunun bir arpa boyu yol alamayacağını söyledik. Bugün geldiğimiz noktada MHK’daki çarpık yapılanmayla en büyük mücadeleyi veren, onları en üst perdeden eleştirip gerçekleri söyleyen kulüp Beşiktaş oldu. Tarih Beşiktaş’ı bir kez daha haklı çıkardı. Beşiktaş’a karşı organizasyon yapmanın, Beşiktaş’ın hakkını yemenin, Beşiktaş’ı durdurmaya çalışmanın da nihayet bir yaptırımı oldu. MHK konusunda yaşanan bu gelişmelerin yeni bir dönemin başlangıcı olmasını, bu yeni dönemin ülkemize ve Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum. Biz ayrıcalık değil, adalet istiyoruz. Sahalarda çifte standart uygulanmamasını, iyi oynayanın, hak edenin kazanmasını istiyoruz. Oyuncularımıza, teknik ekibimize, kadromuza, oyunumuza güveniyoruz. Adaletli bir futbol ortamı sağlandığında şampiyon olacağımıza inanıyoruz.”

‘KADRO DEĞERİMİZİ 140 MİLYON AVRODAN 273 MİLYON 500 BİN AVRO SEVİYESİNE ÇIKARDIK’

Görevde bulundukları süreçte kadro değerini yükselttiklerinin altını çizen Serdal Adalı, “Bugün Beşiktaş’ın finansal gerçekliğini sizlerin huzurunda değerlendireceğiz. Belki bazı rakamlarda, bazı borç kalemlerinde artış göreceksiniz. Fakat bu tablolara kesinlikle ‘Beşiktaş’ın borcu artıyor, Beşiktaş yeni mali yüklerin altına giriyor’ gibi bir gözle bakmamak lazım. Biz göreve geldiğimizde 140 milyon Euro değeri olan fakat hiçbir katma değeri olmayan, bu maliyetleri kasasına geri döndürme şansı bulunmayan bir Beşiktaş devraldık. Beşiktaş’a en ufak bir katkı sağlamayan ciddi bir oyuncu grubunu para kazanarak değil ne yazık ki üste para ödeyerek gönderdik. Kadroyu temizlemenin de bizim için büyük bir maliyeti oldu ve biz bu maliyetleri de göğüsledik. Yaptığımız bu hamleler sonrası, yeni ve kaliteli bir takım kurmak için haliyle bonservis harcamaları yaptık. Yaptığımız bu transfer operasyonları sonrası kadro değerimizi 140 milyon avrodan 273 milyon 500 bin avro seviyesine çıkardık” dedi.

‘BEŞİKTAŞ’I YENİDEN ŞAMPİYONLUKLARA ULAŞTIRMAK İÇİN GEREKEN ADIMLARI ATTIK’

Mevcut kadrodaki oyuncuların ilerleyen dönemde kulübe ciddi gelir getirme potansiyeline sahip olduğunu ve takımın artık kendi gelirini üreten bir yapıya kavuşacağını aktaran Adalı, şu ifadeleri kullandı:

“Biz, Beşiktaş’a geri dönüşü olmayacak bir harcama yapmadık. Güncel kadromuzdaki bütün oyuncular, Beşiktaş’a ciddi gelir getirebilecek seviyede ve kapasitede. Bu oyuncular, maliyetlerinin çok üzerinde getirisi olabilecek oyuncular. En önemlisi biz bu sezon çok iyi bir kadro, üst düzey bir futbol aklı, Avrupa’nın en önemli teknik adamlarından biriyle yola çıktık. Beşiktaş’ı yeniden şampiyonluklara ulaştırmak için gereken adımları attık, atmaya da devam ediyoruz. Dolayısıyla bugünkü bilançoların yalnızca borç artışı olarak değil doğru ve sağlıklı bir biçimde değerlendirilmesi gerekiyor. Beşiktaş, zamanı geldiğinde borcundan fazlasını kasasına koyabilecek kadro yapısına sahiptir. Bu kadro, mücadele ettiğimiz her kulvarda sportif başarı için son ana kadar mücadele verecektir. Sadece geçtiğimiz transfer döneminde yaptığımız transferlerle takımımızın kadro değerini 93 milyon avro arttırarak Avrupa’nın bu alanda önde gelen kulüplerinden biri olduk. Artık kadro yapımız istediğimiz seviyeye geldi. Bundan sonra sözleşmesinin tamamını ödeyerek, üzerine para verip ‘yeter ki git’ diyerek gönderecek oyuncumuz kalmadı. Kadro değerimizi kısa sürede daha yüksek seviyelere de çıkaracağız. Beşiktaş futbol takımını kendi gelirini üreten bir yapıya kavuşturacağız. Beşiktaş bundan sonra özendiğimiz, örnek gösterdiğimiz, Türkiye’de neden olmuyor dediğimiz bir vizyonla yönetilecek. Kadro yapısının sıkıntılı olduğu dönemde göreve gelmemize rağmen, Beşiktaşımıza 1,5 yılda 82 milyon avro bonservis geliri kazandırdık. Bizim dönemimizde gelen oyuncular, bu rakamların çok daha üzerinde gelir elde etmemizi sağlayacak. Bugün ‘bonservis harcaması’ şeklinde gördüğünüz bu kalemler, borç artışı değil değer artışıdır.”

Basketbol takımıyla alakalı da konuşan Serdal Adalı, “Basketbolda da ligde ve Avrupa’da final serileri oynama başarısı gösterdik. Bu başarıların sonucunda, Beşiktaşımızı Avrupa basketbolunun en üst seviyesi olan EuroLeague organizasyonunda temsil etmeye hak kazandık. Şu anda basketbolda sezona istediğimiz başlangıcı yapabilmiş değiliz. Ancak yeni kurulmuş bir takımız, adaptasyon devresini tamamladığımızda inanıyorum ki çok daha iyi olacağız. En kısa sürede basketbol takımımıza yakışır isim sponsorunu da Beşiktaşımıza kazandıracağız” dedi.

‘1,5 YILLIK GÖREV SÜREMİZ İÇERİSİNDE EVİMİZDEN KALKIP KULÜBE GİTTİĞİMİZ HER GÜN 1 MİLYON AVRO ÖDEME YAPMIŞIZ”

Banka anapara borçlarını büyük oranda eriterek kulübün faiz yükünü ciddi şekilde hafiflettiklerini vurgulan Serdal Adalı, “Sadece kadro yapılanması yapmakla kalmadık. Geçtiğimiz 1,5 yılda yaptığımız toplam ödeme 466 milyon avrodur. Biz bu 1,5 yıllık görev süremiz içerisinde evimizden kalkıp kulübe gittiğimiz her gün 1 milyon avro ödeme yapmışız. Her gün bir yerlere 1 milyon avro, yani 55 milyon lira ödeme yaptığınızı düşünün. Her gün bunu yaşadık ve çok şükür böyle bir yükün üstesinden geldik. Göreve geldiğimizde 128 milyon dolar tutarında olan banka borçlarımızı 1,5 yıl içerisinde 53 milyon dolara indirmeyi başardık. Borcumuzu anapara olarak bu seviyeye indirmemizin Beşiktaş’a çok önemli bir getirisi daha oldu. Geçtiğimiz sene 51 milyon avro seviyesinde faiz ödemesi yapmışken bu seneyi yalnızca 5 milyon avroluk bir faiz ödemesiyle kapatıyor olacağız. Bankalar Konsorsiyumu borcunu devraldığımızda ödediğimiz aylık faiz yaklaşık 5 milyon avro seviyesindeydi. Şimdi bu 1 aylık faiz, bütün yıl boyunca ödediğimiz toplam faize dönüştü” yorumlarında bulundu.

‘BİR GAYRİMENKUL PROJESİ DAHA YAPMAYI PLANLIYORUZ’

Ürettikleri yeni gelir kalemleriyle Beşiktaş’ın mali yapısını tamamen bağımsız hale getireceklerinin ve kulübü kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşturduklarının altını çizen Adalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Beşiktaş tarihinin en büyük borç ödemesini yaptıklarını aktaran Adalı, “1,5 yılda Beşiktaş’a önemli gelir kalemler oluşturduk. Bu gelir kalemlerinin en önemlisi, Dikilitaş Projesidir. Beşiktaşımız, Dikilitaş projesinden bugünün değeri ile toplam 8,5 milyar lira gelir elde edecek. Bu 8,5 milyar liralkı gelirin 2,1 milyar liralık kısmını tahsil etmiş bulunuyoruz. Bu proje, Beşiktaşımıza en az 6,4 milyar lira daha kazandıracak. Bunu da kalan 53 milyon avroluk banka borcumuzun ödenmesinde kullanacağız. 5 yıl içinde banka borçlarımızı tamamen bitirmiş olacağız. Yani Beşiktaş, borçlarını ürettiği gelirlerle ödeyebileceği bir mali yapıya kavuşmuş durumda. Beşiktaşımıza yeni bir arsa kazandırarak, burada bir gayrımenkul projesi daha yapmayı planlıyoruz. Banka borcunun büyük kısmını ödemiş, faiz yükünden önemli ölçüde kurtulmuş bir Beşiktaş, ikinci gayrimenkul projesinden gelecek olan geliri tamamen kadrosu için, tesisleşmesi için geleceği için kullanabilecek. Hayata geçireceğimiz bu projeyle Beşiktaş’ın mali yapısı tamamen bağımsız hale gelecek. Artık gelirlerimizi borçlardan kurtulmak için değil Beşiktaş’ı daha da büyütmek için kullanabileceğiz.”

Akatlar’da başlayacakları yeni basketbol projesi ve Tüpraş Stadyumu’ndaki kapasite artırımı planlarından bahseden Adalı; Kartal Yuvası ile stat gelirlerindeki yükselişe paralel olarak sponsorluk gelirlerini de 90 milyon avroya çıkardıklarını bildirdi.

Fon soruşturması kapsamında TMSF’ye devredilen forma sponsoruyla ilgili sürece de değinen Adalı, “Futbol takımımızın forma sponsoru ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylar hepinizin malumu. Bu konuda bizzat bana da çok sayıda telefon ve mesaj geliyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde söz konusu şirket TMSF’ye devredildi. En kısa sürede onlarla görüşüp nasıl bir yol izleyeceğimize karar vereceğiz” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Beşiktaş’ın borcu açıklandı: Rakam dudak uçuklattı

Sonraki Haber

Mardin’de sürücüler, itfaiye aracına ‘fermuar yöntemiyle’ yol verdi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Muğla Büyükşehir Belediyespor'un şampiyon pedalı milli formayı giyecek
Spor Haberleri

Muğla Büyükşehir Belediyespor’un şampiyon pedalı milli formayı giyecek

3 Ekim 2026
Eda Savcıgil, Catalina Kanalı'nı rekorla yüzdü
Spor Haberleri

Eda Savcıgil, Catalina Kanalı’nı rekorla yüzdü

3 Ekim 2026
Göztepe hücumda istikrarı arıyor
Spor Haberleri

Göztepe hücumda istikrarı arıyor

3 Ekim 2026
Spor Haberleri

Göztepe voleybolda perdeyi açıyor

3 Ekim 2026
Aras Kargo SK evinde başlıyor
Spor Haberleri

Aras Kargo SK evinde başlıyor

3 Ekim 2026
TYF Yelken Ligi Foça'da başladı
Spor Haberleri

TYF Yelken Ligi Foça’da başladı

3 Ekim 2026
Sonraki Haber
Mardin’de sürücüler, itfaiye aracına ‘fermuar yöntemiyle’ yol verdi

Mardin’de sürücüler, itfaiye aracına ‘fermuar yöntemiyle’ yol verdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki artış savaşın başında öngörülenden daha sınırlı kaldı
İş Dünyası

Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki artış savaşın başında öngörülenden daha sınırlı kaldı

3 Ekim 2026
Bakan Kacır: Milli uzay vizyonumuz dünya ile buluşuyor
Bilim & Teknoloji

Bakan Kacır: Milli uzay vizyonumuz dünya ile buluşuyor

3 Ekim 2026
Kazada ölen belediye personeli defnedildi
Yerel Haberler

Kazada ölen belediye personeli defnedildi

3 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mardin’de sürücüler, itfaiye aracına ‘fermuar yöntemiyle’ yol verdi

3 Ekim 2026
Yaşam

Yağmura aldırmadan denize girdiler

3 Ekim 2026
Yaşam

İkinci çocuk isterken, dördüzleri oldu

3 Ekim 2026
Yaşam

Şişli Belediyesi’nden market ve okul kantinlerine denetim

3 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Otomobille polisten kaçan 2 kişinin ‘sürücü ben değilim’ kavgası

Otomobille polisten kaçan 2 kişinin ‘sürücü ben değilim’ kavgası

- Haberton
3 Ekim 2026

Bursa’nın İnegöl ilçesinde polisin ‘Dur’ ihtarına uymayarak aracıyla kaçan alkollü sürücü Fahrettin A. (45), 5 kilometrelik takibin ardından yakalandı. Fahrettin...

Emeklilerin birikimleri hedefte: Dolandırıcıların kullandığı yeni yöntemlere dikkat

Türkiye’de akıl oyunları eğitimi: Satranç ve mangala çocukların bilişsel gelişimini nasıl destekliyor?

Türk kuru meyvesi dünyanın sofrasında: Kayısı, incir ve üzümde Türkiye’nin küresel liderliği

Türkiye’de kanser taraması: Erken tanı neden hayat kurtarıyor, kimler hangi testleri yaptırmalı?

Güncel Haber

Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki artış savaşın başında öngörülenden daha sınırlı kaldı

Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki artış savaşın başında öngörülenden daha sınırlı kaldı

3 Ekim 2026
Bakan Kacır: Milli uzay vizyonumuz dünya ile buluşuyor

Bakan Kacır: Milli uzay vizyonumuz dünya ile buluşuyor

3 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton