26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Kültür ve Sanat - Serçenin Gözyaşı filmini kadın mahkumlar izledi

Serçenin Gözyaşı filmini kadın mahkumlar izledi

Haberton - Haberton
17 Ekim 2023
- Kültür ve Sanat
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
Serçenin Gözyaşı filmini kadın mahkumlar izledi

Serçenin Gözyaşı filmini kadın mahkumlar izledi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kadına şiddet konusuna dikkat çeken Serçenin Gözyaşı filmi, vizyon tarihinden önce ilk kez Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki mahkumlara izletildi.

Gala heyecanı yaşadığını söyleyen filmin yönetmeni Aysun Akyüz Mehdiabbas, “Filmimize benzer konulardan belki de burada tutuklu çok kadın var. İlk gösterimi burada yapıyoruz. Kadın mahkumlar filmin birçok sahnesinden etkilendiler. İntikamın alındığı, kötülerin cezasını bulduğu yerde inanılmaz alkış koptu. Final sahnesinde herkesle beraber ayağa kalktılar, kadına şiddet kurbanı olan bütün kadınları andılar. Mevzu buraya gelmesin diye aslında bir mesaj veriyoruz. Bundan sonra daha etkili olacağını düşünüyorum” dedi.  

Serçenin Gözyaşı filmini kadın mahkumlar izledi
Serçenin Gözyaşı filmini kadın mahkumlar izledi

Kadına şiddet konusunu etkileyici bir şekilde ele alan ‘Serçenin Gözyaşı’ filmi vizyon tarihinden önce ilk kez Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki mahkumlara izletildi. Yönetmen Aysun Akyüz Mehdiabbas, oyuncular Arzu Cabar, Sedef Şahin, Gülsüm Sayar ve Gazeteci Özlem Gürses filmi mahkumlarla birlikte ilk kez izledi. Oyuncu Sedef Şahin, “Arkamdan bir arkadaş benim canlandırdığım karakter için ‘aynısını yaşadım’ dedi. Ben zaten orada koptum. Sonra dedim ki ‘tamam izle ve umudunu kaybetme’. O da ‘umudumu kaybettim’ dedi. Filmden sonra da bana sarılmak istedi ve ‘umut oldunuz’ dedi. Yani bütün rolü tamamen bunun için oynamıştım, o yüzden duygularım çok karışık” diye konuştu. 

“FİLMİMİZİN İLK GALASI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”  

Filmin yönetmeni Aysun Akyüz Mehdiabbas, “Burada bulunmak benim için çok anlamlı. Filmin ilk izleyicisinin onlar olması ve onlarla o anda o duyguyu beraber tatmak anlamlı, çok heyecanlıyım. Filmimize benzer konulardan belki de burada tutuklu çok kadın var. Filmimizin ilk galası olduğunu düşünüyorum. O gala heyecanını şu an burada yaşıyorum. Tahmin ediyorum ki bu filmin içinden kendilerinden çok fazla hikaye bulacaklar. İçeriye girmeden önceki duygularım şu an ikiye katlanmış durumda. Onların etkileşimlerini izlemek için çok daha geriye gitmek istedim. Beklemediğim yerde de güzel ve farklı etkileşimler aldık. Çok anlamlıydı” dedi.  

Kadına şiddet konusuna dikkat çeken Serçenin Gözyaşı filmi, vizyon tarihinden önce ilk kez Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki mahkumlara izletildi.
Kadına şiddet konusuna dikkat çeken Serçenin Gözyaşı filmi, vizyon tarihinden önce ilk kez Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki mahkumlara izletildi.

“ALKIŞLARI VE HIÇKIRIKLARI ALDIK”

Mahkumların birden çok sahneden etkilendiğini söyleyen Mehdiabbas, “Sesleri, alkışları, hıçkırıkları aldık. Oyuncularımızla bunu paylaştıkları duyguları oldu. İntikamın alındığı, kötülerin cezasını bulduğu sahnede inanılmaz bir alkış koptu. Final sahnesinde herkesle beraber ayağa kalktılar, bütün gidenleri andılar. Onlar gitmedi, belki birilerinin gitmesinin sebebi oldular, belki bunun pişmanlığındalar. Onlar için çok bizim için ise bin kat daha anlamlıydı. İzleyenlerin içerisinde görevliler de dahil olmak üzere sadece kadınlar yoktu. Erkekler de vardı, onların da duygulandığını gördük. Mevzu buraya gelmesin diye aslında bir mesaj veriyoruz. Bundan sonra daha etkili olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.   

CABAR: İÇ ÇEKİŞLERİNİ, NİDALARINI VE ALKIŞLARINI DUYDUM  

Oyuncu Arzu Cabar filmde Sultan karakterini canlandırdığını ifade ederek,  “Filmimiz 20 Ekim’de vizyona girecek ama seyirciyle ilk kez burada Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde buluşuyor. Burada olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Çok anlamlı ve duygu yüklü bir gün yaşıyorum. Filmimiz henüz vizyona girmedi fakat biz buradaki kız kardeşlerimizle birlikte filmimizi ilk kez izledik. Filmimizin seyirciyle ilk buluşması burada gerçekleşti. İç çekişlerini, nidalarını ve alkışlarını duydum. Bir annenin dramından etkilendiklerini çok hissettim ama en çok Emine karakteriyle ilgili davanın görüldüğü ve sonuca bağlandığı anda salonda çıkan alkış beni çok etkiledi. Sanıyorum ki buradaki seyircilerin en çok kendilerinden bir şey buldukları sahne orasıydı. Hayatımın en anlamlı günü” dedi.  

SAYAR: AYNI ANDA YÜKSELİP TEPKİ GÖSTERDİĞİMİZ SAHNELER OLDU  

Gülsüm Sayar gururlu ve mutlu olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de bir ilk. Filmimizi galadan önce kadın mahkumlarımızla beraber burada izleyeceğiz. Onun için çok heyecanlıyım. Kadınlarla birlikte izlemek, onlarla beraber şahit olmak çok heyecanlıydı. İçeriye girdiğimde başlangıçta normaldi ama sonra aynı anda yükselip tepki gösterdiğimiz sahneler oldu.  Birçok kez onların tepkilerini duydum ve bu benim için çok güzel bir andı. Biliyorum ki filmimiz çok ses getirecek, aynı zamanda da artık bir şeyler değişecek. Her şey çok güzel olsun” diye konuştu.  

GÜRSES: BAŞTAN SONA İNANILMAZ BİR TECRÜBEYDİ  

Gazeteci Özlem Gürses de duygularını şu şekilde ifade etti:  

“Seneler sonra bunun ikincisini yapıyorum. Daha önce oynadığım bir tiyatro oyunu ile Sincan Cezaevi’nde böyle bir gösterimde bulunmuştum. Çok duygulu ve heyecanlıyım. Çünkü eminim ki birçok kadın mahkum bu şiddet hikayelerinin içinden gelen travmalar sonucu burada.  Baştan sona inanılmaz bir tecrübeydi. Önce 200’e yakın mahkumun bir arada bulunduğu salona girdik. Aslında spor salonu, bizim için özel bir etkinlik alanı yapmışlar. Filmi baştan sona tüylerimiz diken diken izledik.

Alkışlar, ayağa kalkanlar, ağlayanlar, birbirine sarılanlar oldu, böyle bir reaksiyon aldık. Gerçekten çok etkileyiciydi. Ben de onlarla aynı şeyi hissettim, çok gerildim. İçerideki kız kardeşlerimizle beraber ağladım, ayağa kalktık ve sarıldık. Filmin asıl gücü yaşanmış ve gerçek bir kadın hikayesi olmasından kaynaklanıyor. Filmi izlerken her sahnesinde yok artık bu da olmuş olabilir mi diye düşünüyorsun. Bütün bunlar ne yazık ki Türkiye’de yaşanıyor. Zaten bu filmde o yüzden baştan sona bir kadın filmi ve artık yaşanmasın istiyoruz.”  

ŞAHİN: FİLMDE BİR KADIN MAHKUMU CANLANDIRIYORUM  

Oyuncu Sedef Şahin ise çok duygulu olduğunu söyleyerek,  “Ben de filmde bir kadın mahkumu canlandırıyorum. Onlara daha yakın olabilmek için özellikle protokolün arkasına oturmak istedim. Arkamdan bir arkadaş benim canlandırdığım karakter için ‘aynısını yaşadım’ dedi. Ben zaten orada koptum. Sonra dedim ki ‘tamam izle ve umudunu kaybetme’. O da ‘umudumu kaybettim’ dedi. Filmden sonra da bana sarılmak istedi ve ‘umut oldunuz’ dedi. Yani bütün rolü tamamen bunun için oynamıştım, o yüzden duygularım çok karışık.

Hepsine de sıkı sıkı tembihledik yaşadığınız sürece umut vardır, hikayenizi tamamlamaya odaklanın diye. Çok değişik bir heyecandı ne mutluyum ne üzgünüm diyebiliyorum. Çok alkışlandık ve sevgiyle karşılandık. Herhalde mesajımızı ilettik diye düşünüyorum. Ekip olarak biz de başından sonuna kadar hep gözyaşıyla izledik. Çok duygulandılar ama finalde motive olduklarına inanıyorum” dedi.   

20 EKİM’DE SEYİRCİYLE BULUŞUYOR  

Yapımcılığını Çağla Başak Çobanoğlu, yönetmenliğini Aysun Akyüz Mehdiabbas’ın üstlendiği filmin, gerçek hayattan alınan hikayesini Gazeteci Ali Eyüboğlu kaleme aldı. Senaryosunu Şengül Boybaş’ın yazdığı filmin hikayesi, 70’li yıllarda başlıyor ve o yıllardan günümüze Türkiye’nin bir panoramasını sunuyor. Öldürülen kadınlara saygı duruşu niteliğindeki yapım, aynı zamanda çok zor günlerde sınanan büyük ve güçlü bir aşk hikayesine de odaklanıyor. Ezgi Şenler, Uğur Güneş, Yeşim Salkım, Soydan Soydaş, Tamer Karadağlı, Arzu Cabar, Evren Erler, Sedef Şahin, Özlem Gürses, Kubilay Penbeklioğlu, Bilge Şen, Yağızkan Dikmen, Ahmet Sarsılmaz, Özgür Çağlayan İncesu’nun rol aldığı ‘Serçenin Gözyaşı’, 20 Ekim’de seyirciyle buluşuyor.

Etiketler: Kadına Şiddet
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Abdulkadir ve Nezihe çiftinin engel tanımayan hikayesi

Sonraki Haber

Göç Konferansı: 2022’de 108,4 milyon kişi yerinden oldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ahmet Güneştekin’in 'Sessizlik' sergisi Yıldız Holding sponsorluğunda Venedik’te 
Kültür ve Sanat

Ahmet Güneştekin’in ‘Sessizlik’ sergisi Yıldız Holding sponsorluğunda Venedik’te 

25 Nisan 2026
Hurda dikiş makinelerinden Atatürk'ün kullandığı araçların maketini yaptı
Kültür ve Sanat

Hurda dikiş makinelerinden Atatürk’ün kullandığı araçların maketini yaptı

25 Nisan 2026
Albayrak Finans, reklam filminde Taşacak Bu Deniz’in oyuncularını bir araya getirdi
Kültür ve Sanat

Albayrak Finans, reklam filminde Taşacak Bu Deniz’in oyuncularını bir araya getirdi

25 Nisan 2026
Kültür ve Sanat

Piyanist Fazıl Say’ın ‘Bir Öğretmenin Hayalleri’ eseri ilk kez sanatseverlerle buluşacak

25 Nisan 2026
Milli Saraylar, Torino Zirvesi'nde 'Yılın Konuğu’ olarak Türkiye modelini anlattı
Kültür ve Sanat

Milli Saraylar, Torino Zirvesi’nde ‘Yılın Konuğu’ olarak Türkiye modelini anlattı

24 Nisan 2026
YEE Çağdaş Türk Sanatı Yaz Okulu’na katılan küratör Katie Bone, Londra’da ‘SADĀ’ sergisini açtı
Kültür ve Sanat

YEE Çağdaş Türk Sanatı Yaz Okulu’na katılan küratör Katie Bone, Londra’da ‘SADĀ’ sergisini açtı

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Göç Konferansı: 2022'de 108,4 milyon kişi yerinden oldu

Göç Konferansı: 2022'de 108,4 milyon kişi yerinden oldu

En Güncel Haberler

Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü
Yerel Haberler

Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü

26 Nisan 2026
Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı
Yerel Haberler

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

25 Nisan 2026
Mersin'de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama
Yerel Haberler

Mersin’de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Fenerbahçe’de Asensio antrenmanın ilk bölümünde takımla çalıştı

Fenerbahçe’de Asensio antrenmanın ilk bölümünde takımla çalıştı

- Haberton
25 Nisan 2026

- Sarı-lacivertliler, Galatasaray derbisinin hazırlıklarını tamamladı Süper Lig’in 31’inci haftasında yarın derbi maçta saat 20.00’de Galatasaray’a konuk olacak Fenerbahçe, maçın...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü

Bolu’da anne dehşeti: 2 aylık bebeğini öldürdü

26 Nisan 2026
Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton