17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Şehit aileleri ve gazilerimiz sessiz bir çığlık noktasında

Şehit aileleri ve gazilerimiz sessiz bir çığlık noktasında

Haberton - Haberton
24 Ocak 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Şehit aileleri ve gazilerimiz sessiz bir çığlık noktasında
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Gölge Bakanı Yankı Bağcıoğlu, “Şehit aileleri ve gazilerimiz sessiz bir çığlık noktasında” dedi.

CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Gölge Bakanı Yankı Bağcıoğlu, şehit aileleri ve gazilerin sorunlarını kamuoyuna duyurmak, çözüm yolları üretmek ve bu sorunların takipçisi olmak adına ülke genelindeki ziyaretlerini sürdürüyor. Bugüne kadar 77 il ve ilçede 116 “Şehit Ailesi ve Gazi Derneği” ziyaret edilerek, toplamda 314 şehit yakını ve 1053 gazinin sorunları birinci ağızdan dinlendi. Bağcıoğlu, bu süreçte tespit edilen tüm sorunları çözüm önerileriyle birlikte CHP’nin Milli Savunma Komisyonu üyeleri aracılığıyla TBMM’de gündeme taşıdıklarını ve çözüm sürecinin aktif takipçisi olduklarını belirtti.

Yazılı açıklamasında, şehit aileleri ve gazilerin devletin ve milletin emaneti olduğunu vurgulayan Bağcıoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için en değerli varlıklarını, evlatlarını toprağa veren şehit aileleri ve vücutlarının bir parçasını bu mücadelede kaybeden gazilerimiz, hak ettikleri değeri ne yazık ki tam anlamıyla görememektedir. Onlar yalnızca bu milletin değil, aynı zamanda devletimizin de emanetidir. Ancak, her ziyaretimizde gördüğümüz manzara, sorunların büyüklüğü ve derinliği, bu meselelerin ertelenemez bir noktaya geldiğini bizlere bir kez daha göstermiştir. Şehit aileleri ve gazilerimiz sessiz bir çığlık noktasındadır. Bu çığlığa kulak vermek hepimizin sorumluluğudur.”

Bağcıoğlu, özellikle gazilerin protez, ortez ve fizik tedavi süreçlerinde yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekti:

Tedavi Süreçlerindeki Zorluklar: Gazilerimizin yaralanmaları sonrası protez ve ortez ihtiyaçlarının karşılanmasında yalnızca Ankara Bilkent Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin adres gösterilmesi, ciddi maddi ve manevi yıpranmalarına neden olmaktadır.

Fark Ücretleri ve Sağlık Harcamaları: Gazilerimizin protez ve ortez için döviz kuru nedeniyle karşılamak zorunda kaldıkları fark ücretleri büyük bir sorun teşkil etmektedir. Ayrıca, bazı özel hastanelerin Sağlık Uygulama Tebliği’ne (SUT) aykırı olarak fark ücreti talep etmesi, şehit aileleri ve gazilerimizi mağdur etmektedir.

Tıbbı Sarf Malzemeleri: Felçli veya yatalak gazilerin, yalnızca temel ihtiyaçlar için bile maaşlarının büyük bir kısmını harcamak zorunda bırakılması kabul edilemez bir durumdur. Örneğin, sadece “sonda” gibi tıbbi malzemeler için iki ayda bir 2.500 TL fark ödemek zorunda kalan gazilerimiz vardır.

Bürokratik Zorluklar: Gazilerimiz protez, tekerlekli sandalye ya da diğer ihtiyaçlar için defalarca farklı kurullardan rapor almak zorunda kalmakta, bu durum süreci daha da zorlaştırmaktadır.

Hak İhlalleri: Kamu kurumlarında şehit yakınları ve gazilere sağlanması gereken öncelikler uygulanmamaktadır. Üstelik bazı devlet ve üniversite hastanelerinde yatak ücretleri gibi masraflar talep edilmekte, bu durum şehit ailelerini ve gazilerimizi mağdur etmektedir.”

Bağcıoğlu, tüm bu sorunların çözümü için sadece TBMM’nin değil, toplumun her kesiminin ortak bir çaba göstermesi gerektiğinin altını çizerek, “Vatan savunmasında canlarını ve bedenlerini ortaya koyan kahramanlarımızın en temel ihtiyaçlarını bile karşılamada sorun yaşamaları bizler için bir utanç vesilesidir. Bu sesi duymak ve çözüm üretmek boynumuzun borcudur,” dedi.

Bağcıoğlu, TBMM’nin ilgili komisyonunda bekleyen 18 kanun teklifinin bir an önce gündeme alınmasını beklediklerini ifade etti. Şehit aileleri ve gazilerimize yönelik her türlü iyileştirme teklifini, kimden geldiğine bakılmaksızın destekleyeceklerini belirten Bağcıoğlu, “Bu, siyasi bir mesele değil, ulusal bir meseledir,” diyerek çağrıda bulundu.

Haziran 2024’te düzenlenen “Şehit Aileleri ve Gaziler – Kahramanlara Vefa Çalıştayı”nda kapsamlı çözüm önerileri geliştirildiğini hatırlatan Bağcıoğlu, bu önerilerin hayata geçirilmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Ayrıca, İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin devreye alınması gibi bazı düzenlemelerin başlamasının sevindirici olduğunu ancak bu adımların yeterli olmadığını dile getirdi.

Bağcıoğlu, sorunların çözümü için takipçi olacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Şehit aileleri ve gazilerimizin sorunlarını yalnızca dile getirmekle kalmayacağız; çözüm sürecinde aktif bir şekilde yer alacağız. Her platformda seslerini duyuracak, çözümler için var gücümüzle çalışacağız. Türk milletine emanet olan şehit aileleri ve gazilerimiz, yalnız olmadıklarını her zaman hissetmelidir. Onlarla birlikte olmaya, sorunlarını dinlemeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz. Bu mesele, toplumun tüm kesimlerinin sahip çıkması gereken ortak bir sorumluluktur. Bizler, milletimizin kahramanlarına layık olmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Etiketler: Şehit
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Hani ithalatı bitirecektiniz!

Sonraki Haber

Yangından kurtulan çocuk ve ebeveynler için psikolojik destek önemli

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir
Politika

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

16 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 17 Mayıs 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz
Politika

Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz

16 Mayıs 2026
Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti
Politika

Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti

16 Mayıs 2026
Bakan Şimşek: Teknoloji bizim için kritik bir alan
Politika

Teknoloji bizim için kritik bir alan

16 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında sessiz fakat çok derin bir devrim gerçekleştirdi
Politika

Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında çok derin bir devrim gerçekleştirdi

16 Mayıs 2026
Politika

Bakan Memişoğlu’ndan öğrencilerin çağrısına yanıt

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Yangından kurtulan çocuk ve ebeveynler için psikolojik destek önemli

Yangından kurtulan çocuk ve ebeveynler için psikolojik destek önemli

En Güncel Haberler

Hatay'da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada
Yerel Haberler

Hatay’da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

17 Mayıs 2026
Bursa'da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

Bursa’da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

17 Mayıs 2026
Gaziantep FK – RAMS Başakşehir FK maçının ardından
Spor Haberleri

Gaziantep FK – RAMS Başakşehir FK maçının ardından

17 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu

Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu

- Haberton
16 Mayıs 2026

Şanlıurfa’da bir mezarlıkta bulunan plastik varilin içinde, 21 insan cenini bulundu. Kaplar içerisinde muhafaza edilen ceninlerin, hastaneden gömülmek üzere gönderildiği...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Hatay'da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

Hatay’da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

17 Mayıs 2026
Bursa'da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

Bursa’da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

17 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton