17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Seçilen belediye başkanlarının partiden ayrılmaları yasaklanmalı

Seçilen belediye başkanlarının partiden ayrılmaları yasaklanmalı

Haberton - Haberton
18 Ağustos 2025
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Seçilen belediye başkanlarının partiden ayrılmaları yasaklanmalı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “Seçilen belediye başkanlarının partiden ayrılmaları yasaklanmalı” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıç, konuşmasında, “Tarım ülkesi Türkiye’de sebzeye, meyveye ulaşmak maalesef lüks haline gelmiş bulunuyor. Zirai don vardı, çiçekler yandı, mahsul azaldı deyip geçemeyiz. Tarımda rekolteyi her yıl doğal afetler belirleyecekse Allah vatandaşımızı olası bir açlıktan korusun demek zorundayız. Doğal afetlere hazırlıklı olmak, alternatif senaryolar oluşturmak, hükümet olmanın doğal gereği değil midir? Doğal afetlerle vatandaş baş başa kalacaksa hükümet olmanın doğasının gereği nedir?

Gıda güvenliğinin sağlanması, sağlıklı ve sürdürülebilir gıda zincirinin oluşturulması Türkiye için bugün başlı başına bir milli güvenlik meselesidir. Bu milli güvenlik meselesi milli güvenlik kurulunda ele alınmaya değer önemdedir. Bununla birlikte tatlı su kaynaklarının korunması da gerçek bir beka meselesidir. Tatlı su kaynaklarımızın, akarsularımızın, derelerimizin, göllerimizin korunması Türkiye için gerçek bir beka meselesidir. İçinde bulunduğumuz yüzyılda su, petrolden daha kıymetli, daha önemli hale gelmiş bulunmaktadır. Türkiye şimdilik su kesintisi uygulayan belediyelerin hangi partili olduğunu konuşmakla meşgul. Çok yakında partisi ne olursa olsun tüm belediyelerden bu anons işitilecek.

Yol yakınken tedbir almak, su savaşları başlamadan içilebilir su kaynaklarını çoğaltmak polemik meselesi değil hükümet ve devlet olmanın gereğidir. Önlemlerin bir an önce alınması lazım. Derhal ve behemehâl. Deniz suyu mı artırılacak? Gri sular mı kullanılacak? Yağmur suları mı toplanacak? Yeni barajlar mı yapılacak? Her ne yapılacaksa yapılmalı. Türkiye kimseye el açmak zorunda kalmadan su yönetim planını yapmalı ve kamuoyuna açıklamalıdır” diye konuştu.

Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Terörsüz Türkiye Komisyonu’nun çalışmalarını da yakından izliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Terörsüz Türkiye Komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Şu ana kadar elle tutulur, somuta yönelik bir veriye ulaşılabilmiş değil. Komisyonda üyemiz var, komisyonlarda arkadaşlarımız var. Konuşulanlar kısmen dışarıya açıklanmayacak, konuşulmayacak ama yakından takip etmek zorundayız. 10 yıl boyunca orada konuşulanlar dışarıda konuşulmayacak tamam ama tutanaklar çerçevesinde konuşulanları konuşabiliriz. Şu ana kadar anlatılanlar malumun ilamından öte bir anlam ifade etmemektedir. Bizim terörist Abdullah Öcalan’dan bir beklentimiz yoktur.

Öcalan’lı bir gelecek, Apo’lu bir meclis hayalimiz yoktur. Buna rızamız ve tahammülümüz de yoktur. Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halkların meclisidir. Hepimizin meclisidir. Adı üstünde Büyük Millet Meclisi’dir. Milletimizin her bir ferdini kapsayan bir meclistir. Gazi Mustafa Kemal’in Cumhuriyetin kuruluşundaki ifadesiyle ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran unsur Anasır-ı İslamiye’dir.’ Anadolu’da var olan etnisitesi önemli olmaksızın tüm bireylerin tüm halkların cumhuriyetin temelinde harcı vardır. Cumhuriyetin duvarlarında katkısı vardır. Türkiye Cumhuriyeti de Türkiye Büyük Millet Meclisi de hepimizin Cumhuriyeti ve hepimizin meclisidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi terör örgütlerinin de teröristlerin de sığınağı değildir. Teröristleri affetmezseniz terörü bitiremezsiniz. Evet canımız yandı. Affetmiyoruz. Kaldı ki biz affetsek millet affetmez. Millet affetse şehit aileleri affetmez. Gaziler affetmez. Tarih affetmez” dedi.

Suat Kılıç, “Gelir dağılımında adaletsizliğe bir kere daha dikkat çekiyoruz. Gelir adaletsizliğinden duyduğumuz derin kaygıyı yineliyoruz. Zengini daha zengin ederken fakiri her geçen gün daha da fakirleştiren bu sistem ücretlilerin hiçbir hayal kurmasına izin vermemektedir. Ev hayali yok, araba hayali yok, tatil hayali yok. Bırakın evi, et hayali yok. Bırakın tatili, düzenli taksit ödeyebilme ihtimali de yok. Bu şartlar altında memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zamlar konuşuluyor. Hükümetin teklif ettiği seyyanen artış aylık bin lira. Günlük otuz üç lira. Gel de inan. Yeme de yanında yat. İnanılır gibi. Hükümet teklif ediyor bunu hükümet.

Memura ve emeklisini ayda bin lira. Günde otuz üç lira. Günlük otuz üç lira nedir Allah aşkına? Bir şişe su parası. Gazozuna pazarlık. Memurların o nedenle sokağa taşan, alanlara taşan direnişini, eylemini, anayasadan kaynaklanan grev hakkını kullanma tercihini sonuna kadar destekliyoruz. Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bu kadar pazarlık, oturmalar, kalkmalar, toplantılar bu kadar şamata bin lira için miydi? Çalışanlar meydanlarda biz de yanlarındayız. Emeklinin de memurun da hakkı verilene kadar alanlardayız. Hükümetin eli değmişken düzeltmesi gereken bir diğer mesele de kademeli emeklilik meselesidir. Meclis tatilden döner dönmez kademeli emeklilik konusu gündeme gelmeli ve hükümet bu konuda çözümü kamuoyuna hissettirmelidir. Kademeli emeklilik haktır. On yedi yıllık hak kaybını bitirmek için bu adım er ya da geç atılacaktır” diye konuştu.

Kılıç, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, partisi CHP’den istifa edip AK Parti’ye geçmesine ilişkin, şunları söyledi:

“Sayın Çerçioğlu bir dönem CHP’de milletvekilliği yaptı. Üç dönem belediye başkanlığı yaptı. Bu dördüncü dönemi. Beş dönemdir CHP seçmeninin oylarıyla seçilen biri. Parti değiştirmektense evine dönse daha sağlıklı bir karar vermiş olurdu diye düşünüyorum. Doğrusu siyasette bu tür yer değiştirmeleri hele ki böylesi kritik zamanlarda doğru bulmuyor ve tasvip etmiyoruz. Netameli bir mesele olmuştur. Kamuoyu vicdanında tepki çekmiştir. Birçok milletvekili ya da belediye başkanı yer değiştirmiştir ama en çok tepki çekeni görünen o ki Özlem Çerçioğlu’nun yer değiştirmesi olmuştur. Siyasi etik yasası kapsamında Türkiye’de artık bir düzenleme yapılmalı ve seçilen milletvekillerinin, seçilen belediye başkanlarının dönem sona erinceye kadar seçildikleri partiden ayrılmaları yasaklanmalıdır.

Bırakacaksa koltuğu bıraksın, görevi bıraksın. ‘Bu yük bana ağır geldi, ben artık bu emaneti sürdürmek, çekmek, taşımak istemiyorum’ diyen varsa bıraksın evine gitsin. Ama parti değiştirmesin çünkü yüz binlerin iradesi ipotek altına alınmış oluyor. Bizim de Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız partisinden seçildiği partiden ayrıldı, istifa etti gitti. Bu insana oy veren yüz binlerin vicdanı sandığa yansıyan emeği alın teri noldu yazıktır günahtır. Bunu gerçekten doğru bulmuyoruz. Emeğe saygısızlık olarak görüyoruz. Tabii ki biz Aydın halkı adına konuşuyoruz da esas önemli olan Aydın halkının bu konuda ne diyeceğidir? Onu da bekliyoruz.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Devrilen motosikletteki Eda öldü, sürücü yaralı

Sonraki Haber

İnan Güney tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi 

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir
Politika

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

16 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 17 Mayıs 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz
Politika

Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz

16 Mayıs 2026
Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti
Politika

Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti

16 Mayıs 2026
Bakan Şimşek: Teknoloji bizim için kritik bir alan
Politika

Teknoloji bizim için kritik bir alan

16 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında sessiz fakat çok derin bir devrim gerçekleştirdi
Politika

Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında çok derin bir devrim gerçekleştirdi

16 Mayıs 2026
Politika

Bakan Memişoğlu’ndan öğrencilerin çağrısına yanıt

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
İnan Güney tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi 

İnan Güney tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi 

En Güncel Haberler

Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti

17 Mayıs 2026
Hatay'da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada
Yerel Haberler

Hatay’da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

17 Mayıs 2026
Bursa'da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

Bursa’da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

17 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

- Haberton
16 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 17 Mayıs 2026

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Barış, yepyeni bir sayfayı açmak demektir. Eski sayfaları karıştırmak, eski...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti

Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti

17 Mayıs 2026
Hatay'da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

Hatay’da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

17 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton