18 Temmuz 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - CHP Haberleri - Sayın İnce’yle biz bu tonda bu dilde konuşmadık

Sayın İnce’yle biz bu tonda bu dilde konuşmadık

Haberton - Haberton
26 Ocak 2024
- CHP Haberleri, Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Sayın İnce'yle biz bu tonda bu dilde ve bu kavramlarla konuşmadık

Sayın İnce'yle biz bu tonda bu dilde ve bu kavramlarla konuşmadık

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu  “Sayın İnce’yle biz bu tonda bu dilde ve bu kavramlarla konuşmadık. Onun bana olan saygısını, hürmetini, sevgisini biliyorum. Benim de ona olan sevgi, saygı, hürmetimi o biliyor. O bakımdan bu cümleleri söylemişse niçin söyledi, bir gözden geçireceğim” dedi.

İmamoğlu, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nda incelemelerde bulundu. İmamoğlu daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SAYIN İNCE’YLE BİZ BU TONDA BU DİLDE VE BU KAVRAMLARLA KONUŞMADIK

Muharrem İnce’nin açıklamaları sorulan İmamoğlu, ‘” Sayın İnce’yle birkaç kez görüştüm. Ve görüşmelerimiz bu söylemlerinin tam tersi bir durumdu. Açıkçası niçin bu duruma geldi ben bilmiyorum. Çünkü benimle söylemleri veya şahsıma dönük şu söylediğiniz cümleleri söylemişse bu cümlelerin muhatabı değilim. Ne demek istiyor açıkçası bilmiyorum.

Açıklamasından şu ana kadar bir medyada irdelemedim, incelemedim. Ama şu kadarını söyleyebilirim. Sayın İnce’yle biz bu tonda bu dilde ve bu kavramlarla konuşmadık. Onun bana olan saygısını, hürmetini, sevgisini biliyorum. Benim de ona olan sevgi, saygımı, hürmetimi o biliyor. O bakımdan bu cümleleri söylemişse niçin söyledi, bir gözden geçireceğim. Doksan biri bilmemek suç değil. 2019’u bilmek marifet. Daha sonrasını da marifet olarak hayatımıza eklemek istiyoruz. Milletin kazanmasını istiyoruz. Umut ederim Sayın İnce bu kararını gözden geçirir” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu  "Sayın İnce'yle biz bu tonda bu dilde ve bu kavramlarla konuşmadık. Onun bana olan saygısını, hürmetini, sevgisini biliyorum. Benim de ona olan sevgi, saygı, hürmetimi o biliyor. O bakımdan bu cümleleri söylemişse niçin söyledi, bir gözden geçireceğim" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu  “Sayın İnce’yle biz bu tonda bu dilde ve bu kavramlarla konuşmadık. Onun bana olan saygısını, hürmetini, sevgisini biliyorum. Benim de ona olan sevgi, saygı, hürmetimi o biliyor. O bakımdan bu cümleleri söylemişse niçin söyledi, bir gözden geçireceğim” dedi.

BU SEÇİMDE MİLLETİMİZ GERÇEKTEN HİZMET EDENİ AYIRT EDECEK VE ONA GÖRE TERCİHİNİ YAPACAK

Ekrem İmamoğlu, AK Parti adayı Murat Kurum’un vaatleri hakkındaki soruya ise, ” Bugün aslında şöyle bir durum yaratılıyor. Ben çok fazla bu tür konuşmaları farklı yönüyle izlerim. Yani acaba bir hazırlık var. İyi bir hazırlık mı? Bizde faydalanabilir miyiz? Ama büyük bir kısmının kes kopyala yapıştır gibi olması ilginç ve yanı sıra hani bizim beş yıl önce İstanbulluların gündemine taşıdığımız birçok projelerin ha bir nevi böyle bir yan sanayi gibi şekil değiştirip servis edilmesi de ayrı bir tespitim.

Tabii bir başka boyutuyla şunu da söylemekte fayda var. Biz neticede beş yılı bile dolmamış dört buçuk yılı bitmiş bir yönetimken bu şehri yirmi yıla yakın yönetmiş bir anlayışın bugün bizim üzerinden proje açıklamak zorunda kalması ve bir kısım hayati diye tarifledikleri İstanbul’a çağ atlatacak diye söyledikleri Kanal İstanbul ağzına bile almamış olması bugün baktığımızda yine halkı aldatmaya dönük bir yolculuğu tarifliyor. Ama bizim milletimiz aldanmaz.

Bizim milletimiz iktidardınız, niye yapmadınız der. İki, madem çağ atlatacaktı, bizi İstanbul için büyük bir tehdit dediğimiz Kanal İstanbul ismini niçin ağzınıza almıyorsunuz der. Bizim vatandaşımızı aldatamayacaklar. Sefaköy, Beylikdüzü ve İncirli metro hattı projesini de açıklayan bir sunum gördük. Ya bir imza atılsa zaten ihaleye çıkacak. Bir ihale yapılması için bir imza, bir kalem, bir mürekkep, ne para istiyoruz ne kefalet istiyoruz. Onun için bu millet buna aldanmaz. Seçim öncesi bu tür manevralarla girilen bu seçimde milletimiz gerçekten hizmet edeni gerçekten proje hazırlayan proje üreteni ayırt edecek ve ona göre tercihini yapacak.

Bu büyük bir tarihin görmediği, siyasette tarihin görmediği çok büyük bir milletin oluşturduğu, halkın oluşturduğu bir ittifakı İstanbul’umuza ve bütün ülkemize yaşatacak. Bunu şimdiden hissediyorum. Bu büyük bir uzlaşma olacak. Bu büyük bir şehirli, kentli kent uzlaşması olacak. Göreceksiniz 31 Mart’ta bu vaatleri açıklayanlar aslında. Hiçbir hazırlık yapmadıklarının karşılığını cevap olarak oylarıyla alacaktır”‘ dedi.

TAKSİ MESELESİNİN DE ÇÖZÜMÜ BİZİZ

Taksi sorunu ile soruya cevap veren İmamoğlu, “Dediğim gibi yani mesele gerçekten trajikomik. İnsan bugün ülke 22 yıldır yöneten İstanbul’da yirmi beş yıl yerel yönetimi yönetmiş kişilerin çözemediği yani yeni olmayan bu sorunları bir sorun vardır yeni iki yıldır üç yıldır anlarım. Uzun yıllardır gündeme dahi getirememiş ya da getirmemiş.

Arkasında hangi hesap kitap varsa bugün ise dört buçuk yıldır bizim mücadele ettiğimiz, çözdüğümüz ya da çözmek üzere projesini hazırladığımız ya da başlamak üzere olduğumuz vaatlerden bir tanesi de. Taksi meselesi. Çünkü biz direkt hiç korkusuzca böyle bir sorun var. Çözümü de hazır. Çözümü yapmak istiyoruz diye taşıdığımız konular. Ara yollar bularak bir kısmını çözdük ama daha büyük köklü bir çözüme ihtiyacı var. Meselesinin bunu da önümüzdeki dönem biz de çözeriz. Bunlar verdikleri sözü unutanlar, bunlar verdikleri sözle uygulamaları farklı olanlar bunlar daha bir iki yıl önce İstanbul’u çağ atlatacak diyen dedikleri Kanal İstanbul’un boğazlarını düğümledikleri ve söyleyemedikleri, niye onu söylerlerse oy kaybedecekler.

Onu söylerlerse milletin bu kıtlıkta bu yoklukta bu ekonomik zorlukta. Yüz milyarlarca doları Euro harcayacaksınız diye boğazlarını sıkarlar diye korktukları için onu ağızlarına alamıyorlar, açıklayamıyorlar. O bakımdan milletimiz dediğim gibi aldanmayacak. Taksi meselesinin de çözümü biziz. Çünkü taksici esnafını o direksiyon başındaki on binlerce direksiyon sallayan akşama kadar emek veren taksici esnafını da en çok düşünen biziz. İstanbullunun taksi sorununu da en çok düşünen ve gündeme getiren biziz” dedi.

Etiketler: Ekrem İmamoğlu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sobadan zehirlenen aileden 7 yaşındaki Fatma öldü

Sonraki Haber

Tarih tekerrürden ibarettir

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Vatandaş neden Kızılay'a değil de Ahbap'a güvendi?
Politika

Vatandaş neden Kızılay’a değil de Ahbap’a güvendi?

17 Temmuz 2026
Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi
Politika

Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi

17 Temmuz 2026
CHP’li Sarıbal: Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var
Politika

Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var

17 Temmuz 2026
Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul'un bile aklına gelmez
Politika

Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul’un bile aklına gelmez

17 Temmuz 2026
AB'nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır
Politika

AB’nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır

17 Temmuz 2026
Bakan Memişoğlu: Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye'de
Politika

Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye’de

17 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Tarih tekerrürden ibarettir

Tarih tekerrürden ibarettir

En Güncel Haberler

Adana'da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı
Yerel Haberler

Adana’da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

18 Temmuz 2026
Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı
Yerel Haberler

Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı

18 Temmuz 2026
Yol verme tartışmasında aracından inen sürücüye 261 bin TL ceza
Yerel Haberler

Yol verme tartışmasında aracından inen sürücüye 261 bin TL ceza

18 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da ‘Boyaya geleceğim’ yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; ‘Bir daha dükkanıma gelmesin’

17 Temmuz 2026
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Nasuh Mahruki '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle tutuklandı

Nasuh Mahruki ’15 Temmuz’ paylaşımı nedeniyle tutuklandı

- Haberton
17 Temmuz 2026

AKUT'un kurucusu Nasuh Mahruki, sanal medya hesabından yaptığı '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

Adana'da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

Adana’da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

18 Temmuz 2026
Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı

Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı

18 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton