7 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Sayın Cumhurbaşkanına yönelik hakareti kınıyoruz

Sayın Cumhurbaşkanına yönelik hakareti kınıyoruz

Haberton - Haberton
27 Ağustos 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Sayın Cumhurbaşkanına yönelik hakareti kınıyoruz
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanına yönelik hakareti kınıyoruz, ayıplıyoruz. Hiç kimsenin bir diğer siyasi partiye, o camianın başkanına ya da devlet başkanına benzer ifadelerle, hakaretamiz yaklaşımlar geliştirmeye hakkı yoktur” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıç, Yeniden Refah Partisi’nin Yargıtay sistemine kayıtlı resmi üye sayısı bugün itibarıyla 550 bin rakamını aştığını söyledi. Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye’nin üye sayısı bakımından üçüncü en büyük partisi olduğunu hatırlatan Kılıç, “Üçüncülükteki konumumuzu pekiştirmeye devam ediyoruz. Hedefimiz ilk etapta 600 bin üye sayısına ulaşmak. Akabinde 1 milyon üye sayısını yakalamaktır. Takip eden süreçteki hedefimiz üye sayısı bakımından Türkiye’nin ikinci büyük partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kayıtlı üye sayısını aşmak ve dolayısıyla 1 milyon 600 bin rakamının üzerine ulaşmaktır. Bu anlamda 81 ilimiz ve bütün ilçelerimizde fedakârca yürüttükleri çalışmalarla partimizi günden güne 1 milyon üye sayısına koşturmakta olan teşkilatımızın çok değerli mensuplarına teşekkürlerimizi iletiyoruz. Üye üye, büyüye büyüye Yeniden Refah Partisi’yle inşallah Türkiye’nin sorunlarını çözmeye aday en büyük parti olma yolunda ilerliyoruz” diye konuştu.

‘TÜM BAKANLIKLAR TÜRKİYE’NİN GENÇLERİ İÇİN İMKANLARINI SEFERBER ETMEK ZORUNDADIR’

Suat Kılıç, eğitimde ve istihdamda olan gençlerin oranının yüzde 26 olduğunu ifade ederek, “Bu ürkütücü bir rakam. Her dört gençten biri ne iş yeri var, çalışabilecek durumda ne de eğitim sürecinin içerisinde. Her 100 gençten 26’sı eğitimin okulun tahsilin dışında. İşin iş yerinin, emeğin para kazanabilme imkanının da dışında. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Bu demektir ki, ortalama ülke genelinde 4 gençten 1’i hem eğitim sürecinin dışında hem istihdam sürecinin dışında yani 4 gençten 1’i işsiz, mesleksiz, parasız, hayalsiz, umutsuz ve mutsuz. 100 gencin 26’sı ev hayali kuramıyor, evlilik hayali kuramıyor, iş hayali kuramıyor, aş hayali kuramıyor. Ve bu 2024 Türkiye’sinin fotoğrafı. Tüm sektörlerden ve tüm kesimlerden bu konuya acilen eğilmelerini bekliyoruz.

Sadece bir bakanlık değil, tüm bakanlıklar Türkiye’nin gençleri için imkanlarını seferber etmek zorundadır. Sadece bir bakanlık değil, tüm bakanlıklar gençlerin işi gücü, istihdamı, hayatı ve hayalleri için elini taşın altına koymak mecburiyetindedir. Ayrıca Maliye Bakanının açıklamalarına dikkat ediyoruz. ‘İşler yolunda cari denge sağlandı, her şey iyiye gidiyor yolunda’ açıklamaları var. ‘İşler yolunda’ diyen Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’e sesleniyorum. Yolunda olan iş hangisi? Kapanan şirket sayısı geçen yıldan bugüne yüzde 43 artmış durumda. Yolunda giden iş bu mu? Yılbaşından bu yana konkordato ilan eden şirket sayısı Türkiye’de 1.500 ve konkordato ilan edilen sektörler inşaat başta olmak üzere tekstil ve akaryakıt firmaları yani Türkiye’de tüm sektörlerin lokomotifi olan üç sektör; inşaat, tekstil, akaryakıt. Ekonomi yönetimi ‘işler yolunda’ diyen ekonomi yönetimi bu konuya acilen eğilmelidir. Korkumuz Türkiye’de tüm sektörlerde zincirleme iflasların başlamasıdır. Olmamasını diliyoruz ve olmaması için de ekonomi yönetiminin sektörlere finansman yönünde acilen tedbirler almalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘HAKARETİ KINIYORUZ, AYIPLIYORUZ’

Kılıç, CHP’li Tuncay Özkan ile ilgili şunları söyledi:

“Devletimizin başında bulunanlara, seçimde bulunsak da bulunmasak da destek vermiş olsak da olmasak da icraatlarını benimsesek de benimsemesek de öğrendiğimiz budur. Geçmiş devlet ve hükümet başkanlarına da bugün görevde olan devlet ve hükümet başkanlarına da saygı duymak, değer vermek aklı başında bir siyasetçinin öncelikli görevidir. Sayın Cumhurbaşkanına yönelik olarak CHP milletvekili tarafından yapılmış olan hakareti kesinlikle tasvip etmiyoruz, apaçık bir hakarettir, mahiyeti de bellidir. Siyasete zarafet ve nezaket söylemini kazandırmayı hedefleyen bir siyasi partidir, Yeniden Refah Partisi.

Başta genel başkanımız Dr. Fatih Erbakan olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanına yönelik olarak yapılmış olan bu hakareti kınıyoruz, ayıplıyoruz. Hiç kimsenin bir diğer siyasi partiye, o camianın başkanına ya da devlet başkanına benzer ifadelerle, hakaretamiz yaklaşımlar geliştirmeye hakkı yoktur. Herkesin konuşurken ağzından çıkanı, kulağının duyması mecburiyeti vardır. Hepimizin her bir sorumlu siyasetçinin kelimelerini özenle seçmesi başka camiaları saygıyla anması bugün karşı karşıya gelinmiş olunsa bile yarınları ve toplumun genel refleksini düşünerek adam akıllı doğru düzgün cümleler kurması lazımdır.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Elazığ’da mezarlıkta bebek cesedi bulundu 

Sonraki Haber

Oyuncu Sevil Üstekin hayatını kaybetti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: İşsizliği daha aşağı çekmek için yeni politika araçlarını devreye alıyoruz
Politika

Çalışma hayatında yeni dönem: Bakan Işıkhan’dan “yeni nesil çalışma modelleri” açıklaması

6 Ekim 2026
AK Parti'li Zengin: Görüntüyü çeken ve paylaşanlar yaptırımla karşılaşacaktır
Politika

Özlem Zengin’den Mersin operasyonu görüntüleri için açıklama

6 Ekim 2026
Bakan Çiftçi, Avusturyalı mevkidaşı Karner ile bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, Avusturyalı mevkidaşı Karner ile bir araya geldi

6 Ekim 2026
Bakan Uraloğlu, 'ulaştırma koridorları' konulu konferans verdi
Politika

Bakan Uraloğlu, ‘ulaştırma koridorları’ konulu konferans verdi

6 Ekim 2026
Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Libya Özel Temsilcisi'ni kabul etti
Politika

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Libya Özel Temsilcisi’ni kabul etti

6 Ekim 2026
COP31 Başkanı Kurum: Tuvalu’nun sesini Antalya’ya taşıyacağız
Politika

COP31 Başkanı Murat Kurum: “Tuvalu’nun sesini Antalya’ya taşıyacağız”

6 Ekim 2026
Sonraki Haber
Oyuncu Sevil Üstekin hayatını kaybetti

Oyuncu Sevil Üstekin hayatını kaybetti

En Güncel Haberler

Ankara'da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit
Yerel Haberler

Ankara’da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit

7 Ekim 2026
İzmir'in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı
Yerel Haberler

İzmir’in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı

7 Ekim 2026
Birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçakladı
Yerel Haberler

Birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçakladı

7 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Çorum’da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

7 Ekim 2026
Yaşam

Bakanlıktan kimyasal risk taşıyan masa tenisi takımı için yasak kararı

6 Ekim 2026
Yaşam

Hatay’da ak pelikanların geçişi seyirlik manzara oluşturdu

6 Ekim 2026
Yaşam

Seyir halindeki cenaze nakil aracından yola tabut düştü

6 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kütahya'da ahırda yangın: 1 ölü

Kütahya’da ahırda yangın: 1 ölü

- Haberton
7 Ekim 2026

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, ahırda çıkan yangında Hamza Dayan (76) ile 5 küçükbaş hayvan öldü. Yangın, saat 16.00 sıralarında ilçeye bağlı...

Gençlerde kanser vakaları artıyor mu? Dünya Kanser Araştırma Fonu yeni verileri açıkladı

Anayasa ve şehircilik kesişiminde kamusal alan: Haklar, sınırlar ve yetkiler

Filizlenmiş patates yenir mi? Ne zaman atılmalı?

Şarj aletini prizde bırakanlar dikkat: Telefon bağlı olmasa bile elektrik harcıyor mu?

Güncel Haber

Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

Çorum’da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

7 Ekim 2026
Ankara'da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit

Ankara’da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit

7 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton