29 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Savaşların bedelini masum çocuklar ödüyor

Savaşların bedelini masum çocuklar ödüyor

Haberton - Haberton
23 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 24 Nisan 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm çabalarımıza rağmen maalesef bölgemizdeki savaşlar ve zulümler devam ediyor. Bu savaşların bedelini ise genellikle masum çocuklar ödüyor. Türkiye olarak ister bölgemizde ister başka yerde olsun bütün bu acıları, hüzünleri, hayal kırıklıklarını kalbimizde tüm ağırlığıyla hissediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'TRT 48'inci Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Gala Programı'nda konuştu. Erdoğan, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, "Ülkemizdeki, gönül coğrafyamızdaki ve dünyanın tamamındaki çocuklara barış dolu, mutluluk dolu bir hayat temenni ediyorum. Bilhassa savaş ve çatışmaların yükünü minik omuzlarında taşımak zorunda kalan Filistinli, Lübnanlı çocuklara buradan selam ve sevgilerimi gönderiyorum. 23 Nisan Çocuk Bayramı, dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayramdır. Bu bayramı sizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal ile tüm devlet büyüklerimizi, şehit ve gazilerimizi bir kere daha şükranla anıyorum" dedi.

En Kıymetli Miraslardan Biri Cumhuriyet Ve Demokrasi

Erdoğan, 'Gelecek çocukların' temasıyla bu yıl 48'incisi düzenlenen şenliklerin, 23 Nisan coşkusunu paylaşmak üzere 27 ülkeden 490 misafir için de hayırlı olmasını temenni ettiğini ifade ederek, "23 Nisan'ın bizim için bir başka anlamı; Milli Egemenlik Bayramı olmasıdır. Bu tarih aynı zamanda TBMM'nin açılış günüdür. Gazi Meclis'imizin kuruluş gününün çocuk bayramı olarak kutlanmasının bizim için çok özel anlamları bulunuyor. Millet olarak bağımsızlığımızı çetin mücadeleler neticesinde kazandık. İstiklal Harbimizi her türlü imkansızlığa rağmen zafere taşıdık. Bu savaşı sevk ve idare eden Büyük Millet Meclisimizdi. Tarihimizin böyle önemli bir dönüm noktasını kendi çocuklarımızla birlikte tüm dünya çocuklarına armağan ettik. Siz çocuklara bırakacağımız en kıymetli miraslardan biri şüphesiz milli iradenin egemenliği yani cumhuriyet ve demokrasi olacaktır. Her birinizin bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacağınıza inanıyoruz" diye konuştu.

Çocukların Gözyaşlarını Silmek İçin Gayret Ediyoruz

Savaşın, çatışmanın, kavganın yokluk ve yoksunluğun olmadığı bir ülkede ve dünyada yaşamanın çocukların en doğal hakkı olduğunu kaydeden Erdoğan, "Biz içeride demokrasiyi ve özgürlükleri, dışarıda barış ve adaleti savunarak işte bu ideali gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ancak tüm çabalarımıza rağmen maalesef bölgemizdeki savaşlar ve zulümler devam ediyor. Bu savaşların bedelini ise genellikle masum çocuklar ödüyor. Türkiye olarak ister bölgemizde ister başka yerde olsun bütün bu acıları, hüzünleri, hayal kırıklıklarını kalbimizde tüm ağırlığıyla hissediyoruz. Sadece bununla kalmıyor, acıları dindirmek, çatışmaları durdurmak, çocukların gözyaşlarını silmek için gayret ediyoruz. Bütün bunları yaparken tek bir amacımız var, dünyanın tüm çocuklarının huzur içinde, güven içinde, kardeşçe yaşamasıdır. Büyük şairimiz Necip Fazıl Kısakürek'in 'annesi gül koklasa ağzı gül kokan çocuk, ağaç içinde ağaç geliştiren tomurcuk' diyerek anlattığı ay yüzlü gül kokulu çocukların yarınlarına güvenle bakmasını diliyoruz. Biz bütün çocuklar, bütün gençler okullarına güle oynaya gitsin, en güzel, en kaliteli eğitimi alsın istiyoruz. Biz, çocuklar korkmadan uykuya dalsın, bomba sesleriyle değil kuş cıvıltılarıyla uyansın istiyoruz. Kendi çocuklarımız için ne istiyorsak Asya'dan Afrika'ya tüm çocuklar için de aynı güzellikleri samimiyetle istiyoruz. Sizlerden de Gazzeli, Lübnanlı çocuklar başta olmak üzere sıkıntılı günler geçiren kardeşlerinizi dualarınızda unutmamanızı özellikle rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Barışa İnanmaktan Hiçbir Zaman Geri Durmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanlık zincirinin ebediyet halkası olan siz çocuklarımız inşallah geleceğimizi şekillendireceksiniz. Kötülere ve kötülüklere rağmen bu dünyayı sizler güzelleştireceksiniz. Sizler bizim birer gönül ve kültür elçilerimizsiniz. Bu bakımdan aranızdaki iletişim ve irtibatı koparmamaya özen gösterin. Bilginizi, tecrübenizi, tavsiyelerinizi, hayallerinizi birbirinizle paylaşın. İyinin, doğrunun ve güzelin peşinden gitmekten asla vazgeçmeyin. Sevgili çocuklar, her biriniz yarın birer sanatçı, sporcu, bilim adamı, öğretmen, zanaatkar, mühendis, siyasetçi, doktor, iş insanı olarak ülkenize hizmet edeceksiniz. Bu yolculukta zorluklarla karşılaşsanız dahi umutsuzluğa lütfen kapılmayın. Her zorlukla beraber bir kolaylığın, her karanlığın sonunda bir aydınlığın, her çabanın sonunda inşallah bir başarının olduğunu aklınızdan hiç çıkarmayın. Bizler hepimiz insanlık ailesinin birer üyesiyiz. Konuştuğunuz diller farklı olsa da sevginin, dostluğun dili birdir. Kardeşliğin dayanışmanın, paylaşmanın dili aynı şekilde birdir. Aranızda kardeşliği yüceltmekten, dostluğu yaşatmaktan, barışa inanmaktan hiçbir zaman geri durmayın" diye konuştu.

Tertemiz Vicdanınıza Güveniyorum

Erdoğan, çocuklara dijital dünyada gezinirken tehlikelere karşı dikkatli olmalarını tavsiye ederek, "Karşınıza çıkan her bilginin doğru, her karakterin güvenilir olmadığını asla unutmamanızı istiyorum. Sanal dünyada eğlenceli vakit geçirmek elbette önemlidir, sizin en doğal hakkınızdır ama bu sizi sokakta oynamaktan, kitap okumaktan, spor yapmaktan, dışarıda arkadaşlarınızla doya doya koşturmaktan alıkoymamalıdır. Ben sizin o tertemiz vicdanınıza, o tertemiz aklınıza güveniyorum" dedi.

Etiketler: CumhurbaşkanıÖğretmenRecep Tayyip ErdoğanSavaşŞehitTBMMTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Türkiye İngiltere arasında Stratejik Ortaklık Çerçeve Belgesi imzalandı

Sonraki Haber

Aydın’da nesli tehlike altında olan Avrupa porsuğu silahla öldürüldü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her kim milletin malına, mülküne el uzatırsa karşısında bizi bulur
Politika

Erdoğan’dan fon soruşturması mesajı: “Milletin hakkına el uzatan karşısında devleti bulur”

28 Eylül 2026
Yeni Partili isimden fon soruşturmaları değerlendirmesi: "Borsada 3 trilyon TL'lik kayıp var"
Politika

Yeni Partili isimden fon soruşturmaları değerlendirmesi: “Borsada 3 trilyon TL’lik kayıp var”

28 Eylül 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Wüst'ü kabul etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Wüst’ü kabul etti

28 Eylül 2026
Bakanlar Yaşar Güler ve Abdulkadir Uraloğlu, bir araya geldi
Politika

Yaşar Güler ve Abdulkadir Uraloğlu, bir araya geldi

28 Eylül 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan ‘fon soruşturması’ açıklaması: Yapanın yanına kar kalmayacak
Politika

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan ‘fon soruşturması’ açıklaması

28 Eylül 2026
Murat Kurum, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez'i kabul etti
Politika

Murat Kurum, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’i kabul etti

28 Eylül 2026
Sonraki Haber
Aydın'da nesli tehlike altında olan Avrupa porsuğu silahla öldürüldü

Aydın'da nesli tehlike altında olan Avrupa porsuğu silahla öldürüldü

En Güncel Haberler

Vincenzo Montella: Hatalarımızdan ders çıkarmaya çalışacağız
Spor Haberleri

Vincenzo Montella: Hatalarımızdan ders çıkarmaya çalışacağız

29 Eylül 2026
Sokak ortasında tartıştığı arkadaşını bıçakla öldürdü
Yerel Haberler

Sokak ortasında tartıştığı arkadaşını bıçakla öldürdü

29 Eylül 2026
Roberto Mancini: Karşımızda iyi bir Türkiye vardı
Spor Haberleri

Roberto Mancini: Karşımızda iyi bir Türkiye vardı

29 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

BUDO’nun 8 seferi iptal edildi

29 Eylül 2026
Yaşam

Pancar toplama makinesinin altında kalarak öldü

29 Eylül 2026
Yaşam

Saros Körfezi’nde balıkçı ağına ‘kum kaplanı’ cinsi köpek balığı takıldı

28 Eylül 2026
Yaşam

Sakarya’da metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış düştü; sel, heyelan ve taşkınlar yaşandı

28 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Saros Körfezi’nde balıkçı ağına ‘kum kaplanı’ cinsi köpek balığı takıldı

Saros Körfezi’nde balıkçı ağına ‘kum kaplanı’ cinsi köpek balığı takıldı

- Haberton
28 Eylül 2026

Edirne’nin Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Enez ilçesi açıklarında balıkçıların ağına 1 metre 70 santimetre uzunluğunda ve 65 kilo ağırlığında ‘kum...

Türkiye’de hayvan barınakları: Sahiplendirme süreci, gönüllülük ve bilmeniz gerekenler

Çocuk neden okula gitmek istemez? Sabah “karnım ağrıyor” diyorsa dikkat

Uyurken terlemek neden olur? Gece terlemesini hafife almayın

Kıdem tazminatı hangi durumlarda alınır? İşten ayrılan herkes alamıyor: İşte kıdem hakkı doğuran haller

Güncel Haber

Vincenzo Montella: Hatalarımızdan ders çıkarmaya çalışacağız

Vincenzo Montella: Hatalarımızdan ders çıkarmaya çalışacağız

29 Eylül 2026
Sokak ortasında tartıştığı arkadaşını bıçakla öldürdü

Sokak ortasında tartıştığı arkadaşını bıçakla öldürdü

29 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton