17 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Gündem - Sarıyer’de toprak kayması sonrası tahliye: Göçebe hayatına döndük

Sarıyer’de toprak kayması sonrası tahliye: Göçebe hayatına döndük

Haberton - Haberton
1 Nisan 2026
- Gündem
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sarıyer'de son günlerde etkili olan yağışın ardından dün bir binanın bahçesinde toprak kayması meydana geldi.

Yaklaşık 20 metre aşağıda bulunan evlerin üzerine toprak düştü. Belediye ekipleri tarafından riskli olarak değerlendirilen 6 binaya ilişkin tahliye kararı verildi. Tahliye edilen binaların birinde oturan Murat Gözüdok, “Bu akşam da evime giremezsem, kardeşime geçeceğim. Göçebe hayatına döndük.

Evden en fazla giysi alabiliyoruz ve üstümüzü değiştirip çıkabiliyoruz. Biz sadece bize bir an önce yardımcı olunmasını ve bir an önce bu işin sonlanmasını istiyoruz" dedi. Öte yandan tahliye edilen 6 bina ve kaymanın yaşandığı alan havadan görüntülendi.

Ayazağa Mahallesi 108. Sokak'ta dün saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda etkili olan yağışın ardından sokaktaki bir binanın bahçesinde toprak kayması meydana geldi. Yaklaşık 20 metre aşağıda bulunan evlerin üzerine topraklar düştü. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, AFAD ve belediye ekipleri geldi. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, riskli olarak belirledikleri 6 binaya ilişkin tahliye kararı verdi.

Binalarda yaşayanlar kararın ardından gidecekleri yerleri olmadığını belirterek tepki gösterdi. Evlerine giremeyenlerin Kilyos'ta bulunan belediye sosyal tesislerine götürüldüğü öğrenildi.

Arabası Olan Arabasında Kaldı

Mahalleli Hamdi Özdemir, “Yağmurdan dolayı 1,5-2 metrelik bir toprak aşağıya kaydı. Hepsi bu, başka bir şey yok yani olayda. Milleti mağdur ettiler. Herkes gitti, herkesin çocuğunun okulu var.

Akrabası olan akrabasında kaldı. Olmayan da belediyenin Kilyos'ta yeri varmış oraya götürdüler. Hemen hemen 40 hane gitti. Akşam belediyeden geldiler, 'Bu evde kalamazsınız' diye herkesi tahliye ettiler.

Gerekçe olarakta buradan toprak kaymasını gösterdiler başka hiçbir şey yok. 2 metre ya bir şey yok. Milleti mağdur ettiler. 25 senedir vatandaş belediyeye devamlı dilekçe veriyor.

'Gel şuraya bir istinat duvarı çektirelim, gerekirse biz verelim parasını, fırsat verin kazık çaktıralım, istinat duvarı çektirelim' diyorlar. Hiç belediyeden gelen giden yok" diye konuştu.

Bize Evimize Giremeyeceğimizi Söylüyorlar

Tahliye edilen binalardan birinde yaşayan Murat Gözüdok, “Hiçbir şey hissedilmedi. Evde eşim vardı, çocuklarım vardı. Bu binada hasta olanlar var; kimse bir şey hissetmedi. Sadece aşağıda oturanların çatısına taş vurduğu için onlar hissetmiş ve Cimer'e şikayet etmişler bizi.

Dün biz bir telefonla buraya geldik. Her yer polis kaynıyor, zabıta kaynıyor. Bize evimize giremeyeceğimizi söylüyorlar. Neden?

Toprak kayması. Peki, biz 20 seneden beri size dilekçe veriyoruz buraya bir perde beton atılsın diye. Siz bunların hiçbirine yanıt vermiyorsunuz, Cimer'e düştüğü zaman bizim yanımızdasınız. Bizim yanımızda değilsiniz aslında.

Hiç kimse yok başımızda. Bir belediye başkanı temsilen birisi var. Bize hiçbir şekilde bir cevap verilmiyor. Diyor ki: 'Siz Kilyos'a gideceksiniz, sosyal tesisimiz var' Bizim burada okuyan çocuklarımız var, bizim işimiz var.

Biz oraya nasıl gidip gelebiliriz? 'Biz size yardımcı olacağız' Nasıl yardımcı olacaksınız? Benim çocuğumu 5'te kaldırıp 6'da yola çıkartıp buraya okula mı getireceksiniz? Hayır.

Neymiş, evinizde giremezsiniz, mühürlenecek. Biz mühür istemiyoruz, bunu söyledik. Biz evimize giremedik, bizi mağdur ettiler ve biz bir an önce bir şey bulunup bize bir şey söylenmesini istiyoruz artık. Bizi daha fazla mağdur etmelerini istemiyoruz.

Rapor falan verilmedi. Sadece söylenen şu: 'Toprak kayması var, riskli'. 20-25 senedir bu var istediğimiz ve o zamandan beri bize kimse gelmiyor ve şimdi diyorlar ki 'Burası riskli, riskli' Hafta boyunca yağmur yağdı. Ben bu binanın üçüncü katındayım.

Şu an ben baldızımdayım. Bu akşam da evime giremezsem, kardeşime geçeceğim. Göçebe hayatına döndük. Evden en fazla giysi alabiliyoruz ve üstümüzü değiştirip çıkabiliyoruz.

Biz sadece bize bir an önce yardımcı olunmasını ve bir an önce bu işin sonlanmasını istiyoruz" dedi.

Evde Yataktan Fırladım

Mustafa Şipal, “40 yıldır buralıyım. Burada ki herkes benim komşum. Evde yataktan fırladım. Bu nedir dedim, korktum.

Korkuyla geldim şu anda zaten. Bilmiyorum Allah beterin korusun. Tabii herkes, çocuklar da vardı. Korktular çocuklar ya, korkmazlar mı?

Ses, gürültü. Deprem yaşadık, bir afet yaşadık" dedi.

Etiketler: AFADDepremPolisYağmur
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kayseri’de 3 ayrı hırsızlık olayının 4 şüphelisi yakalandı

Sonraki Haber

‘1 Nisan Şaka Günü’ neden kutlanıyor?

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

BES'ten kitlesel çıkış iddialarına resmi açıklama! DMM son verileri paylaştı
Gündem

BES’ten kitlesel çıkış iddialarına resmi açıklama! DMM son verileri paylaştı

16 Ekim 2026
Meteoroloji’den hafta sonu için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Gündem

Meteoroloji’den hafta sonu için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

16 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dündar Ziya Gültekin’in cenaze törenine katıldı
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dündar Ziya Gültekin’in cenaze törenine katıldı

16 Ekim 2026
Türk halk müziğinin acı kaybı! Soner Olgun hayatını kaybetti
Gündem

Türk halk müziğinin acı kaybı! Soner Olgun hayatını kaybetti

16 Ekim 2026
İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 48,02'ye yükseldi
Gündem

İstanbul’da barajlardaki doluluk oranı yüzde 48,02’ye yükseldi

16 Ekim 2026
Kocaeli'nde sel sularına kapılan muhtarı arama çalışmaları sürüyor
Gündem

Kocaeli’nde sel sularına kapılan muhtarı arama çalışmaları sürüyor

16 Ekim 2026
Sonraki Haber
'1 Nisan Şaka Günü' neden kutlanıyor?

'1 Nisan Şaka Günü' neden kutlanıyor?

En Güncel Haberler

Komşusunun evinde fenalaşıp hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Komşusunun evinde fenalaşıp hayatını kaybetti

17 Ekim 2026
Traktör ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı
Yerel Haberler

Traktör ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı

17 Ekim 2026
Zalgiris Kaunas - Anadolu Efes : 70-85
Spor Haberleri

Zalgiris Kaunas – Anadolu Efes : 70-85

17 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

AFAD: 60 bin 395 personel ve 8 bin 927 araç görev yapıyor

17 Ekim 2026
Yaşam

Ankara’da sağanak etkili oldu

17 Ekim 2026
Yaşam

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘sağanak’ ve ‘fırtına’ uyarısı

17 Ekim 2026
Yaşam

YÖK Başkanı Erol Özvar’dan üniversitelere ‘Terörsüz Türkiye’ çağrısı

16 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ordu’da yolcu minibüsü kamyonla çarpıştı: 1 ölü 23 yaralı

Ordu’da yolcu minibüsü kamyonla çarpıştı: 1 ölü 23 yaralı

- Haberton
17 Ekim 2026

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yolcu minibüsü ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 18’i öğrenci 23 kişi yaralandı....

Türkiye’de şehirlerin gizli sakinleri: Beton binaların arasında yaban hayatı nasıl varlığını sürdürüyor?

Markette aldığınız her ürün güvenli mi? Gıda etiketlerinde gözden kaçan 10 kritik ayrıntı!

Zayıflama iğneleri sanıldığı kadar masum mu? Uzmanları endişelendiren yan etkiler ve bırakınca yaşananlar!

Türkiye’de dondurulmuş gıda sektörü büyüyor: Soğuk zincir ve lojistikte yeni dönem

Güncel Haber

Komşusunun evinde fenalaşıp hayatını kaybetti

Komşusunun evinde fenalaşıp hayatını kaybetti

17 Ekim 2026
AFAD: 60 bin 395 personel ve 8 bin 927 araç görev yapıyor

AFAD: 60 bin 395 personel ve 8 bin 927 araç görev yapıyor

17 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton