14 Temmuz 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Gündem - Sarıyer’de 2 aydır çatısı olmayan apartmanda yaşıyorlar

Sarıyer’de 2 aydır çatısı olmayan apartmanda yaşıyorlar

Haberton - Haberton
24 Haziran 2026
- Gündem
Okuma Süresi:8 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sarıyer’de 2 ay önce 5 katlı apartmanın çatısında çıkan yangın sonrası binadakiler mağdur oldu.

Bazısı taşınırken bazıları ise gidecek yerleri olmadığı için apartmanda yaşamaya devam ediyor. Yangını söndürme çalışmaları sırasında köpüklerin ve yağmur sularının duvarlara zarar verdiğini söyleyen daire sahibi Zennure Erdem, “Kapılarım örtülmüyor, şişti. Çerçeveleri hep yere döküldü. Aynı evde su geçmeyen yerlerde yaşamak zorunda kalıyorum. Mutfak ve banyo tarafını çok su bastı ama gidecek yerim yok. Astım hastasıyım. Evde durmamam gerekiyor ama durmak zorundayım” dedi. İtfaiye raporunda yangının elektrik kontağından çıktığı belirtilirken bina sakini Abdullah İnaz, “Geçen yıl çatıyı sıfırdan yaptık. Buradaki arkadaşlar, komşularımız, çatı katta oturan komşularımız sıkıntı çekiyordu, akıyordu. Yeniden yaptık, onardık. Onların da taksitlerini ödemeye devam ediyoruz. Borcu bitmeyen bir çatımız var ama ikinci kez çatımızı yapmak zorundayız. Borcumuzun üstüne borç gelecek” dedi. Maddi durumları olmadığını belirten daire sakinleri yardım bekliyor.

Olay 28 Nisan Salı sabah saat 09.15 sıralarında Sarıyer Bahçeköy Mahallesi’nde Ege Apartmanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre yangın ortak kullanım alanındaki elektrik kontağından çıktı. 22 dairenin bulunduğu 5 katlı binanın çatı katında çıkan yangında, kısa sürede büyüyen alevler çatının tamamını sardı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Tedbir amaçlı tahliye edilen binada çıkan yangına müdahale eden itfaiye, alevleri 1 saatlik çalışma sonucu söndürdü. Apartman sakinlerinin iddiasına göre söndürme çalışmalarında kullanılan su ve sonrasında etkili olan yağış nedeniyle binadaki daireler zarar gördü. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangından etkilenen apartman sakinleri, kendilerine malzeme desteği ve yardım sağlanacağı yönünde bilgi verildiğini, ancak 2 aylık sürede sözlerin tutulmadığını belirtti. Çatı katındaki bazı dairelerin yangın sonrası kullanılamaz hale geldiğini belirten bina sakinleri, yağmur sularının alt katlara kadar ulaştığını ve yaklaşık 22 dairenin mağdur olduğunu söyledi.

3 Daire Tahliye Edildi

Toplam 22 dairenin bulunduğu 5 katlı apartmanda meydana gelen hasar nedeniyle 3 daire tahliye edildi. Tahliye edilen dairelerden birinin ev sahibi, çatı katındaki iki dairenin ise kiracı tarafından kullanıldığı öğrenildi. İki dairede oturan kiracılar olay sonrası taşınmak zorunda kaldı. Dördüncü katta oturan başka bir kiracı ise dairenin su alması nedeniyle evden ayrıldı. Apartmanda bulunan 19 dairede oturanlar ise mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

Soğutma Çalışmaları Sırasında Sular Dairelere İndi

Yangın çıkan binanın 3’üncü katında oturan Abdullah İnaz, “Sabah, her zamanki gibi 08.15’te işe gitmek için evden ayrıldım. Sonrasında 09.15 gibi telefon geldi; çatıda yangın olduğu söylendi. Bunu da tesadüfen dışarıdan bir komşumuz görüyor, yakinen tanıdığım bir arkadaşım. O, buradaki binayı tahliye edilmesinde ve itfaiyenin ilk önce aranmasında öncülüğk yaptı. İtfaiye gerekli müdahaleleri yaptı; soğutma çalışmaları nedeniyle çatı katındaki dairelerden sonra alt katlara ve benim oturduğum 3’üncü kata kadar sular indi. Aynı zamanda tüm binanın kanalizasyon boruları komple yandı. Biz bunu daha sonra tespit edebildik ve her yağan yağmur dere gibi merdivenlerden aşağı akıyor, gidiyor. İtfaiye raporuna göre yangının çatı ortak saha alanından çıktığı, elektrik kontağından çıktığı rapor edildi” dedi.

Herkez Bize Yardımcı Olacağını Söyledi

İnaz, “O gün burada herkes bize yardımcı olacağını söylemişti. Biz gerçekten bunlara inandık ve gerekli dilekçelerimizi belediye olsun, kaymakamlık olsun verdik. Belediyeden de bize tüm desteğin, malzeme desteğinin verileceği söylendi. Bunun için buraya bir ekip geldi. Biz usta çağırdık, liste çıkarttık. Bu listeleri de gittik teslim ettik. Biz 2 ay sonunda, bayram dönüşü başlayacağını düşündüğümüz bir noktada ne olduysa yardım yapılamayacağını öğrendik” ifadelerini kullandı.

Çatıyı Geçen Yıl Yaptırdık; Borcu Bitmeyen Bir Çatımız Var

İnaz, “Çatı katında yaşayan komşularımız burayı terk etmek zorunda kaldı. Alt kattaki bir komşumuz da terk etti. Diğer komşumuz da bir odasını kullanarak şu anda yaşamaya çalışıyor. Bu çatı katta kedimiz de dışarıda biz bakıyoruz. Bu kediye aileler burada olmadığı için biz gönüllülük esasında bakıyoruz. Aslında bütün herkes burada mağdur. 3 dairede insanlar yaşayamayacak, yaşayamıyor. Diğer 22 dairenin tamamı şu anda yağan her yağmurda mağdurlar. Aşağı kadar su dere gibi akıp gidiyor. Yağmur suları binanın temeline de zarar veriyor, binamızı daha da güçsüz hale getiriyor. Çıkan yangın nedeniyle 22 daire mağdur. Binada yaklaşık 80 civarında yaşayan insan var. Çocuklar da dahil 80 kişi psikolojik olarak da bu durumdan mağdurlar. Geçen yıl çatıyı sıfırdan yaptık. Buradaki arkadaşlar, komşularımız, çatı katta oturan komşularımız sıkıntı çekiyordu, akıyordu. Yeniden yaptık, onardık. Onların da taksitlerini ödemeye devam ediyoruz. Borcu bitmeyen bir çatımız var ama ikinci kez çatımızı yapmak zorundayız. Borcumuzun üstüne borç gelecek” diye konuştu.

‘Binada Çatı Yok’

Çatı katında yanan 2 dairenin sahibi Ürfani Altınbaş, “Çatı katında yanan 2 dairenin sahibi benim. Bu binada 4-5 tane benim yerim var. Bu 2 dairemde kiracılar vardı. Kendim ikinci katta oturuyorum. Bu dairenin karşısındaki daire yangın dolayısıyla orada 3 çocuklu bir aile vardı. Muhtar sosyal tesislere yerleştirdi. Çocuğunun bir tanesi de psikolojik tedavi görüyor. Bundan 10 gün önce geldi, yanan yerden kendini aşağı atmaya çalıştı. Burada bütün komşular da gördü. Zor ikna ettik, gönderdik. Hepimiz bina olarak mağduruz. Binada çatı yok. Verilen sözleri yerine getirmediler; kötü durumdayız. Bir de yağan yağmurlar şu anda hep alt katlara geçiyor. Bina gitmek üzere. İkinci katta olduğum halde laminantlar hep kabardı şişti; çünkü yağan yağmurların itfaiyelerin suyu komple aşağıya indi. İtfaiyenin suyu komple açağı indi” dedi.

‘2 Aydır Mağduruz’

2 aydır mağdur olduklarını belirten Adil Bilgili ise, “Sarıyer Bahçeköy’de oturuyoruz. 28 Nisan sabahı saat 09.00 sularında Ege Apartmanı’nda bizim binam, olduğumuz binada yangın çıktı. İtfaiye çağırdık, müdahale ettiler. Biz çıktık binaya, yukarıya baktık. Biz yukarı çıkıp baktığımızda ortak alandan, elektrik kaynağından çatı katından yangın çıkmış. Biz 2 aydır mağduruz. Yağan yağmur tamamıyla aşağı iniyor. Ben 1’inci katta oturuyorum. Yangından dolayı itfaiyenin sıktığı su 1’inci kata kadar geldi. Her tarafı berbat etti. Merdivenlerimizde şu anda yaşanacak bir durum yok” şeklinde konuştu.

Yağmur Yağdıkça Duvarlarımız Su Alıyor

Yağmur sularından ve itfaiyenin söndürmek için verdiği sulardan çok etkilendiğini belirten Zennure Erdem, “Çatı katında elektrik kontağından çıkan yangınla mağdur olan ailelerden biriyim. Şu anda evime hâlen yine yağmur suları akıyor. Mutfağımın fayansları bile çatladı. Duvarlarımız su aldığı için duvarlarımız da tehlike altındadır. Şu anda çok mağdur durumdayız. Çatımızın ve gereken yardımın yapılmasını istiyoruz. Yağmur sularından ve itfaiyenin söndürmek için verdiği sulardan çok etkilendik. Laminantlar şişmesin, fazla zarar görmeyeyim diye 3 gün evin suyunu kurutmaya çalıştım ama şu anda yapacak durumda değilim. Emekli bir insanım. Bakmakla yükümlü olduğum 1 çocuğum var. İtfaiyenin söndürmek için verilen sulardan ve yağmurdan gelen sulardan evimde çok rutubet oldu, dolaplarım çürüdü, düşüyor. Kapılarım örtülmüyor, şişti. Kapıların çerçeveleri hep yere döküldü. Aynı evde su geçmeyen yerlerde yaşamak zorunda kalıyorum. Su, mutfak ve banyo tarafını çok su bastı ama gidecek yerim yok. Astım hastasıyım. Evde durmamam gerekiyor ama durmak zorundayım” ifadelerini kullandı.

Etiketler: İtfaiyePolisYağmurYangın
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Trump, petroldeki düşüşün pompa fiyatlarına yansıtılmamasına tepki gösterdi

Sonraki Haber

‘Asya kaplan sivrisineği’ne karşı durgun su uyarısı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Tokat'ta 12 gündür kayıp olan 17 yaşındaki Ceren, evine döndü
Gündem

Tokat’ta 12 gündür kayıp olan 17 yaşındaki Ceren, evine döndü

14 Temmuz 2026
Ömer Halisdemir'in şehit olduğu nokta, havadan görüntülendi
Gündem

Ömer Halisdemir’in şehit olduğu nokta, havadan görüntülendi

14 Temmuz 2026
15 Temmuz gecesi ilk gözaltı talimatlarını veren dönemin başsavcıvekili Aydıner, yaşananları anlattı
Gündem

15 Temmuz gecesi ilk gözaltı talimatlarını veren dönemin başsavcıvekili, yaşananları anlattı

14 Temmuz 2026
5 suç örgütüne yönelik operasyon; 161 şüpheli hakkında adli işlem
Gündem

5 suç örgütüne yönelik operasyon; 161 şüpheli hakkında adli işlem

14 Temmuz 2026
Ankara'da 'Reşo Ağa' operasyonu! 15 şüpheli gözaltında
Gündem

Ankara’da ‘Reşo Ağa’ operasyonu! 15 şüpheli gözaltında

14 Temmuz 2026
16 yaşındaki Hacer’den 5 gündür haber alınamıyor
Gündem

5 gündür aranan 16 yaşındaki Hacer Dadıcı sağ salim bulundu

14 Temmuz 2026
Sonraki Haber
'Asya kaplan sivrisineği'ne karşı durgun su uyarısı

'Asya kaplan sivrisineği'ne karşı durgun su uyarısı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

CHP'de olağanüstü kurultay için mahkemeye 'çağrı heyeti' başvurusu
Politika

CHP’de olağanüstü kurultay için mahkemeye ‘çağrı heyeti’ başvurusu

14 Temmuz 2026
Gaziosmapaşa davasında ara karar açıklandı; Cezaevinde felç geçiren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy'a tahliye!
Öne Çıkan

Gaziosmapaşa davasında ara karar açıklandı; Cezaevinde felç geçiren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy’a tahliye!

14 Temmuz 2026
Düğün görüntüleri teslim edilmeyen çifte 200 bin lira manevi tazminat
Yerel Haberler

Düğün görüntüleri teslim edilmeyen çifte 200 bin lira manevi tazminat

14 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Başkale’de lavanta tarlası ilgi odağı oldu

14 Temmuz 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağalarının cinsiyetini çevresel faktörler belirler

14 Temmuz 2026
Yaşam

Ağaca yıldırım düşme anı kamerada

14 Temmuz 2026
Yaşam

Sabiha Gökçen Hava Trafik Kontrol Kulesi, 15 Temmuz’da kırmızı beyaza bürünecek

14 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bodrum'da otluk alanda çıkan yangın, ormana sıçradı

Bodrum’da otluk alanda çıkan yangın, ormana sıçradı

- Haberton
14 Temmuz 2026

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, otluk alanda çıkıp ormana sıçrayan yangın, ekiplerin müdahalesi ile 1 saatte kontrol altına alındı. Yalıçiftlik Mahallesi'ndeki saat...

Çamaşırlarınız yıkandıktan sonra bile kötü kokuyorsa dikkat! Nedeni sandığınızdan farklı olabilir

Sabah ağzınız kupkuru uyanıyorsanız dikkat! Nedeni basit bir susuzluk olmayabilir

Altın bozdurmak için doğru zaman ne? Uzmanlar bu 7 işarete dikkat çekiyor

Adınıza açılmış gizli hat var mı? Dakikalar içinde sorgulamanın yolu

Güncel Haber

CHP'de olağanüstü kurultay için mahkemeye 'çağrı heyeti' başvurusu

CHP’de olağanüstü kurultay için mahkemeye ‘çağrı heyeti’ başvurusu

14 Temmuz 2026
Gaziosmapaşa davasında ara karar açıklandı; Cezaevinde felç geçiren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy'a tahliye!

Gaziosmapaşa davasında ara karar açıklandı; Cezaevinde felç geçiren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy’a tahliye!

14 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton