16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Sanayicimizi destekleyici yeni adımlar atmaya hazırlanıyoruz

Sanayicimizi destekleyici yeni adımlar atmaya hazırlanıyoruz

Haberton - Haberton
5 Mayıs 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Sanayicimizi destekleyici yeni adımlar atmaya hazırlanıyoruz
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Önümüzdeki süreçte finansman ve istihdam başlıklarında sanayicimizi destekleyici yeni adımlar atmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Bakan Kacır, Ankara’da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nda (KOSGEB) düzenlenen ’10’uncu Verimlilik Proje Ödülleri Töreni’ne katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından verimlilik bilincinin ülke çapında yaygınlaştırılması, uygulanmış projelerin sağladığı yararların tanıtılması ve verimliliği artırma konusunda yürütülecek yeni projelerin teşvik edilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen törende, bu yıl 11 kategoride 33 projeye ödül verildi.

‘KOBİ’LERİMİZE 700 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE FİNANSMAN KAZANDIRDIK’

Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde, son yıllarda firmaların verimlilik odaklı dönüşümünü hızlandıran pek çok adımı hayata geçirdiklerini belirterek, “Özellikle de yeşil ve dijital dönüşümü; verimliliğimizi ve rekabetçiliğimizi artırarak, istikrarlı büyüme trendimize ivme kazandıracak önemli fırsatlar olarak görüyoruz. Yeşil ve Dijital Dönüşüm Destek Programları kapsamında; uzun dönemli yol haritalarıyla firmalarımızın ikiz dönüşümünü hızlandırıyor, bu alanlardaki yatırımlarını öncelikli yatırımlar uygulaması ile destekliyoruz.

Dünya Bankası iş birliğinde yürüttüğümüz ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ ve ‘Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri Projesi’ ile 700 milyon doların üzerinde finansmanı; sanayicilerimize, KOBİ’lerimize ve yeşil teknoloji girişimlerimize kazandırdık. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz ‘Türkiye Sanayi Karbonsuzlaştırma Yatırım Platformu’ kapsamında, sanayimizin yeşil dönüşüm yatırımlarına 2030 yılına kadar 5 milyar avroluk uluslararası finansman sağlamak adına önemli bir adım attık” ifadelerini kullandı.

‘2025 YILI VERİMLİLİK PROJE ÖDÜLLERİ BAŞVURULARI BAŞLADI’

2014 yılından bu yana düzenlenen ‘Verimlilik Proje Ödülleri’ yarışmasının, verimliliği bir kültür haline getirme hedefinin, kurumlar arasında bilgi ve deneyim paylaşımını derinleştirme gayretinin ve yeni verimlilik projelerini teşvik etme vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu vurgulayan Bakan Kacır, “İlk yılında 150 proje başvurusu gerçekleştirilen yarışmanın yıllar içerisinde ülkemizin ekonomik gücünü, teknolojik dönüşümünü ve kalkınma hedeflerini yansıtan önemli bir platforma dönüşmüş olmasının mutluluğunu yaşıyoruz.

2024 yılında 57 ilden toplam 613 proje başvurusu ve 70 ilden 474 bağımsız değerlendirici başvurusu ile yarışma tarihinin en yüksek katılım düzeyine ulaştık. Bu rakamlar yalnızca nicelik açısından değil, aynı zamanda ülkemizdeki verimlilik bilincinin ve üretkenliğe verilen önemin ulaştığı boyutlar açısından da son derece kıymetlidir. Bağımsız değerlendiricilerimiz, büyük bir özveri, titizlik ve objektiflikle yürüttükleri ön değerlendirme ve sahada gerçekleştirdikleri detaylı incelemeler neticesinde 93 seçkin projeyi finale taşıdı. Bu vesileyle, 2025 yılı Verimlilik Proje Ödüllerinin, proje ve bağımsız değerlendirici başvurularını da bugün itibarıyla başlattığımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

‘877 İŞLETMENİN YATIRIM PROJESİNİ DESTEKLEME KARARI ALDIK’

Bakan Kacır, Türkiye’nin yenilikçi ruhunu, üretkenliğini ve rekabet gücünü daha da ileriye taşıyarak bilimde, sanayi ve teknolojide öncü Türkiye’yi, girişimcilerle ve üniversitelerle omuz omuza inşa edeceklerini söyledi. Bu konuda da KOBİ’leri yalnız bırakmayacaklarını belirten Kacır, “Üretimin, istihdamın ve ihracatın öncüsü KOBİ’lerimizi büyütmek için bu yılın ocak ayında başlattığımız ‘KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı’ yoğun ilgi gördü. İlk başvuru döneminde 877 işletmenin 19,5 milyar liralık yatırım projesini destekleme kararı aldık. Geçtiğimiz hafta başlattığımız ve 30 Haziran’a kadar devam edecek 2’nci başvuru döneminde KOBİ’lerimize; 20 milyon lira üst limitli ve 36 aya kadar vadeli finansman için 20 puana kadar geri ödemesiz kredi finansman desteği sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, küresel düzeyde yaşanan ticaret savaşlarını titizlikle takip ettiklerini aktaran Kacır, “Türk sanayinin elde ettiği kapasiteyi kaybetmesine, potansiyelini heba etmesine asla razı olmayız. Bu anlayışla önümüzdeki süreçte finansman ve istihdam başlıklarında sanayicimizi destekleyici yeni adımlar atmaya hazırlanıyoruz. 265 milyar doları yakalayan ihracatımızın lokomotifi Türk sanayisinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan Kacır’ın konuşmasının ardından ilk olarak jüri ekibine sertifika verildi, ödül alan 33 projeye ödül takdim edildi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İran’da patlamanın gerçekleştiği limanda yeniden yangın çıktı

Sonraki Haber

Gedson Fernandes’e lazer tutan taraftar serbest bırakıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: 2030 yılı hedefimiz karbondioksit emisyonunu yüzde 5 oranında azaltmaktır
Politika

Havacılıkta yeni dönem: 2030’a kadar karbon emisyonunda yüzde 5 azaltım hedefi

16 Eylül 2026
Bakan Güler, Afyonkarahisar'da birlikleri denetledi
Politika

Bakan Yaşar Güler’den Afyonkarahisar’da hava ve füze savunma üssüne ziyaret

16 Eylül 2026
Ailelerin eğitimine destek artıyor: Velilere yönelik 'Okul ve Aile Hayatı' eğitimleri yaygınlaştırılacak
Politika

Bakan Göktaş açıkladı: Velilere yönelik “Okul ve Aile Hayatı” eğitimleri yaygınlaştırılacak

16 Eylül 2026
İdris Şahin’den yaş sebze ve meyve ticaretindeki usulsüzlük iddialarına tepki: “60 ton ürün 800 ton gösteriliyor”
Politika

İdris Şahin’den yaş sebze ve meyve ticaretindeki usulsüzlük iddialarına tepki: “60 ton ürün 800 ton gösteriliyor”

16 Eylül 2026
Bakan Hakan Fidan'dan Yunanistan'a uyarı: "Bölgeyi istikrarsızlaştırmak isteyenlerin oyuncağı olmamalı"
Politika

Bakan Hakan Fidan’dan Yunanistan’a uyarı: “Bölgeyi istikrarsızlaştırmak isteyenlerin oyuncağı olmamalı”

16 Eylül 2026
MHP'li isimden yeni yasa önerisi: "Siyasi parti kurmak, şirket kurmaktan kolay"
Politika

MHP’li isimden yeni yasa önerisi: “Siyasi parti kurmak, şirket kurmaktan kolay”

15 Eylül 2026
Sonraki Haber
Gedson Fernandes'e lazer tutan taraftar serbest bırakıldı

Gedson Fernandes'e lazer tutan taraftar serbest bırakıldı

En Güncel Haberler

Karşıyaka özel maçta Petkimspor'a mağlup
Spor Haberleri

Petkimspor hazırlık maçlarında durdurulamıyor: Karşıyaka’yı 86-79 mağlup etti

16 Eylül 2026
Bakan Uraloğlu: 2030 yılı hedefimiz karbondioksit emisyonunu yüzde 5 oranında azaltmaktır
Politika

Havacılıkta yeni dönem: 2030’a kadar karbon emisyonunda yüzde 5 azaltım hedefi

16 Eylül 2026
ABD'den İsrail'e 2,8 milyar dolarlık bomba satışı planı
Dış Haberler

ABD’den İsrail’e 2,8 milyar dolarlık bomba satışı planı

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Batman’da kaçakçılık operasyonu: 524 kilo tütün ve 800 bin makaron ele geçirildi

16 Eylül 2026
Yaşam

Yola düşen 500 bin liralık altın kesesini aldı: Güvenlik kamerasından yakalandı

16 Eylül 2026
Yaşam

Kayseri’de bulunan 7,7 milyon yıllık gergedan fosili, 3D teknolojisiyle ayaklandırılıyor

16 Eylül 2026
Yaşam

Ağustosta 171 bin 887 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

16 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Elazığ’da ateşe verilen evdeki çifte cinayet, X-Ray cihazıyla aydınlatıldı: Yaşlı çifti gasbedip, uçakla İstanbul'a kaçmış

Elazığ’da ateşe verilen evdeki çifte cinayet, X-Ray cihazıyla aydınlatıldı: Yaşlı çifti gasbedip, uçakla İstanbul’a kaçmış

- Haberton
16 Eylül 2026

İçişleri Bakanlığı, Elazığ'da yanan evde bulunan cesetlerinde kurşun izleri tespit edilen Ağa ve Hayriye Üykü çiftini öldüren H.Ç.'nin gasbettiği ziynet...

Türk alüminyum folyo sektörü: Ambalaj sanayinin temel taşı

Ankara’nın bilinmeyen 10 durağı: Başkentin keşfedilmeyi bekleyen köşeleri

İşyerinde görünmez baskı: Emeğiniz değersizleştiriliyor, yok sayılıyorsanız dikkat!

Telefon şarj olurken neden ısınır? Normal sıcaklık ile tehlikeli ısınma arasındaki fark

Güncel Haber

Karşıyaka özel maçta Petkimspor'a mağlup

Petkimspor hazırlık maçlarında durdurulamıyor: Karşıyaka’yı 86-79 mağlup etti

16 Eylül 2026
Bakan Uraloğlu: 2030 yılı hedefimiz karbondioksit emisyonunu yüzde 5 oranında azaltmaktır

Havacılıkta yeni dönem: 2030’a kadar karbon emisyonunda yüzde 5 azaltım hedefi

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton