28 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Samsun’da 3 kişinin öldüğü heyelanda 2 gözaltı

Samsun’da 3 kişinin öldüğü heyelanda 2 gözaltı

Haberton - Haberton
28 Nisan 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Samsun'da 3 kişinin öldüğü heyelanda 1 gözaltı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Samsun’da 3 kişinin öldüğü heyelanın ardından akaryakıt istasyonu mesul müdürü K.Y. (62) ve akaryakıt istasyonu sahibi gözaltına alındı.

Canik ilçesi Toptepe Mahallesi’nde dün saat 22.30 sıralarında dağdan kopan toprak ve kaya parçaları bir alışveriş merkezinin yanındaki akaryakıt istasyonunun araç yıkama bölümüne düştü. Burada araçlarını yıkatan 4 kişilik Kaya ailesi, göçük altında kaldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan çalışmalar sonucu anne Çiğdem Kaya (31) yaralı olarak göçük altından çıkarılıp, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Daha sonra iş makinelerinin desteğiyle baba Adem Kaya (36) ve kızları Açelya (5) ve Alya Kaya’nın (7) cansız bedenleri ulaşıldı. Hastaneye kaldırılan anne Çiğdem Kaya, saat 02.00’de ayaklarından ve kollarından ameliyata alındı. Annenin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Samsun'da 3 kişinin öldüğü heyelanın ardından akaryakıt istasyonu mesul müdürü K.Y. (62) gözaltına alındı.
Samsun’da 3 kişinin öldüğü heyelanın ardından akaryakıt istasyonu mesul müdürü K.Y. (62) gözaltına alındı.

İŞ YERİ SAHİBİ DE GÖZALTINDA

Samsun’un Canik ilçesinde meydana gelen, Adem Kaya ile kızları Açelya Alya’nın yaşamını yitirdi, eşi Çiğdem Kaya’nın ise yaralandığı heyelana ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında akaryakıt istasyonu sahibi M.Z.G. de polis tarafından gözaltına alındı. Emniyete götürülen iş yeri sahibinin sorgusunun sürdüğü belirtildi.

BABA VE KIZLARI İKİNDİDE TOPRAĞA VERİLECEK

Yaklaşık 1 sene önce İstanbul’un Bağcılar ilçesinden Samsun’un İlkadım ilçesine taşınan, bir fabrikada CNC operatörü olarak çalışan Adem Kaya ve kızları Açelya ve Alya Kaya’nın bugün ikindi namazında Terme ilçesi Akçay Karacalı Mahallesi’nde toprağa verileceği belirtildi.

Alışveriş merkezi 4 Temmuz 2012 tarihinde de sel felaketi yaşamıştı.

HEYELANIN OLDUĞU ALANDA ‘ACİL DURUM TOPLANMA BÖLGESİ’ TABELASI

Samsun’un Canik ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği faciada, heyelanın olduğu alanda ‘Acil Durum Toplanma Bölgesi’ tabelası olduğu görüldü. İş yerinin bu bölgeyi, kendi çalışanları için acil toplanma alanı olarak belirleyip, tabelayı koyduğu bildirildi.

‘HER BÖLGE İÇİN AYRI MÜHENDİSLİK PROJELERİ HAZIRLANMALI’

Samsun Üniversitesi Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Coğrafi Bilgi Sistemleri Doç. Dr. Cem Kılıçoğlu, heyelana ilişkin değerlendirmede bulundu. Doç. Dr. Kılıçoğlu, bölgedeki şev stabilite çalışmalarının yeterli düzeyde yapılmadığını ve kaya mekaniği verilerinin dikkate alınmadığını söyledi. Doç. Dr. Kılıçoğlu, şev stabilitesi problemlerinin farklı kayaç yapıları ve yamaç oyulmaları nedeniyle daha da arttığını vurgulayarak, “Canik bölgesi gibi yerlerin koruma altına alınması gerekir. Yamaçların topuklarını oyup yol veya yapı yaparsanız risk katlanır. Bu tür bölgelerde mutlaka doğru mühendislik projeleri yapılmalı. Ancak o zaman güvenli bir yapılaşma sağlanabilir” diye konuştu.

Heyelan riskinin yalnızca yağışla açıklanamayacağını söyleyen Doç. Dr. Kılıçoğlu, “Karadeniz yağışlı bir bölge. Burada yağmur anormal bir durum değil. Mühendislik ve afet planlaması en kötü senaryoya göre yapılmalı. Mühendislik çalışmaları mutlaka uzman görüşü alınarak yapılmalı. Belediyeler, üniversitelerden destek alarak her bölge için ayrı mühendislik projeleri hazırlamalı. Bilimsel veriler ışığında çalışılmadığı sürece riskler önlenemez. Samsun, yamaç hareketleri açısından talihsiz bir coğrafyaya sahip. Bu nedenle bilimsel yaklaşım zorunlu” dedi.

Etiketler: HeyelanSamsun
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Dalış eğitmeni, 2’nci Dünya Savaşı’nda batan geminin maketini yaptı

Sonraki Haber

Galatasaray şampiyonluk yolunda hata yapmadı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

DMM'den tutuklu Hasan Mutlu'nun sağlık durumuna ilişkin açıklama
Öne Çıkan

DMM’den tutuklu Hasan Mutlu’nun sağlık durumuna ilişkin açıklama

27 Ekim 2026
CHP'de İstanbul depremi! 3 belediye başkanı ve 1 başkan vekili YENİ Parti'ye katıldı
Öne Çıkan

CHP’de İstanbul depremi! 3 belediye başkanı ve 1 başkan vekili YENİ Parti’ye katıldı

27 Ekim 2026
Emekli maaşlarına yeni düzenleme yolda! Refah payı ve ek ödeme masada
Öne Çıkan

Emekli maaşlarına yeni düzenleme yolda! Refah payı ve ek ödeme masada

27 Ekim 2026
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İsmail Kartal dönemi sona erdi
Öne Çıkan

Fenerbahçe’de sürpriz ayrılık! İsmail Kartal dönemi sona erdi

27 Ekim 2026
Öne Çıkan

Güllü’nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter hakkında ‘hastalara eziyet’ iddiasıyla soruşturma

27 Ekim 2026
Milas Belediyesi’nde yeni gelişme! Fevzi Topuz’un yerine Mehmet Murat Yazar görevlendirildi
Öne Çıkan

Milas Belediyesi’nde yeni gelişme! Fevzi Topuz’un yerine Mehmet Murat Yazar görevlendirildi

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Galatasaray şampiyonluk yolunda hata yapmadı

Galatasaray şampiyonluk yolunda hata yapmadı

En Güncel Haberler

Ümraniye'de hafif ticari araç alev alev yandı
Yerel Haberler

Ümraniye’de hafif ticari araç alev alev yandı

28 Ekim 2026
Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1
Yerel Haberler

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı
Yerel Haberler

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Yaşam

Datça’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

27 Ekim 2026
Yaşam

‘Polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı: “14 yıllık emeğimizi istiyorum”

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ankara'da otomobil TIR'a arkadan çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Ankara’da otomobil TIR’a arkadan çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

- Haberton
27 Ekim 2026

Ankara'nın Çubuk ilçesinde TIR'a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü H.A. yaralanırken, yanında oturan eşi Satı Ateşoğlu (76) yaşamını yitirdi. Kaza, akşam...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Ümraniye'de hafif ticari araç alev alev yandı

Ümraniye’de hafif ticari araç alev alev yandı

28 Ekim 2026
Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton