17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Saliha Gizem Yıldızhan’ı iple boğan katil için gerekçeli karar açıklandı

Saliha Gizem Yıldızhan’ı iple boğan katil için gerekçeli karar açıklandı

Haberton - Haberton
18 Ağustos 2025
- Yaşam
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Saliha Gizem Yıldızhan'ı iple boğan katil için gerekçeli karar açıklandı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çanakkale’nin Biga ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem Yıldızhan’ı iple boğan Fırat Yıldızhan (33) ile cesedi gömmesine yardım eden kardeşi Yağız Yıldızhan’a (21) verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı.

Kararda, Fırat Yıldızhan’ın beyanı dışında herhangi bir aldatma deliline ulaşılamadığı, bu nedenle haksız tahrikten söz edilemeyeceği belirtildi. Yağız Yıldızhan’ın ise suçu önleme imkanı olmasına rağmen, ‘Kasten kadına karşı öldürme’ suçuna ortak olduğu ve suçu gizlemeye çalıştığı vurgulandı.

Olay, 16 Şubat 2024’te Biga ilçesinde meydana geldi. Fırat Yıldızhan bir süredir ayrı yaşadığı, boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem Yıldızhan’ın Lapseki ilçesindeki evinin önüne geldi. Konuşmak istediğini söyleyen Yıldızhan, Saliha Gizem’i otomobille alıp Biga yönüne doğru yola çıktı. Çift arasında otomobilde tartışma çıktı. Fırat Yıldızhan, ilk eşinden 2 çocuğu olan Saliha Gizem’i iple boğdu. Yıldızhan, daha sonra cesedi Biga’da Çavuşköy mevkisinde hafriyat alanına gömdü.

İTİRAF EDİP, CESEDİ GÖMDÜĞÜ YERİ GÖSTERDİ

Saliha Gizem Yıldızhan’dan haber alamayan yakınları, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, Yıldızhan’ın Lapseki’de otomobile binip Fırat Yıldızhan ile ilçeden ayrıldığını belirledi. Ekipler, şüpheliyi yakalayıp, gözaltına aldı. Fırat Yıldızhan ifadesinde, cinayeti itiraf edip, cesedi gömdüğü yeri gösterdi. Bölgede inceleme yapan ve 18 Şubat’ta Saliha Gizem’in cansız bedenine ulaşan polis, Yıldızhan’ın yanı sıra kardeşi Yağız Yıldızhan’ı da gözaltına aldı. Saliha Gizem Yıldızhan’ın cenazesi, otopsi için Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 kardeş, tutuklandı.

2 KARDEŞE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasının ardından Fırat Yıldızhan hakkında ‘Tasarlayarak eşe karşı öldürme’, Yağız Yıldızhan hakkında ise ‘Tasarlayarak yakın akrabayı öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme heyeti, Fırat Yıldızhan ile cesedi birlikte gömdüğü kardeşi Yağız Yıldızhan’a hiçbir indirim uygulamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, Saliha Gizem Yıldızhan’ın sanık Fırat Yıldızhan ile tartışmaya başladıkları, Fırat Yıldızhan’ın ifadesine göre Saliha Gizem’in ‘Seni aldattım’ dediği, ancak sanık Yağız Yıldızhan’ın ilk ifadesinde böyle bir cümle duymadığını söylediği yer aldı. Kararda, Fırat Yıldızhan’ın bu sözler üzerine daha da sinirlendiği, soruşturma aşamasında ifadesinde ipi cebinden çıkardığını söylediği, ancak mahkemede ifadesini değiştirip, otomobilin kapı cebinden çıkardığını söylediği belirtildi. Fırat Yıldızhan, kardeşi Yağız Yıldızhan’ın kendisine engel olmaya çalıştığını, buna rağmen Saliha Gizem’i boğmaya devam ettiğini söylediği, ifadesinde çelişkiler olduğu vurgulandı. Fırat Yıldızhan’ın soruşturma aşamasında Saliha Gizem’i 15 dakikada öldürdüğünü, mahkemede ise çok kısa sürdüğünü söylediği belirtildi. Fırat’ın, Saliha Gizem’i arka koltuğa aldığında hırıltı geldiğini ancak ölmesini istediği için hastaneye götürmediğini söylediği de gerekçeli kararda yer aldı. Mahkeme, aldatmaya ilişkin Fırat Yıldızhan’ın iddiası dışında hiçbir delil bulunmadığını, bu nedenle ‘haksız tahrik’ indiriminin uygulanamayacağını ifade etti. Fırat Yıldızhan’ın suçu işlediğinin sabit görüldüğüne dikkat çekildi.

‘ENGEL OLMA İMKANI BULUNDUĞU HALDE YAPMADI’

Yağız Yıldızhan ile ilgili gerekçeli kararda ise ilk ifadesi ile mahkemede verdiği savunmasının çelişkiler içerdiği, kollukta müdahale etmediğini söylemesine rağmen mahkemede yalnızca bir kez toprak attığını belirttiği vurgulandı. Kararda, Fırat Yıldızhan’ın tek başına eylemi gerçekleştirmesinin fiziken mümkün olmadığı, Yağız Yıldızhan’ın da eylemin bir parçası olduğuna yer verildi. Sanıkların babası H.Y.’nin tanıklığında, “Fırat, Yağız, ben ve eşimi yatak odasına çekerek ‘Saliha’yı biz öldürdük’ dediler” sözlerine yer verildi. Yağız’ın olaya engel olma imkanı bulunduğu halde bunu yapmadığı, aksine cesedin taşınmasına ve gömülmesine yardım ettiği, kürek bulduktan sonra tekrar gelip üzerine toprak attığı kaydedildi.

Tüm bu eylemler ve tanık anlatımları değerlendirildiğinde, mahkeme Yağız Yıldızhan’ın ‘yardım eden’ sıfatını aşarak suçu birlikte işleme iradesiyle hareket ettiğine, eylem üzerinde ortak hakimiyet kurduğuna hükmetti. Bu nedenle Yağız Yıldızhan’ın da ‘Kasten kadına karşı öldürme’ suçuna ortak olduğu kanaatine varıldığını vurguladı.

Etiketler: Kadın Cinayeti
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Engelli imam, gönüllülerle birlikte depremde yıkılan camiyi yeniden inşa etti

Sonraki Haber

Washington’da 68 kişi gözaltına alındı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

'İstanbul'un Fethi Edirne'den Başlar' etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi
Yaşam

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
Osmaniye’de 'Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir'e geldi
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Erzincan'da saklı cennet; Sohmarik Yaylası
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Çanakkale’de 'Boğazın Minik Çobanları' yarışması
Yaşam

Çanakkale’de ‘Boğazın Minik Çobanları’ yarışması

16 Mayıs 2026
Havza'daki sel felaketinde 70 konut ile 385 iş yeri zarar gördü
Yaşam

Havza’daki sel felaketinde 70 konut ile 385 iş yeri zarar gördü

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Washington'da 68 kişi gözaltına alındı

Washington'da 68 kişi gözaltına alındı

En Güncel Haberler

Bursa'da tekstil atölyesinde yangın
Yerel Haberler

Bursa’da tekstil atölyesinde yangın

17 Mayıs 2026
Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü
Yerel Haberler

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

17 Mayıs 2026
Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi
Kültür ve Sanat

Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi

17 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Niğde’de otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı

Niğde’de otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı

- Haberton
17 Mayıs 2026

Niğde’de otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Kaza, akşam saatlerinde Ulukışla ilçesine bağlı Kılan köyünde...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Bursa'da tekstil atölyesinde yangın

Bursa’da tekstil atölyesinde yangın

17 Mayıs 2026
Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

17 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton