17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Ak Parti Haberleri - Sakin ve mutedil bir seçim geçti

Sakin ve mutedil bir seçim geçti

Haberton - Haberton
16 Mayıs 2023
- Ak Parti Haberleri, Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Sakin ve mutedil bir seçim geçti

Sakin ve mutedil bir seçim geçti

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye’de daha sakin ve mutedil bir seçim geçti. Bu vesileyle de tüm siyasi organlara, milletimize özellikle güvenlik güçlerimize hepinizin huzurunda tekrar teşekkür ederim” dedi. 

AK Parti Esenler İlçe Başkanlığı ziyaretinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Geçen seçimlerde toplam 356 seçim olayı yaşandı. Bütün seçim boyunca bu seçimlerde 321 seçim olayı yaşandı. Yani bütün Türkiye’de daha sakin ve mutedil bir seçim geçti. Bu vesileyle de tüm siyasi organlara, milletimize özellikle güvenlik güçlerimize hepinizin huzurunda tekrar teşekkür ederim” dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenler AK Parti İlçe teşkilatını ziyaret etti. Soylu’ya Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Milletvekilleri eşlik etti. Bakan Soylu, ziyaretinde konuşma yaptı. 

“TÜRKİYE YÜZ YILINA YAKIŞIR BİR SEÇİMİ HEP BİRLİKTE GEÇİRMİŞ OLDUK”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Esenler teşkilatına ilk geldiğimiz gün bu seçimle alakalı bir ahit ortaya koymuştuk. Ve bu ahitle bu sözleşmeyle, bu sözlerle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Cumhur İttifakını bu seçimden galip çıkarmaya hep birlikte ant içmiştik. Allah’a şükürler olsun bugün hep beraber bu huzuru ve mutluluğu yaşıyoruz. Cumhur İttifakı mecliste büyük bir çoğunluk elde etmiştir. Aynı zamanda Cumhurbaşkanımız da 4.5 – 5 puana yakın bir farkla ilk turu Allah’ın izniyle tamamlamıştır. Milletimize müteşekkiriz, milletimize çok teşekkür ediyoruz.

Yıllarca Türkiye’nin üzerinde demokrasi ve hukuk bozası pişirenler bizi demokrasi ve hukuk konusunda haksız bir şekilde yargılamaya çalışanlar bütün bunlara karşı milletimiz demokrasi ve hukuk bayrağını en yükseklere çekmiştir. Türkiye’de demokrasinin nasıl işlediği, milli iradenin nasıl ortaya konulduğu ve en çok gergin geçecek seçimde, seçim kampanyası, seçim günü dahil olmak üzere ve seçim gününün akşamı yani seçim sonrası dahil olmak üzere tertemiz bütün dünyaya örnek ve Türk demokrasinin layıkıyla gerçekleştirebildiği, Türk hukuk sisteminin altını çizerek söylüyorum layıkıyla gerçekleştirebildiği tam milletimize yakışır, ülkemize yakışır, 21. asra yakışır aslen en güzeli Türkiye yüz yılına yakışır bir seçimi hep birlikte geçirmiş olduk” dedi. 

“BU SEÇİMLERDE 321 SEÇİM OLAYI YAŞANDI”

Bakan Soylu, bu seçimlerin önceki seçimlere göre daha az olaylı geçtiğini belirterek, “Esenler teşkilatımız yine birinciliği almıştır. Tekrar teşekkür ediyorum. Ayrıca 2. bölgede de arkadaşlarımız büyük bir gayret ortaya koydular. 2. bölgede de hem Cumhur İttifakı’nda hem cumhurbaşkanlığında hem de aynı zamanda partide hepsinde birinciyiz. Şimdi yapacağımız bu 12-13 gün içerisinde hep birlikte çalışacağız. Dokunmadık insan bırakmayacağız. Herkese hem bir demokrasi ve hukuk teşekkülü yapacağız. Çok büyük bir milli irade teşekkürü yapacağız. Yine milletimizi sandığa davet edeceğiz.

Özellikle memleketine çay için başka türlü ekim ve biçim işleri için gidebilecek vatandaşlarımıza onlara ya gidip gelmelerini temin edeceğiz ya da birkaç gün sonra gitmeleri hususunda kendilerine ricada bulunacağız. Sandıklara özellikle bu seçimde nasıl sahip çıkmışsak önümüzdeki seçimde de aynı şekilde güçlü bir organizasyonla yine sahip çıkacağız. Geçen seçimlerde toplam 356 seçim olayı yaşandı. Bütün seçim boyunca  bu seçimlerde 321 seçim olayı yaşandı. Yani bütün Türkiye’de daha az daha sakin ve mutedil bir seçim geçti. Bu vesileyle de tüm siyasi organlara, milletimize özellikle güvenlik güçlerimize hepinizin huzurunda tekrar teşekkür ederim.

Bu seçimin seçim sisteminin ve Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin en önemli sonuçlarından bir tanesi istikrardır. Önümüzdeki beş yıl Türkiye’nin yükseldiği bir beş yıl olacak. Önümüzdeki beş yıl Türk demokrasisinin yükseldiği, Türk ekonomisinin yükseldiği,, Türk hukuk sisteminin bütün dünyaca örnek gösterildiği bir beş yıl olacak. Önümüzdeki beş yıl üretimimizin yükseldiği, ihracatımızın yükseldiği, istihdamımızın yükseldiği bir beş yıl olacak. Savunma sanayimizin bütün dünyaya örnek olduğu bir beş yıl olacak. Önümüzdeki beş yıl, önümüzdeki yüz yılın istikrar kapısının ilk basamağı olacak” diye konuştu.

Etiketler: SeçimSüleyman Soylu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Palermo kentinde sağanak, sele dönüştü

Sonraki Haber

İstanbul’da 1 milyon 76 bin 295 kişi sandığa gitmedi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız
Politika

Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız

16 Temmuz 2026
Tarım ve Orman Bakanlığı 1874 personel alımı sürecini başlatıyor
Politika

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alımı sürecini başlatıyor

16 Temmuz 2026
Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian'ı kabul etti
Politika

Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian’ı kabul etti

16 Temmuz 2026
Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi
Politika

Devlet Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi

16 Temmuz 2026
Bakan Gürlek: Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz
Politika

Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz

16 Temmuz 2026
Bakan Kurum'un ismi, Malatya'da caddeye verildi
Politika

Bakan Kurum’un ismi, Malatya’da caddeye verildi

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
İstanbul'da 1 milyon 76 bin 295 kişi sandığa gitmedi

İstanbul'da 1 milyon 76 bin 295 kişi sandığa gitmedi

En Güncel Haberler

Tekirdağ'da devrilen TIR'ın sürücüsü öldü
Yerel Haberler

Tekirdağ’da devrilen TIR’ın sürücüsü öldü

17 Temmuz 2026
Baraj gölünde boğulan Arda’nın cansız bedenine ulaşıldı
Yerel Haberler

Baraj gölünde boğulan Arda’nın cansız bedenine ulaşıldı

17 Temmuz 2026
Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası Sinop'ta başladı
Spor Haberleri

Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası Sinop’ta başladı

17 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak

17 Temmuz 2026
Yaşam

TÜBİTAK’tan köy okullarına bilim ve teknoloji desteği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Arnavutköy'de seyir halindeki otomobil alev alev yandı

Arnavutköy’de seyir halindeki otomobil alev alev yandı

- Haberton
16 Temmuz 2026

Arnavutköy'de seyir halindeki otomobilden yükselen alevler kısa sürede büyüyerek aracı sardı. Yangın, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın,...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak

17 Temmuz 2026
Tekirdağ'da devrilen TIR'ın sürücüsü öldü

Tekirdağ’da devrilen TIR’ın sürücüsü öldü

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton