5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Sahici olmalı, hakikat için mücadele etmeliyiz

Sahici olmalı, hakikat için mücadele etmeliyiz

Haberton - Haberton
2 Mayıs 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Sahici olmalı, hakikat için mücadele etmeliyiz

Sahici olmalı, hakikat için mücadele etmeliyiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “İdeolojik saplantılar, siyasi aidiyetler hakikatle olan ilişkimizi perdelememeli. Sahici olmalı, hakikat için mücadele etmeliyiz” dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Nisan ayında Beşiktaş’ta bir gece kulübünün inşaatı esnasında çıkan yangında can veren 29 işçi kardeşimizi rahmetle anıyorum. 1 Mayıs İşçi Bayramını vesile kılarak taşkınlık oluşturmak isteyen, provokasyon peşindeki kimi marjinal çevrelerin bu işçi kardeşlerimizi hatırlamamasına elbette şaşırmadık ve şaşırmıyoruz” dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara’da ATO Congresium’da düzenlenen TRT’nin 60’ıncı yıl gala programına katıldı. Programa, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı da katılarak açılış konuşmasını yaptı. Ardından konuşmasını yapan Altun, TRT’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla konuşma yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Altun konuşmasında, “TRT 60 yıl önce, 1 Mayıs 1964 yılında kurulmuş ve 1990’lı yılların başına kadar televizyon ve radyo yayıncılığı yükünü tek başına sırtlamıştır. TRT, alternatifi olmayan bir okul işlevi görmüştür. Özel radyo ve televizyonlar ilk kuruldukları yıllarda, ihtiyaç duyduğu insan kaynağını TRT’den karşılamıştır. Yayıncılık faaliyetlerine ek olarak, eğitim ve araştırma alanında TRT’nin önemli katkıları olmuştur. 2000 sonrasında ise TRT hem kanal sayısını artırmış hem de yayın faaliyetlerini çeşitlendirmiştir” dedi.

‘TRT KÜRESEL BİR MEDYA MARKASIDIR’

Fahrettin Altun, TRT’nin Türkiye’de son 60 yıllık siyasal ve toplumsal olaylara şahitlik ettiğini anlatarak, “TRT, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük bir atılım içerisine giren ülkemizin yeni konumuna uygun olarak milletimizin, gönül coğrafyamızın ve insanlığın yararına önemli adımlar atmıştır. TRT, büyük ve güçlü Türkiye’nin bir kurumu olarak habercilik, belgeselcilik, dizi ve film sektörlerinde güçlü içerikler ve markalar üretmiştir. Bugün TRT, TRT World başta olmak üzere, geçen hafta açılışını yaptığımız TRT İspanyolca Dijital Haber Platformu, TRT Arapça, TRT Rusça, TRT Afrika, TRT Balkan, TRT Fransızcanın da aralarında olduğu 41 dil ve lehçede yaptığı yayınlarla küresel bir içerik üreticisidir. Küresel bir medya markasıdır” diye konuştu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İdeolojik saplantılar, siyasi aidiyetler hakikatle olan ilişkimizi perdelememeli. Sahici olmalı, hakikat için mücadele etmeliyiz" dedi.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “İdeolojik saplantılar, siyasi aidiyetler hakikatle olan ilişkimizi perdelememeli. Sahici olmalı, hakikat için mücadele etmeliyiz” dedi.

İletişim Başkanı Altun, TRT’nin batılı medya organlarının üzerini örttüğü veya görmezden geldiği konularda doğru bilgileri zamanında ulaştırdığını vurgulayarak, “Örneğin bugün Amerikan üniversitelerinde yaşanan İsrail protestoları batılı medya tekelleri tarafından görmezden gelinmektedir. TRT bu olayları en başından itibaren yerinde izlemekte ve böylelikle uluslararası alanda bir hakikat mücadelesi vermektedir. TRT gibi kurumlarımız, üniversite öğrencilerinin, akademisyenlerin İsrail’in soykırımına karşı ayaklanmasını uluslararası topluma aktarmaya devam edecektir. Şartlar ne olursa olsun, hakikat nöbetimizi sadece ulusal düzlemde değil, küresel düzlemde de tüm kurum ve kuruluşlarımızla sürdürmekte kararlıyız” dedi.

‘İDEOLOJİK SAPLANTILAR HAKİKATLE OLAN İLİŞKİMİZİ PERDELEMEMELİ’

Altun konuşmasını bitirirken, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutlayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da mesajlarında belirttiği gibi, ‘helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin’ bayramını tebrik ediyorum. Nisan ayında Beşiktaş’ta bir gece kulübünün inşaatı esnasında çıkan yangında can veren 29 işçi kardeşimizi de bu vesileyle rahmetle anmak istiyorum. 1 Mayıs İşçi Bayramını vesile kılarak taşkınlık oluşturmak isteyen, provokasyon peşindeki kimi marjinal çevrelerin bu işçi kardeşlerimizi hatırlamamasına elbette şaşırmadık ve şaşırmıyoruz. İdeolojik saplantılar, siyasi aidiyetler hakikatle olan ilişkimizi perdelememeli. Sahici olmalı, hakikat için mücadele etmeliyiz. Bu mücadelenin asli aktörlerinden biri de TRT çalışanlarıdır” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, PROGRAMA KUTLAMA MESAJI GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da TRT’nin 60’ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı gönderdi. Erdoğan mesajında, “Bilgi ve birikimini, sorumlu, tarafsız, ilkeli habercilik anlayışıyla 60 yıldır vatandaşlarımıza sunan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Çağdaş sayısal yayıncılığın gerektirdiği tüm yeni olanakları yetkin bir biçimde kullanan güçlü ve etkili bir kurumsal yapıya sahip TRT, yayıncılık alanında ulaştığı seviye ile bizleri gururlandırmaktadır. Kamu hizmeti yayıncılığının verdiği sorumluluğu da gözeten TRT, dinamik yapısı ve öncü yayıncılık deneyimiyle ülkemizin değerlerini, tarihini, kültürünü, gücünü ve sesini tüm dünyaya yansıtmaya devam etmektedir.

Haberden spora, müzikten belgesele, çocuktan kültüre kadar bütün kanallarıyla örnek olmayı sürdüren TRT; ülkemizde sektör için bir okul niteliği taşımakta, bu alanda kıymetli televizyon ve radyocuların yetişmesinde önemli rol oynamaktadır. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun tüm bu başarılı çalışmalarını bundan sonra da sürdüreceğine inanıyorum. Kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun tüm çalışanlarını tebrik ediyor, en kalbi duygularımla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Nevşehir’e şehit ateşi düştü

Sonraki Haber

1 Mayıs gösterilerinde 226 kişi gözaltına alındı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Mehmet Şimşek'ten enflasyon mesajı: "Attığımız adımlarla baskıları sınırladık"
Politika

Mehmet Şimşek’ten enflasyon mesajı: “Attığımız adımlarla baskıları sınırladık”

5 Haziran 2026
Vali Gül: Sıfır Atık Hareketi, israfı ortadan kaldıran ve bizi dünyaya bu anlamda son sözü söyleyen bir ülke konumuna getirdi
Politika

Sıfır Atık Hareketi, israfı ortadan kaldıran bir ülke konumuna getirdi

5 Haziran 2026
Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Partisi heyeti ile bir araya geldi
Politika

Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Partisi heyeti ile bir araya geldi

4 Haziran 2026 - Güncellenme Tarihi 5 Haziran 2026
Bakan Göktaş: Kadınların güçlenmesini sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurlarından biri olarak görüyoruz
Politika

Kadınların güçlenmesi sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurlarından biri

4 Haziran 2026 - Güncellenme Tarihi 5 Haziran 2026
Bakan Şimşek: Türkiye'ye gelin ve yatırım yapın
Politika

Mehmet Şimşek’ten yatırımcılara çağrı: Türkiye’ye gelin ve yatırım yapın

4 Haziran 2026
'Türk Kızılay Kanunu Teklifi', komisyonda
Politika

‘Türk Kızılay Kanunu Teklifi’, komisyonda

4 Haziran 2026 - Güncellenme Tarihi 5 Haziran 2026
Sonraki Haber
1 Mayıs gösterilerinde 226 kişi gözaltına alındı

1 Mayıs gösterilerinde 226 kişi gözaltına alındı

En Güncel Haberler

Gazi Osman Paşa Yalısı ‘Seçkiler’ sergisiyle kapılarını açtı
Kültür ve Sanat

Gazi Osman Paşa Yalısı ‘Seçkiler’ sergisiyle kapılarını açtı

5 Haziran 2026
Turkcell’den sürdürülebilirlik odaklı projelere 500 milyon dolarlık yatırım
İş Dünyası

Turkcell’den sürdürülebilirlik odaklı projelere 500 milyon dolarlık yatırım

5 Haziran 2026
Maximum Gençlik Festivali 4’üncü yılında da gençlerle buluşuyor
Kültür ve Sanat

Maximum Gençlik Festivali 4’üncü yılında da gençlerle buluşuyor

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Sincan Belediyesi’nde 85 bin TL’lik promosyon anlaşması imzalandı

5 Haziran 2026
Yaşam

Kaçak tütün ticareti yapan şebekeye operasyon: 22 gözaltı

5 Haziran 2026
Yaşam

İstanbul merkezli 24 ilde yasadışı bahis gelirlerini aklayan şüphelilere operasyon: 80 gözaltı

5 Haziran 2026
Yaşam

Kuraklıktan etkilenen Devegeçidi Baraj Gölü, yağışlarla doldu

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Tartıştığı damadını bıçaklayarak öldürdü

Tartıştığı damadını bıçaklayarak öldürdü

- Haberton
5 Haziran 2026

Kahramanmaraş'ta Yaşar Erdoğan, tartıştığı damadı İbrahim Ogiş’i (30) bıçaklayarak öldürdü. Olay, gece saatlerinde Ferhuş Mahallesi’nde meydana geldi. Yaşar Erdoğan ile...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Gazi Osman Paşa Yalısı ‘Seçkiler’ sergisiyle kapılarını açtı

Gazi Osman Paşa Yalısı ‘Seçkiler’ sergisiyle kapılarını açtı

5 Haziran 2026
Turkcell’den sürdürülebilirlik odaklı projelere 500 milyon dolarlık yatırım

Turkcell’den sürdürülebilirlik odaklı projelere 500 milyon dolarlık yatırım

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton