26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Sağlık Haberleri - Sağlık-Sen’den ‘Ebelik Sempozyumu’

Sağlık-Sen’den ‘Ebelik Sempozyumu’

Haberton - Haberton
3 Aralık 2025
- Sağlık Haberleri
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Sağlık-Sen’den ‘Ebelik Sempozyumu’
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sağlık Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi iş birliğinde ‘Ülkemizim Yeni Doğum Politikası ile Yükselen Değer: Ebelik’ temalı ‘Ebelik Sempozyumu’ düzenlendi.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleşen sempozyuma, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner, Halk Sağlığı Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol ve akademisyenler, öğrenciler ile çok sayıda davetli ile katıldı. Sempozyumda, ebelik mesleğinin artan önemi ile doğum hizmetlerinde kaliteyi artırmaya yönelik uygulamalar ele alındı.

‘YENİDEN GÜÇLENDİRMEK İÇİN BİR ARADAYIZ’

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, burada yaptığı konuşmada, “Bugün burada yalnızca güncel sorunları konuşmak için değil, asırlar öncesine uzanan kadim bir mesleğin köklü yürüyüşünü yeniden hatırlamak ve yeniden güçlendirmek için bir aradayız. Çünkü ebelerimiz, insanlık tarihi kadar eski ve bağımsız bir mesleğin taşıyıcılarıdır. Sağlık-Sen olarak yıllardır açıkça söylüyoruz. Ebelik mesleği güçlenmeden Türkiye’de doğum hizmetleri güçlenemez. Bu söz bir temenni değildir. Bu, sahadan aldığımız gerçek bir veridir. Bu, bilimden aldığımız sağlam bir tespittir.

Bu, teşkilatımızın ortak iradesidir. Ama şunu da biliyoruz; bugün her ebe artan iş yükünü sırtında taşıyor, bağışıklama çalışmalarında ciddi sorunlar yaşıyor, ek ödemelerinde problemler mevcut, yetki belirsizlikleriyle mücadele ediyor. Bu tablonun düzelmesi için mücadele ediyoruz. Bu tabloyu değiştirmek için kararlılıkla çalışıyoruz. Ve bir kez daha dile getirmek istiyorum. Ebelik mesleğinin yükü ağırdır; ama hiçbir ebe bu yükü tek başına taşımayacak. Sağlık-Sen, bu mücadelenin hem sahadaki gücü hem masadaki iradesi olacaktır” dedi.

‘TÜM SAĞLIK MESLEK GRUPLARINDA İSTİHDAM ARTIRILMALIDIR’

Başkan Doğan, Türkiye’nin güçlü sağlık sisteminin güçlü bir istihdam politikasıyla mümkün olduğunu belirterek, “Sadece ebelikte değil, hemşirelikte, hekimlikte, sosyal hizmetlerde tüm sağlık meslek gruplarında istihdam artırılmalıdır. Çünkü çalışan sayısı artarsa, yük hafifler. Yük hafiflerse, hizmet kalitesi yükselir. Hizmet kalitesi yükselirse, toplum sağlığı güçlenir. Sağlık-Sen, tüm bu alanlarda modern ve hakkaniyetli meslek yasaları için mücadelesini sürdüren tek sendikadır. Ve buradan bir kez daha açıkça söylüyorum. Ebelik mesleği, bu ülkenin stratejik gücüdür. Bu güç yıpratılmamalı, görünmez kılınmasına müsaade edilmemelidir. Bugün açtığımız kapı, bir sempozyum kapısı değildir. Bu kapı, Türkiye’nin doğum politikası için yeni bir vizyon kapısıdır. Bu vizyonu hep birlikte büyüteceğiz. Bilimin ışığıyla, emeğin gücüyle, hakkın ve vicdanın rehberliğinde. Sağlık-Sen olarak 40’a yakın meslek grubumuzun hepsine dokunarak mesleğinin gelişmesi ve özlük haklarının daha iyi olması için mücadele ediyoruz, mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘BİRÇOK DEĞİŞİKLİĞİ HAYATA GEÇİRMEYE BAŞLADIK’

Halk Sağlığı Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol, buradaki konuşmasında, “Sayın Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun göreve başladığı andan itibaren birinci basamak sağlık hizmetlerinin ve koruyucu sağlık hizmetlerinin ne kadar önemli hale gelmeye başladığını tüm ülkemiz ve tüm sağlık çalışanları bizzat müşahede ediyor. Özellikle sağlık çalışanlarımızın birinci basamakta ve birinci basamağa değen tüm noktaların her yerinde ve hastanelerde koruyucu sağlığa katkı sağlayan tüm alanlarda büyük bir değerin yükseldiğini hep beraber görüyoruz. Bugün aslında burada Sağlık-Sen’imizin çatısı altında yapılan bu çalışmada da yine yükselen değerlerimizden biri olan hak ettiği yere gelme yolculuğunda büyük bir ivme kazanan ebelik sempozyumda beraberiz.

3 bin 500’e yakın koordinatör ebemizle ilk gebelik heyecanını yaşayan tüm anne adaylarımızın son üç ayında ve bilim komisyonumuzun ışığında belirlediğimiz tanılarla yüksek riskli kategorisine giren tüm annelerimizin gebelik sürecinde en az dört kez arıyor, gerekirse evine gidiyor, lohusalık dönemlerinde çok yakından takip ediyoruz. Ortaya koyulmuş olan bu gayretin mimarları işte sizlersiniz. Yüksek riskli gebelik başta olmak üzere anneliğin ilk heyecanının yaşandığı o kritik dönemlerde yine ülkemizin şefkatini, devletimizin azametini ve sağlıkçının sıcaklığını hissettiren yine sizin eliniz. Ben bu vesileyle hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimizi arz ediyorum” dedi.

Demirkol, sözlerine şöyle devam etti; “Sağlık sisteminde ebelerimiz ve hemşerilerimiz olmazsa sistem kesinlikle sağlıklı yürüyemez. Bu kapsamda her birinizin emeklerinin çok kutsal olduğunu, hak ettiğiniz yerin çok daha ilerisi olduğunu bilen bir bakanımızın selamını sizlere iletiyorum. Her fırsatta hem birinci basamakta hem hastanelerde başta ebelik olmak üzere tüm sağlık personellerimizin inşallah mutlu huzurlu çalışacakları, eve huzurla gidecekleri işe sevinçle gelecekleri bir dönemin inşa etme gayreti içerisindeyiz. Meclisimizin de büyük desteğiyle vekillerimizin büyük desteğiyle birçok değişikliği de hayata geçirmeye başladık. Ben bu birlik beraberlik içerisinde Sağlık-Sen’imizin gayreti desteğiyle yine meclisimizin, bizlerin ortaya koymuş olduğu iradeyi desteklemesiyle inşallah çok daha güzel dönemleri hep beraber yaşayacağız. Hastanelerin değil aile hekimliklerinin ve sağlık merkezlerinin kalabalık olduğu, insanların sağlığının kıymetini bildiği ve sağlıklı kalmanın hastalanmadan önce bir değer olduğu anlayışını, sizlerin vesilesiyle elde ettiğimiz ‘Sağlıklı Türkiye Yüzyılı’nı hayal ettiğimizi hep beraber buradan sizlerle birlikte bir kez daha ilan ediyoruz.”

‘GURUR DUYUYORUM’

Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner ise, “Dünyaya 10 kez gelsem yine ebe olurum, yine ebe olurum, yine ebe olurum diye gururla söylediğim bu mesleğin bir temsilcisi olarak aranızda olmaktan gerçekten onur duyuyorum. Çünkü bu mesleği sahada yaptığım 10 yıl boyunca hem de 25 yıldır akademide bu mesleğin bir parçası olmaktan her zaman gurur duydum, her zaman onur duydum. Özellikle sezeryan oranlarının artmasıyla beraber son yıllarda ebelik biraz daha ön plana çıktı. Ülkemizde gerçekten bir doğum politikası geliştirilmeliydi. Ve biz özellikle Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Sayın Bakanımızın göreve gelmesinden sonra çok hızlı bir şekilde yol almaya başladık.

Ve tam bir yıl önce 3 Aralık 2024’te bir ebelik yönetmeliği çıktı. O gün benim doğum günümdü. Ve bugün onun yıldönümünde böyle bir sempozyumda yeniden sizlerle birlikte olmaktan, üniversitem adına Sağlık-Sen’le birlikte bu sempozyumun gerçekleşmesinde bir parça olmaktan gurur duyduğumu bir kez daha ifade etmek isterim. ‘Biz ebeler olarak neleri değiştirebilirdik, neleri değiştirebiliriz, geleceği nasıl yön verebiliriz ve biz geçmişte nasıldık, şimdi ne yapıyoruz?’ Bütün bu konuları ele alacağız” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Organize suç örgütlerine operasyon; Gözaltına alınan 5 kişi 18 yaşından küçük

Sonraki Haber

Asgari ücrete yüzde 50’nin altında bir zam kul hakkı doğurur

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

SMA Tip 2 hastası Fidan Ebrar: Arkadaşlarım gibi koşup oynamak istiyorum
Sağlık Haberleri

SMA Tip 2 hastası Fidan Ebrar, Srkadaşları gibi koşup oynamak istiyor

25 Nisan 2026
‘Lazer göz cerrahisinde kişiye özel detaylı analiz şart’
Sağlık Haberleri

Lazer göz cerrahisinde kişiye özel detaylı analiz şart

25 Nisan 2026
Samsun’da ani kalp durmalarına karşı 3 noktaya yerli şok cihazı yerleştirildi
Sağlık Haberleri

Samsun’da ani kalp durmalarına karşı 3 noktaya yerli şok cihazı yerleştirildi

24 Nisan 2026
Kanser alanında geliştirilen yeni aşı yaklaşımları umut vadediyor
Sağlık Haberleri

Kanser alanında geliştirilen yeni aşı yaklaşımları umut vadediyor

24 Nisan 2026
Beyin tümörünün 6 önemli sinyali
Sağlık Haberleri

Beyin tümörünün 6 önemli sinyali

24 Nisan 2026
Uyku apnesı̇ yaşam kalı̇tenı̇zı̇ etkilemesin!
Sağlık Haberleri

Uyku apnesı̇ yaşam kalı̇tenı̇zı̇ etkilemesin!

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Asgari ücrete yüzde 50'nin altında bir zam kul hakkı doğurur

Asgari ücrete yüzde 50'nin altında bir zam kul hakkı doğurur

En Güncel Haberler

Bingöl'de 4.4 büyüklüğünde deprem
Yerel Haberler

Bingöl’de 4.4 büyüklüğünde deprem

26 Nisan 2026
Kolombiya'da bombalı saldırı: 14 ölü, 38 yaralı
Dış Haberler

Kolombiya’da bombalı saldırı: 14 ölü, 38 yaralı

26 Nisan 2026
Netanyahu, Lübnan’a saldırı talimatı verdi
Dış Haberler

Netanyahu, Lübnan’a saldırı talimatı verdi

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Trabzon'da boks maçında kavga kamerada

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

- Haberton
26 Nisan 2026

Trabzon’da spor salonunda düzenlenen boks şampiyonasında Türk ve Rus boksörün maçının sonunda çıkan gerginlik kısa sürede büyüyerek, onlarca kişinin karıştığı...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Bingöl'de 4.4 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de 4.4 büyüklüğünde deprem

26 Nisan 2026
Kolombiya'da bombalı saldırı: 14 ölü, 38 yaralı

Kolombiya’da bombalı saldırı: 14 ölü, 38 yaralı

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton