29 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Sağlık çalışanlarına 7/24 kreş geliyor! Bakan Memişoğlu ayrıntıları açıkladı

Sağlık çalışanlarına 7/24 kreş geliyor! Bakan Memişoğlu ayrıntıları açıkladı

Haberton - Haberton
19 Ağustos 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Sağlık çalışanlarına 7/24 kreş geliyor! Bakan Memişoğlu ayrıntıları açıkladı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, dün bıçaklı saldırıda yaralanan ve Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tedavi gören Yeni Parti Milletvekili Melih Meriç’i ziyaret etti. Bakan Memişoğlu, ziyaretin ardından Gaziantep Valiliği’nde gerçekleşen il değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantının ardından 300 yataklı Kadın Doğum Hastanesi, Toplu Hastane ve Aile Sağlık Merkezleri açılış törenine katılan Memişoğlu, açıklamalarda bulundu.

Memişoğlu, “Bizler hastanelerimizi yaparken içinde insanımıza dokunan, şefkatli bir sağlık anlayışını da inşa ediyoruz. Bizim için ailenin, annenin ve çocuğun sağlığı her şeyden önce geliyor. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren anne ve bebek sağlığını odağımıza aldık. Özellikle tıbbi gereklilik olmadan yapılan sezaryen oranlarının yüksekliğini önemli bir halk sağlığı meselesi olarak gördük. Öncelikle şunu açıkça ifade edeyim; sezaryen, cildin 7 kat kesildiği ciddi bir ameliyattır. Tıbbi gereklilik olmadan yapılan cerrahi müdahale, anne ve bebek sağlığı açısından riskler oluşturabilmektedir.

2024 yılında dünyada yüzde 15’lerde olan sezaryen oranları ülkemizde yüzde 62,8’di. Tam 4 katı. Sağlık Bakanlığı olarak vatandaşlarımızın sağlığı için neyin daha yararlı olduğunu açıkça belirtmekle mükellefiz. Nitekim Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde ‘Normal Doğum Eylem Planı’nı hayata geçirdik. Hamdolsun, toplam sezaryen oranlarında yüzde 62,8’den yüzde 58,5’e kadar düşüş sağladık. Primer sezaryen oranında ise yüzde 15 düşüş sağladık.” dedi.

“3 BİN 400 KOORDİNATÖR EBE GÖREVLENDİRDİK”

Bakan Memişoğlu, “Uzun yıllar sonra sezaryen oranlarının ilk kez düşüş eğilimi göstermesi bizim için son derece umut vericidir. Bu veriler, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Biz hem tıbben zorunlu olmayan sezaryen oranlarını düşürmek hem de her annenin doğum sürecine güvenle, bilgiyle ve destekle hazırlanabildiği sağlıklı bir sistemi kalıcı hale getirmek istiyoruz. Bu kapsamda 81 ilimizde görev yapan 62 bin ebeyle çok güçlü bir hizmet ağı oluşturduk. İstiyoruz ki hiçbir anne adayımız, gebeliğinin ilk gününden doğumuna kadar kendisini yalnız hissetmesin. Yanında bir sağlık çalışanımız, bir rehberimiz, bir ebemiz olsun.

Özellikle ‘Her Gebeye Ebe’ uygulamamızla ilk gebeliğini yaşayan bütün anne adaylarımıza; takibi ister özel muayenehanede olsun ister üniversite hastanesinde olsun hamileliklerinin son 3 ayında birebir ebe tahsis ediyoruz. Artık anne adaylarımızın gebeliğini öğrendiği ilk andan doğum sonrasına kadar yanlarında olan uzman bir rehberi var. Ebe; anne adayımızın sorularını cevaplıyor, onu doğuma hazırlıyor, emzirmeden yeni doğan bakımına kadar her konuda destekliyor. Gerektiğinde de ilgili sağlık profesyonellerine yönlendiriyor. Bu kapsamda sahada 3 bin 400 koordinatör ebe görevlendirdik. Uygulamanın başladığı son 9 ayda 40 bin gebe ve lohusayı evlerinde ziyaret ettik. Ayrıca yüksek riskli gebelerimize 8 branşta randevu önceliği tanımladık.” diye konuştu.

“1 MİLYON ANNE ADAYIMIZA DESTEK OLDUK”

Memişoğlu, “81 ilimizin tamamında bebek dostu hastanelerimizle hizmet veriyoruz. Ülke genelinde bin 774 gebe okulumuzda sadece son bir yılda yaklaşık 1 milyon anne adayımıza destek olduk. ‘Annelik Yolculuğu’ mobil uygulamamızı devreye alarak 250 bin anneye dijital ortamda rehberlik ettik. Gebeliğin ilk gününden doğuma, doğumdan lohusalığa ve bebeğin ilk yıllarına kadar anne ve bebeğimizi bütüncül bir anlayışla takip ediyoruz. Ayrıca gece gündüz, fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımızın hayatını kolaylaştıracak önemli bir adım atıyoruz. Yıl sonuna kadar 7 kreşimizi sağlık çalışanlarımızın hizmetine sunacağız. İlk etapta 2 ilimizde kreşlerimiz faaliyete başlıyor.

Sağlık çalışanlarımızın çocukları için güvenli ve nitelikli bir ortam oluşturacak kreşlerimiz, 7 gün 24 saat hizmet verecek. Sağlık çalışanlarımızın her zaman yanındayız. Anne ve bebeğimizin sağlığı için kurduğumuz bu güçlü sistemin en önemli adımlarından biri de elbette modern sağlık tesislerimizdir. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 300 yataklı Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, modern fiziki yapısı ve gelişmiş teknolojik altyapısıyla hem Gaziantep’imizin hem de bölgemizin sağlık hizmet sunumuna büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yeni Parti’de kongre takvimi belli oldu: 22 Ağustos’ta süreç başlıyor

Sonraki Haber

Ümit Özdağ gazilerin yanına gitti: İçişleri Bakanı’yla yaptığı görüşmeyi açıkladı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Yeni Parti’den 'fon soruşturması' açıklaması: "Delillendirmek için çalışıyoruz"
Politika

Yeni Parti’den ‘fon soruşturması’ açıklaması: “Delillendirmek için çalışıyoruz”

29 Eylül 2026
Müslim Sarı, seçim için 2027'yi işaret etti: "Çözüm mekanizmasının başarısız olma ihtimâli var"
Politika

Müslim Sarı, seçim için 2027’yi işaret etti: “Çözüm mekanizmasının başarısız olma ihtimâli var”

29 Eylül 2026
Yeni Partili isim fon soruşturmasına ilişkin konuştu: "Mağdur vatandaşların alacaklarının ödenmesi gerekiyor"
Politika

Yeni Partili isim fon soruşturmasına ilişkin konuştu: “Mağdur vatandaşların alacaklarının ödenmesi gerekiyor”

29 Eylül 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'de mevkidaşı Aguiar-Branco ile görüştü
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz’de mevkidaşı Aguiar-Branco ile görüştü

29 Eylül 2026
Bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı: Meclis, yeni yasama yılına hazır
Politika

Bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı: Meclis, yeni yasama yılına hazır

29 Eylül 2026
CHP'li isimden fon soruşturması için komisyon önerisi: "Araştırmak üzere Meclis'te komisyon kurulmalı"
Politika

CHP’li isimden fon soruşturması için komisyon önerisi: “Araştırmak üzere Meclis’te komisyon kurulmalı”

29 Eylül 2026
Sonraki Haber
Ümit Özdağ gazilerin yanına gitti: İçişleri Bakanı’yla yaptığı görüşmeyi açıkladı

Ümit Özdağ gazilerin yanına gitti: İçişleri Bakanı’yla yaptığı görüşmeyi açıkladı

En Güncel Haberler

Kavgada kalabalığın arasına aracıyla daldı
Yerel Haberler

7 kişinin yaralandığı taşlı sopalı kavgada, kalabalığın arasına aracıyla daldı

29 Eylül 2026
İş yerine silahlı saldırı kamerada; şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler

İş yerine silahlı saldırı kamerada; şüpheli tutuklandı

29 Eylül 2026
Taksici cinayetinde dinlenen tanık: "'Babamın taksisini kaçırdım' dedi"
Gündem

Taksici cinayetinde dinlenen tanık: “‘Babamın taksisini kaçırdım’ dedi”

29 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Öğrenciler bayat kekleri çikolata toplarına dönüştürdü: Gıda israfına dikkat çekti

29 Eylül 2026
Yaşam

Çekmeköy’de sürücü fren yerine gaza bastı; cip çarptığı otomobille kafeye girdi

29 Eylül 2026
Yaşam

Türkiye’de yeni eve taşınanların alışkanlıkları araştırıldı: Mutfak günlük ritüelin önemli bir parçası

29 Eylül 2026
Yaşam

Sulama kanallarında mahsur kalan binlerce balık göletlere taşındı

29 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Çin'de gözaltında bulunan Fethiye Belediye Meclis Üyesi CHP'den ihraç edildi

Çin’de gözaltında bulunan Fethiye Belediye Meclis Üyesi CHP’den ihraç edildi

- Haberton
29 Eylül 2026

CHP Muğla İl Başkanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti'nde yürütülen adli soruşturma kapsamında 2 aydır gözaltında tutulan Fethiye Belediye Meclis Üyesi R.B.'nin...

Sonbaharda spor için son fırsat: Açık havada yapılabilecek en iyi egzersizler

Başkasının evinin önüne park etmek yasak mı? “Burası benim kapımın önü” diyenler dikkat

İkinci el araç alırken sadece Tramer’e güvenmeyin: “Hasar kaydı yok” demek araç temiz demek değil

Fotoğraf uygulamasına galeri izni verirken dikkat: Binlerce özel fotoğraf tek izinle açılabilir

Güncel Haber

Kavgada kalabalığın arasına aracıyla daldı

7 kişinin yaralandığı taşlı sopalı kavgada, kalabalığın arasına aracıyla daldı

29 Eylül 2026
İş yerine silahlı saldırı kamerada; şüpheli tutuklandı

İş yerine silahlı saldırı kamerada; şüpheli tutuklandı

29 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton