14 Eylül 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Saat 02.36’da tespit edilen ısı kaynağı İran makamlarıyla paylaşıldı

Saat 02.36’da tespit edilen ısı kaynağı İran makamlarıyla paylaşıldı

Haberton - Haberton
21 Mayıs 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Saat 02.36'da tespit edilen ısı kaynağı İran makamlarıyla paylaşıldı

Saat 02.36'da tespit edilen ısı kaynağı İran makamlarıyla paylaşıldı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Cumhurbaşkanlığımızın onayı ve İranlı yetkililerin oluru sonrasında silahsız Akıncı İHA saat 23.30’da Batman’dan havalanarak saat 00.12’de İran hava sahasına giriş yaptı. İlgili bölgede yapılan taramalarda saat 02.36’da tespit edilen ısı kaynağı İran makamlarıyla paylaşıldı” dedi.

Milli Savunma Bakanı Güler, yurt içindeki ve sınır ötesindeki birliklerin komutanları ile video konferans toplantısı gerçekleştirdi. Güler’in, Milli Savunma Bakanlığı’ndan katıldığı toplantıda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay ve Alpaslan Kavaklıoğlu da yer aldı. Bakan Güler, terörle mücadele başta olmak üzere devam eden faaliyetlere ilişkin bilgi aldı, yapılacak çalışmalarla ilgili talimatlar verdi.

Bakan Güler, pazar geçirdiği kaza sonucu hayatlarını kaybeden İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan başta olmak üzere İranlı siyasetçi, bürokrat ve İran vatandaşlarına Allah’tan rahmet; İran halkına ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

‘TÜM SİLAH ARKADAŞLARIMI TEBRİK EDİYORUM’

Kazanın haber alınması sonrası İran makamlarından gelen gece görüş kabiliyetli helikopter talebi üzerine hazırlıklara başladıklarını aktaran Güler, “Bu kapsamda tarafımızdan mevcut şartlarda daha faydalı olabileceği değerlendirilerek Akıncı İHA’nın da hazırlanması talimatı verildi. Cumhurbaşkanlığımızın onayı ve İranlı yetkililerin oluru sonrasında silahsız Akıncı İHA, saat 23.30’da Batman’dan havalanarak saat 00.12’de İran hava sahasına giriş yaptı.

İlgili bölgede yapılan taramalarda saat 02.36’da ilk görsel temas sağlanmış ve tespit edilen ısı kaynağı, İran makamlarıyla paylaşılmıştır. Saat 05.50’de ise İranlı yetkililerle kurulan temas sonucu enkaza ulaşıldığı bilgisi alınmıştır. Görevini başarıyla tamamlayan Akıncı İHA’mız, saat 06.45’te Türkiye hava sahasına giriş yapmıştır. Bu süreçte Cumhurbaşkanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız ve İranlı makamlar ile yakın iş birliği ve koordinasyon içerisinde hareket eden, hızlı bir reaksiyon ortaya koyarak görevini üstün başarıyla yerine getiren tüm silah arkadaşlarımı tebrik ediyor; hepsinin ayrı ayrı gözlerinden öpüyorum” ifadelerini kullandı.

‘ORDUMUZUN ETKİNLİĞİNİN DAHA DA GÜÇLENDİĞİNİ GÖRDÜK’

2 bin 200 yılı aşan şanlı tarihiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin disiplini, kabiliyeti, cesareti ve merhameti ile dünyanın en güçlü ordularından biri olduğunu belirten Bakan Güler, “Terörle mücadelede gösterdiğimiz kararlılığımız, yeni güvenlik konseptimiz çerçevesinde tehditleri sınırımıza dayanmadan kaynağında bertaraf etmekte, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini artan bir baskı ve yoğun bir tempoda başarıyla sürdürmektedir.

Bununla birlikte sayısı ve kapsamı her geçen yıl artan tatbikatlarla bölgemizde ve özellikle komşularımızla barış ve istikrarı artırmayı, karşılıklı saygı, dostluk ve iş birliğini geliştirmeyi hedefliyoruz. Son dönemde icra ettiğimiz planlı tatbikatlarımızdan olan Uluslararası Anadolu Ankası ve Denizkurdu Tatbikatları ile kahraman ordumuzun havada ve denizdeki etkinliğinin daha da güçlendiğini gördük. 25 Nisan 2024 tarihinde başlayan Efes-2024 Tatbikatı da kapsamlı şekilde icra edilmektedir. Efes Tatbikatı, klasik tatbikat anlayışının ötesinde çok boyutlu ve karmaşık hale gelen günümüz güvenlik ortamını tatbikat senaryosuna yansıtarak güncel olaylara, küresel ve bölgesel alanda meydana gelebilecek kriz senaryolarına cevap verebilecek profesyonel bir anlayışla icra edilmektedir” diye konuştu.

’50 ÜLKE VE 11 BİNDEN FAZLA PERSONEL KATILACAK’

2 yıl önce icra edilen tatbikata 37 ülkenin katıldığını anımsatan Güler, “Bu yıl 50 ülke ve yaklaşık 11 bin personelin katılması ve seçkin gözlemci gününün Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla 29-30 Mayıs tarihlerinde icra edilmesi planlanmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin imkan ve kabiliyetlerinin iç ve dış kamuoyuna gösterilmesi için en önemli ve uygun platformlardan birisi olan Efes Tatbikatı’nda bugüne kadar olduğu gibi bu yıl da üstün bir performans sergileyeceğinize yürekten inanıyorum. Bu vesileyle tüm silah ve mesai arkadaşlarıma görevlerinde başarılar diliyor, her birinizin gözlerinden öpüyorum” dedi.

Etiketler: İran
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yalnızlık kader mi? tercih mi?

Sonraki Haber

Okul müdürü ile oğlu tarafından darbedilen yaşlı adam öldü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı hayalini gerçekleştirdi: "Şehir hastaneleri projesi hayalimdi, eski Türkiye'nin dili olsa da konuşsa"
Politika

Cumhurbaşkanı hayalini gerçekleştirdi: “Şehir hastaneleri projesi hayalimdi, eski Türkiye’nin dili olsa da konuşsa”

13 Eylül 2026
MHP’li isimden 'Terörsüz Türkiye' mesajı: "Geri dönülemez bir yola girildi"
Politika

MHP’li isimden ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: “Geri dönülemez bir yola girildi”

13 Eylül 2026
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetlerine devam ediyor: Huzurevi, rehabilitasyon merkezi ve yaşlı bakım evi sözü
Politika

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetlerine devam ediyor: Huzurevi, rehabilitasyon merkezi ve yaşlı bakım evi sözü

13 Eylül 2026
Cumhurbaşkanından Sakarya Zaferi'nin yıl dönümünde anlamlı mesaj: "Anadolu'nun bir Türk yurdu olduğunu akıllara kazıdı"
Politika

Cumhurbaşkanı’ndan Sakarya Zaferi’nin yıl dönümünde anlamlı mesaj: “Anadolu’nun bir Türk yurdu olduğunu akıllara kazıdı”

13 Eylül 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de komşularını ziyaret etti
Politika

Erdoğan’dan Rize’de baba ocağı ziyareti: Komşularıyla hasret giderdi

13 Eylül 2026
Bakan Gürlek: Terörsüz Türkiye, geleceği güvence altına alma hedefidir
Politika

Bakan Gürlek’ten “Terörsüz Türkiye” mesajı: Ortak geleceğimizi güvence altına alacağız

13 Eylül 2026
Sonraki Haber
Okul müdürü ile oğlu tarafından darbedilen yaşlı adam öldü

Okul müdürü ile oğlu tarafından darbedilen yaşlı adam öldü

En Güncel Haberler

Spor Haberleri

Okan Buruk: Çok fazla gol pozisyonuna girdik

14 Eylül 2026
Eyüpsultan'da binaya çarpan otomobil, 15 metre yükseklikten bahçeye düştü: 2 yaralı
Yerel Haberler

Eyüpsultan’da binaya çarpan otomobil, 15 metre yükseklikten bahçeye düştü: 2 yaralı

14 Eylül 2026
Şarampole yuvarlanan ATV'nin sürücüsü yaşamını yitirdi
Yerel Haberler

Şarampole yuvarlanan ATV’nin sürücüsü yaşamını yitirdi

14 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İnatçı boğa güreşten kaçtı, demir kapıdaki boşluktan arena dışına atladı

13 Eylül 2026
Yaşam

İzmir’de 12 ilçede atlı jandarma birlikleri görev yapıyor: Vatandaşların ilgi odağındalar

13 Eylül 2026
Yaşam

Mersin Limanı’nda geminin altına gizlenmiş 350 kilo kokain ele geçirildi

13 Eylül 2026
Yaşam

15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda dönüş yoğunluğu sürüyor: Okulların açılması da etkili

13 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Esenyurt'ta otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Esenyurt’ta otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

- Haberton
14 Eylül 2026

Esenyurt'ta otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza, saat 21.00 sıralarında...

Türk ihracat pazarları: İşte en çok ihracat yapılan 20 ülke

Türkiye’de belediye başkanlarının yetkileri: Yerel yönetim rehberi

Türk mutfağında sonbahar geçişi: Mevsim malzemeleriyle yeni tarifler

Yapay Zekâ ile tarım: Türkiye’de Precision Farming uygulamaları

Güncel Haber

Okan Buruk: Çok fazla gol pozisyonuna girdik

14 Eylül 2026
Eyüpsultan'da binaya çarpan otomobil, 15 metre yükseklikten bahçeye düştü: 2 yaralı

Eyüpsultan’da binaya çarpan otomobil, 15 metre yükseklikten bahçeye düştü: 2 yaralı

14 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton