17 Eylül 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - ‘Rüzgarın kızı’ çocukları atletizmle tanıştırıyor

‘Rüzgarın kızı’ çocukları atletizmle tanıştırıyor

Haberton - Haberton
21 Ekim 2025
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
'Rüzgarın kızı' çocukları atletizmle tanıştırıyor
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Hemşehrilerinin ‘Rüzgarın kızı’ lakabını taktığı Elif Eyüp, ‘Ulaşamadığımız çocuk kalmasın, dokunmadığımız kalp kalmasın’ sloganıyla ilçedeki tüm okulları ve kırsal mahalleleri tek tek gezdi, ilçe merkezinden 50, kırsal mahallelerden ise 30 çocuğu atletizme başlattı.

Erzurum’un Aşkale ilçesinde yetişen, yerel, bölgesel ve ulusal şampiyonalarda önemli dereceler elde ederek Fenerbahçe’ye transfer olan Elif Eyüp (26), sakatlığı nedeniyle aktif spor kariyerini bıraktıktan sonra döndüğü doğup büyüdüğü ilçede çocukları atletizmle tanıştırıyor. Hemşehrilerinin ‘Rüzgarın kızı’ lakabını taktığı Elif Eyüp, ‘Ulaşamadığımız çocuk kalmasın, dokunmadığımız kalp kalmasın’ sloganıyla ilçedeki tüm okulları ve kırsal mahalleleri tek tek gezdi, ilçe merkezinden 50, kırsal mahallelerden ise 30 çocuğu atletizme başlattı. Elif Eyüp, “Sakatlığım sebebiyle atletizmde yazdığım hikayem yarım kaldı. O yarım kalan hikayeyi yetiştirdiğim sporcularla tamamlamaya çalışıyorum” dedi.

Aşkale’de yaşayan Mine-Abdulkadir Eyüp çiftinin 5 çocuğundan 4’üncüsü olan Elif Eyüp, ilkokul çağlarında başladığı atletizmde bölgesel ve ulusal yarışlarda kürsüye çıkarak çok sayıda madalya kazandı. Milli bayramlarda düzenlenen yarışmada dereceye girenlerin ödüllendirilmesine heveslenen Elif Eyüp, 3 Mart İlköğretim Okulu’nda henüz 6’ncı sınıf öğrencisiyken öğretmeninin de desteğiyle 2010 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı koşusuna katılarak birinci oldu. Ödülünü protokolde alan Eyüp, ertesi yıl 19 Mayıs törenleri kapsamında yapılan yarışmada da birincilik kürsüsüne çıktı. Atletizme devam eden Elif Eyüp, Erzurum’da ilk kez katıldığı 1500 metre yarışında altın madalya kazandı. Atletizmdeki başarıları sebebiyle Aşkale’de yaşayanların ‘Rüzgarın Kızı’ lakabını taktığı Elif Eyüp, Fesih Doğan ve İsmail Güzeloğlu’nun antrenörlüğü nezaretinde katıldığı Türkiye şampiyonasında 400 metrede ikinci, 800 metrede altın madalya kazandı. Eyüp, ardından Fenerbahçe’ye transfer oldu. Sarı-lacivertli forma altında da başarılarını sürdüren Eyüp, tendon çatlağı sebebiyle aktif spor hayatına nokta koydu.

GÖNÜLLÜ ANTRENÖRLÜKLERİNİ YAPIYOR

Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü okuyan Elif Eyüp, Ankara’da katıldığı kursu da başarıyla tamamlayarak atletizm antrenörü belgesi aldı. Aşkale ilçesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Elif Eyüp, atletizme yeni sporcular kazandırmak için çalışmaya başladı. ‘Ulaşamadığımız çocuk kalmasın, dokunmadığımız kalp kalmasın’ sloganıyla ilçedeki tüm okulları ve kırsal mahalleleri tek tek gezen Eyüp, ailelere ve çocuklara atletizmi anlattı, yaptığı birebir görüşmeler sonunda ilçe merkezinde 50, kırsal mahallelerde ise 30 çocuğu atletizm sporuyla tanıştırdı. Gönüllü antrenörlük yapan Eyüp, hafta içi ilçe merkezinden gelen çocukları, hafta sonralı da kırsal mahallelerden gelenleri çalıştırıyor.

İLK PARALİMPİK ÖĞRENCİSİ

Aşkale’de çok sayıda çocuğu atletizm sporuna kazandıran Elif Eyüp, çalıştırdığı sağ kolu dizinden aşağısı tutmayan sporcusu Yusuf Göktuğ Dönmez ile kürsüye çıkmayı başardı. Erzurum’da düzenlenen okullar arası yarışmalara 3 kilometrelik kros etabında katılan Yusuf Göktuğ Dönmez, paralimpik dalda birinci olarak kürsüye çıktı. Öğrencisinin mutluluğuna ortak olan Elif Eyüp, “İlçemizde bir ilki gerçekleştirmiş bulunarak yıldız erkekler okullar il birinciliği yarışmalarında paralimpik atletizm branşında Yusuf Göktuğ Dönmez kendi kategorisinde birinci oldu” dedi.

YETENEKLİ ÇOCUKLARIMIZ ÇOK FAZLA

Atletizmi çok sevdiğini ve sakatlığı sebebiyle bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Elif Eyüp, yarım kalan başarı duygusunu yetiştirdiği sporcularla gidermeye çalıştığını söyledi. İlçe merkezindeki çocuklara ulaşmasında sıkıntı olmadığını ama kırsaldaki çocuklara atletizmi anlatmak için mahalle mahalle gezdiğini ifade eden Eyüp, “Gittiğim mahallelerdeki çocuklara atletizmi tanıtarak onları antrenmanlara davet ettim. İlk başladığımda ilçe merkezindeki çocukları spora getirmekte zorlanıyordum ama şimdi köylerden çocuklar haftanın bir günü bile olsa salonumuza alıyoruz. Çocuklar da burayı görünce arkadaşlarına söylüyor. Böylelikle ulaştığımız çocuk sayısı da artıyor. Bu yıl ilçe merkezinde 50 çocuk, kırsal mahallelerden yani köylerden ise 30 sporcuya ulaştık. İlçe merkezinde her gün antrenmanımız var. Köylerden gelenlerle ise hafta sonu çalışma imkanı buluyoruz. Yetenekli çocuklarımız çok fazla. Bizim için başarı önemli olduğu kadar ilçemize faydalı disiplinli sporcular kazandırmak ta önemli. Sporcularımızı milli formada yarışmaları için yetiştiriyorum” diye konuştu.

Sporcuyken başarılı olduğunu Aşkalelilerin kendisine ‘Rüzgarın kızı’ lakabını verdiğini ifade eden Eyüp, “Tandon çatlağı sebebiyle sporu bırakmak zorunda kaldım. Atletizmde yazacağım hikayem de yarım kaldı. Şimdi o yarım kalan hikayeyi yetiştirdiğim sporcularla tamamlamaya çalışıyorum. Onlar başarılı oldukça bende onlarla birlikte hem spor yapıyor hem de başarı duygumu tamamlıyorum. İçimde ukde kalan duyguyu sporcularımla tamamlıyorum” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Meme kanserinde yapay zekayla erken tanı ve tedavi dönemi

Sonraki Haber

Kaleiçi’nde bulunan mihrap etnografik açıdan önemli bir eser

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Amed Sportif Faaliyetler’de 6 futbolcu, ülkelerinin milli takımlarına davet edildi
Spor Haberleri

Amed Sportif Faaliyetler’de 6 futbolcu, ülkelerinin milli takımlarına davet edildi

17 Eylül 2026
Galatasaray, Trabzonspor maçının hazırlıklarına devam etti
Spor Haberleri

Galatasaray, Trabzonspor maçının hazırlıklarına devam etti

17 Eylül 2026
Ali Sowe’den Göztepe maçı öncesi net mesaj: “Bütün maçlarımızı kazanmak istiyoruz”
Spor Haberleri

Ali Sowe’den Göztepe maçı öncesi net mesaj: “Bütün maçlarımızı kazanmak istiyoruz”

17 Eylül 2026
Karşıyaka'da Veysel Karani ve Emircan şoku: Sakatlıklar arttı
Spor Haberleri

Karşıyaka’da Veysel Karani ve Emircan şoku: Sakatlıklar arttı

17 Eylül 2026
Eda Savcıgil'in okyanus serüveni başlıyor: Okyanus Yedilisi'ne başlamak için gün sayıyor
Spor Haberleri

Eda Savcıgil’in okyanus serüveni başlıyor: Okyanus Yedilisi’ne başlamak için gün sayıyor

17 Eylül 2026
ILCA Europa Cup Bodrum'a geri sayım
Spor Haberleri

ILCA Europa Cup Bodrum’a geri sayım: 23-27 Eylül tarihlerinde düzenlenecek

17 Eylül 2026
Sonraki Haber
Kaleiçi'nde bulunan mihrap etnografik açıdan önemli bir eser

Kaleiçi'nde bulunan mihrap etnografik açıdan önemli bir eser

En Güncel Haberler

Kasapta 315 kilo bozuk et ele geçirildi
Yerel Haberler

Kasapta 315 kilo bozuk et ele geçirildi

17 Eylül 2026
Amed Sportif Faaliyetler’de 6 futbolcu, ülkelerinin milli takımlarına davet edildi
Spor Haberleri

Amed Sportif Faaliyetler’de 6 futbolcu, ülkelerinin milli takımlarına davet edildi

17 Eylül 2026
Bakan Çiftçi: Merhum İçişleri Bakanı Gedik'in naaşı Adnan Menderes Anıt Mezarı'nın bulunduğu alana nakledilecek
Öne Çıkan

Bakan Çiftçi: Merhum İçişleri Bakanı Gedik’in naaşı Adnan Menderes Anıt Mezarı’nın bulunduğu alana nakledilecek

17 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kurtların saldırdığı 11 koyun öldü

17 Eylül 2026
Yaşam

Bingöl’de köy yoluna sıcak asfalt

17 Eylül 2026
Yaşam

Malatya’da çocuklardan Fİlistin için uçurtma etkinliği

17 Eylül 2026
Yaşam

İstanbul Havalimanı’nın 4’üncü ana pisti yarın açılıyor

17 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü ana pisti yarın açılıyor

İstanbul Havalimanı’nın 4’üncü ana pisti yarın açılıyor

- Haberton
17 Eylül 2026

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın 4'üncü ana pistini yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açacaklarını duyurdu....

Ders çalışmak için en verimli saatler hangileri?

Telefonu şarj ederken yapılan bu hata batarya ömrünü kısaltıyor

QR kodu okutmadan önce buna dikkat: Tek bir kontrol hesabınızı ve paranızı koruyabilir

İşten çıkarılan işçinin hakları: Kıdem, ihbar tazminatı ve işe iade rehberi

Güncel Haber

Kurtların saldırdığı 11 koyun öldü

Kurtların saldırdığı 11 koyun öldü

17 Eylül 2026
Kasapta 315 kilo bozuk et ele geçirildi

Kasapta 315 kilo bozuk et ele geçirildi

17 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton