1 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Ruha Elektrik, Bakü merkezli Santral Elektrik QSC ile yerel dağıtım iş birliği anlaşması imzaladı

Ruha Elektrik, Bakü merkezli Santral Elektrik QSC ile yerel dağıtım iş birliği anlaşması imzaladı

Haberton - Haberton
21 Mayıs 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Ruha Elektrik, Bakü merkezli Santral Elektrik QSC ile yerel dağıtım iş birliği anlaşması imzaladı

Ruha Elektrik, Bakü merkezli Santral Elektrik QSC ile yerel dağıtım iş birliği anlaşması imzaladı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

HD Hyundai Electric’in Azerbaycan’daki resmi distribütörü olan Ruha Elektrik, Bakü merkezli Santral Elektrik QSC ile yerel dağıtım iş birliği anlaşması imzaladığını duyurdu.

Ruha Group Yönetim Kurulu Başkanı İsa İshakoğlu, “Elektrik altyapısı ve enerji çözümleri alanında dünyanın en büyük firmalarından biri olan HD Hyundai Electric’in transformatör, GIS, şalt cihazı ve elektrik motoru ürünleri, yeni iş birliğiyle Azerbaycan pazarına daha güçlü ve hızlı şekilde ulaşacak. Azerbaycan elektrik altyapısı dönüşüm sürecinde; doğru ortakla doğru ürünü buluşturuyoruz” dedi.

Yapılan anlaşma kapsamında; Ruha Elektrik distribütörlüğü altında, HD Hyundai Electric ürünlerinin, yerel dağıtım yetkisini Santral Elektrik QSC üstlenecek. Ruha Group Yönetim Kurulu Başkanı İsa İshakoğlu, “Azerbaycan elektrik ve enerji altyapısı tarihinin en yoğun dönüşüm sürecinde güçlü yerel bir ortakla, dünyanın en büyük altı güç ekipmanı üreticisinden biri olan HD Hyundai Electric’in çözümlerini bu pazara hem hızlı hem de maliyet etkin biçimde sunacağız” diye konuştu.

Ruha Elektrik’in HD Hyundai Electric’in Azerbaycan’daki tek resmi distribütörlüğünü üstlenmesinin ardından, hazırlanan iş planı doğrultusunda, şirketin pazardaki operasyonel altyapısını güçlendirme adımları hayata geçiriliyor. Bakü’de Boyuk Shor Bulvarı’nda merkez ofisi, Sumqayıt’ta ise satış noktası bulunan Santral Elektrik QSC, 2012’den bu yana Azerbaycan elektrik ürünleri sektöründe faaliyet gösteriyor ve aralarında farklı firmaların da ürünlerinin bulunduğu küresel markaların yerel dağıtımını yapıyor.

‘AZERBAYCAN ELEKTRİK ALTYAPISI 2,7 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM SÜRECİNDE’

Azerbaycan elektrik sektöründeki dönüşüme dikkat çeken İshakoğlu, “Azerbaycan hükümeti, önümüzdeki iki yıl içinde 10’dan fazla güneş ve rüzgâr santrali devreye alacağını duyurdu. Planlanan kapasite 2.000 megavatın üzerinde ve öngörülen yatırım büyüklüğü 2,7 milyar dolar. Ülkenin yenilenebilir enerji kurulu gücü 2025 sonu itibarıyla 1.829 megavatı buldu. 2030 hedefi yenilenebilir kaynakların elektrik üretimindeki payını yüzde 38’e çıkarmak. Buna ek olarak Avrupa’ya temiz elektrik taşıyacak 3,5 milyar avroluk Karadeniz Enerji Kablosu, Karabağ ve Doğu Zengezur’daki yeniden imar projeleri, Orta Asya-Azerbaycan yeşil enerji koridoru, Bakü ve çevresindeki sanayi bölgelerinin modernizasyonu. Bu projelerin tamamı transformatör, şalt cihazı, koruma rölesi ve endüstriyel motora büyük bir talep yaratıyor. Hyundai Electric’in dünya çapında enerji verimli ve uzun ömürlü ürünlerinin sektörde hızlı bir şekilde karşılık bulacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘KÜRESEL TRAFO PAZARI 80 MİLYAR DOLARDAN 123 MİLYAR DOLARA GİDİYOR’

Sektörel makro tabloya da değinen İshakoğlu, “Sektör analiz şirketi MarketsandMarkets ve Wood Mackenzieverilerine göre küresel güç transformatörü pazarı 2024’te 80 milyar dolar büyüklüğüne ulaştı; 2033’e kadar 123 milyar dolara çıkması bekleniyor. Yıllık bileşik büyüme oranı yüzde 7-8 seviyesinde. Sadece yüksek gerilim güç transformatörü pazarı dahi 2024’teki 9,1 milyar dolardan 2029’da 12,3 milyar dolara ulaşacak. Tüm bu büyümenin arkasında üç güçlü itici güç var: yapay zeka veri merkezlerinin enerji talebi, eski elektrik şebekelerinin modernizasyonu ve yenilenebilir enerji yatırımlarının yarattığı bağlantı ihtiyacı. Azerbaycan, üç alanda da kısa ve orta vadede büyüme planları olan bir ülke” diye konuştu.

‘ÜRÜN PORTFÖYÜMÜZ ENDÜSTRİDEN ALTYAPIYA GENİŞ BİR YELPAZE KAPSIYOR’

Yeni iş birliği kapsamında Azerbaycan pazarına sunulacak ürün gruplarını sıralayan İshakoğlu, “Santral Elektrik üzerinden Azerbaycan’a ulaşacak HD Hyundai Electric ürün portföyü; güç transformatörleri, dağıtım transformatörleri, gaz yalıtımlı şalt sistemleri (GIS), orta ve alçak gerilim şalt cihazları, koruma röleleri, otomatik sigortalar, kompakt şalterler, güç kontaktörleri, vakum devre kesicileri ve geniş güç aralığında elektrik motorlarını kapsıyor. HD Hyundai Electric’in ‘Greentric’ adını verdiği çevre dostu ürün ailesi de bu paketin önemli bir parçası. SF6 yerine kuru hava kullanan yeni nesil eko-GIS sistemlerimiz, Azerbaycan’ın yeşil enerji koridoru vizyonuyla doğrudan örtüşüyor” dedi.

‘SANTRAL ELEKTRİK YEREL OPERASYONUN GÜCÜNÜ TEMSİL EDİYOR’

Yerel ortağın sahip olduğu avantajlara dikkat çeken İshakoğlu, “Santral Elektrik QSC, 2012’den bu yana Azerbaycan elektrik ürünleri sektöründe faaliyet gösteriyor. Bakü ve Sumqayıt’taki satış noktalarıyla, küresel markaların ürünlerini bölgedeki sanayi kuruluşlarına ve ticari müşterilere ulaştıran köklü bir oyuncu. 13 yıllık birikimleri, kurdukları yerel müşteri ağı ve Azerbaycan’da elektrik dağıtım operasyonu yapan kadrosu, HD Hyundai Electric ürünlerinin Bakü’den Sumqayıt’a, Gence’den Lenkeran’a hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasını sağlayacak. Artacak operasyonel kabiliyetimiz ve yerel ortağımızın gücüyle çok daha hızlı ve müşteri odaklı bir yapıya dönüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘RUHA ELEKTRİK, TÜRKİ CUMHURİYETLER İÇİN BİR ÖRNEK’

İş birliğinin grup vizyonu açısından önemine değinen İshakoğlu, “Ruha Elektrik olarak Türkiye dışındaki ilk büyük operasyonel adımımızı Azerbaycan’da atıyoruz. Tek millet, iki devlet anlayışımızın yanında, Azerbaycan, ekonomik, kültürel ve siyasi olarak en yakın komşumuz. Bu iş birliği modelini önümüzdeki dönemde diğer Türkî Cumhuriyetler için bir ön gösterim olarak konumlandıracağız. Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan… Hepsi enerji altyapısını yeniden inşa ediyor ve bu süreçte dünya standardında ürün ihtiyacı bulunuyor. HD Hyundai Electric’in ‘Smart Energy Solutions’ kimliğiyle bu coğrafyaya gerçek anlamda değer katacağımıza inanıyoruz” diye konuştu..

Etiketler: AzerbaycanTürkiyeYapay Zeka
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Otoyolda yolcu otobüsü yandı

Sonraki Haber

Hafif ticari aracın çarptığı 3 yayadan 1’i kurtarılamadı; kaza kamerada

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Tera Portföy, fonlarını SPK düzenlemelerine uyumlu hale getirdiğini duyurdu
İş Dünyası

Tera Portföy, fonlarını SPK düzenlemelerine uyumlu hale getirdiğini duyurdu

1 Eylül 2026
CK Enerji, dijital müşteri hizmetlerini yeniledi: Yeni arayüz ve güçlü altyapısı dikkat çekti
İş Dünyası

CK Enerji, dijital müşteri hizmetlerini yeniledi: Yeni arayüz ve güçlü altyapısı dikkat çekti

1 Eylül 2026
Garanti BBVA Kirala’yla yeni nesil kiralama modeli hayata geçiyor
İş Dünyası

Garanti BBVA Kirala’yla yeni nesil kiralama modeli hayata geçiyor

1 Eylül 2026
Vesta Global’den Golden Visa uyarısı: Doğru yatırım modeli nasıl seçilmeli?
İş Dünyası

Vesta Global’den Golden Visa uyarısı: Doğru yatırım modeli nasıl seçilmeli?

1 Eylül 2026
BtcTurk Hisse CEO’su Otluoğlu: Bireysel yatırımcı sayısı 6,7 milyonu aştı
İş Dünyası

BtcTurk Hisse CEO’su Otluoğlu: Bireysel yatırımcı sayısı 6,7 milyonu aştı

1 Eylül 2026
Penta Teknoloji, OKI ile yeni bir iş birliğine imza attığını duyurdu
İş Dünyası

Penta Teknoloji, OKI ile yeni bir iş birliğine imza attığını duyurdu

1 Eylül 2026
Sonraki Haber
Hafif ticari aracın çarptığı 3 yayadan 1’i kurtarılamadı; kaza kamerada

Hafif ticari aracın çarptığı 3 yayadan 1’i kurtarılamadı; kaza kamerada

En Güncel Haberler

Eski İngiltere Başbakanı Starmer milletvekilliğinden de istifa etti
Dış Haberler

Eski İngiltere Başbakanı Starmer milletvekilliğinden de istifa etti

1 Eylül 2026
Trabzonspor’da Fatih Tekke dönemi sona erdi: Amedspor mağlubiyeti sonrası yollar ayrıldı
Spor Haberleri

Trabzonspor’da Fatih Tekke dönemi sona erdi: Amedspor mağlubiyeti sonrası yollar ayrıldı

1 Eylül 2026
Araştırma: Yapay zeka robotlaştırıyor
Bilim & Teknoloji

Araştırmalar yapay zekâ robotlaştığını ortaya koydu

1 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Arnavutköy’de dalından sebze ve meyve toplama deneyimi başladı

1 Eylül 2026
Yaşam

Ankara’da ilginç olay: Başıboş eşeği çekiciyle otoparka götürdüler

1 Eylül 2026
Yaşam

Kars’ta Türk Kızılay’ın aşevi açıldı

1 Eylül 2026
Yaşam

Muğla’da yine eski sevgili vahşeti: Eski sevgilisini tabancayla öldürüp, intihar etti

1 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bursa'da orman yangını

Bursa’da alevlerle mücadele: Orman yangınına müdahale sürüyor

- Haberton
1 Eylül 2026

Bursa’nın İznik ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere karadan ve havadan müdahale ediyor. Yörükler Mahallesi’ndeki tarım arazisinde...

Türkiye kültürle dolu bir yazı geride bıraktı: Festivaller Anadolu’ya yayıldı, müzelerde gece ziyaretleri öne çıktı

Bir milletin kaderini değiştiren zafer: 30 Ağustos ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlığa uzanan büyük mücadelesi

Elektrik faturasını yükselten cihazlar belli oldu! Evde en çok elektriği hangisi tüketiyor?

Sürekli gaz ve şişkinlik yaşayanlar dikkat! Masum bir nedenden kaynaklanabileceği gibi hastalık belirtisi de olabilir

Güncel Haber

Eski İngiltere Başbakanı Starmer milletvekilliğinden de istifa etti

Eski İngiltere Başbakanı Starmer milletvekilliğinden de istifa etti

1 Eylül 2026
Trabzonspor’da Fatih Tekke dönemi sona erdi: Amedspor mağlubiyeti sonrası yollar ayrıldı

Trabzonspor’da Fatih Tekke dönemi sona erdi: Amedspor mağlubiyeti sonrası yollar ayrıldı

1 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton