28 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Rojin’in telefonu Portekiz’e gönderilecek

Rojin’in telefonu Portekiz’e gönderilecek

Haberton - Haberton
31 Ekim 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Rojin'in telefonu Portekiz'e gönderilecek
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Rojin’in katillerinin ortaya çıkmasını isteyen Nizamettin Kabaiş, “Savcı beyle görüştüm. Rojin’in telefonu Portekiz’e gönderilecek. İnşallah telefon her şeyi çözecek” diye konuştu.

Van’da Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerinin Rojin Kabaiş’in ölümü ile ilgili başlattıkları eylemde 18’inci gün geride kalırken, acılı baba Nizamettin Kabaiş de katıldı. Baba Kabaiş, “Kızımın otopsisine giren YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, öğrencilerin eylemine destek olmak yerine polisi kampüse çağırıp eylemi engellemeye çalışıyor. Rektör bey neden Rojin ile ilglii paylaşım yapan sosyal medya hesaplarına erişim engeli için şikayet ediyorsun. Bunlar senin misafirindir. Sen Rojin’e sahip çıkmadın, bari su gençlere sahip çık. Onların bu eylemine engel olma.” dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, geçen yıl 27 Eylül’de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kayboldu. Kabaiş’in 15 Ekim’de Mollakasım Mahallesi sahilinde cansız bedeni bulundu. Soruşturma sürerken, Adli Tıp Kurumu Biyolojik İhtisas Dairesi Merkezi tarafından hazırlanan rapor, 10 Ekim’de dosyaya girdi. Paylaşılan raporda Kabaiş’in göğüs ve vajina iç bölgesinde 2 ayrı erkeğe ait DNA tespit edildiği açıklandı. ATK raporunda Rojin’in vücudunda tespit edilen iki erkeğe ait DNA’ların açığa çıkmasını isteyen Yüzüncü yıl Üniversitesi öğrencileri eylemlerini sürdürüyor. YYÜ kampüsünde 18’inci günde de devam eden Rojin eylemine, acılı baba Nizamettin Kabaiş ve amca Ahmet Kabaiş de katıldı. YYÜ Kampüsü’ndeki Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelen yüzlerce öğrenci, Rojin Kabaiş’in fotoğraflarının yer aldığı afiş ve dövizleri taşıdı. Sık sık ‘rektör istifa’, ‘Rojin için adalet’, ‘İntihar değil cinayet’, ‘Nizamettin Kabaiş yalnız değil’ sloganları atan öğrenciler, bir süre oturma eylemi yaptı.

EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERİ NEDEN ENGELLİYORSUN?

Öğrencilerin kızı Rojin için mücadele ettiğini belirten Nizamettin Kabaiş, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin öğrencilerin eylemine destek olmak yerine, polisi kampüse çağırıp eylemi engellemeye çalıştığını söyledi.

Kabaiş, “Polisi kampüse çağırıp diyor ki; öğrencilere müdahale edin. Sen nasıl bir insansın? Niye bunu yapıyorsun. Hadi bize önem vermedin, niye kendi öğrencilerine değer vermiyorsun. Polis geldiği zaman sen engel olacaksın. Diyeceksin ki; benim öğrencilerime karışma. Öğrencilerin her biri bir şehirden geliyor. Bu öğrenciler sana emanet. Bunlar senin misafirindir. Sen Rojin’e sahip çıkmadın, bari su gençlere sahip çık. Benim seninle bir düşmanlığım yok rektör bey. Ben daha önce seni tanımıyordum. Sen neden otopsi odasına girdin? Neden kızıma sahip çıkmadın? Israrla diyorsun ki, ben otopsiye girmemişim. Sen neden gece 02.00’ye kadar orada kaldın ve gittin savcı ile görüştün? Benim aklıma o anda ne gelir. Delilleri karartmak gelir. Bugün sen de öğrencilerin yanında yürüyüş yapacaktın ve diyecektin ki, ben Rojin’in ailesinin yanındayım. Rojin’in dosyası hangi aşamadadır. Ama maalesef hiç bir şey yapmadın. O halde gençlere karışma, sahip çık. Bu gençler bir şeyler biliyor ki, onun için senin kapına geliyor. Ben defalarca Van’a geldim. Hem emniyet, hem savcılık, hem baro başkanlığına gidip kızımın ne olduğunu soruyorum. Ama şu ana kadar yetkililerden hiç bir cevap yok. Bu dosya neden bu aşamaya geldi? Neden bir yıl sonra Adli Tıp Kurumu’nda ikinci rapor çıkıyor. İkinci raporda Rojin’in vücudundaki DNA’lar kime ait. Biz bunun açığa çıkmasını istiyoruz. Herkesin bu dosyaya tepkisi var. Bu dosyanın aydınlatılması gerekir. Rektör bey sen niye milletin hesaplarına erişim engeli için şikayet ediyorsun. Diyor ki, bana hakaret ediyorlar. Bana da hakaret içerikli yorumlar ve tehdit mesajları geliyor. Peki ben kime gideceğim. Benim ciğerim yanıyor, sen neyin peşindesin Rektör bey. Tabi ki, öğrenciler de sana tepki gösterecekler.” dedi.

‘ROJİN’İN TELEFONU PORTEKİZ’E GÖNDERİLECEK’

Rojin’in katillerinin ortaya çıkmasını isteyen Nizamettin Kabaiş, “Bu öğrencilere polis neden müdahale ediyor. Böyle olmaması gerekir. Öğrenciler bizim geleceğimizdir. Dosya ile ilgili gelişme olacağına inanıyorum. İkinci rapor bir yıl sonra açıklandı. Rojin’in telefonu ile ilgili savcı beyle görüştüm. Bana Portekiz’deki bir şirkete gönderilecek. İnşallah telefon her şeyi çözecek. Çalışmalar çok eksik yürütüldü, dosya çok gecikti. Bu kabul edilecek bir durum değil. 2 erkeğe ait DNA’lar kime ait. Hala bunun cevabını alamadık. Rojin’in kaybolduğu gece güvenlik kameraları da tam sağlam değildi. İhmaller zinciri vardı. Daha önce bir kamera varken, şimdi aynı yere 5 kamera takmışlar. Orada köpeklerin ne işi var? Neden bunun önlemi alınmıyor. YYÜ kampüsündeki güvenlik amiri başta olmak üzere güvenlik elemanlarının da ihmali var.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından baba Kabaiş ve yaklaşık 500 öğrenci, ellerindeki pankartlarla slogan atıp, Rojin’in eğitim gördüğü Eğitim Fakültesi önüne yürüdü.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

TPAO’dan ‘Türkiye Petrollerine Operasyon’ haberlerine ilişkin açıklama

Sonraki Haber

Ankara’da kuyumcudan 7 kilo altın çalındı; o anlar kamerada 

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Merkezefendi Belediyesi operasyonunda şüphelilerden 3'ü adliyede
Öne Çıkan

Merkezefendi Belediyesi operasyonunda şüphelilerden 3’ü adliyede

28 Ekim 2026
İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği 'Antonia S' isimli geminin geçişi nedeniyle askıya alındı
Öne Çıkan

İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği ‘Antonia S’ isimli geminin geçişi nedeniyle askıya alındı

28 Ekim 2026
Mansur Yavaş AK Parti’ye mi geçiyor? Murat Kurum ile görüşmesi gündem oldu
Öne Çıkan

Mansur Yavaş AK Parti’ye mi geçiyor? Murat Kurum ile görüşmesi gündem oldu

28 Ekim 2026
Bakanlıktan 29 il için kritik yağış uyarısı: 4 ilde 'turuncu', 25 ilde 'sarı' kod alarmı!
Öne Çıkan

Bakanlıktan 29 il için kritik yağış uyarısı: 4 ilde ‘turuncu’, 25 ilde ‘sarı’ kod alarmı!

28 Ekim 2026
İspanya'da iki yüksek hızlı tren çarpıştı: 64 ölü
Öne Çıkan

İspanya’da iki yüksek hızlı tren çarpıştı: 64 ölü

28 Ekim 2026
Bakırköy Belediyesine operasyon: Gözaltı sayısı 62'ye yükseldi
Öne Çıkan

Bakırköy Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu! 5 başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu 62 gözaltı

28 Ekim 2026
Sonraki Haber
Ankara'da kuyumcudan 7 kilo altın çalındı; o anlar kamerada 

Ankara'da kuyumcudan 7 kilo altın çalındı; o anlar kamerada 

En Güncel Haberler

Bakan Güler'den Karadeniz açıklaması
Dış Haberler

Bakan Güler’den Karadeniz açıklaması

28 Ekim 2026
Çorum-Yozgat kara yolunda feci kaza! Otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı
Gündem

Çorum-Yozgat kara yolunda feci kaza! Otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı

28 Ekim 2026
Aydın’da kanalizasyon kazısında feci ölüm! 38 yaşındaki işçi toprak altında kaldı
Gündem

Aydın’da kanalizasyon kazısında feci ölüm! 38 yaşındaki işçi toprak altında kaldı

28 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tilki minareye çıktı

28 Ekim 2026
Yaşam

110 yıl sonra ulaşılan belgeler, esir yüzbaşının torununa teslim edildi

28 Ekim 2026
Yaşam

Tunceli’de jandarmadan 29 metre derinlikte Türk bayraklı Cumhuriyet kutlaması

28 Ekim 2026
Yaşam

Malatya’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

28 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İspanya’ya taziye ve geçmiş olsun mesajı

- Haberton
28 Ekim 2026

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya'nın Toledo kenti yakınlarında meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine yol açan feci tren...

Türkiye’de dijital kimlik cüzdanı dönemi başlıyor: Kimlik ve diploma tek sistemde buluşacak

Okullarda devamsızlık takibinde yeni dönem: Öğrencilerin okuldan kopması erken tespit edilecek

Kasım 2026 kira zammı için geri sayım: Kiracıları bekleyen yeni oran nasıl hesaplanacak?

2027 evlilik desteğinde yeni dönem hazırlığı: Genç çiftlerin merak ettiği şartlar ve kredi tutarları

Güncel Haber

Bakan Güler'den Karadeniz açıklaması

Bakan Güler’den Karadeniz açıklaması

28 Ekim 2026
Çorum-Yozgat kara yolunda feci kaza! Otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı

Çorum-Yozgat kara yolunda feci kaza! Otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı

28 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton