29 Ekim 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - Rojda Yakışıklı cinayeti davasında 3 sanığa tahliye çıkmadı

Rojda Yakışıklı cinayeti davasında 3 sanığa tahliye çıkmadı

Haberton - Haberton
18 Eylül 2026
- Yerel Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Rojda Yakışıklı cinayeti davasında 3 sanığa tahliye çıkmadı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Diyarbakır’da 3 çocuk annesi Rojda Yakışıklı’nın (28) öldürülüp cesedinin dere yatağına gömülmesine ilişkin davada, dini nikahla birlikte yaşadığı Okay Gür (38) ile köylüleri Ömer Dorğun (64) ve Barış Dorğun’un (34) tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Avukat Nazlı Matur, “Rojda, 50 santimetrelik bir iple boğularak öldürülmüş ve sonrasında dere yatağına gömülmüştür” dedi.

Olay, 27 Aralık 2025’te Sur ilçesine bağlı Beybulak Mahallesi Sarıkaş mezrasında meydana geldi. Yakınlarının başvurusu üzerine kayıp olarak aranan Rojda Yakışıklı’nın öldürüldüğü ve cesedinin dere yatağına gömüldüğü ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında Rojda’nın dini nikahla birlikte yaşadığı Okay Gür, köylüleri Ömer Dorğun ve oğlu Barış Dorğun gözaltına alınarak tutuklandı.

Cinayeti, Fotoğrafı Görünce İtiraf Etti

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, tutuklu 3 sanık hakkında 'İştirak halinde kadına karşı kasten öldürme' suçundan dava açıldı. İddianamede, Rojda Yakışıklı'nın olay günü öğle saatlerinden itibaren kayıp olduğunun ağabeyi tarafından kolluğa bildirildiği belirtildi. Kolluk ekiplerinin Yakışıklı'nın yaşadığı eve giderek bilgi sahibi sıfatıyla aile bireylerinin ifadelerine başvurduğu, alınan ilk beyanlarda Rojda'nın, Okay Gür tarafından götürüldüğünün anlatıldığı kaydedildi.

İddianamede yer alan yakalama tutanağına göre de Okay Gür, gözaltına alındığında ilk olarak suçlamaları kabul etmedi. Kendisine eşini neden öldürdüğü sorulduğunda, ‘Eşimi ben öldürmedim, eşim kayıptı; buldunuz mu?' dediği, daha sonra cesedin bulunduğu bölgeye ait fotoğrafın gösterilmesi üzerine cinayeti itiraf ettiği belirtildi.

İddianamede ayrıca Barış Dorğun’un, Okay Gür’ün Rojda’yı öldürüp gömdüğünü kendisine söylediğini ve susması karşılığında 1 milyon TL teklif ettiğini anlattığı belirtildi. Ömer Dorğun ise arazi satışı için Okay Gür’ün çağrısıyla yanına gittiğini, olayla ilgisinin olmadığını ve sonradan cenazeye gittiklerini savundu. Savcılık, sanıkların çelişkili ifadelerine ve Barış Dorğun’un cesedin yerini tam olarak göstermesine dikkat çekerek birlikte hareket ettiklerini değerlendirdi.

Davanın İlk Duruşması Görüldü

Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Segbis ile katılırken, müştekiler ve avukatları katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatının davaya katılım talebi kabul edilirken, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin davaya katılım talebi ise müştekilerin kendilerini avukatla temsil ettikleri gerekçesiyle reddedildi. Savunmaların ardından Mahkeme Heyeti, dosyada tutuklu olarak yargılanan Okay Gür, Ömer Dorğun ile Barış Dorğun’un tutukluluk hallerinin devamına ve bir sonraki celsede dinlenmesi için bazı tanıkların zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 7 Aralık tarihine erteledi.

Tahliyesinden 1 Gün Sonra Cinayeti İşlemiş

Duruşmanın ardından yazılı açıklamada bulunan Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi avukat Nazlı Matur, sanık Oktay Gür’ün tahliyesinden 1 gün sonra cinayeti işlediğini söyleyerek, şöyle konuştu:

“Rojda Yakışıklı, 27 Aralık 2025 tarihinde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, uyuşturucu ticareti suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden 11’inci Yargı Paketi kapsamında tahliye edilen dini nikahlı eşi Okay Gür tarafından, tahliyesinden yalnızca 1 gün sonra vahşice katledilen üç çocuk annesi genç bir kadındı. Fail, yaklaşık 4 yıl önce ‘uyuşturucu imal ve ticareti’ suçundan tutuklanarak cezaevine girmiş ve 4 yıldır cezaevinde bulunuyordu. Rojda failin tahliye edileceğini öğrendiğinde ciddi bir can güvenliği endişesi yaşamaya başladı. Bu nedenle kolluk kuvvetlerini arayarak ihbarda bulundu ve korunma talebinde bulundu. İhbardan yalnızca iki gün sonra, 27 Aralık 2025’te fail Okay Gür, eve gelir gelmez Rojda ile tartışmaya başlamış ve telefonuna el koymuştur. Telefonu incelerken Rojda'nın pantolon giydiği fotoğrafları gören fail, 'Nasıl olur da pantolon giyersin?' diyerek tartışmayı sürdürmüştür. Ardından Rojda'ya konuşmak istediğini söyleyerek onu evin garaj olarak kullanılan bölümüne götürmüştür. Failin kendi anlatımına göre, tartışmanın ardından Rojda garaj olarak kullanılan bölüme götürülmüş, burada yaklaşık 50 santimetrelik bir iple boğularak öldürülmüş ve sonrasında ikametgaha yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki dere yatağına gömülmüştür.”

Sanık, Haksız Tahrik Hükümlerinden Yararlanmak İçin Pişman Olduğunu Söylüyor

Sanığın duruşmadaki savunmasında pişman olduğunu söylemesinin az ceza almak ve eylemine meşru bir gerekçe kazandırma amacında olduğunu belirten Matur, “Sanık, soruşturma aşamasında hiç dile getirmediği birtakım iddiaları, duruşma aşamasında haksız tahrik hükümlerinden yararlanabilmek amacıyla ileri sürmüştür. Sanık, Rojda'nın kendisini aldattığını söylediğini, bu nedenle 'gözünün döndüğünü' iddia etmişse de, dosya kapsamında bu iddiayı destekleyen, Rojda'nın sanığı aldattığını veya böyle bir hususun olayın gerçekleşmesine neden olduğunu ortaya koyan herhangi bir somut delil bulunmamaktadır. Bu nedenle sanığın duruşma aşamasında ileri sürdüğü söz konusu anlatımların, olayın gerçek nedenini ortaya koymaktan ziyade eylemine gerekçe oluşturma ve haksız tahrik hükümlerinden yararlanarak ceza sorumluluğunu azaltma amacına yönelik olduğu açıktır. Müşteki vekilleri olarak amacımız, tüm sanıkların iştirak halinde kadına karşı kasten öldürme suçundan sorumlu tutularak hak ettikleri en ağır ceza olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları ve Rojda için adaletin sağlanmasıdır. Bir kadının kendi yaşamı üzerinde söz sahibi olmak istemesi, koruma talep etmesi, şiddet içeren bir ilişkiden ayrılmak istemesi, istediği gibi giyinmesi yahut yalnızca “hayır” demesi; şiddet görmesi ya da yaşam hakkının elinden alınmasına gerekçe olamaz” diye konuştu.

Etiketler: DiyarbakırKadınŞiddetUyuşturucu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Turkcell mühendisleri 6G standartlarının belirlenmesine katkı sağlıyor

Sonraki Haber

Ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne 205 bin TL ceza

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İstanbul Boğazı'nda makine arıza yapan gemi nedeniyle boğaz trafiği askıya alındı
Yerel Haberler

İstanbul Boğazı’nda makine arıza yapan gemi nedeniyle boğaz trafiği askıya alındı

29 Ekim 2026
Park halindeki iki TIR alev alev yandı
Yerel Haberler

Park halindeki iki TIR alev alev yandı

29 Ekim 2026
Sultangazi'de seyir halindeki otomobil alev alev yandı
Yerel Haberler

Sultangazi’de seyir halindeki otomobil alev alev yandı

29 Ekim 2026
Aydın’da otomobil sel sularına kapıldı: Sürücü ve yolcu kurtarıldı
Yerel Haberler

Aydın’da otomobil sel sularına kapıldı: Sürücü ve yolcu kurtarıldı

28 Ekim 2026 - Güncellenme Tarihi 29 Ekim 2026
Ölümlü otobüs kazasında şoför tutuklandı
Yerel Haberler

Ölümlü otobüs kazasında şoför tutuklandı

28 Ekim 2026
Arnavutköy'de hafif ticari aracın çarptığı çocuk yaralandı
Yerel Haberler

Arnavutköy’de hafif ticari aracın çarptığı çocuk yaralandı

28 Ekim 2026
Sonraki Haber
Ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne 205 bin TL ceza

Ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne 205 bin TL ceza

En Güncel Haberler

Yazarlar

Şekil değil öz: Cumhuriyet ruhunu hatırlamak

29 Ekim 2026
İstanbul'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı
Öne Çıkan

İstanbul’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı

29 Ekim 2026
İstanbul Boğazı'nda makine arıza yapan gemi nedeniyle boğaz trafiği askıya alındı
Yerel Haberler

İstanbul Boğazı’nda makine arıza yapan gemi nedeniyle boğaz trafiği askıya alındı

29 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Ankara’da TDT 13. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında asayiş ve trafik denetimi yapıldı

29 Ekim 2026
Yaşam

Bakan Çiftçi’den yağış uyarısı

29 Ekim 2026
Yaşam

MHP Genel Başkanı Bahçeli’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

29 Ekim 2026
Yaşam

Hakkari’de kaçak göçmenleri taşıyan minibüs dereye yuvarlandı: 20 yaralı

29 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

“Cumhuriyet’in görünmeyen kahramanları: Kimi cephede savaştı, kimi geleceğin Türkiye’sini kurdu!”

- Tuğçe Karafakıoğlu
29 Ekim 2026

Cumhuriyet'in kuruluşuna uzanan yolda kadınlar yalnızca cephe gerisinde görev almadı. Kimi işgal kuvvetlerine karşı silaha sarıldı, kimi kucağındaki bebeğiyle cephane...

Cumhuriyet’in 103 Yıllık Yolculuğu: Kuruluş İdeallerinden Günümüze

“Cumhuriyet’in görünmeyen kahramanları: Kimi cephede savaştı, kimi geleceğin Türkiye’sini kurdu!”

Türkiye’de dijital kimlik cüzdanı dönemi başlıyor: Kimlik ve diploma tek sistemde buluşacak

Okullarda devamsızlık takibinde yeni dönem: Öğrencilerin okuldan kopması erken tespit edilecek

Güncel Haber

Şekil değil öz: Cumhuriyet ruhunu hatırlamak

29 Ekim 2026
İstanbul'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı

İstanbul’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı

29 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton