4 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Rize ve Artvin’de yağış başladı

Rize ve Artvin’de yağış başladı

Haberton - Haberton
27 Temmuz 2021
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Rize ve Artvin'de yağış başladı

Rize ve Artvin'de yağış başladı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ani sel, heyelan ve taşkın uyarılarında bulunduğu Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Rize ve Artvin’de yağış etkili oldu.

Karadeniz Sahil Yolu‘nda su birikintileri oluşmaya başlarken, 2 kentte de valilikler bünyesinde yeni kriz merkezleri oluşturuldu. Taşkın riskine karşı iş makineleri de debisinin yükselmesi muhtemel derelerin bulunduğu bölgelere gönderildi. Bölge halkına, cami hoparlörlerinden, dere yataklarından uzak durulması yönünde anonslu uyarılar ise sürdürüldü.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bazı iller için Meteoroloji ile AFAD‘dan sel ve heyelan uyarısı gelmişti. Bunun üzerine bölge illeri Ordu, Rize, Giresun, Artvin ve Trabzon’da akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yağmur öncesi halk, cami hoparlörlerinden uyarıldı. Anonsta, bölge halkının dere yataklarından uzak durması, heyelan tehlikesi altında bulunan evlerdekilerin yerlerini değiştirmeleri gerektiği belirtildi. 

Rize ve Artvin'de yağış başladı
Rize ve Artvin’de yağış başladı

Ani sel, heyelan ve su taşkını uyarılarında bulunulan Doğu Karadeniz Bölgesi’nde, Rize ve Artvin’de beklenen yağış bu sabah başladı. Yer yer sağanak olarak devam eden yağış nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu’nun bazı bölümlerinde su birikintileri oluştu. Rize ve Artvin’in doğusunda başlayan ve giderek etkisi artan yağışlara ilişkin kentlerde valilikler bünyesinde de yeni kriz merkezleri oluşturularak, tedbir ve önlemler üst düzeye çekildi. Taşkın riskine karşı iş makineleri, debisi yükselmesi muhtemel görülen derelerin bulunduğu bölgelere sevk edildi. Bölge halkına, cami hoparlörlerinden, dere yataklarından uzak durulması yönünde anonslu uyarılar ise sürdürüldü.

Yağışların Trabzon doğusu ve Rize ile Artvin’in kıyı kesimleriyle Giresun’un doğu tarafında etkisini artırarak çok kuvvetli ve şiddetli, yer yer aşırı gerçekleşmesi bekleniyor.

Vali: Yaklaşık 10 gündür hemen hemen her gün afetle selle mücadele ediyoruz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ani sel, heyelan ve su taşkını uyarıları kapsamında yağışın da başladığı Rize’de oluşturulan kriz merkezinde anlık veriler değerlendiriliyor; ekipler ise olumsuzluk durumlarına karşı bölgeye yönlendiriliyor. Vali Kemal Çeber, başkanlık ettiği kriz merkezinde açıklamalarda bulundu, riskli 112 haneyi tedbir amaçlı tahliye ettiklerini duyurdu. Çeber, bölge için 48 saat sürecek yağış olduğunu belirterek, “Yaklaşık 10 gündür hemen hemen her gün afetle selle mücadele ediyoruz. Malumlarınız 3-4 bakanımız sürekli Rize’de, Artvin’de oldu. Sayın Cumhurbaşkanı’mız geldi, gitti.

Bu 10 günlük periyodun arkasında aslında ilk biz afetin bütün acil müdahalelerini 2-3 gün içinde bitirdik. Son 2-3 gün de kalıcı imalatlara başlamıştık. Allah devletimize zeval vermesin. Çok büyük bir başarı olarak düşünüyoruz bunu ama bu gece sabaha karşı başlayacak ve yaklaşık 48 saat sürecek yeni yoğun yağış uyarımız vardı. Biz de buna karşı bütün tedbirlerimizi 2 gündür planlıyoruz. Örneğin; bütün ilçelerimiz dahil çok riskli olduğunu değerlendirdiğimiz tüm ilçelerdeki yoğun yağışın vuracağı yerlerdeki 164 haneden 112 haneyi tahliye ettik” diye konuştu. 

“Öğlene kadar sahillerde şiddetli yağış bekliyorduk öyle de oldu ”

Tahliyelerin tedbir amaçlı olduğunu kaydeden Vali Çeber, “Bu geçici bir tahliye, tedbir tahliyesi. O bölgedeki araçları kaldırdık. Hemen hemen her kritik menfezimizin başında iş makineleri ve personellerimiz hazırda bekliyor. Buna Karadeniz Sahil Yolu da dahil. Örneğin; sadece özel idare takviyelerle beraber 227 iş makinesi ve araçlarıyla sahada hazır bekliyor. Sabah saat 07.00 sularında şu anda bulunduğunuz kriz merkezinde biz konuşlandık.

Gece boyunca takip ettik ama bu kriz merkezinde Sayın Osman Aşkın Bak, bakanımız buradalar; AFAD’dan arkadaşlarımız var ve Rize’deki ilgili tüm kurumlardan çalışma gruplarımız, amirlerinin başkanlığında burada konuşlandı ve hepsi kendi sorumluluk sahalarıyla ilgili takipleriyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Buradan koordine ediyoruz. Sayın İçişleri Bakanı’mız da Artvin Arhavi’de oradan durumu yönetiyor. Biz zaten şu ana kadar tahminlerle uyumlu süreç yürüyoruz. Yani öğlene kadar sahillerde şiddetli yağış bekliyorduk öyle de oldu” dedi.

“Hasarsız ya da en az hasarla atlatmayı ümit ediyoruz “

Yağışların düştüğü noktalara ilişkin bilgi de veren Vali Çeber, şunları söyledi:

“Rakamlandıracak olursak Pazar ilçemizde 3-4 saatlik dilimde 31 kilogram, Ardeşen ilçemizde 17 kilogram civarında ağış aldık ve bu sahil bandında seyretti. Öğleden sonra 13.00 ile 21.00 saatlerini en kritik saat aralığı olarak değerlendiriyor uzmanlarımız çünkü hem o bulutların biraz daha toparlanıp içeri gidip oradan yağış bırakması ve yukarıda yükseklerden suyun merkeze ve sahile dönme durumu var hem de yağışın şiddetinin artması durumu var. Dolayısıyla 13.00 ile 21.00 saatleri arasında biz ekstra teyakkuzda geçireceğiz zamanımızı.

21.00’den sonra ise yarın öğleden sonralara kadar devam edecek ama 50 kilogramlar dolayında seyredecek bir yağış bekliyoruz. Bu anlamda en tecrübeli illerden biri Rize. Vatandaşlarımız da bu noktada duyarlı. Tek tek vatandaşlarımıza mesaj sistemiyle evlerinde yapılacak ziyaretlerle muhtarlarımız aracılığıyla camilerden yapılan anonslarla hepsini uyardık. Onlar da tedbirlerini aldı, biz de tedbirlerimizi aldık ve inşallah hasarsız ya da en az hasarla atlatmayı ümit ediyoruz.”

Kriz merkezinde bulunan AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak da “Bölgede yoğun yağış uyarısı var. Tüm ekipler sahada. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmasını istiyoruz. İnşallah hasar almadan bu seli atlatacağız. Vatandaşlarımızın bundan sonra dere yataklarından uzak durmalarını istiyoruz” dedi.

Rize ve Artvin’de yağış başladı

Selden etkilenen çay fabrikaları devrede

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Rize ve Artvin’deki selde hasar gören çay fabrikalarının, sürdürülen çalışmalar sonucu yeniden üretime alındığını açıkladı. Alim, “Selde fabrikalarda üretimin aksamasına rağmen diğer fabrikalarını devreye alarak aktarma yöntemiyle yaş çay alım ve işlenmesinde aksama yaşanmasının önüne geçmiş olduk. Üreticilerimiz herhangi bir sorun yaşamadı. Bu vesile ile selde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, kayıp vatandaşlarımızın bir an önce bulunmasını temenni ediyorum. Üreticilerimize ve vatandaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ dileklerimizi iletiyorum” dedi.

Rize ve Artvin’de meydana gelen selde tarım alanları zarar görürken, Çaykur’a ait Büyükköy, Ambarlık ve Arhavi çay fabrikalarında hasar oluşmuştu. 

Etiketler: HeyelanRizeSel
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Gülücük emojisine 1 ayda 10 bin ziyaretçi

Sonraki Haber

Aspendos Arena tekrar mahkemelik

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Adliyelerde menfaat karşılığı yargı süreçlerine müdahale ettiği belirlenen 8 şüpheli tutuklandı
Öne Çıkan

Yargıda rüşvet ve nüfuz soruşturması büyüyor: 8 tutuklama, 5 yargı mensubu görevden uzaklaştırıldı!

4 Ekim 2026
AFAD’da “yapılmayan eğitim” iddiası: Valilik 6 personel hakkında soruşturma izni verdi
Öne Çıkan

AFAD’da yapılmayan eğitimlere ödeme iddiası: Valilik 6 personel için soruşturma izni verdi

4 Ekim 2026
Deniz Göktaş-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin perde arkası: “Görüşmek istemiyorum” dedi, yine de görüştürüldü
Öne Çıkan

Deniz Göktaş-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin perde arkası: “Görüşmek istemiyorum” dedi, yine de görüştürüldü

4 Ekim 2026
Adana ve Osmaniye'de korkutan tablo: Dakikalar içinde peş peşe 3 deprem!
Öne Çıkan

Adana ve Osmaniye’de korkutan tablo: Dakikalar içinde peş peşe 3 deprem!

4 Ekim 2026
Adana’da korkutan deprem: Saimbeyli 4,8 ile sallandı
Öne Çıkan

Adana’da korkutan deprem: Saimbeyli 4,8 ile sallandı

4 Ekim 2026
ÖSYM duyurdu; KPSS Ön Lisans soruları ve cevap anahtarı erişime açıldı
Öne Çıkan

ÖSYM duyurdu; KPSS Ön Lisans soruları ve cevap anahtarı erişime açıldı

4 Ekim 2026
Sonraki Haber
Aspendos Arena tekrar mahkemelik

Aspendos Arena tekrar mahkemelik

En Güncel Haberler

Sarıyer’de ablasıyla ilişkisine karşı çıkan motokuryeyi darp etti: Şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler

Sarıyer’de ablasıyla ilişkisine karşı çıkan motokuryeyi darp etti: Şüpheli tutuklandı

4 Ekim 2026
Selçuk Bayraktar: 40 ülkede faaliyet gösteriyoruz, 7 ülkede tesisimiz var
İş Dünyası

Selçuk Bayraktar’dan ihracat açıklaması: “40 ülkede faaliyet gösteriyoruz, 7 ülkede tesisimiz var”

4 Ekim 2026
Brezilya, devlet başkanlığı seçimleri için sandık başına gitti
Dış Haberler

Brezilya, devlet başkanlığı seçimleri için sandık başına gitti

4 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tokat’ta kediler için güzellik yarışması: ‘En Bakımlı’ ve ‘En Güzel’ kedi seçildi

4 Ekim 2026
Yaşam

Hatay’da uğursuz sanılıp vurulan puhu cinsi baykuş, tedaviye alındı

4 Ekim 2026
Yaşam

KPSS sınavına 1 dakika geç kalan aday, içeri alınmayınca sinir krizi geçirdi

4 Ekim 2026
Yaşam

Ardahan’ın yüksek kesimlerine kar yağdı

4 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İletişim Başkanı Duran'dan Adana ve Osmaniye'deki depremler için 'geçmiş olsun' mesajı

İletişim Başkanı Duran’dan Adana ve Osmaniye’deki depremler için ‘geçmiş olsun’ mesajı

- Haberton
4 Ekim 2026

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Adana ve Osmaniye'de meydana gelen, çevre illerde de hissedilen depremler için geçmiş olsun mesajı yayımladı. İletişim...

Bir günlük değil, bir ömürlük sorumluluk

Çocuğunuzun ekranında ne var? Tek tıkla başlayan dijital riskler

Sonbaharda Vitamin D eksikliği neden artar? Güneş ışığı azaldığında ne yapmalı?

Emeklilerin birikimleri hedefte: Dolandırıcıların kullandığı yeni yöntemlere dikkat

Güncel Haber

Sarıyer’de ablasıyla ilişkisine karşı çıkan motokuryeyi darp etti: Şüpheli tutuklandı

Sarıyer’de ablasıyla ilişkisine karşı çıkan motokuryeyi darp etti: Şüpheli tutuklandı

4 Ekim 2026
Selçuk Bayraktar: 40 ülkede faaliyet gösteriyoruz, 7 ülkede tesisimiz var

Selçuk Bayraktar’dan ihracat açıklaması: “40 ülkede faaliyet gösteriyoruz, 7 ülkede tesisimiz var”

4 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton