14 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - Rıza Kayaalp ve eşinden samimi açıklamalar

Rıza Kayaalp ve eşinden samimi açıklamalar

Haberton - Haberton
11 Mayıs 2023
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Rıza Kayaalp ve eşinden samimi açıklamalar

Rıza Kayaalp ve eşinden samimi açıklamalar

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Olimpiyat, dünya, Avrupa ve katıldığı tüm şampiyonalarda rekorlar kırarak madalyalar kazanan ASKİ Spor Kulübü’nün olimpik milli güreşçisi Rıza Kayaalp ve eşi Zeynep Kayaalp ve kızları Vera ile birlikte özel açıklamalarda bulundu.

12’nci kez Avrupa Şampiyonu olan ve efsane Rus sporcu Aleksandr Karelin’in rekorunu egale eden milli güreşçi Rıza Kayaalp, Avrupa kıtasında en fazla madalyaya sahip sporcu olduğunu ifade etti. Olimpiyat, dünya, Avrupa ve katıldığı tüm şampiyonalarda rekorlar kıran milli güneşçi, bu kadar madalyaya sahip olmak ve Avrupa’da 13 kez final yapmanın inanılmaz derecede zor olduğunu dile getirerek, “Bu istikrarı korumak, aynı şeyi tekrarlamak çok zor. Çoğu güreşçiye hayatı boyunca bir tanesi bile nasip olmazken, bize 13 final nasip oldu.

Seneye de 14’üncüyü alıp Avrupa’da rekorun tek sahibi olmak istiyorum. Son aldığım madalyanın keyfi biraz farklı çünkü rekoru egale ettim. İlk madalyamı da 2010 yılında Bakü’de aldım. İlk kez Avrupa şampiyonu olduğumda kazandığım madalya, buna da çok sevinmiştim. Ama rekoru kırdığım madalyaya da çok sevindim. Final zor geçti, ayağımda 2 taraflı yırtık oluştu.

Yerde son oyun denememde bacağımın arkasından ses geldi. 4 dakika boyunca iki yırtıkla beraber dayanmak zorunda kaldım. Çoğu güreşçinin maçı bırakabileceği bir sakatlıktı ama Allah yardım etti. En az 600 gram deri altıma kan sızmış. Bunun 300’ünü 5 gün sonra kulüp doktorumuz çekti. Şu anda tedavim devam ediyor, inşallah 1 haftaya bir şeyim kalmaz” dedi.

“ÖNÜMDE 3 TANE BÜYÜK ŞAMPİYONA VAR”

Ailesinin spor yaşantısına büyük katkısı bulunduğunu söyleyen Kayaalp, “Seni takip eden, seninle dertlenen, senin için stres yapan eşinin olması, çocuğun olması ve seni izlerken sevinci çok güzel bir şeymiş. İnşallah ailemle birlikte bu işi güzel bir biçimde bırakma yolunda ilerliyoruz. Önümde 3 tane büyük şampiyona var. Onlara bu gururu, sevinci yaşatıp hep beraber güzel bir gelecek için güreşi bırakıp yolumuza devam edeceğiz.

İnsanın eşinin olması, çocuğunun olması başka. Onlar varken güreş yapmak, onlarla şampiyonluk ve sevinç yaşamak çok başka. Avrupa Şampiyonası’na gitmeden 1 gün önce bana sürpriz yaptılar, annesi Vera’yı getirdi. Sana doping verelim, moral olsun dedi. Tek dopingimiz bu olsun, diğerini Allah bana da rakibime de nasip etmesin. Allah’a şükürler olsun tertemiz geldik ve tertemiz bu işi sonlandıracağız” diye konuştu.

Rıza Kayaalp ve eşinden samimi açıklamalar

“GÜREŞTEN BAŞKA BİR ALTERNATİFİM YOKTU”

Rıza Kayaalp, güreşin kendinisini inanılmaz yorduğunu ifade ederek, “Yorgunluktan uyuyamıyorsun. Tabii oradan gelince biraz dinlenmek, yatmak istiyorsun. Çocuk da olunca onunla da ilgileneceksin. 3-4 gün sonra ev moduna geçiyorum. İnsanın ailesinin olması, sevdiklerinin yanında olması en önemlisidir. Bütün şampiyonluğu yaşayıp, onun sevinci ile eve gelmek, onların mutlu olduğunu bilerek gelmek inanılmaz bir duygu. Güreşten başka bir alternatifim yoktu. 6 yaşımdan beri hayal kurarak güreşçi olmak insanı en mutlu eden şey. Çocuğum da bir bakar, 9-10 yaşına kadar ne yapmak istediğine kadar verir” dedi.

“DEVLETİN BİZDEN TEK İSTEDİĞİ ŞAMPİYON OLMAMIZDI”

Ülkesine olan vefanın bitmeyeceğini ve olimpiyat şampiyonu olsa da vefayı ödeyemeyeceğini belirten Rıza Kayaalp, şunları söyledi:

“Kalan 3 turnuvada da elimden geleni yapıp ülkemin bayrağını dalgalandırmak istiyorum. Köyden çıkıp güreş eğitimine girmemiz, devletin bize tüm imkanları sunması, bizden tek istediği şampiyon olmamızdı. Bu olmasa benim güreşçi olma şansım sıfırdı. Güreş 4-5 yılda öğrenilen bir spor. Ondan sonra senin düzenli antrenman yapacağın bir yere ihtiyacın var.

Bu dünyanın en güzel nimeti. Ben orada da farkındaydım. Yatağa girmeden önce koridorda açık olan tüm ışıkları kapatırdım. Orada bile o vefaya sahiptim. Her gece o ışıkları kapatmak bir vefaydı. Şimdi aldığımız madalyalarla bunun karşılığını vermeye çalışıyoruz. Devlet bizi büyüttü, madalyalar aldık ama bize hala karşılığını veriyor. Beni yetiştiren devletime vefamı ne kadar çok şampiyon olabilirsem o kadar fazla öderim. Bizler çok başarılı sporcuyuz.”

“DÜNYADA EN ÇOK MADALYA KAZANAN GÜREŞÇİYİM”

Dünyada en çok madalya kazanan güreşçi olduğunu hatırlatan Rıza Kayaalp, “Toplamda 25 madalyam oldu. Çalışıyorsak Allah nasip etsin, hizmet edeceksek de Allah nasip etsin. Şampiyonluklarımızdan dolayı devlet müşavirlik kadrosu verdi. Ne yetki verilirse halkımızın çocuklarına elimizden gelen tüm desteği vermek isteriz.”

“ÇOK ÇALIŞMALARI VE BAŞARIYA AÇ OLMALARI GEREKİYOR”

Kendisiyle çalışan genç güreşçileri geliştirmek için elinden geleni yaptığını belirten Kayaalp, genç güreşçilerin madalya almasının en çok kendisini gururlandıracağını söyledi. Gençlere tavsiyelerde bulunan Kayaalp, “Herkesin yeteneğine göre hedef belirmesi, işlere yönelmesi onları başarılı yapacaktır. Ondan sonra çok çalışmak, işini severek yapmak, fedakarlıklarda bulunmak, başarıya aç olmak ve ailen, ülken sevenlerin için yapmak çok önemli. Gençlerin hiçbir zaman bireysel düşünmemesi lazım. Yaptıkları her şey sadece kendini değil ülkesini de ilgilendiriyor. Asla kibir yapmamaları, asla böbürlenmemeleri ve asla ego yapmamaları gerekiyor. Bunlar benim hep dikkat ettiğim konular” ifadelerini kullandı.

EŞİ ZEYNEP KAYAALP: RIZA EVDE ÇOK KOLAY BİR İNSANDIR

Maçtan 2-3 gün önce inanılmaz bir stres başladığını ve dua ettiklerini kaydeden Rıza Kayaalp’in eşi Zeynep Kayaalp, “Rıza’yı motive etmeye çalışıyoruz. Hırvatistan’a gitmeden önce Elmadağ’a Rıza’ya moral olsun diye gittik. Beraber Vera ile uçurtma uçurdular. Moral olması için elimden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorum. Maçtan 1 gün önce Vera ile konuşturuyorum. Vera ‘babacım şampiyon ol’ diyor. Biraz zor ve stresli bir dönem oluyor ama sonu çok güzel oluyor. Sabrettiğimize değdi diyoruz. Vera doğduktan sonra babası Vera’yı çok özlüyor.

Rıza uyanır uyanmaz görüntülü arar. Vera da babasını çok özlüyor. Kamp döneminde özlem fazlasıyla oluyor. Rıza dışarıdan tam tersi duruyor ama evde çok kolay bir insandır. Yardım etmeyi sever, beni hiç kırmaz. Kibar biridir. Beni ve kızını hiç üzmeyen biridir. Biz birlikte bir şeyler yapmayı çok severiz. Gayet güzel vakit geçiririz. 3 yaşına gelince Vera’yı cimnastiğe yazdıracağız. Rıza da sporcu olmasını çok istiyor. Rıza, ‘ben olimpiyat şampiyonu olamazsam sen olacaksın’ diyor. Spor konusunda Rıza’nın çok planı var” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Okumayı sakın bırakmayın, çok çalışın ülkede kalın

Sonraki Haber

Ayşe Rhıannon Vural’ın ölümünde takipsizlik kararı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Vincenzo Italiano: Mükemmel değiliz ama doğru yoldayız
Spor Haberleri

Vincenzo Italiano: Mükemmel değiliz ama doğru yoldayız

13 Ağustos 2026
Gençler ve Büyükler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası, Amasya’da düzenlenecek
Spor Haberleri

Gençler ve Büyükler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası, Amasya’da düzenlenecek

13 Ağustos 2026
Spor Haberleri

Amedspor Kadın Futbol Takımı, hazırlık maçında Kayseri Kadın FK’yı 5-0 mağlup etti

13 Ağustos 2026
Muğlaspor'da Luis Mago imzayı attı
Spor Haberleri

Muğlaspor’da Luis Mago imzayı attı

13 Ağustos 2026
Muğlaspor'da Kıyanç'tan çağrı
Spor Haberleri

Muğlaspor’da Kıyanç’tan çağrı

13 Ağustos 2026
Spor Haberleri

Karşıyaka’da tesisler ve saha elden geçti

13 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Ayşe Rhıannon Vural'ın ölümünde takipsizlik kararı

Ayşe Rhıannon Vural'ın ölümünde takipsizlik kararı

En Güncel Haberler

Bodrum'da ormanda kaybolan 5 genç kurtarıldı
Yerel Haberler

Bodrum’da ormanda kaybolan 5 genç kurtarıldı

14 Ağustos 2026
Manisa’da derede akıntıya kapılan genç öldü
Yerel Haberler

Manisa’da derede akıntıya kapılan genç öldü

14 Ağustos 2026
Silahlı saldırı hazırlığındaki 2 kişi ile bağlantılı oldukları 4 şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler

Silahlı saldırı hazırlığındaki 2 kişi ile bağlantılı oldukları 4 şüpheli tutuklandı

14 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Işıklar Askeri Lisesi’nden mezun olan astsubaylar için mezuniyet töreni

14 Ağustos 2026
Yaşam

Bartın’da denize girmek 3 gün yasaklandı

13 Ağustos 2026
Yaşam

Bakan Bolat: Suriye, Türkiye ile ticaretini yüzde 45 artırdı

13 Ağustos 2026
Yaşam

Köprünün altında ölü bulundu

13 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Vincenzo Italiano: Mükemmel değiliz ama doğru yoldayız

Vincenzo Italiano: Mükemmel değiliz ama doğru yoldayız

- Haberton
13 Ağustos 2026

‘Vlahovic’in diğer oyuncuları da yukarı çekebileceğini düşünüyorum’ Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, “Sadece kaleci ve stoperler değil bütün takım olarak...

Dünya kavrulacak, aşırı sıcaklar kapıda: El Niño tehdidinden korunma yolları

Gökyüzünde büyük şölen! Tam güneş tutulması bugün gerçekleşiyor: Türkiye’den görülecek mi?

Tek Başına Mutlu Olmak Mümkün mü? Yalnızlıkla Mutluluk Arasındaki İnce Çizgi Dikkat Çekiyor

Telefon Numaranız Başkalarının Eline Geçtiyse Dikkat! Tek Başına Masum Görünüyor Ama Riskleri Var

Güncel Haber

Bodrum'da ormanda kaybolan 5 genç kurtarıldı

Bodrum’da ormanda kaybolan 5 genç kurtarıldı

14 Ağustos 2026
Işıklar Askeri Lisesi’nden mezun olan astsubaylar için mezuniyet töreni

Işıklar Askeri Lisesi’nden mezun olan astsubaylar için mezuniyet töreni

14 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton