26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

Haberton - Haberton
5 Haziran 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır. Türk siyaseti üzerindeki yargı vesayetini asla ve kat’a kabul etmiyorum” dedi.

Mersin’in Mut ilçesinde bu yıl 64’üncüsü düzenlenen ‘Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’ başladı. Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda gerçekleştirilen açılış törenine İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını ardından Mut Halkoyunları Topluluğu gösterisini sundu.

Adaletin Olmadığı Yerde Hiçbir Şey Olmaz

Festivalin açılışında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Festivaller geçmişten günümüze, günümüzden de geleceğe kültür köprüleri oluşturur. Bu festivallerde hem yaşanan yörenin sorunları konuşulur hem de o kentin vizyonuyla ilgili görüş alışverişinde bulunulur. Mut bunu hakkıyla yaptı. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Türkiye’de birçok şey kötüye gidiyor. Birçok şey tartışmalı hale getirilmek isteniyor. Belediye başkanımız da bu güzel festivali üst üste aynı güzellikte tertip etmeye çalışıyor. Kendisine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Her şeyin kötü gittiği Türkiye’de güzelliklere imza attığı için de gönülden kucaklıyorum. Allah kendisinden razı olsun. Ben bu toplantılarda siyaset konuşmam ama siyasetin gündemi artık vatandaşın duygularını tırmalamaya başladığı için de üç beş kelam sarf etmeden geçemem. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde yaşanan meselede takınmış olduğum tavırdan ötürü şahsıma ve partime teşekkür etti. Öncelikle şunun cevabını vereyim. Ben hukuktan yana, adaletten yana, demokrasiden yana biriyim. Ben benden bekleneni yaptım. Tarihin üzerime yüklediği sorumluluğun da icabını yerine getirdim. Böyle bilinmesini istiyorum. Benden beklenen oydu ve ben onun gereğini yerine getirdim. Bir toplumda şayet adalet duygusu zedelenirse zedelenmemiş hiçbir müessese kalmamış demektir. Adaletin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Adaletin olmadığı yerde demokrasiyi tam şekilde yaşatamazsınız” ifadelerini kullandı.

Siyasi Partiler Birbirlerinin Düşmanı Değildir

Siyasi partilerin birbirlerinin düşmanı değil, birbirlerinin rakibi olduğunu belirten Dervişoğlu, şöyle devam etti:

“Ve o rekabet milletin iradesine müracaat edilerek sonuçlandırılır. Yani rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır. Türk siyaseti üzerindeki yargı vesayetini asla ve kat’a kabul etmiyorum. Her yerde de bunu söylüyorum. Bir kişiyi yerinde tutmak için anayasanın çiğnenmesini hukukun çiğnenmesini demokrasinin ve millet iradesinin ayaklar altına alınmasını asla ve kat’a kabul edebilmek mümkün değildir. Demokrasinin namusu, namuslu ve faziletli siyasetçilerin sayesinde değer kazanır. Aksi takdirde her şeyi kendinize uydurarak bir gelecek planı yapmak suretiyle kendinizi kurtarmaya yönelik adımları atmaya kalkar ve felakete doğru sürüklenmesine rıza gösterirseniz millet buna asla ve kat’a müsaade etmez. Türkiye çok çalkantılı dönemler de yaşamıştır geçmişte. Darbeler görmüştür. Darbe nitelikli muhtıralar görmüştür. Darbenin her çeşidine dahil elektroniği vesaire çeşit çeşit müdahalelerin muhatabı olmuştur. Ama Türkiye her çalkantının içinden çıkmaya muktedir. Bir demokrasi birikiminin de aynı zamanda sahibidir. Bu şartlara bakarak ‘Her şeyi istediğimiz gibi yaparız’ diye düşünenler varsa buradan onlara sesleniyorum. Yolunuzu ve yönteminizi doğru biçimde belirleyin. Mahkemelerin kendilerini farklı bir bakış açısıyla Türk demokrasisine müdahale edebilecek hakta görmeleri son derece tehlikeli farklı sıkıntıları da beraberinde getirecek bir durumdur. Bakın her şeyi yargı üzerinden yapmaya kalkarsanız, o zaman milletin iradesini ve geride bıraktığımız asırların birikimini de yok saymış, bir kişinin iki dudağının arasından çıkacak lafa teslim olmuş olursunuz. Türk milleti böyle ham ve hımbıl bir millet değildir. Herkes bunu böyle bilmek zorundadır. Mahkeme kararlarının tarih içinde nasıl değerlendirildiğini düşünün. Bakanların ve başbakanın asıldığı 60 ihtilalinden sonra kurulan Yassıada Mahkemeleri’nde alınmış olan kararlar da mahkeme kararıydı. Millet bugün kabul ediyor mu bu kararları? Olağanüstü dönemin mahkemelerinin aldığı kararlar gençlerin idamına vesile oldu. Ama üzerinden geçen zaman içerisinde o kararlarla mahkeme kararları olmasına rağmen eleştiriliyor. Millet o gün alınmış kararları bugün adil mahkeme kararları diye kabul ediyor mu? Edebiliyor mu? Asla etmiyor.”

Konuşmaların ardından kayısı yeme yarışması ile kayısının suyla buluşmasını betimleyen Dilek Havuzu’na kayısı dökülmesinin ardından ulusal ve yerel basın mensuplarının yayınlanan haberlerinden oluşan sergi açılışı yapıldı.

3 Gün sürecek festival boyunca karakucak güreşleri ve çeşitli sportif etkinlikler, çocuk karnavalı düzenlenecek. Festivalin gece bölümünde ise Şehir Stadı’nda sanatçılar; Kolpa, Buray, Ceza ve Simge Sağın tarafından ücretsiz halk konseri verilecek.

Etiketler: İyi PartiMersinSeçimSergiTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Numan Kurtulmuş, İsveç Kralı tarafından kabul edildi

Sonraki Haber

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

AK Parti 33'üncü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı başlıyor
Politika

AK Parti 33’üncü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı başlıyor

26 Haziran 2026
Bakan Güler, Kara Kuvvetleri personelini kabul etti
Politika

Bakan Güler, Kara Kuvvetleri personelini kabul etti

26 Haziran 2026
Özgür Özel Diyarbakır’da Demirtaş’ın selamını iletti: Başımızın gözümüzün üstünde
Politika

Özgür Özel Diyarbakır’da Demirtaş’ın selamını iletti: Başımızın gözümüzün üstünde

26 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğrencilere karne tebriği
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğrencilere karne tebriği

26 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye'de yapay zeka pazarının 1,3 milyar dolara ulaşması bekleniyor
Politika

Türkiye’de yapay zeka pazarının 1,3 milyar dolara ulaşması bekleniyor

26 Haziran 2026
Bakan Tekin: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'yle eğitim öğretim hayatımız devam edecek
Politika

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’yle eğitim öğretim hayatımız devam edecek

26 Haziran 2026
Sonraki Haber
Vali Karakaya: Nemrut'u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

Nemrut'u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Böcek ailesinin ölümünde flaş gelişme: Sanıklar için ağır hapis talebi
Öne Çıkan

Böcek ailesinin ölümünde flaş gelişme: Sanıklar için ağır hapis talebi

26 Haziran 2026
Antalya’da korkutan yangın! Uçak ve helikopterler bölgeye sevk edildi
Öne Çıkan

Antalya’da korkutan yangın! Uçak ve helikopterler bölgeye sevk edildi

26 Haziran 2026
EuroLeague açıkladı; Beşiktaş GAİN de katıldı, yeni sezonda 3 Türk takımı olacak
Spor Haberleri

EuroLeague açıkladı; Beşiktaş GAİN de katıldı, yeni sezonda 3 Türk takımı olacak

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Suriye’de rahatsızlanıp şehit olan başçavuş toprağa verildi

26 Haziran 2026
Yaşam

Emekli olan 2 öğretmene duygusal veda töreni

26 Haziran 2026
Yaşam

TÜBİTAK Fen Lisesi, ilk mezunlarını verdi

26 Haziran 2026
Yaşam

Dedesinin hediye ettiği saat tutkuya dönüştü; 25 senede 500 saat biriktirdi

26 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Güler, Kara Kuvvetleri personelini kabul etti

Bakan Güler, Kara Kuvvetleri personelini kabul etti

- Haberton
26 Haziran 2026

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Kara Kuvvetleri'nin 2 bin 235’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin...

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?

Gece sık sık uyanmak hangi hastalığın habercisi olabilir?

Market fiyatları neden sürekli artıyor? Uzmanlar perde arkasını anlattı

Güncel Haber

Böcek ailesinin ölümünde flaş gelişme: Sanıklar için ağır hapis talebi

Böcek ailesinin ölümünde flaş gelişme: Sanıklar için ağır hapis talebi

26 Haziran 2026
Antalya’da korkutan yangın! Uçak ve helikopterler bölgeye sevk edildi

Antalya’da korkutan yangın! Uçak ve helikopterler bölgeye sevk edildi

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton