28 Eylül 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Ramazanda haksız ve fahiş fiyat denetimlerinde 200,9 milyon lira ceza uygulandı

Ramazanda haksız ve fahiş fiyat denetimlerinde 200,9 milyon lira ceza uygulandı

Haberton - Haberton
28 Mart 2025
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Ramazanda haksız ve fahiş fiyat denetimlerinde 200,9 milyon lira ceza uygulandı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ticaret Bakanlığı, ramazanda haksız ve fahiş fiyat artışlarına yönelik yapılan denetimlerde, 9 bin 926 gerçek ve tüzel kişiye 200,9 milyon TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Ticaret Bakanlığı olarak, Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlarımızın ekonomik refahını bozacak, bununla birlikte iç piyasadaki istikrarlı seyri olumsuz etkileyecek, tüketicilerimizin arz ve talep dengesinde olumsuz etki oluşturması muhtelif her türlü uygulamalara karşı, iç ticaret denetim birimlerimiz tarafından hassasiyetle denetimlerimiz devam etmektedir. Ramazan ayı süresince mart ayında 9 bin 926 gerçek ve tüzel kişiye 200,9 milyon TL, 2025 yılı ilk 3 ay toplamında ise 27 bin 321 gerçek ve tüzel kişiye 655,2 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır” denildi.

’46 BİN 474 FİRMA DENETLENDİ’

81 ilde bulunan Ticaret İl Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen denetimlere ilişkin, “Ticaret Bakanlığı olarak özellikle bayram öncesinde ramazan ayı boyunca 81 il de bulunan Ticaret İl Müdürlüklerimiz aracılığıyla sadece mart ayında yapılan denetimlerimizde 46 bin 474 firma denetlenmiş, aykırılık tespit edilen 9 bin 525 firma ve 46 bin 507 ürün neticesince 134,6 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır. Ticaret İl Müdürlüklerimiz 2025 yılı ilk 3 ayında ise toplamda 108 bin 802 firmada, 8 milyon 922 bin 234 ürünü denetlemiş bulunmaktadırlar. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen otomotiv, stokçuluk, emlak, kuyum ve fahiş fiyat denetimleri kapsamında mart ayında 9 bin 156 gerçek ve tüzel kişi denetlenmiş olup, 6,1 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır. İç Ticaret Genel Müdürlüğümüz tarafından 2025 yılı ilk 3 ay toplamında ise 850 gerçek ve tüzel kişiye toplamda 160,1 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır. İç Ticaret Genel Müdürlüğümüz tarafından, 2025 yılında fahiş fiyat kapsamında yapılan denetimlerde 126,7 milyon TL, otomotiv sektöründe stokçuluk faaliyetleri dahil olmak üzere, 228 gerçek ve tüzel kişi denetlenmiş olup aykırı fillerde bulunanlara 3,9 milyon TL, kuyum sektörü denetimlerinde aykırı fiil ve eylemde bulunan 82 gerçek ve tüzel kişiye 16,5 milyon TL ve emlak sektöründe gerçekleştirilen denetimlerde ise 46 gerçek ve tüzel kişiye 4,2 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır” ifadelerine yer verildi.

MESAFELİ SATIŞ DENETİMLERİ

Mesafeli satış denetimlerine değinilen açıklamada, “Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğümüz tarafından 85 milyon tüketicimizin günlük hayatta hemen hemen her gün taraf oldukları sözleşmeler, reklam ve haksız ticari uygulamalar, ürün güvenliği kapsamında gerçekleştirmiş olduğu denetimler kapsamında, ramazan ayında 1 Mart- 27 Mart 2025 tarihleri arasında 60,1 milyon TL para cezası uygulanmıştır. Ayrıca 2025 yılı ilk 3 ay boyunca gerçekleştirilen denetimlerin toplamında ise 198,7 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır. Bu kapsamda yapılan denetimlerde, ön ödemeli konut satışları, abonelik sözleşmeleri, mesafeli satış sözleşmeleri, taksitli satış ödemeleri, paket tur ve devre tatil gibi tüketicilerin taraf olduğu sözleşmelerdeki aykırılıklardan dolayı 95,1 milyon TL, Reklam Kurulu tarafından reklam ve haksız ticari uygulamaları kapsamında yapılan denetimlerde 92,3 milyon TL, ürün güvenliğini temel alıp gerçekleştirilen piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında ise 11,3 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır. Diğer taraftan, Rekabet Kurumu tarafından yapılan çalışmalar neticesinde ise 2025 yılı Mart ayında 19 firmaya, 602,6 milyon TL, 2025 yılı ilk 3 ay toplamında ise 54 firmaya 4,4 milyar TL idari para cezası uygulanmıştır. Bu kapsamdaki denetimler içinde ise ilk sırada gıda endüstrisinde gerçekleştirilen denetimler bulunurken, sektöre 2025 yılı ilk 3 ayda 2,6 milyar TL idari para cezası uygulanmıştır” denildi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da iftar verdi

Sonraki Haber

Bayram tatili uzadı, Ayder Yaylası’nda turizm sektörü hareketlendi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Yeni Partili isimden fon soruşturmaları değerlendirmesi: "Borsada 3 trilyon TL'lik kayıp var"
Politika

Yeni Partili isimden fon soruşturmaları değerlendirmesi: “Borsada 3 trilyon TL’lik kayıp var”

28 Eylül 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Wüst'ü kabul etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Wüst’ü kabul etti

28 Eylül 2026
Bakanlar Yaşar Güler ve Abdulkadir Uraloğlu, bir araya geldi
Politika

Yaşar Güler ve Abdulkadir Uraloğlu, bir araya geldi

28 Eylül 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan ‘fon soruşturması’ açıklaması: Yapanın yanına kar kalmayacak
Politika

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan ‘fon soruşturması’ açıklaması

28 Eylül 2026
Murat Kurum, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez'i kabul etti
Politika

Murat Kurum, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’i kabul etti

28 Eylül 2026
Bakan Göktaş, evlilik kredisinden yararlanan yeni evli çiftin ilk misafiri oldu
Politika

Bakan Göktaş, evlilik kredisinden yararlanan yeni evli çiftin ilk misafiri oldu

28 Eylül 2026
Sonraki Haber
Bayram tatili uzadı, Ayder Yaylası'nda turizm sektörü hareketlendi

Bayram tatili uzadı, Ayder Yaylası'nda turizm sektörü hareketlendi

En Güncel Haberler

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta sel 700 bin kişiyi etkiledi
Dış Haberler

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta sel, 700 bin kişiyi etkiledi

28 Eylül 2026
Sarıyer’de dev uyuşturucu operasyonu: 8 kilo 850 gram metamfetamin ele geçirildi
Yerel Haberler

Sarıyer’de dev uyuşturucu operasyonu: 8 kilo 850 gram metamfetamin ele geçirildi

28 Eylül 2026
İzmir'de komandolardan 'Deniz Hücum Harekatı Eğitimi'
Yerel Haberler

İzmir’de komandolardan ‘Deniz Hücum Harekatı Eğitimi’

28 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Şehit aileleri, Umre Programı’ndan döndü: “Şehitlerimizin kıymetli emanetleri yurda döndü”

28 Eylül 2026
Yaşam

Ankara’da sağanak sonrası rögar taştı; binaların giriş ve bodrum katlarını su bastı

28 Eylül 2026
Yaşam

Ankara’da stres oyuncağı 11 yaşındaki çocuğun elinde patladı: 2’nci derece yanık oluştu

28 Eylül 2026
Yaşam

Tekirdağ’da vahşi doğa yüzleri gülümsetti: Karaca denizde yüzerken görüntülendi

28 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgını bilançosu ağırlaşıyor: Vaka sayısı 8 bini aştı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgını bilançosu ağırlaşıyor: Vaka sayısı 8 bini aştı

- Haberton
28 Eylül 2026

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 8 bin 67'ye, hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 901'e yükseldi. Kongo Demokratik Cumhuriyeti...

Türkiye’de hayvan barınakları: Sahiplendirme süreci, gönüllülük ve bilmeniz gerekenler

Çocuk neden okula gitmek istemez? Sabah “karnım ağrıyor” diyorsa dikkat

Uyurken terlemek neden olur? Gece terlemesini hafife almayın

Kıdem tazminatı hangi durumlarda alınır? İşten ayrılan herkes alamıyor: İşte kıdem hakkı doğuran haller

Güncel Haber

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta sel 700 bin kişiyi etkiledi

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta sel, 700 bin kişiyi etkiledi

28 Eylül 2026
Sarıyer’de dev uyuşturucu operasyonu: 8 kilo 850 gram metamfetamin ele geçirildi

Sarıyer’de dev uyuşturucu operasyonu: 8 kilo 850 gram metamfetamin ele geçirildi

28 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton