16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - PttAVM sponsorluğunda Sınırları Aş Milyonlara Ulaş projesi

PttAVM sponsorluğunda Sınırları Aş Milyonlara Ulaş projesi

Haberton - Haberton
22 Ekim 2020 - Güncellenme Tarihi 15 Mart 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
PttAVM sponsorluğunda Sınırları Aş Milyonlara Ulaş projesi

PttAVM sponsorluğunda Sınırları Aş Milyonlara Ulaş projesi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

ATO Başkanı Gürsel Baran’ın desteğiyle başlatılan ve PttAVM sponsorluğunda Sınırları Aş Milyonlara Ulaş projesiyle “E-ihracat ve E-ticaret Seferberliği” başlıyor.

Bu kapsamda ATO üyelerine ücretsiz online e-ticaret ve e-ihracat eğitimi sağlanacak. Ayrıca üyelere ücretsiz yazılım ve kurulum hizmetleri yapılıp, e-ticaret ve e-ihracat altyapısı oluşturulacak.

Ülke ekonomisine önemli bir katma değer kazandıracak olan projenin içerisinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten PttAVM CEO’su Hakan Çevikoğlu, “Günümüzün yeni nesil ticaret anlayışının kendi insanımızla birlikte yükselmesi ve ülkemizin uluslararası alanda çok daha fazla e-ihracat yapabilmesi için çalışmalarımıza tüm gayretimizle devam edeceğiz” dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) bünyesinde bulunan firmaların elektronik ortamda ticaret yapabilmesi için harekete geçti.

Ankara Ticaret Odası (ATO), koronavirüs salgınıyla önemi daha çok anlaşılan e-ticaret ve e-ihracat konularında üyelerini geliştirmek için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. “E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği” projesi ile ATO üyesi işletmelere, web sitesinden lojistiğe, mevzuattan pazar bilgisine kadar çeşitli konularda eğitim ve danışmanlık hizmet verilmesi ve ilk yıl için yaklaşık bin işletmenin e-ihracat yapabilir hale getirilmesi hedefleniyor.

ATO’nun “E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği” projesi, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ile proje ortağı PORDAX A.Ş. ve E Ticaret Merkezi A.Ş Genel Müdürü Mehmet Erdemi’nin protokole imza koymasıyla start aldı. ATO Başkanı Baran, “E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği” kapsamında imzalanan protokol hakkında yaptığı konuşmada e-ticaret ve e-ihracatın öneminin pandemi sürecinde çok daha iyi anlaşıldığını belirterek, “Türkiye bu pazarda yerini almak, dünya e-ticaret pazarından aldığı payı sürekli yükseltmek durumundadır. Bu bir seferberliktir ve bu seferberlikte hepimiz yerimizi almak zorundayız” dedi.

ATO üyelerinin dijital dünyaya uyum sağlayarak ticarette büyüyüp gelişmesini ve yeni pazarlara açılmasını hedeflediklerinin altını çizen Baran, “Elektronik ticaret, oluşturduğu yeni iş kolları, yeni istihdam, yeni uzmanlık alanları ve yeni pazarlar sayesinde sektörlere önemli bir dinamizm katıyor” diye konuştu. ATO üyesi işletmelerin e-ticarette başarı sağlayarak saat, ofis, coğrafya sınırlarını aşıp tüm dünya ile ticaret yapabilmesini sağlamak istediklerini kaydeden Baran, e-ticaret ve e-ihracatla işletmelerin fiziki mağazaya ihtiyaç duymadan 7 gün 24 saat ticaret yapabileceğini söyledi.

“SINIRLARI AŞ MİLYONLARA ULAŞ”

Elektronik ticaretin dünyada 3,5 trilyon dolarlık bir büyüklüğe ulaştığını, Türkiye’de de 2019 yılında 136 milyar liralık e-ticaret gerçekleştiğini kaydeden Baran, 2020 yılının ilk altı ayında e-ticaretin 91,7 milyar liraya yükseldiğini söyledi. Baran, “Bu gelişime biz de katkı sağlamak istiyoruz ve üyelerimize ‘sınırlarını aş milyonlara ulaş’ diyoruz. Ticareti birlikte büyütmeyi teklif ediyoruz. ‘E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği’ projemizi başlatıyoruz. Proje kapsamında ATO olarak üyelerimize ücretsiz yazılım ve kurulum hizmetleri sağlayıp e-ticaret ve e-ihracat altyapısı oluşturacağız.  

Dijital iletişim ve reklam danışmanlığı hizmeti ile sosyal iletişim mentörlüğü hizmetleri vereceğiz. Üyelerimiz için mobil ticaret altyapısı oluşturacak, ödeme ve kargo sistemleri ile entegrasyonlarını ve yurt içi pazar yeri entegrasyonlarını sağlayacağız. Hukuksal süreçler ve online itibar yönetimi hizmetlerinde 1 yıl süresince eğitim ve danışmanlık desteği sunacağız. Proje süresince üyelerimize kesintisiz hizmet verebilmek için ATO binası içerisine ‘E-Ticaret ve E-İhracat Merkezi’ kuruyoruz. Böylece üyelerimiz istedikleri zaman ATO bünyesinde eğitim ve danışmanlık desteğine doğrudan ulaşabilecekler” dedi.

Projenin uygulanacağı bir yıllık sürede ATO üyesi bin firmayı e-ihracatçı haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Baran, projenin yatırım maliyetinin yaklaşık 15 milyon TL olduğunu söyledi. Baran, “Bir yıl boyunca yaklaşık bin üyemize vermeyi planladığımız eğitimlerin ülke ekonomisine 100 milyon TL’lik katma değer kazandırmasını hedefliyoruz” dedi.

Protokol imza töreninde, proje hakkında bilgi veren PORDAX A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Erdemi de  “Hedefimiz işletmeleri, e-ticaret ve e-ihracata doğru başlayabilmeleri için bilgilendirmek, ihtiyaç duydukları araçları onlara sağlamak ve bu süreci en az hatayla tamamlayarak yeni nesil ticaretin tam içerisinde yer alabilmelerini sağlamak” dedi. ATO ile yürütülecek çalışmaları özetleyen Erdemi, “ATO üyelerini dijital dönüşümün bir parçası haline getirmek gayretinde olacağız” diye konuştu.

Projeye sponsor olan PTTeM Teknoloji ve Elektronik Hizmetleri AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve E PTT AVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu da, proje kapsamında bilgi ve işgücü paylaşımında bulunacaklarını bildirdi.

ATO ÜYELERİNİN ALACAĞI ÜCRETSİZ HİZMETLER

“E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği” ile ATO’ya başvurarak proje kapsamına alınan işletmelere marka isimleri ya da ticari unvanlarına özel e-ticaret web sitesi kurulumu gerçekleştirilecek. İşletmelerin e -ticaret yapabilmek için ihtiyaç duyduğu bilgi ve donanımı içeren E-Ticaret ve E-İhracat Vizyonu, Dijital Pazarlama,  E-Ticaret Operasyon Yönetimi, Ödeme Şekilleri, Online Ticaret için Web Sitesi Kurulumu, Hedef Pazar Seçimi, Ulusal ve Uluslararası Pazar Yerlerinde Mağaza Açılışı, Lojistik ve Gümrük ve Kargolama konularında eğitim verilecek projede işletmelere bir yıl boyunca ücretsiz danışmanlık desteği sağlanacak.

ATO’nun Dış İlişkiler ve Fuarlar Müdürlüğü ile ATO İdea koordinatörlüğünde yürütülecek proje ile ilk yıl için 100 milyon TL’lik katma değer oluşturulması hedefleniyor.

Maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilen “E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği” protokolü imza programına ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Çetinkaya, ATO Dış Ticaret Özel İhtisas Komisyonu Üyesi Fatih Çalışkan katıldı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Çocukların maske takmaması için yazanlar oldu

Sonraki Haber

Beyin pilleri artık dışarıdan şarj edilebiliyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

'Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15'lere çıktı'
İş Dünyası

Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15’lere çıktı

15 Mayıs 2026
BtcTurk, A Milli Futbol Takımı'nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı
İş Dünyası

BtcTurk, A Milli Futbol Takımı’nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı

15 Mayıs 2026
Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete açtı
İş Dünyası

Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi’nde hizmete açtı

15 Mayıs 2026
SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten'i tanıttı
İş Dünyası

SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten’i tanıttı

15 Mayıs 2026
Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu
İş Dünyası

Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu

15 Mayıs 2026
Tadelle ve Sarelle'ye Business Honors Awards'tan iki ödül
İş Dünyası

Tadelle ve Sarelle’ye Business Honors Awards’tan iki ödül

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Beyin pilleri artık dışarıdan şarj edilebiliyor

Beyin pilleri artık dışarıdan şarj edilebiliyor

En Güncel Haberler

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı
Yerel Haberler

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026
İzmir’de 2 firari hükümlü yakalandı
Yerel Haberler

İzmir’de 2 firari hükümlü yakalandı

16 Mayıs 2026
Çaykur Rizespor - Beşiktaş maçının ardından
Spor Haberleri

Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçının ardından

15 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Yaşam

Muğla’da engellilerin askerlik sevinci

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

- Haberton
15 Mayıs 2026

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostane ilişkiler, herhangi iki devlet arasındaki münasebetlerin çok ötesindedir. Bizleri...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026
İzmir’de 2 firari hükümlü yakalandı

İzmir’de 2 firari hükümlü yakalandı

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton