29 Ekim 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Polis memurunun şehit edildiği saldırının tanığı: Polis ‘dur’ ihtarında bulundu

Polis memurunun şehit edildiği saldırının tanığı: Polis ‘dur’ ihtarında bulundu

Haberton - Haberton
6 Mayıs 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Polis memurunun şehit edildiği saldırının tanığı: Polis ‘dur’ ihtarında bulundu
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İzmir’de polis memuru Mehmet Tozun’un şehit olduğu saldırı davasında konuşan tanık E.A., sanıkların polisleri tanıdığını düşündüğünü belirterek, “Seferihisar küçük bir yer, herkes birbirini tanır” dedi.

İzmir’in Seferihisar ilçesinde çatışma ihbarına giden polis ekibine düzenlenen, Mehmet Tozun’un (38) şehit olduğu, 2 polis memurunun da yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin 2’si tutuklu 4 sanığın yargılandığı davada dinlenilen tanık E.A., “Mehmet abi (Tozun) arabada baygın vaziyetteydi. Yanına gittiğimizde ‘Boynumdan vuruldum’ dedi. Sanıkların polis memurlarını tanıdığını düşünüyorum. Çünkü Seferihisar küçük bir yer ve herkes birbirini tanır” dedi.

Olay, 20 Kasım 2024’te saat 20.00 sıralarında Seferihisar ilçesi Turabiye Mahallesi’nde meydana geldi. Silahlı çatışma ihbarına giden sivil polis ekiplerine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Komiser Furkan Hakan Aşkın ile polis memurları İbrahim Gümüştekin ve Mehmet Tozun yaralandı. Ağır yaralı polis memurları Gümüştekin ve Tozun, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne, kolundan yaralanan Komiser Aşkın ise Seferihisar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında saldırıyı gerçekleştiren Mehmet Salih Çelik ile 13 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Mehmet Salih Çelik ve kardeşi Sedat Çelik ile S.K. ve B.Ç. tutuklandı. Hastanede tedavisi süren evli ve 1 çocuk babası Mehmet Tozun ise 6 Aralık 2024’te şehit oldu. Gümüştekin ve Aşkın, tedavileri sonrası taburcu edildi. Şüphelilerden S.K. ve B.Ç. daha sonra tahliye edildi.

Olay Güvenlik Kamerasında

Polis ekiplerine düzenlenen saldırı, güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde Turabi Caddesi’nde bulunan marketin önüne bir otomobilin gelmesi ve o sırada ihbar üzerine sokakta bulunan polis memurlarının vurularak yere yığılması yer aldı.

Yargılama Başladı

Olayın ardından başlatılan soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İddianamede Mehmet Salih Çelik ve kardeşi Sedat Çelik için ‘Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme’ ve ‘Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs’ suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 42’şer yıla kadar hapis cezası istendi. B.Ç. ve S.K. için ise ‘Bildirim yükümlülüğün yerine getirmeme sonucu ölüme neden olma’ suçundan 5’er yıla kadar hapis cezası talebinde bulunuldu. İddianame, İzmir 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi ve sanıkların yargılanmalarına başlanıldı. Sanıklar ifadelerinde polis memurlarını husumetli oldukları kişiler zannettiklerini öne sürdü.

Tanıklar İfade Verdi

Sanıkların yargılanmalarına bugün İzmir 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Salih Çelik ve kardeşi Sedat Çelik ile tutuksuz sanıklar B.Ç., S.K.’nin yanı sıra saldırıda yaralanan polis memuru İbrahim Gümüştekin ile Tozun’un ailesi katıldı. Duruşmada tanıklara söz verildi. Kıraathanede oyun oynarken olaya şahit olduklarını belirten tanık E.A., “İbrahim Gümüştekin sanık Sedat Çelik’i ‘Dur polis’ diyerek kovalıyordu. Devamında diğer sanık Salih Çelik önce rastgele ardından da polisleri hedef alarak ateş etti. Mehmet abi (Tozun) arabada baygın vaziyetteydi. Yanına gittiğimizde, ‘Boynumdan vuruldum’ dedi. Sanıkların polis memurlarını tanıdığını düşünüyorum. Çünkü Seferihisar küçük bir yer ve herkes birbirini tanır” dedi.

Duruşmada söz verilen diğer tanıklar da sanıkların polis memurlarını tanımama ihtimallerinin olmadığını söyledi.

Tutukluluk Halleri Sürecek

Olayda yaralanan polis memuru İbrahim Gümüştekin sanıklardan şikayetini yineleyerek, “Her gece bu olayı yaşıyorum. Sanıklara baktığım zaman hiçbir pişmanlık emaresi göremiyorum. En ağır cezayı alsınlar. Terör bağlantıları da araştırılsın” dedi.

Duruşmada mütalaasını sunan savcı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamı yönünde görüş bildirdi. Mütalaanın ardından söz verilen tutuklu sanıklar olay sebebiyle pişman olduklarını savunup tahliye talebinde bulundu. Savunma ve beyanların ardından ara karar açıklandı. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, diğer 2 sanığın da mevcut adli kontrol hükümlerinin devamına karar veren heyet, ek bilirkişi raporu alınmasına hükmedip duruşmayı 13 Ağustos tarihine erteledi.

Etiketler: İzmirPolisŞehitSilahlı SaldırıTerör
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Almus’ta istinat duvarı çöktü

Sonraki Haber

İstanbul Boğazı’nda gemi arızası; trafik askıya alındı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Çiftçi'den şehit polis memuru Tayfun Akalan için başsağlığı mesaj
Öne Çıkan

Bakan Çiftçi’den şehit polis memuru Tayfun Akalan için başsağlığı mesaj

28 Ekim 2026 - Güncellenme Tarihi 29 Ekim 2026
3 aracın karıştığı kazada 1 polis şehit oldu 11 kişi yaralandı
Öne Çıkan

Hakkari-Van kara yolunda feci kaza: Polis Memuru Tayfun Akalan şehit oldu, 11 kişi yaralandı

28 Ekim 2026 - Güncellenme Tarihi 29 Ekim 2026
Merkezefendi Belediyesi operasyonunda şüphelilerden 3'ü adliyede
Öne Çıkan

Merkezefendi Belediyesi operasyonunda şüphelilerden 3’ü adliyede

28 Ekim 2026
İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği 'Antonia S' isimli geminin geçişi nedeniyle askıya alındı
Öne Çıkan

İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği ‘Antonia S’ isimli geminin geçişi nedeniyle askıya alındı

28 Ekim 2026
Mansur Yavaş AK Parti’ye mi geçiyor? Murat Kurum ile görüşmesi gündem oldu
Öne Çıkan

Mansur Yavaş AK Parti’ye mi geçiyor? Murat Kurum ile görüşmesi gündem oldu

28 Ekim 2026
Bakanlıktan 29 il için kritik yağış uyarısı: 4 ilde 'turuncu', 25 ilde 'sarı' kod alarmı!
Öne Çıkan

Bakanlıktan 29 il için kritik yağış uyarısı: 4 ilde ‘turuncu’, 25 ilde ‘sarı’ kod alarmı!

28 Ekim 2026
Sonraki Haber
İstanbul Boğazı'nda gemi arızası; trafik askıya alındı -1

İstanbul Boğazı'nda gemi arızası; trafik askıya alındı

En Güncel Haberler

İstanbul Boğazı'nda makine arıza yapan gemi nedeniyle boğaz trafiği askıya alındı
Yerel Haberler

İstanbul Boğazı’nda makine arıza yapan gemi nedeniyle boğaz trafiği askıya alındı

29 Ekim 2026
Park halindeki iki TIR alev alev yandı
Yerel Haberler

Park halindeki iki TIR alev alev yandı

29 Ekim 2026
Özel Haber

Cumhuriyet’in 103 Yıllık Yolculuğu: Kuruluş İdeallerinden Günümüze

29 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Ankara’da TDT 13. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında asayiş ve trafik denetimi yapıldı

29 Ekim 2026
Yaşam

Bakan Çiftçi’den yağış uyarısı

29 Ekim 2026
Yaşam

MHP Genel Başkanı Bahçeli’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

29 Ekim 2026
Yaşam

Hakkari’de kaçak göçmenleri taşıyan minibüs dereye yuvarlandı: 20 yaralı

29 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Slask Wroclaw-TOFAŞ:  74-90

Slask Wroclaw-TOFAŞ: 74-90

- Haberton
29 Ekim 2026

Tofaş, Bkt EuroCup C Grubu 5’inci hafta maçında deplasmanda Polonya temsilcisi Slask Wroclaw ekibini 90-74 mağlup etti. Hala Orbita Arena’da...

Cumhuriyet’in 103 Yıllık Yolculuğu: Kuruluş İdeallerinden Günümüze

“Cumhuriyet’in görünmeyen kahramanları: Kimi cephede savaştı, kimi geleceğin Türkiye’sini kurdu!”

Türkiye’de dijital kimlik cüzdanı dönemi başlıyor: Kimlik ve diploma tek sistemde buluşacak

Okullarda devamsızlık takibinde yeni dönem: Öğrencilerin okuldan kopması erken tespit edilecek

Güncel Haber

Ankara'da TDT 13. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında asayiş ve trafik denetimi yapıldı

Ankara’da TDT 13. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında asayiş ve trafik denetimi yapıldı

29 Ekim 2026
İstanbul Boğazı'nda makine arıza yapan gemi nedeniyle boğaz trafiği askıya alındı

İstanbul Boğazı’nda makine arıza yapan gemi nedeniyle boğaz trafiği askıya alındı

29 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton