8 Ekim 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Pınar Selek hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

Pınar Selek hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

Haberton - Haberton
16 Ocak 2023
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Pınar Selek hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

Pınar Selek hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Mısır Çarşısı’nda 25 yıl önce 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davada en son verilen beraat kararı Yargıtay’da bozulan sosyolog Pınar Selek hakkında kırmızı bülten kararı çıkarıldı. Duruşma 31 Mart’ta görülecek.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından dosya yeniden İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gönderildi. Mahkeme, yurt dışında yaşayan Pınar Selek hakkında yokluğunda tutuklanması ve kırmızı bültenle arama kararı çıkarılmasına karar verdi. Diğer sanık Abdulmecit Öztürk hakkında ise yakalama emri çıkarılmasına karar verildi. İlk duruşma 31 Mart 2023’te görülecek.

İKİ KEZ BERAAT ETMİŞTİ

Eminönü’ndeki Mısır Çarşısı’nda 1998’de 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davada, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi “patlamaya bombanın mı, yoksa LPG’nin mi neden olduğunun kesin tespitinin yapılamadığı” gerekçesiyle Pınar Selek hakkında beraat kararı vermişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Selek’in “sosyolojik araştırma yapma” adı altında silahlı terör örgütü üyeleri ile irtibata geçtiği, örgütün amacı doğrultusunda bombayı yerleştirdiğinin anlaşıldığı iddiasıyla beraat kararını bozarak “devlet güvenliğine karşı suç” oluşturduğu gerekçesiyle Selek’in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istemişti.

Pınar Selek hakkında kırmızı bülten çıkarıldı
Pınar Selek hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dairenin bu kararına itiraz etmesi üzerine dosya, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gelmişti. Başsavcılık itiraz başvurusunda, patlamanın nedeninin tam olarak tespit edilemediği öne sürülerek, bu nedenle İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin beraat kararının yerinde olduğu belirtilmişti. Ancak Yargıtay Ceza Genel Kurulu başsavcılığın itirazını reddederek 9. Daire’nin bozma kararının yerinde olduğuna hükmetmişti.

Bunun üzerine dosyayı tekrar görüşen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 9 Şubat 2011 tarihli duruşmada, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin, sosyolog Pınar Selek ile Abdulmecit Öztürk hakkında verilen beraat kararının bozulması yönündeki kararına karşı direnme kararı almış, diğer sanıklar açısından ise bozma ilamına uyulmasını kararlaştırmıştı. Mahkeme, 22 Kasım 2012’deki duruşmada ise Pınar Selek ve Abdulmecit Öztürk hakkındaki beraat kararında direnmekten vazgeçmişti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 24 Ocak 2013’te görülen son duruşmada, tutuksuz yargılanan sosyolog Pınar Selek’in “Devletin hakimiyeti altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya matuf eylemde bulunmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verilmişti. Heyet, Selek hakkında yakalama kararı da çıkarmıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise 2 Ocak 2014’te hazırladığı tebliğnamede, Selek hakkındaki hapis cezasının onanmasını istemişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi ise 11 Haziran 2014’te dosyayı usul yönünden bozarak yerel mahkemeye göndermişti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kapatılması üzerine dava dosyası, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi de ilk duruşmada, Selek ile ilgili verilen yakalama emri kararının kaldırılmasına hükmederek 19 Aralık 2014’te sanıkların beraatine karar vermişti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu ise yerel mahkemenin direnme kararı üzerine verdiği beraat kararını yerinde bulmayarak sanıkların eylemlerinin, olay tarihinde yürürlükte olan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 125. maddesinde belirtilen “devlet güvenliğine karşı suç” kapsamında olduğu gerekçesiyle bozmuştu. Bu kararın ardından sanıklar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yeniden yargılanmasına karar verilmişti.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bahçeşehir Koleji okula kabul sınavları başladı

Sonraki Haber

Elazığ’da kardan kapanan 115 köy yolu açıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Maltepe'de itfaiye ekipleri çökmeyen katları kontrol etti: 'Sesimi duyan var mı?'
Öne Çıkan

Maltepe’de itfaiye ekipleri çökmeyen katları kontrol etti: ‘Sesimi duyan var mı?’

8 Ekim 2026
Maltepe'de 3 katı çöken binanın enkazında yakınları bulunanların bekleyişi sürüyor
Öne Çıkan

Maltepe’de 3 katı çöken binanın enkazında yakınları bulunanların bekleyişi sürüyor

8 Ekim 2026
Maltepe'de çöken binada can kaybı 2'ye yükseldi
Öne Çıkan

Maltepe’de çöken binada can kaybı 2’ye yükseldi

8 Ekim 2026
Maltepe'de 3 katı çöken 7 katlı binadan kurtarılanlar konuştu
Öne Çıkan

Maltepe’de 3 katı çöken 7 katlı binadan kurtarılanlar konuştu

8 Ekim 2026
Maltepe'deki faciada acı gerçek ortaya çıktı: 1987 yapımı binaya sonradan ilave katlar çıkılmış
Öne Çıkan

Maltepe’deki faciada acı gerçek ortaya çıktı: 1987 yapımı binaya sonradan ilave katlar çıkılmış

8 Ekim 2026
Maltepe'den acı haber: 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Öne Çıkan

Maltepe’den acı haber: 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

8 Ekim 2026
Sonraki Haber
Elazığ'da kardan kapanan 115 köy yolu açıldı

Elazığ'da kardan kapanan 115 köy yolu açıldı

En Güncel Haberler

Karşıyaka'ya Folkart nefesi
Spor Haberleri

Karşıyaka’ya Folkart nefesi

8 Ekim 2026
Hafif ticari aracın çarptığı cip takla attı; 1 yaralı
Yerel Haberler

Hafif ticari aracın çarptığı cip takla attı; 1 yaralı

8 Ekim 2026
Zelenskiy: Rusya'nın füze ve İHA saldırılarında 25 kişi öldü, 100 kişi yaralandı
Dış Haberler

Zelenskiy: Rusya’nın füze ve İHA saldırılarında 25 kişi öldü, 100 kişi yaralandı

8 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Depremzede anne ve kızı, Hatay’ın yöresel lezzetlerini Ankara’ya taşıdı

8 Ekim 2026
Yaşam

Yedigöller Milli Parkı’nda güzellik şovu: Geyik kameralara yakalandı

8 Ekim 2026
Yaşam

Belgesi bulunmayan makak maymunu koruma altına alındı

8 Ekim 2026
Yaşam

Dicle Vadisi’nde beyaz öncü kelebeklerin ‘yumurta’ telaşı: Kapari yapraklarına bırakıyor

8 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Altay'da reklam sorunu çözülüyor

Altay’da reklam sorunu çözülüyor: Borçlu oldukları firmayla anlaştılar

- Haberton
8 Ekim 2026

3'üncü Lig 2'nci Grup'ta 5 hafta geride kalırken 6 puanla 10'uncu sırada yer alan Altay, bu periyotta iç saha maçlarını...

Türk zeytini ve zeytinyağı ihracatında kritik dönem: Akdeniz’in sıvı altını dünya pazarında neden kan kaybediyor?

7 Ekim 2023’ten bugüne Gazze: Üç yılda on binlerce ölüm, büyük yıkım

Yapay zekâ etiği ve AI regülasyonu: Türkiye’de yapay zekâ için hukuki sorumluluk dönemi başlıyor mu?

Ahilikten e-ticarete: 800 yıllık esnaf kültürü dönüşüyor

Güncel Haber

Karşıyaka'ya Folkart nefesi

Karşıyaka’ya Folkart nefesi

8 Ekim 2026
Hafif ticari aracın çarptığı cip takla attı; 1 yaralı

Hafif ticari aracın çarptığı cip takla attı; 1 yaralı

8 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton