5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Pendik’te zihinsel engelli kadına cinsel saldırı iddası

Pendik’te zihinsel engelli kadına cinsel saldırı iddası

Haberton - Haberton
6 Haziran 2023
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Pendik'te zihinsel engelli kadına cinsel saldırı iddası

Pendik'te zihinsel engelli kadına cinsel saldırı iddası

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Pendik’te Kur’an Kursu da veren bir dernekte görevli olduğu iddia edilen A.S. geçen Mart ayında yüzde 50 zihinsel engelli kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, E.D.’nin yüzde 50 oranında hafif mental retardasyon özrünün bulunduğu, Pendik’te bir anaokulunda hizmetli olarak çalıştığı anlatıldı.E.D.’nin işyerine tek başına gidip gelemediği için dedesi C.D.’nin kendisini işe getirip götürdüğü ve olay gününde iş yerine dedesi tarafından bırakıldıktan sonra sıkılması sebebiyle saat 10.30 sıralarında işyerinden çıktığı, kendisinden haber alınamamasından sonra dedesi C.D.’nin polise giderek kayıp başvurusunda bulunduğu aktarıldı.

8 Mart günü iş yerine gelerek E.D.’nin cinsel saldırıya uğradığını belirtmesi üzerine şikayet sonrası soruşturma başlatıldı. E.D.’nin ifadesinde dedesinin kendisini işyerine bıraktıktan sonra sıkıldığını, işyerinden çıkarak Güzelyalı Sosyal Tesisine kadar yürüyüp orada bir bankta oturduğu sırada şüpheli A. S.’nin yanına yaklaştığını anlattı. İfadesinin devamında E.D., şüphelinin kendisini gezdirme teklifinde bulunduğunu, teklifini kabul ederek şüphelinin aracıyla seyir halindeyken dedesini aramak istediğini söylemesi üzerine A.S.’nin telefonunu alarak ‘Seni öldürürüm’ tehdidinde bulunduğunu anlattığı ifade edildi. 

İMAM NİKAHI KIYILDIKTAN SONRA CİNSEL SALDIRIDA BULUNMUŞ 

Sonrasında E.D. adresini bilmediği bir eve gittiklerini ve bu evde A.S.’nin kendisine yemek yedirdikten sonra alkol almayı teklif etmesi üzerine alkol aldıklarını, bir süre sonra sersemlemesi üzerine şüphelinin kendisini bir odaya götürerek birazdan bir hocanın gelip dini nikahlarını kıyacaklarını söylediğini anlattı. Ardından E.D. içeriden Kuran okuma seslerinin geldiğini bir süre sonra ise A.S.’nin kendisini yatak odasına götürerek kıyafetlerini çıkarmaya başlaması üzerine ‘Beni bırak’ diye bağırdığını şüphelinin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu anlattı.

Şüphelinin kendisini duşa sokup kıyafetlerini giydirerek 8 Mart gece saat 02.00-03.00 sıralarında Pendik’te bir alışveriş merkezi yakınındaki köprünün altına bıraktığını, ardından da yürüyerek çalıştığı anaokuluna kadar gittiğini anlattı. İşyerinde sabaha kadar dinlendiğini ve sabah okula gelen bir öğretmenin dedesini aradığını, sonrasında dedesiyle eve gittiğini ve tehdit edilerek cinsel saldırıya uğradığını anlatması üzerine şüpheliden şikayetçi olduğunu ifadesinde belirtti. 

ŞÜPHELİ İMAM NİKAHI KIYILDIĞINI VE CİNSEL İLİŞKİ İDDİALARINI KABUL ETMEDİ

Soruşturma kapsamında şüpheli A. S.’nin de ifadesi alındı. Şüpheli ifadesinde 8 Mart günü Güzelyalı sosyal tesisine kahvaltı yapmak için gittiğini, mağdur E.D.’nin ise deniz kenarında otururken kendisinden çakmak istediğini, ardından E.D.’nin kendisini Tuzla’ya götürmesini istediğini anlattı. İfadesinin devamında, kendisinin hayırsever biri olduğunu E.D.’yi bu yüzden Tuzla’ya götürmek için aracına aldığını, Tuzla’da bulunan bir sosyal tesise götürdüğünü ancak buranın kapalı olmasından dolayı E.D.’ye yardımcı olmak amacıyla Çekmeköy’deki evine götürdüğünü ifade etti.

E.D.’de herhangi bir zihinsel engel  fark etmediğini saat 14.00 sıralarında eve vardıklarında ayrı odalarda oturarak E.D.’nin yemek yedikten sonra namaz kıldığını, ardından E.D.’ye eve gitmesi gerektiğini söylemesine rağmen gitmek istemediğini anlattı. Ardından kendisinin istemesi üzerine E.D.’yi gece vakti Pendik’te alışveriş merkezi yakınına bıraktığını, herhangi bir imam nikahı kıymadıklarını ve cinsel ilişki yaşamadıklarını anlatarak suçlamaları kabul etmediğini ifade etti. 

ŞÜPHELİ A.S. TUTUKLANDI 

Şüpheli A.S. 17 Mart’ta gözaltına alınarak, 18 Mart’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İddianamede soruşturma kapsamında polis ekiplerinin topladığı güvenlik kamera görüntülerinin çözüm tutanağında şüpheli A.S.’nin 17 Mart günü Güzelyalı Sosyal Tesislerine saat 11.27’de gelip saat 12.31 sıralarında mağdur ile birlikte ayrıldığının görüldüğü aktarıldı. Tutanakta, A.S.’nin E.D.’nin bankta oturduğu sırada yanına gelerek E.D.’yi aracına davet ettiğinin görüldüğü ve aynı gün saat 23.45’te Pendik’te bir alışveriş merkezinin önüne bıraktığının tespit edildiği belirtildi. 

OLAYDAN 2 HAFTA SONRA BUNALIMA GİREREK İNTİHAR ETMİŞ 

Mağdur E.D.’nin olaydan sonra şüpheliyi teşhis ettiği de iddianamede yer aldı. E.D.’nin olaydan sonra bunalıma girdiği ve olaydan yaklaşık 15 gün sonra 23 Mart’ta ailesiyle birlikte yaşadığı apartmanın 4. katından atlayarak hayatını kaybettiği belirtildi. Soruşturmada E.D.’nin annesi mağdur sıfatıyla, ablasının kızı S.D.’nin ise tanık sıfatıyla ifadelerinin alındığını aktarıldı. 

ADLİ TIP’TAN ALINAN RAPORDA HAFİF DERECEDE ZEKA GERİLİĞİ TESPİT EDİLDİ 

Soruşturma kapsamında E.D.’nin zihinsel engelline ilişkin tedavi evrakları alınarak rapor düzenlenmesi için Adli Tıp Şube Müdürlüğüne gönderildiği, 3 Mayıs’ta çıkan raporda E.D.’nin hafif derecede zeka geriliğinin bulunduğu, bu zeka geriliğinin ruh ve beden bakımından kendisini savunmasına engel teşkil etmediği belirtildi. 

ŞÜPHELİ HAKKINDA 15 YILDAN 22 YIL 6 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ 

Hazırlanan iddianamede, şüpheli A.S.’nin ‘Nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından toplamda 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.Kur’an kursu da veren derneğin internet sitesindeki adresine gidildiğinde özel bir anaokulu olduğu görüldü. Vatandaşlar tarafından derneğin çok önceden sitede belirtilen adresten taşındığı belirtiliyor. Derneğin sitesinde belirtilen iletişim numaraları ise kapalı. Konuya ilişkin bilgi almak için dernek ve herhangi bir dernek yetkilisine ulaşılamadı. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Nurhan Damcıoğlu için anma töreni düzenlenecek

Sonraki Haber

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ilk kez toplandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Öne Çıkan

Dilan Polat’ın korumasının öldürüldüğü olayda, 2 kişi İstanbul’a gönderildi

5 Haziran 2026
Kilis Belediye Başkanı Bilecen, CHP'den istifa etti
Öne Çıkan

Kilis Belediye Başkanı Bilecen, CHP’den istifa etti

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Ankara-Samsun arası 2,5 saate düşecek
Öne Çıkan

Bakan Uraloğlu duyurdu: Ankara-Samsun arası 2,5 saate düşecek!

5 Haziran 2026
Erman Toroğlu hakkında beraat kararı
Öne Çıkan

Erman Toroğlu hakkında beraat kararı

5 Haziran 2026
Öne Çıkan

İmamoğlu’nun Şadi Yazıcı’ya hakaret davası 11 Eylül’e ertelendi

5 Haziran 2026
Esenboğa Havalimanı'nda korku dolu anlar: Uçakta Powerbank yangını paniğe neden oldu
Öne Çıkan

Esenboğa Havalimanı’nda korku dolu anlar: Uçakta Powerbank yangını paniğe neden oldu

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ilk kez toplandı

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ilk kez toplandı

En Güncel Haberler

Özbekistan’ın Cizzak bölgesinde hayata geçirilen nükleer güç santralinin inşası başladı
İş Dünyası

Özbekistan’ın Cizzak bölgesinde hayata geçirilen nükleer güç santralinin inşası başladı

5 Haziran 2026
5'inci kattan düşen Ebrar bebek, toprağa verildi
Yerel Haberler

5’inci kattan düşen Ebrar bebek, toprağa verildi

5 Haziran 2026
Öne Çıkan

Dilan Polat’ın korumasının öldürüldüğü olayda, 2 kişi İstanbul’a gönderildi

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Sahillerde ‘dumansız plaj’ dönemi

5 Haziran 2026
Yaşam

Malatya’da takside 28 bin uyuşturucu hap ele geçirildi; 4 gözaltı

5 Haziran 2026
Yaşam

Sultangazi’de otomobille kafa kafaya çarpışan motosiklet alev alev yandı; kadın sürücü öldü

5 Haziran 2026
Yaşam

Sulama havuzunda bulunan 4 yaşındaki Alim Eray, öldü

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İletişim Başkanı Duran’dan ‘Dünya Çevre Günü’ mesajı

- Haberton
5 Haziran 2026

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, '5 Haziran Dünya Çevre Günü' ve 'Türkiye Çevre Haftası'na ilişkin mesaj paylaştı. İletişim Başkanı Burhanettin Duran,...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Sahillerde ‘dumansız plaj’ dönemi

Sahillerde ‘dumansız plaj’ dönemi

5 Haziran 2026
Özbekistan’ın Cizzak bölgesinde hayata geçirilen nükleer güç santralinin inşası başladı

Özbekistan’ın Cizzak bölgesinde hayata geçirilen nükleer güç santralinin inşası başladı

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton