17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İyi Parti Haberleri - Pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz

Pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz

Haberton - Haberton
4 Ekim 2023
- İyi Parti Haberleri, Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz

Pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Milletten değil pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz. Biz İYİ Parti olarak; milletimizin umudunu yeşertmek, heyecanını canlandırmak, güvenini tazelemek için, velhasıl o zincirleri kırıp, o cevheri yeniden göğe yükseltmek için şanla dolu, yepyeni bir yol açıyoruz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Ankara’da 30 Aralık 2022’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’i hatırlatan Akşener, “Sinan Ateş’e kıyılmasının üzerinden tam 278 gün geçti. Onlar ilk günden beri Sinan Başkan’ı unutturmaya çalıştı ama Bengisu onu unutmadı, Banuçiçek unutmadı, Ayşe Hanım unutmadı ve bizler Sinan Ateş’i unutmadık. Şunu herkes çok iyi bilsin ki kimsenin unutmasına da, unutturmasına da asla izin vermeyeceğiz. Arsızlar güçlü diye haklı olmayacak. Katiller güçlü diye özgür kalmayacak. Alçaklar güçlü diye bu ahın altından kalkamayacak. Ant olsun, şart olsun ki çevrilmek istenen dümenleri kabullenmeyeceğiz. Katillerin elini kolunu sallayarak gezmesine izin vermeyeceğiz. Gerçekler ortaya çıkana kadar bu cinayetin peşinde olacağız” dedi.

‘POPÜLİST SİYASETİ REDDEDİYORUZ’

Bugün yaşananların tek suçlusunun AK Parti olduğunu ancak mesuliyetin sadece AK Parti’de olmadığını kaydeden Akşener, “Eğer ki siyasetin popülizmle değil akılla, şahsi çıkarlarla değil milletin sesiyle yapılmasını sağlayabilseydik, bugün her şey çok farklı olabilirdi. İYİ Parti olarak biz sadece yaptıklarımızdan değil, yapamadıklarımızdan da mesuliyet hissedenleriz. Çünkü bizim anlayışımıza göre mesuliyeti reddederek siyaset yapılmaz.

Pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz
Pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz

Evet ne yazık ki bugünlere gelmemize engel olamadık. Ancak yarın için mücadele etmekten vazgeçecek değiliz. Herkesin kendi iktidar sahasında halinden gayet de memnun olduğu statüko siyasetini reddediyoruz. Ceketlerin, kola kutularının, millete seçenek olarak sunulduğu dayatma siyasetini reddediyoruz. Her türlü öfkeyi, kini, kutuplaşmayı besleyen popülist siyaseti reddediyoruz. Toplum vicdanının yaralarını merhem elindeyken kaşıyıp kanatmayı seçen çıkarcı siyaseti reddediyoruz. Her daim siyaset esnafının kazanıp milletin kaybettiği basiretsiz siyaseti reddediyoruz.

Ezcümle; milletten değil pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz. İşte biz İYİ Parti olarak; milletimizin umudunu yeşertmek için, heyecanını canlandırmak için, güvenini tazelemek için, velhasıl o zincirleri kırıp, o cevheri yeniden göğe yükseltmek için şanla dolu, yepyeni bir yol açıyoruz. Çapulcu diyenlere karşı da, cahil diyenlere karşı da 85 milyon Türk milletinin topyekün azizliğini savunuyoruz. Önüne gelenin siyasi çıkarlarına göre manivela yapmaya kalktığı Türk milliyetçiliğinin gür sesini duyurmaya geliyoruz” diye konuştu.

‘İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Geçen pazar günü Ankara’da, İçişleri Bakanlığı’nın önünde hain bir terör saldırısı yaşandığını hatırlatan Akşener, “Şükürler olsun ki saldırı amacına ulaşamadan bertaraf edildi. Bu vesileyle buradan kahraman Türk polisimizi yürekten kutluyor, şükranlarımızı sunuyorum. Yaralanan polislerimize de acil şifalar diliyorum. Ayrıca uzunca bir süredir alışılagelenin aksine, süreci ciddiyet ve şeffaflıkla yürüten İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’ya da milletimiz adına teşekkür ediyorum. Gerek bu süreçte, gerekse de son dönemde Emniyet Teşkilatımızın suç örgütlerine karşı yürütmüş olduğu başarılı operasyonlar Sayın Bakanın kararlı bir duruş sergilediğini gösteriyor.

Ancak tabii ki AK Parti bünyesindeki bazı odakların bu duruştan ne kadar memnun olduğu meçhul. Çünkü bu odakların; bu devletin, bu cumhuriyetin yetiştirdiği liyakatli insanlarla problemi olduğunu çok iyi biliyoruz. Onların önünü açmak yerine yolunu kesmek istediklerini de biliyoruz. Nitekim geçtiğimiz günlerde benzer bir durumun, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek için de geçerli olduğunu söylemiştim. Dolayısıyla buradan sormak istiyorum; artık kendi kendini tüketen, bir cadı kazanına dönüşen AK Parti bünyesinde, dün Sayın Mehmet Şimşek’i, bugün Sayın Ali Yerlikaya’yı hedef alanlar acaba yarın kime odaklanacak? Sıradaki şanslı yarışmacı, acaba kim olacak? Yoksa Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan mı?” ifadelerini kullandı.

‘EN YÜKSEK ENFLASYONA SAHİP 7’NCİ ÜLKEYİZ’

Ardından ekonomiye değinen Akşener, “Ekonomimizin bir inat uğruna geldiği güncel tabloda; dünyada en yüksek enflasyona sahip 7’nci ülkeyiz. Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içine giremedik; ama hamdolsun dünyanın en yüksek enflasyona sahip ilk 10 ülkesi arasına girmeyi başardık. Emeği geçen tüm iktidar mensuplarını tebrik ediyorum. Açıkça görülüyor ki; iktidarın yıllar boyunca yürüttüğü yanlış politikaların yıkımı maalesef aşılamıyor.

Maalesef ekonomimiz, palyatif çözümlerle toparlanamayacak kadar kötü durumda. Üstelik hala ortada bir istikrar programı da yok. İktidar ekonomide dün ne dediyse bugün tam tersini yapıyor. Bugün yaptıkları rekor faiz artırımlarıyla artan işsizlik gene milletimizi eziyor. Üstelik ne yaparlarsa yapsınlar enflasyonu tek haneye düşüremiyorlar. Çünkü ekonomi sadece faizleri yükselterek düzelmez. Türkiye’nin devasa ekonomik sorunları var. Topyekün bir mücadele olmadan düzlüğe çıkmamız maalesef mümkün değil. Ayrıca enflasyon ve hayat pahalılığının yanında barınma krizi de tüm şiddetiyle devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Milletten değil pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz. Biz İYİ Parti olarak; milletimizin umudunu yeşertmek, heyecanını canlandırmak, güvenini tazelemek için, velhasıl o zincirleri kırıp, o cevheri yeniden göğe yükseltmek için şanla dolu, yepyeni bir yol açıyoruz" dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Milletten değil pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz. Biz İYİ Parti olarak; milletimizin umudunu yeşertmek, heyecanını canlandırmak, güvenini tazelemek için, velhasıl o zincirleri kırıp, o cevheri yeniden göğe yükseltmek için şanla dolu, yepyeni bir yol açıyoruz” dedi.

Artan kira fiyatları öyle bir seviyeye ulaştı ki önceden ‘Ev almak zor’ derdik, artık ev kiralamak bile imkansıza yaklaştı. Son yıllardaki kira sorunu yüzünden mahkemeler dolup taşar oldu. Açıklanan en son verilere göre, ülkemizdeki konut fiyat artışı yüzde 95 ile dünyada ilk sırada. Bizden sonraki en yüksek artışa sahip olan ülke ise yüzde 14 ile Hırvatistan. Yükselen faizlerle birlikte birçok ülkede konut fiyatları düşmeye başladı. Bizde ise kesintisiz bir şekilde artmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız acil bir çözüm bekliyor” dedi.

‘ÖNCE İL VE İLÇELER; SONRA TÜRKİYE’

Bu saatten sonra kimsenin sevabına da, günahına da ortak olmadıklarını vurgulayan Akşener, “Kendi ağırlığımızla milletin terazisine çıkıyoruz. Bu yolda üzerimize düşen çok iş var. Öncelikle her ilde ve her ilçede, dürüstlüğünden şüphe duyulmayan, çalışkan ve liyakatli adaylarımızı milletimizin huzuruna çıkaracağız. Milletimizin siyasette unuttuğu tüm değerleri yeniden bulmasını sağlayacağız. Ahlaklı, dürüst, çalışkan, liyakatli belediye başkanlarımızla millet yolunda çalışınca nelerin başarılabileceğini herkese göstereceğiz. Bunu önce il ve ilçelerde göstereceğiz. Sonra da hiç merak etmeyin, sıra Türkiye’ye de gelecek” diye konuştu.

Etiketler: İyi PartiMeral Akşener
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Saadet ve Gelecek Partisi ilk grup toplantısını yaptı

Sonraki Haber

2023 Nobel Kimya Ödülü’nü kazananlar açıklandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir
Politika

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

16 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 17 Mayıs 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz
Politika

Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz

16 Mayıs 2026
Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti
Politika

Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti

16 Mayıs 2026
Bakan Şimşek: Teknoloji bizim için kritik bir alan
Politika

Teknoloji bizim için kritik bir alan

16 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında sessiz fakat çok derin bir devrim gerçekleştirdi
Politika

Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında çok derin bir devrim gerçekleştirdi

16 Mayıs 2026
Politika

Bakan Memişoğlu’ndan öğrencilerin çağrısına yanıt

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
2023 Nobel Kimya Ödülü'nü kazananlar açıklandı

2023 Nobel Kimya Ödülü'nü kazananlar açıklandı

En Güncel Haberler

Bursa'da tekstil atölyesinde yangın
Yerel Haberler

Bursa’da tekstil atölyesinde yangın

17 Mayıs 2026
Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü
Yerel Haberler

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

17 Mayıs 2026
Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi
Kültür ve Sanat

Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi

17 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Niğde’de otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı

Niğde’de otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı

- Haberton
17 Mayıs 2026

Niğde’de otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Kaza, akşam saatlerinde Ulukışla ilçesine bağlı Kılan köyünde...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Bursa'da tekstil atölyesinde yangın

Bursa’da tekstil atölyesinde yangın

17 Mayıs 2026
Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

17 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton