7 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Partimiz, demokrasi alanında yeni bir Türkiye oluşturacaktır

Partimiz, demokrasi alanında yeni bir Türkiye oluşturacaktır

Haberton - Haberton
7 Mart 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Partimiz, demokrasi alanında yeni bir Türkiye oluşturacaktır
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye Ekonomik Politik ve Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Teoman Yıldırım, “Kadınlardan gücünü alacak partimiz, demokrasi alanında yeni bir Türkiye oluşturacaktır” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklamalar yapan Yıldırım, “Yeni siyasal oluşumuzda kadın ağırlıklı bir siyasal yapı kuracağımızı ve kadınların toplum içinde her alanda destekleyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Siyaset, birçok yaklaşımı bir arada barındıran, çok boyutlu, kapsamı geniş bir kavramdır. Hükümet etme sanatı, kamu alanı yönetimi, uzlaşma süreci ve kuvvet, bu yaklaşım ve boyutların en temellerini oluşturmaktadır. Bu kadar geniş bir kapsama sahip olan siyaset, seçimlerle, parti örgütleriyle, devlet yapılarıyla veya anayasalarla sınırlı bir alan değildir.

Bu çerçevede, aileden ulusa kadar siyasal katılım düzeyleri değerlendirildiğinde, kadınların toplumsal olarak söz sahibi olduklarının en belirgin göstergesini, kadınlara en yakın yönetsel/siyasal düzey olarak değerlendirilen yerel yönetimlere katılımları ve siyasette aktif rol almalarıdır. Ülkemizde, gerek ulusal düzeyde gerek yerel düzeyde kadın temsilinin istenen seviyelerde olmadığı dikkat çekmektedir. Diğer dikkat çeken bir nokta da, kadınların yerel siyasete katılma özelliklerinin dünya geneline ters bir eğilim göstermesidir” diye konuştu.

‘DEMOKRATİK YENİLENME PARTİSİ, ADINDA YENİ OLUŞUMUMUZU TÜM TÜRKİYE’DE DUYURACAĞIZ’

Yıldırım, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle kurulacak yeni partimizin belirlenen ismini bu özel günde tüm kamuoyuna açıklayarak yola çıkıyoruz. Her alanda yenilenmeyi hedefleyen siyasi partimiz ‘yeni Türkiye güçlü Türkiye’ vizyonu kapsamında kadın hakları konusunda her alanda yenilenmeyi hedeflemektedir. İster dar olarak tanımlansın ister geniş bir perspektiften ele alınsın, ister bir araç olarak algılansın, siyasetin özünde her zaman birey bulunmaktadır.

Diğer bir ifadeyle, siyaset bireye hitap etmektedir. Demokrasi, siyasetin içinde yer alan bireylere rahatça davranacakları bir ortam sağlar. Demokratik Yenilenme Partisi, adında yeni oluşumumuzu yakın zamanda tüm Türkiye’de duyuracağız. Her alanda yenilenme ihtiyacında olan ülkemizin ekonomiden, siyasete, dış politikadan güvenlik alanına toplumsal sorunlara birey ve demokrasi arasında kaynaştırıcı bir rol olarak bu yola çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, “Girişimci kadınların kendi aralarında dayanışma sağlamaları, ulusal, bölgesel ve uluslararası düzeyde örgütlenmeleri ve işbirliği mekanizmaları oluşturmaları küreselleşen dünyanın önemli ihtiyaçları arasındadır. Giderek artan bir şekilde gündemin ön sıralarında yer alan kadınların erkeklerle eşit fırsatlara sahip olabilmesi ve kadına karşı ayrımcılığın her alanda önlenmesi, uluslararası toplumun saygın bir üyesi olabilmek ve ülkelerin gelişmişlik seviyelerini ortaya koyabilmek bakımından da en önemli ölçütlerden biri haline gelmiştir.

Türkiye, kadın-erkek fırsat eşitliği konusunda köklü deneyime sahip bir ülke olarak, kadınların siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılımlarının artırılmasına ve kadının toplum içindeki statüsünün güçlendirilmesine özel önem atfetmiş, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla yasal düzenlemelerle ve uygulamaya yönelik önlemlerle bu alanda kayda değer ilerleme sağlamıştır” dedi.

Yıldırım, “Kadın hakları alanındaki başlıca uluslararası sözleşmelerin hepsine taraf olan Türkiye, kadınların toplum içindeki konumlarının ve haklarının geliştirilmesine yönelik olarak hem bölgesel hem de uluslararası düzeyde daha sıkı bir iş birliğini desteklemekte ve uluslararası platformlardaki muhtelif çalışmalara katkıda bulunmaktadır. Kadınlara demokratik haklarını veren ilk ülkeler arasında bulunan Türkiye, İstanbul Sözleşmesi olarak da anılan Avrupa Konseyi Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine ilişkin Sözleşmeyi 11 Mayıs 2011 tarihinde ilk imzalayan ve 10 Şubat 2012 tarihinde ilk onaylayan ülke olup, etkin biçimde uygulanmasına da önem atfetmektedir.

Ülkemizde kadına karşı şiddetin tamamen ortadan kalkması ve özellikle derin acıya neden olan menfur kadın cinayetlerinin önlenmesi, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması, hukukun ve toplumsal vicdanın gereğidir. Kadına karşı her türlü suçun kökten ortadan kaldırılması için devletimizin sergilediği kararlı duruşa tüm vatandaşlarımızın verdiği destek toplumumuzu daha da güçlü kılmaktadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün ülkemiz ve dünya kadınları için yapılacak çalışmaların artmasında vesile olmasını diliyor, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kadınlar akademide görünür ancak yükseldikçe sayıları azalıyor

Sonraki Haber

Ovacık RES uçtan uca kadınlara emanet

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

CHP'li Dinçer, Kapıkule'de gurbetçilerle buluştu
Politika

CHP’li Dinçer, Kapıkule’de gurbetçilerle buluştu

7 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan’da! Üçlü ortak savunma anlaşması imzalanacak

7 Ağustos 2026
Bakan Yumaklı: GEKİS sayesinde her hayvanın dijital bir kimliği olacak
Politika

GEKİS sayesinde her hayvanın dijital bir kimliği olacak

7 Ağustos 2026
Malatya Arkeoloji Müzesi yarın yeniden ziyarete açılıyor
Politika

Malatya Arkeoloji Müzesi yarın yeniden ziyarete açılıyor

7 Ağustos 2026
Bakan Gürlek: Artık suç örgütleri ve illegal yapılanmaların bir adım önündeyiz
Politika

Artık suç örgütleri ve illegal yapılanmaların bir adım önündeyiz

7 Ağustos 2026
Bakan Bayraktar: Ceyhan'ı petrol ticaret merkezi haline dönüştürebiliriz
Politika

Bakan Bayraktar: Ceyhan’ı petrol ticaret merkezi haline dönüştürebiliriz

7 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Ovacık RES uçtan uca kadınlara emanet

Ovacık RES uçtan uca kadınlara emanet

En Güncel Haberler

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek dahil 10 kişi tutuklandı
Öne Çıkan

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek dahil 10 kişi tutuklandı

7 Ağustos 2026
Avcılar Belediyesi’ne yönelik operasyon: 12 şüpheliye tutuklama talebi
Öne Çıkan

Avcılar Belediyesi’ne yönelik operasyon: 12 şüpheli tutuklandı

7 Ağustos 2026
İYİ Parti'den süreç yasası teklifi görüşmelerinde sert muhalefet
Öne Çıkan

İYİ Parti’den süreç yasası teklifi görüşmelerinde sert muhalefet

7 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tekirdağ’da Kur’an kursu öğrencileri, harçlıklarını Filistin’e bağışladı

7 Ağustos 2026
Yaşam

Böbrek hastası Zehra’nın ‘Ay’ı gözlemleme hayali’ gerçek oldu

7 Ağustos 2026
Yaşam

İtfaiyeci baba, kızını kortlarda şampiyonluğa hazırlıyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

3’üncü Selim’in türbesinin örtüsü, Diyarbakır’da ilmek ilmek işleniyor

7 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Hafriyat kamyonunun çarptığı yaya ağır yaralandı

Hafriyat kamyonunun çarptığı yaya ağır yaralandı

- Haberton
7 Ağustos 2026

Edirne’nin Keşan ilçesinde hafriyat kamyonunun çarptığı Hasan Engin (85), ağır yaralandı. Kaza, saat 12.00 sıralarında Keşan-Uzunköprü kara yolu Paşayiğit Mahallesi...

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek dahil 10 kişi tutuklandı

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek dahil 10 kişi tutuklandı

7 Ağustos 2026
Avcılar Belediyesi’ne yönelik operasyon: 12 şüpheliye tutuklama talebi

Avcılar Belediyesi’ne yönelik operasyon: 12 şüpheli tutuklandı

7 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton