27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Pakistan bölgesinde ve dünyada önemli bir rol üstleniyor

Pakistan bölgesinde ve dünyada önemli bir rol üstleniyor

Haberton - Haberton
5 Nisan 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Pakistan bölgesinde ve dünyada önemli bir rol üstleniyor

Pakistan bölgesinde ve dünyada önemli bir rol üstleniyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pakistan’ın bölgesinde ve dünyada stratejik önemi yüksek bir ülke olduğunu belirterek, “Özellikle son yıllarda her alanda gelişip güçlenen Pakistan bölgesinde ve dünyada barış, istikrar ve güvenin inşasında bölgesinde ve dünyada önemli bir rol üstleniyor” dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd ‘Pakistan Ulusal Günü’ dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı. Türkiye ile Pakistan arasında tarihe uzanan köklü, sarsılmaz bağlar, ortak değerler, dostluk ve kardeşlik ilişkileri bulunduğunu ifade eden Bakan Güler, şunları söyledi:

“Geçmişten günümüze taşınan bu bağlar, ülkelerimiz arasında çok yönlü iş birliğine ve üst düzey ilişkilere sağlam bir zemin hazırlarken, ortak geleceğimize de yön vermektedir. Bizler en zor zamanlarda birbirine destek olmuş, sevinçleri ve üzüntüleri paylaşmış, ortak idealleri en güçlü şekilde içselleştirmiş iki ülkeyiz. Maruz kaldığımız vahim olaylar ve doğal afetler karşısında iki ülkenin birbirine yardıma koşması, ülkelerimiz arasındaki birlikteliğin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Dost ve kardeş ülke Pakistan’ı uluslararası ilişkilerde en güvenilir ve güvenilir ortaklarımızdan biri olarak görüyor, ikili ilişkilerin mükemmel düzeyde olmasına önem veriyoruz.

Son yıllarda giderek gelişen ilişkilerimizi daha büyük ve kapsamlı iş birlikleri ile güçlendirme irade ve kararlılığını taşıyoruz. Özellikle savunma sanayi alanında hayata geçirdiğimiz projelerin ortaya koyduğu yüksek sinerji ve karşılıklı deneyim paylaşımı, yeni ve kapsamlı işbirliklerinin önünü açacaktır. Karşılıklı güven ve birbirimize destek, önümüzdeki dönemde iş birliğimizin katlanarak artmasının en büyük güvencesidir. Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluk ve kardeşliğin buradan sonsuza kadar güçlü bir şekilde devam edeceğine yürekten inanıyoruz.”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pakistan'ın bölgesinde ve dünyada stratejik önemi yüksek bir ülke olduğunu belirterek, "Özellikle son yıllarda her alanda gelişip güçlenen Pakistan bölgesinde ve dünyada barış, istikrar ve güvenin inşasında bölgesinde ve dünyada önemli bir rol üstleniyor" dedi.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pakistan’ın bölgesinde ve dünyada stratejik önemi yüksek bir ülke olduğunu belirterek, “Özellikle son yıllarda her alanda gelişip güçlenen Pakistan bölgesinde ve dünyada barış, istikrar ve güvenin inşasında bölgesinde ve dünyada önemli bir rol üstleniyor” dedi.

‘TİCARET HACMİMİZ, 1 MİLYAR DOLAR SEVİYESİNİN ÜSTÜNDE GERÇEKLEŞTİ’

Ticaret Bakan Ömer Bolat ise Pakistan ile olan ticari ilişkilerin yıllar içerisinde geliştiğini, son 3 yıl içerisinde ise ticaret hacminin, 1 milyar dolar seviyesinin üstünde gerçekleştiğini kaydederek, “İnanıyorum ki, geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren Mal Ticareti Anlaşmamız, ikili ticaretimize ciddi bir ivme kazandırmaya başlayacaktır. Bu ivme sayesinde, liderlerimizin belirlediği 5 milyar dolarlık ikili ticaret hacmine orta vadede ulaşmayı hedefliyoruz.

Diğer taraftan, Türkiye, 1 milyar doları aşan doğrudan yabancı yatırımıyla Pakistan’daki en büyük yabancı yatırımcılardan biri konumundadır. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren çok sayıda Türk şirketinin Pakistan’da yatırımları var ve bunların hem ihracat hem de istihdam açısından Pakistan ekonomisine katkılarını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca, müteahhitlik hizmetleri de giderek artan bir şekilde önde gelen iş birliği alanlarımızdan biri haline geliyor. Müteahhitlerimiz, bugüne kadar 3,4 milyar dolar değerinde 72 proje üstlenmiştir. Bir diğer önemli iş birliği alanımız da savunma sanayi alanındadır.

Türkiye ve Pakistan olarak, savunma sanayimizi geliştirmek ve daha da güçlendirmek için el ele çalıştık. Pakistan’daki Babür sınıfı korvetlerin sonuncusu olan, MİLGEM projesinin 4’üncü gemisi geçen yıl ağustos ayında teslim edildi. Diğer taraftan, Pakistan’ın Süper Mushshak eğitim uçakları da ülkemize teslim edildi. İki ülke arasında hâlihazırda devam eden birçok projenin bulunduğunu görmekten de mutluluk duyuyoruz. Ülkelerimizin daha müreffeh bir geleceğe ulaşması için, ortak tarihimizden gelen bilinçle, gayretle çalışacağımıza ve muvaffak olacağımıza canı gönülden inanıyorum” ifadesini kullandı.

‘DIŞ POLİTİKAMIZ, DÜNYANIN TÜM ULUSLARINA KARŞI DOSTLUK VE İYİ NİYETTİR’

23 Mart Pakistan Milli Günü’nün, milyonlarca Müslüman için ayrı bir vatanın temellerini atması açısından ‘Alt Kıta’ tarihinde büyük önem taşıdığını dile getiren Cüneyd, “Burası onların İslam’ın onuru ve değeri ile yaşayabilecekleri, aynı zamanda bunları koruyup geliştirdikleri bir yer olacaktır. Pakistan’ın dış politikası Kaid-i-Azam’ın şu sözleriyle özetlenebilir; ‘Bizim dış politikamız, dünyanın tüm uluslarına karşı dostluk ve iyi niyettir. Hiçbir ülkeye, millete yönelik saldırganlığı hoş karşılamıyoruz. Ulusal ve uluslararası ilişkilerde dürüstlük ve adillik ilkesine inanıyoruz. Dünya ulusları arasında barış ve refahın geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağız’ bu yüce ilkeleri takip eden Pakistan, dünyanın ezilen ve baskı altındaki halklarıyla her zaman dayanışma içindedir 75 yıl içinde, ülkemizin temelleri herkesi kapsama, devamlılık, ilerici zihniyet, toplumda cinsiyet eşitliği ve temel insan hakları üzerine kurulmuştur.

Pakistanlılar bilimden sanata, spordan teknoloji geliştirmeye kadar hayatın her alanında yeteneklerini kanıtladılar. Milletimizin, bölgemizin ve ötesinin kalkınması ve refahı için uluslararası ortaklarımız ve dostlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Pak-Türk ilişkileri aracılığıyla ifade edilen ve çok değer verilen güven, kardeşlik ve dostluk bağlarımızı vurgulamama izin verin. Bu asırlık bağlara dayanan ilişkimiz, ‘gönülden gönüle bağlantılar’ ve ‘iki ülke, tek millet’ gibi duyguların somut bir örneğidir. Biz ortak mirasımız, dinimiz ve kültürümüzle gurur duyuyoruz. Bu kardeşlik bağlarının bayrağını gelecek nesillere aktarmak için Türk kardeşlerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Pegasus, Ankara-Lizbon uçuşlarına başladı

Sonraki Haber

42 erkek rakibini geride bırakıp muhtar oldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Türkiye-Suriye ticaretinde hedef belirlendi: 10 milyar dolar
Politika

Türkiye-Suriye ticaretinde hedef 10 milyar dolar

26 Ağustos 2026
İletişim Başkanı Duran’dan SDG açıklaması: “Feshedilmesi önemli bir gelişme”
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan SDG açıklaması: “Feshedilmesi önemli bir gelişme”

26 Ağustos 2026
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Suriye açıklaması: "Geleceğe bir ve bütün olarak ilerlemeli"
Politika

Ömer Çelik’ten SDG açıklaması: “Suriye için önemli bir eşik geçildi”

26 Ağustos 2026
Bakan Kurum'dan COP17'ye video mesaj: "Artık söz değil, eylem istiyoruz"
Politika

Bakan Kurum’dan COP17’ye video mesaj: “Artık söz değil, eylem istiyoruz”

26 Ağustos 2026
Bakan Ersoy: "Çanakkale, Türkiye'nin ortak hafızasında çok özel bir yere sahip"
Politika

Bakan Ersoy: “Çanakkale, Türkiye’nin ortak hafızasında çok özel bir yere sahip”

26 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı 'Büyük Taarruz' mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan anlamlı ‘Büyük Taarruz’ mesajı

26 Ağustos 2026
Sonraki Haber
42 erkek rakibini geride bırakıp muhtar oldu

42 erkek rakibini geride bırakıp muhtar oldu

En Güncel Haberler

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı
Yerel Haberler

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

27 Ağustos 2026
Adana'da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın
Yerel Haberler

Adana’da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın

27 Ağustos 2026
Bursa'da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Arnavutköy’de 4 yaşındaki Ediz devrilen futbol kalesinin altında kaldı: “Çocuğum sürüklenerek getirildi”

26 Ağustos 2026
Yaşam

Yaya geçidinde otomobilin çarptığı kişi yaralandı; kaza kamerada

26 Ağustos 2026
Yaşam

Serik’te otluk alanda yangın: Vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alındı

26 Ağustos 2026
Yaşam

3 milyon 387 bin metrekareden fazla hayalet ağ, su kaynaklarımızdan temizlendi

26 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kamu arazisinde yetiştirdiği Hint kenevirlerini sularken yakalandı

Kamu arazisinde yetiştirdiği Hint kenevirlerini sularken yakalandı

- Haberton
27 Ağustos 2026

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde M.G. (41), jandarma tarafından kamu arazisinde yetiştirdiği Hint kenevirlerini sularken suçüstü yakalanarak, gözaltına alındı. Edirne İl Jandarma...

İyileşmeyen yaraların gizemi: Hücresel onarımı hızlandıran beslenme rehberi

Sivrisinekler sadece gece mi ısırıyor? Yaz aylarında doğru bildiğimiz yanlışlar

Adınıza dava açılmış olabilir mi? E-Devlet’te birkaç dakikada kontrol edebilirsiniz

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

Güncel Haber

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

27 Ağustos 2026
Adana'da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın

Adana’da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton