27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Özgür Özel’e saldıran şüpheli tutuklandı

Özgür Özel’e saldıran şüpheli tutuklandı

Haberton - Haberton
6 Mayıs 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Özgür Özel'e saldıran şüpheli mahkemeye sevk edildi
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldıran şüpheli Selçuk Tengioğlu tutuklandı.

Taksim’de Sırrı Süreyya Önder için düzenlenen anma töreni sonrasında Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öte yandan Tengioğlu’nun savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı.

Selçuk Tengioğlu ifadesinde, “04 Mayıs 2025 günü saat 08.30 sıralarında kalmış olduğum aparttaki odamda uyandım. Duşumu aldıktan sonra Taksim Meydanı’na doğru yürümeye başladım. Taksim’e giderken saat 10.00 sıralarında daha önce çamaşırhanesinde çalıştığım Urfalı Apo isimli şahsın şu an ismini hatırlamadığım otelinde kahvaltımı yaptım. Kahvaltı yaptıktan sonra Taksim’e hem vakit geçirmek hem de iş aramak maksadıyla yürürken, Taksim Meydanı civarında kalabalık bir insan topluluğu gördüm. Orada bulunan birine kalabalığın nedenini sorduğumda, Sırrı Süreyya Önder’in cenazesinin Atatürk Kültür Merkezi’ne getirileceğini, kalabalığın bu sebeple olduğunu öğrendim. Son dönemlerde Sırrı Süreyya Önder’in terörsüz Türkiye için yapmış olduğu çalışmalardan ve çabalarından dolayı sempati duyduğum için orada bulunmak istedim. Bundan dolayı Atatürk Kültür Merkezi’ne doğru yürüdüm. Atatürk Kültür Merkezi önündeki alana geldim” dedi.

‘ÖZGÜR ÖZEL’İN GİRİŞİNİ VEYA ÇIKIŞINI BEKLEMEM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR’

Tengioğlu, “Alana geldiğim esnada Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in orada olup olmayacağını bilmiyordum. Alanda bir ara kalabalık bir heyetle Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Özgür Özel’in alana giriş yaptığını gördüm. Kendisi alana girdiğinde ben dışarıda beklemekteydim. Alana girdiği esnada veya devamında saldırı yapacağıma ilişkin herhangi bir iradem mevcut değildi. Bunu da planlamadım. Beyan ettiğim üzere iş aramak için o gün Taksim’e çıkmıştım. Ancak orada kalabalığı görünce ve oradan öğrendiğim üzere Sırrı Süreyya Önder’in cenaze merasimi olması münasebetiyle törene katılmak istedim. Bu nedenle tören bitene kadar da alanda kaldım. Yaklaşık 2–3 saat alanda beklemem bunun üzerinedir. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in girişini veya çıkışını beklemem söz konusu değildir. Kaldı ki ben programa katılacağını bilmiyordum, alanda tesadüfen gördüm. Alanda beklediğim esnada, kamera görüntülerinden de görüleceği üzere Atatürk Kültür Merkezi’nin içerisindeki törenden görüntüleri yanımdaki şahısların telefonundan bir müddet izledim. Bu arada geçen sürenin farkında değilim. Ben alanda gezerken bir anda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in karşımdan geldiğini gördüm. Bunun üzerine, kendisinin daha önceden devlet makamlarına yönelik tehditvari söylemleri bulunması nedeniyle yanından geçerken bir anda plansız bir şekilde kendisine yüzüne doğru bir tokat vurdum. Daha sonrasını hatırlamıyorum. Ancak olay tamamen anlık bir refleksle gerçekleşmiştir. Daha öncesinde planlanmış veya organize edilen bir olay değildir” dedi.

‘YAPMIŞ OLDUĞUM BU HAREKETLER BİR HAZIRLIK HAREKETİ DEĞİL’

Tengioğlu ifadesinin devamında, “Ben 66 yaşındayım. Cezaevinde kaldığım süreçte dahi sürekli spor yapıp hareket etmeye dikkat ederim. Bulunduğum yerde uzun süre sabit kalamam. Nezarethane görüntülerini de incelerseniz, orada da sürekli hareket ettiğim görülecektir. Yapmış olduğum bu hareketler bir hazırlık hareketi değil, o an bankta oturup sabit kaldığım için yapmış olduğum hareketlerden ibarettir. Bahsettiğim gibi olay tamamen anlık bir refleksle gerçekleşmiştir. Beni yönlendiren veya bana talimat veren kimse olmamıştır. Olay günü de aparttan çıkıp Taksim Meydanı’na doğru yürürken, sadece kahvaltı yaptığımı belirttiğim mekAnda çalışan, ismini bilmediğim yabancı uyruklu bir şahısla selamlaştım. Şahıs Türkçe bilmediği için fazla konuşmadık” dedi.

‘KİMSENİN BANA VERMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR’

Tengioğlu, “Ben cezaevinden çıktıktan sonra, şu an da hatırlamadığım yine kendi adıma kayıtlı olan bir telefon numarası aldım. Ancak parasını ödeyemediğimden numara kapandı. Ardından şu an kullanmış olduğum hattı aldım. Benim adıma kayıtlı olup başkasının kullandığı bir numara yoktur. Ben düzenli telefon kullanan bir insan değilim. Telefon kayıtlarından da görüleceği üzere düzenli görüştüğüm kimse yoktur. Telefonu çok kullanmam. MASAK raporunda tespit edilen hususlar doğrudur. Ben hem Antalya oteller bölgesinde hem de İstanbul’da günlük çalıştığım dönemlerde kazanmış olduğum tüm paraları dövize çevirir ve biriktirirdim. Daha sonra bu biriktirmiş olduğum meblağı bankaya yatırdım. Daha sonra buradan parayı çekerek, biriktirmiş olduğum meblağla birlikte 7.500 USD’yi başka bankaya yatırdım. Yaklaşık 4-5 ay olmuştur. Bu parayı da vadeli hesaba yatırdım. Buradan gelen getiri, yaşlılık aylığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın 3 ayda bir vermiş olduğu yardımlarla geçimimi sağlamaktayım. Bunun yanı sıra İBB’den de 4.000 TL ve 2.000 TL olmak üzere yardım aldım. Bunun haricinde günübirlik işlerde de çalışmaktayım. Masraf olarak sadece aylık 3.500 TL’ye kaldığım aparta para vermekteyim. Bunun haricinde herhangi bir masrafım olmadığı için para biriktirmiştim. Biriktirmiş olduğum parayı herhangi bir şey karşılığında kimsenin bana vermesi söz konusu değildir. Olayı anlık duygusal bir durum içerisinde olmam sebebiyle gerçekleştirdim. Planlı bir eylem değildir. Ani gelişen bir olaydır. Bu aşamada söyleyeceklerim bunlardan ibarettir. Serbest bırakılmayı talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler: Özgür Özel
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Ünlü rapçi Lvbel C5 tutuklandı!

Sonraki Haber

Almanya’da Friedrich Merz ilk turda başbakan seçilemedi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Vali Gül, Fatih'te 'Bir Milletin Zafer Günleri’ etkinliğine katıldı
Öne Çıkan

Vali Gül, Fatih’te ‘Bir Milletin Zafer Günleri’ etkinliğine katıldı

27 Ağustos 2026
Filenin Sultanları durdurulamıyor! Almanya’yı 3-1 devirdi, 4’te 4 yaptı
Öne Çıkan

Filenin Sultanları durdurulamıyor! Almanya’yı 3-1 devirdi, 4’te 4 yaptı

26 Ağustos 2026
Narin Güran cinayetini konu alan ‘Şeytantepe’ belgeseline soruşturma başlatıldı!
Öne Çıkan

Narin Güran cinayetini konu alan ‘Şeytantepe’ belgeseline soruşturma başlatıldı!

26 Ağustos 2026
Rojin Kabaiş soruşturmasında sıcak gelişme: Avukattan 2 kişi için gözaltı ve DNA talebi
Öne Çıkan

Rojin Kabaiş soruşturmasında sıcak gelişme: Avukattan 2 kişi için gözaltı ve DNA talebi

26 Ağustos 2026
İletişim Başkanlığı'ndan önemli karar: 'Terörsüz Türkiye' sürecini hedef alan hesaplar incelenecek
Öne Çıkan

İletişim Başkanlığı’ndan önemli karar: ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini hedef alan hesaplar incelenecek

26 Ağustos 2026
Fabrikadan alevler yükseldi! İtfaiye ekipleri seferber oldu
Öne Çıkan

Fabrikadan alevler yükseldi! İtfaiye ekipleri seferber oldu

26 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Almanya'da Friedrich Merz ilk turda başbakan seçilemedi

Almanya'da Friedrich Merz ilk turda başbakan seçilemedi

En Güncel Haberler

Büyükçekmece’de kıraathaneye silahlı saldırı: 3 yaralı
Yerel Haberler

Büyükçekmece’de kıraathaneye silahlı saldırı: 3 yaralı

27 Ağustos 2026
Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı
Yerel Haberler

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

27 Ağustos 2026
Adana'da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın
Yerel Haberler

Adana’da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Arnavutköy’de 4 yaşındaki Ediz devrilen futbol kalesinin altında kaldı: “Çocuğum sürüklenerek getirildi”

26 Ağustos 2026
Yaşam

Yaya geçidinde otomobilin çarptığı kişi yaralandı; kaza kamerada

26 Ağustos 2026
Yaşam

Serik’te otluk alanda yangın: Vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alındı

26 Ağustos 2026
Yaşam

3 milyon 387 bin metrekareden fazla hayalet ağ, su kaynaklarımızdan temizlendi

26 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bayrampaşa’da kadını darbeden şüpheliye müdahale eden polisleri yaralayan 4 şüpheli tutuklandı

Bayrampaşa’da kadını darbeden şüpheliye müdahale eden polisleri yaralayan 4 şüpheli tutuklandı

- Haberton
27 Ağustos 2026

Bayrampaşa’da M.Y.’nin (24) sokakta Z.T.’yi (19) darbettiğini gören polis memurları O.K. ve M.A.K., olaya müdahale etti. Şüphelinin yakınlarının da dahil...

İyileşmeyen yaraların gizemi: Hücresel onarımı hızlandıran beslenme rehberi

Sivrisinekler sadece gece mi ısırıyor? Yaz aylarında doğru bildiğimiz yanlışlar

Adınıza dava açılmış olabilir mi? E-Devlet’te birkaç dakikada kontrol edebilirsiniz

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

Güncel Haber

Büyükçekmece’de kıraathaneye silahlı saldırı: 3 yaralı

Büyükçekmece’de kıraathaneye silahlı saldırı: 3 yaralı

27 Ağustos 2026
Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

Bursa’da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton