7 Kasım 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Özgür Özel’den otoyol özelleştirmesine rest: “İktidara gelince devletleştireceğiz”

Özgür Özel’den otoyol özelleştirmesine rest: “İktidara gelince devletleştireceğiz”

Haberton - Haberton
5 Eylül 2026
- Politika
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
Özgür Özel: Bütün otoyolları devletleştireceğiz

Özgür Özel: Bütün otoyolları devletleştireceğiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 2 köprü ve 8 devlet otoyolunun özelleştirilmesine karar verildiğini belirterek, "İhaleye girecek olanlara ve 25 yıllık gelir için bugünkü paranın 5 yıllık tutarını ama zam yapınca neredeyse 1.5-2 yıllık tutarıyla burayı alacak olanlara söylüyorum. Seneye geleceğiz, iktidara geleceğiz. Bütün otoyolları devletleştireceğiz" dedi.

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Trakya ziyaretleri kapsamında Edirne'ye geldi. Özel, Selimiye Camisi meydanında Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, Tekirdağ Belediye Başkanı Candan Yüceer, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer tarafından karşılandı. Restorasyonu tamamlanarak yeniden ibadete açılan Selimiye Camisi'ni gezen Özel, ardından vatandaşlarla sohbet etti. Cami çıkışında kendisine ikram edilen Edirne tava ciğerinin de tadına bakan Özel, ardından Edirne Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Veda Edirne Emekli Evi'nin açılışını yaptı.

Özel programdan önce etrafını saran vatandaşlarla bir araya gelerek, konuşma yaptı.

Özel, partiye katılanların, tarihin doğru tarafından durduklarını belirterek, "Yeni parti Türkiye'nin yeni partisidir, Atatürkçülerin yeni partisidir. Geçmişte omuz omuza mücadele ettiğimiz, şimdi akın akın bizimle birlikte Yeni Parti'ye katılan arkadaşlarımızın yeni partisidir. Yeni Parti, Trakya'nın, Rumeli'nin, benim canım akrabalarımın yeni partisidir" dedi.

Yeni Parti Emeklilere Hakkını Tekrar Verecek

Türkiye'de emeklilerin vefasızlıkla karşı karşıya olduğunu söyleyen Özgür Özel, “20 yıl önce, 25 yıl önce bu iktidar geldiğinde, yani 2002 yılında bundan 24 yıl önce en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün en düşük emekli maaşı 23 bin 500 lira; 2 çeyrek altını zor alıyor. Emekliler, geçmişte emekli olup, huzura erip, hatta belki çocuğuna, torununa yardım edebilen durumdayken, şimdi aldıkları maaşı eğer evleri yoksa kiraya verirlerse aç kalıyorlar. Bunun en iyi örneği de Edirne.

Çünkü ortalama ev kirası 23 bin lira. En düşük emekli maaşı 23 bin 500 lira. Yani evin yoksa, parayı kiraya verirsen aç kalırsın, karnını doyurursan, sokakta kalırsın. İşte Yeni Parti en çok da son dönemlerde emekliler için verdiğimiz mücadelenin bir karşılığı olarak, gittiğimiz her yerde emeklilerin koşup gelip sarıldığı Yeni Parti, Ak Parti'nin kara düzenini değiştirecek, emeklilere hakkını tekrar verecek" diye konuştu.

Bu Büyük Vefasızlığa Meydan Okuyoruz

En düşük emekli maaşının 39 bin lira olması gerektiğini söyleyen Özel, “Bizim hesabımıza göre bugün asgari ücret 39 bin lira olmalı ve en düşük emekli maaşı da bir asgari ücret olmalıdır. Ayrıca şunu unutmayın, şaka değil gerçek. Bu iktidarın emekliye yaptığını hatırlamak için 8 çeyrek altından iki çeyrek altına düşürdü. Ya da en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti geldiklerinde, bugün asgari ücretin çok çok altında kaldı.

Biz geldiğimizde ilk dönem en düşük emekli maaşı bir asgari ücret alacak, bir sonraki döneme kadar 1,5 asgari ücrete çıkacak, hiç yolu yok. Yıllarca elleri nasırlaşmış, dirsekleri çürümüş, gözlük camları büyümüş, günü geldiğinde; 'Sen artık yeter çalıştın, sen duracaksın, biz sana bakacağız' dediğimiz emekliler şimdi iş arıyor, 'İş bulursam çalışırım' diyor. Antalya'da, Burdur'da serada 70 yaşında teyze çalışıyor 'evladıma para yollayacağım' diye. Bugün Edirne'deki emekliler 'İş bulsam çalışırım' diyor.

Bu büyük vefasızlığa meydan okuyoruz ve Türkiye Ak Parti'nin kara düzeni bitip Yeni Parti'nin size yakışan yeni düzeni kurulduğunda size yapılan bu vefasızlığı tam tersine çevireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bütün Otoyolları Devletleştireceğiz

Özel, "Dün akşam Resmi Gazete yayınlandı. Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 2 köprü ve 8 tane devlet otoyolunun özelleştirilmesine karar verildi. Ben bunu aylar önce söyledim, sustular. Yalanlamadılar, şüphelendik. Sonra yabancıların gelip, köprülerde inceleme yaptığı, otoyollarda ölçüm hesap kitap yaptığı ortaya çıktı, sustular. Bir kelime cevap vermediler. Dedim; 'Cevap verin, bunu yapacak mısınız?' Sustular. Dün gece sessiz sedasız Erdoğan imzayı attı. Ne oluyor biliyor musunuz? Rahmetli Özal'ın yaptığı İzmir-Çeşme otobanı özelleşiyor. Ne olacak söyleyeyim; İzmir-Çeşme otobanı, devletin yaptığı otobandır. Kilometre başına 95 kuruş, 50 kilometre yol gidiyor yaklaşık Çeşme'ye 48 lira, bilemedin 50 lira para ödüyorlar. Bu Turgut Özal'ın, 'Semra koy bir kaset de keyfimize bakalım dediği' otoyol. Allah rahmet eylesin. Ama bu tarafa giderken Tayyip Erdoğan'ın yap işlet devret diye yaptırdığı İstanbul otoyolu, aynı kilometreyi gidiyorsun Akhisar'a doğru; kilometresi 5 lira, ödeyeceğin para 50 kilometrede 250 lira. Şimdi bu özelleştirmeyle ucuz otobanların hepsi 5 kat pahalanacak. Bu özelleştirmeyle, İstanbul'daki birinci ve ikinci köprü şimdi 50 lira en az iki kat, iki buçuk kat pahalanacak. Üçüncü köprüden pahalı olacak. Üçüncüsü İzmir'de ve Bursa'daki çevre yolları, yani otobanın gelip İzmir'in etrafından geçtiği çevre yolu, Bursa'daki çevre yolu, bugüne kadar bedavaydı. Şimdi çevre yolları da dün özelleştirmeye alınmış, bunlar da paralı olacak. Buradan milletimize şunu söylüyorum. Aylardır bunun için uyarıyoruz, dinlemiyorlar ve şimdi böyle bir kötülüğü yaptılar. Yaptıkları şudur; altın yumurtlayan tavuğu kesiyorlar. Bir kere devlet bunu yapmış, maliyeti bitmiş. Bu dün akşam özelleştirmeye aldıklarından o ucuz paralarla devlet 700 milyon lira para topluyor. Şimdi bunlar burayı 3 milyar, 3,5 milyar, 4 milyar peşin para verene 25 yıllığına verecekler. Adam gelecek 5 kat zam yapacak. Verdiği parayı bir iki yılda çıkaracak, sonra 23 sene sırtımızdan haraç alacak. Buradan Erdoğan'a sözüm şu; seçim kazanmak için para lazım, çaresizsin onu görüyorum. Bu ihaleye girecek olanlara ve 25 yıllık gelir için bugünkü paranın 5 yıllık tutarını ama zam yapınca neredeyse 1,5- 2 yıllık tutarıyla burayı alacak olanlara söylüyorum. Seneye geleceğiz, iktidara geleceğiz. Bütün otoyolları devletleştireceğiz" dedi.

Vefa Edirne Emekli Evi'nin açılışını yapan Özel, Özel, burada Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa eden Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan'la birlikte partiye katılan ilçe başkanlarına rozetlerini taktı.

Gelirdeki Adaleti Sağlamak Lazım

Buradaki açılışta da konuşan Özgür Özel, Türkiye'deki adalet sisteminin yeniden sağlanması gerektiğini söyledi. Özel, “İlk önce gelirdeki adaleti sağlamak lazım. Daha çok çalışmak, hep birlikte kalkınmak, daha çok kazanmak lazım. Ama bunu halkça bölüşmek lazım.

Sonra vergi adaleti sağlamak lazım. Dünyada Türkiye kadar dolaylı vergilerin yüksek olduğu bir ülke yok. Türkiye'de neredeyse yüzde 65. Nedir dolaylı vergi? Dolaylı vergi dünyanın en adaletsiz vergisidir.

En zengin ve en fakirin aynı vergiyi vermesidir. Bu ülkede yeni bir kalkınma hamlesine, devletin planlamasını doğru yapmasına, hep birlikte dürüstçe yönetilen bir devletin, bu ülkenin işçisini de işverenince korumasına, çok kazanmasına ve adil bir vergi sisteminden bunların vergilendirilmesine ihtiyaç var. Türkiye'deki mahkeme adaleti sağlandığında yurt içinde para kazanan parasını dışarı kaçırmaz, yurt dışından yatırımcılar Türkiye'ye gelmekten korkmaz" dedi.

Yasakları Yasaklayacağız

Tutuklamalara tepki gösteren Özel, "Turgut Özal kendisini en ağır eleştirenin, herkesin katlanamayacağı en ağır karikatürleri Çankaya Köşkü'ne asardı. Süleyman Demirel kendisinin taklidini yapan plastik şova katılır kendiyle alay ederdi. Erdal İnönü kendisi hakkında anlatılanların üstüne koyarak kendi anlatır, kendiyle alay ederdi, her türlü eleştiriyi sonuna kadar açıktı. 1970'lerde ya rahmetli Türkeş'i, Erbakan'ı, Ecevit'i, Demirel'i, dördünü birden eleştiren karikatürler, yılın karikatürü seçilirdi. Bugün küçük bir ima Cumhurbaşkanına hakaret sayılıyor. Bu özgüvensizliktir. Bu iktidarın kendine güvenmemesidir. Ve biz Türkiye'de artık Erdoğan'ın bu kadar çok yasağıyla nasıl mücadele edeceğimizi Yeni Parti olarak karar verdik. Biz de iktidarımızda yasakçı olacağız. Bizim iktidarımızda yasaklar yasak olacak. Erdoğan'ın getirdiği bütün yasakları yasaklayacağız" diye konuştu.

Özel açılışın ardından, 1'inci Murat Mahallesi'ndeki pazar yerini dolaşıp hem esnaf hem de vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyareti sırasında pazarcı önlüğü de giyen Özel daha sonra Kırklareli'ye gitmek üzere kentten ayrıldı.

Etiketler: AK PartiAntalyaAsgari ÜcretBursaEdirneİstanbulİzmirÖzgür ÖzelRecep Tayyip ErdoğanSeçim
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Menemen FK sahaya çıkıyor

Sonraki Haber

Çanakkale Kültür Yolu Festivali’nin 7’nci günü tamamlandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Burhanettin Duran: Yönümüzü algoritmalara teslim etmek yerine, algoritmalara insani ve etik bir yön vermeliyiz
Politika

Burhanettin Duran’dan yapay zekâ ve algoritma uyarısı: “Gerçek görünmez kılındığında dezenformasyon güçlenir!”

7 Kasım 2026
Dervişoğlu: Açıklayın haramzadelerin kimler olduğunu
Politika

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a fon soruşturması çağrısı: “Haramzadelerin kimler olduğunu açıklayın!”

7 Kasım 2026
AK Parti’li Ala: Kim emanete ihanet ederse AK Parti'de barınamaz
Politika

Efkan Ala’dan sert mesaj: “Emanete ihanet eden AK Parti’de barınamaz!”

7 Kasım 2026
Politika

Bakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdülati ile görüştü

7 Kasım 2026
DEM Parti'li Bakırhan: Sürecin ağırlığına uygun adımlar atılmalıdır
Politika

Tuncer Bakırhan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ açıklaması: “Süreç tıkanmadı, somut adımlar atılmalı”

7 Kasım 2026
Bakan Kacır: Türkiye küresel bir yapay zeka çerçevesinin şekillendirilmesine katkıda bulunmakta kararlıdır
Politika

Bakan Kacır’dan yapay zeka mesajı: Türkiye küresel kuralların belirlenmesinde rol alacak

7 Kasım 2026
Sonraki Haber
Çanakkale Kültür Yolu Festivali'nin 7'nci günü tamamlandı

Çanakkale Kültür Yolu Festivali'nin 7'nci günü tamamlandı

En Güncel Haberler

Sakarya’da otomobilin çarptığı yaya öldü
Yerel Haberler

Sakarya’da otomobilin çarptığı yaya öldü

7 Kasım 2026
Burhanettin Duran: Yönümüzü algoritmalara teslim etmek yerine, algoritmalara insani ve etik bir yön vermeliyiz
Politika

Burhanettin Duran’dan yapay zekâ ve algoritma uyarısı: “Gerçek görünmez kılındığında dezenformasyon güçlenir!”

7 Kasım 2026
Bakan Bak: Gençlerin önüne engellerin konulmasını kabul etmiyoruz
Spor Haberleri

KKTC’de tarihi buluşma! Dört büyüklerin U15 takımları Dostluk Kupası’nda

7 Kasım 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Otomobil refüje çarptı, aynı aileden 4 kişi yaralandı

7 Kasım 2026
Yaşam

COP31’de sıfır atık seferberliği: Müze, restoran ve 1 milyon kadına ulaşma hedefi

7 Kasım 2026
Yaşam

COP31’de iklim müzakereleri Mavi Bölge’de yürütülecek

7 Kasım 2026
Yaşam

Yıldız Dağı Kayak Merkezi beyaza büründü

7 Kasım 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

COP31'de sıfır atık seferberliği: Müze, restoran ve 1 milyon kadına ulaşma hedefi

COP31’de sıfır atık seferberliği: Müze, restoran ve 1 milyon kadına ulaşma hedefi

- Haberton
7 Kasım 2026

Antalya'da 9- 20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek COP31 İklim Zirvesi'nde, Sıfır Atık Vakfı'nın projeleri dikkat çekecek. Bir fincan kahvenin çevresel...

Miras kalan evde kim oturabilir? Kardeşler arasında anlaşmazlık çıkarsa ne olur? İşte yasal haklar!

Saatler neden sağa doğru döner? Saat yönünün belirlenmesinin arkasındaki binlerce yıllık sır!

İnsanlar neden cenazelerde siyah giyer? Yasın rengi her kültürde aynı mı?

Kanser tedavisinin görünmeyen kahramanları! Hayat kurtaran ışınların arkasında kimler var?

Güncel Haber

Sakarya’da otomobilin çarptığı yaya öldü

Sakarya’da otomobilin çarptığı yaya öldü

7 Kasım 2026
Burhanettin Duran: Yönümüzü algoritmalara teslim etmek yerine, algoritmalara insani ve etik bir yön vermeliyiz

Burhanettin Duran’dan yapay zekâ ve algoritma uyarısı: “Gerçek görünmez kılındığında dezenformasyon güçlenir!”

7 Kasım 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton