7 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Özgür Özel, Tayfun Kahraman’ın eşi ve kızı Vera ile görüştü

Özgür Özel, Tayfun Kahraman’ın eşi ve kızı Vera ile görüştü

Haberton - Haberton
18 Kasım 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Özgür Özel, Tayfun Kahraman'ın eşi ve kızı Vera ile görüştü
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Tayfun Kahraman’ın eşi ve kızı Vera ile görüştü.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’a Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman ve kızı Vera ile görüştü. Özel, Tayfun Kahraman’ın Cumhuriyet Halk Partisi üyelik kartını alarak, “Tayfun çıktıktan sonra bu kart Tayfun’a lazım. Tayfun çıkana kadar müsaade ederseniz ben Genel Başkan olarak bu kartı cebimde taşıyacağım. Ben bu kartı cebime koyayım. Hiç olmazsa ceketi giyerken, çıkarırken ya da cüzdana koyayım. Her gün bunu gördükçe her gün bir şey yapmamız gerektiğini bir kere daha hatırlayalım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman ve kızı Vera ile bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özel’e Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de eşlik etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özel, “Tayfun partimizin ve bu kente çok hizmet etmiş birisi. Gezi olayları sırasında bir meslek örgütünün başkanıydı. Hem de çok önemli bir meslek örgütü. Gezi olayları sırasında elbette bu meseleye duyarsız kalamazdı. Ama o hep ara bulucu rol oynadı. Sayın Erdoğan ile iki kez görüştüğünü biliyoruz. O iki görüşmede de, ben bunu Erdoğan’a da anlattım. İki görüşmede de görüşme sonrası yaptığı açıklamalar çok yapıcı. Olaylar olmadan, kimsenin burnu bile kanamadan evine dönmesi için. Hatta ikinci de bir takım sözler bir takım sözler verildi. ‘Burada ağaçlar kesilmeyecek, mahkeme kararı beklenecek. Karar olumsuz çıkarsa yapılmayacak, olumlu çıksa bile istinaf. Burada referandum yapılacak.’ ‘Bu şartlarda evlerine Gezi sakinlerini evlerine dönme noktasında değerlendirmeye davet ediyorum’ deyip, bazı direniş sürsün diye düşünenlerden eleştiri bile almıştı. Haksız eleştiriler. ‘Sen eylemi kırıyorsun’ diye. Oysa onun amacı ağaçları kurtarmaktı. Bunu dile getirmekti. Bir kişinin burnunun kanamamasına gayret gösteriyordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Tayfun Kahraman'ın eşi ve kızı Vera ile görüştü.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Tayfun Kahraman’ın eşi ve kızı Vera ile görüştü.

“HER GÜN BİR KERE DAHA HATIRLAYALIM”

Özel, “Daha sonra mesela Erdoğan’ın Tayfun için yaptığı açıklamada ‘Gençler geldiler, konuştuk’ filan diye olumlayarak bu görüşmeyi söylüyor. Ben bunları Sayın Erdoğan’a da bir dosya halinde sunmuştum. Ama bugüne kadar, yani kendisi zaten ‘bir takım çalışmaların olduğunu’ söylemişti. Bu konuda AKPM’de heyetimizin başkanı Tuğrul Türkeş’in gayretleri vardı ama sonradan hiçbir sonuç alınmadı bunlardan. Şimdi siz bu kartı getirdiniz. Bunu Vera’ya verelim. Meriç’e verelim. Ne yapacak? Yani Tayfun’a götürse, bu kartın örneğin CHP toplantılarına gelmek, Genel Merkeze gelmek. Herhangi bir kata çıkmak için kullanılan bir kart. Kullanamayacak. Bu kart Tayfun’da durdukça bence çok işlevsel olmayacak. Tayfun çıktıktan sonra bu kart Tayfun’a lazım. Tayfun çıkana kadar müsaade ederseniz ben Genel Başkan olarak bu kartı cebimde taşıyacağım. Ben bu kartı cebime koyayım. Hiç olmazsa ceketi giyerken, çıkarırken ya da cüzdana koyayım. Her gün bunu gördükçe her gün bir şey yapmamız gerektiğini bir kere daha hatırlayalım. Çünkü bazen her ne kadar çok mücadelede de versek bu konuda, bin gün olacak neredeyse halen daha bir umut bekliyoruz. Vera bekliyor” ifadelerini kullandı.

Özel, “Vera yarın okulların ikinci çeyreği açılıyor. Yarın saban okula gidecek. Babası kreşte alamadı. Okula götüremedi. Kaydını göremedi. Mezuniyetine babasının yerine biz gittik. Babası öyle demişti. O bizim yerimize yattığı için ben de babasının yerine ben de okuluna gitmiştim. Şimdi yarın artık bir daha başlıyor. İkinci çeyrek başlıyor. O yüzden Vera’yı şimdi biz okula yollayalım. O kartı da Tayfun’a yollamayalım. Uygun görürseniz bu benim cebimde dursun. Ben bunu her seferinde o zaman akşamleyin çıkarayım, koyayım oraya. Öbür gün yeni ceketimin cebine koyayım ya da cüzdanıma koyayım” diye konuştu.

Kahraman’ın kızı Vera, “O zaman cüzdanını yıkayacaklar” dedi. Özel, Vera’ya “Yıkamazlar. Cüzdan yıkanır mı canım?” diye yanıt verdi. Özel, “O zaman şöyle yapacağız. Ben bunu cüzdanıma koyacağım. Baba çıkınca babaya vereceğim. Hadi bakalım Tayfun Bey gel beraber partide çalışalım. Tamam mı?” dedi. Vera ise “Tamam” diye yanıt verdi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

13 yaşındaki Alperen, sokak köpeklerinin saldırısında yaralandı

Sonraki Haber

Şehit polis memuru Lütfü Beykoz için tören düzenlendi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

CHP'li Dinçer, Kapıkule'de gurbetçilerle buluştu
Politika

CHP’li Dinçer, Kapıkule’de gurbetçilerle buluştu

7 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan’da! Üçlü ortak savunma anlaşması imzalanacak

7 Ağustos 2026
Bakan Yumaklı: GEKİS sayesinde her hayvanın dijital bir kimliği olacak
Politika

GEKİS sayesinde her hayvanın dijital bir kimliği olacak

7 Ağustos 2026
Malatya Arkeoloji Müzesi yarın yeniden ziyarete açılıyor
Politika

Malatya Arkeoloji Müzesi yarın yeniden ziyarete açılıyor

7 Ağustos 2026
Bakan Gürlek: Artık suç örgütleri ve illegal yapılanmaların bir adım önündeyiz
Politika

Artık suç örgütleri ve illegal yapılanmaların bir adım önündeyiz

7 Ağustos 2026
Bakan Bayraktar: Ceyhan'ı petrol ticaret merkezi haline dönüştürebiliriz
Politika

Bakan Bayraktar: Ceyhan’ı petrol ticaret merkezi haline dönüştürebiliriz

7 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Şehit polis memuru Lütfü Beykoz için tören

Şehit polis memuru Lütfü Beykoz için tören düzenlendi

En Güncel Haberler

'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava
Öne Çıkan

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı
Öne Çıkan

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026
Yüksel Yıldırım: Gabriele Guarino, Samsunspor’a hayırlı olsun
Spor Haberleri

Yüksel Yıldırım: Gabriele Guarino, Samsunspor’a hayırlı olsun

7 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tekirdağ’da Kur’an kursu öğrencileri, harçlıklarını Filistin’e bağışladı

7 Ağustos 2026
Yaşam

Böbrek hastası Zehra’nın ‘Ay’ı gözlemleme hayali’ gerçek oldu

7 Ağustos 2026
Yaşam

İtfaiyeci baba, kızını kortlarda şampiyonluğa hazırlıyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

3’üncü Selim’in türbesinin örtüsü, Diyarbakır’da ilmek ilmek işleniyor

7 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Altay'a ilk destek Folkart'tan

Altay’a ilk destek Folkart’tan

- Haberton
7 Ağustos 2026

3'üncü Lig'de mücadele edeceği yeni sezon öncesi mali ve idari sıkıntılar nedeniyle hazırlıklarına bugün başlayacak Altay'a ilk can suyu Folkart'tan...

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton