23 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Özgür Özel Kadıköy’de 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

Özgür Özel Kadıköy’de 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

Haberton - Haberton
1 Mayıs 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Kadıköy’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında düzenlenen kutlamalara katıldı.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda konfederasyon, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşu sabah erken saatlerde Kadıköy Meydanı’nda toplandı. Kortejler eşliğinde meydana gelen katılımcılar, ellerindeki pankartlarla taleplerini dile getirdi. Kutlamalara CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş da katıldı.

‘TÜRKİYE İŞÇİ SINIFINI BİR BÜTÜN OLARAK SELAMLIYORUZ’

Burada bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Değerli basın emekçileri, bu resmi tatil gününde çalıştığınız için öncelikle hepinizi selamlıyorum. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nüzü kutluyoruz. Bugün Kadıköy’deyiz. Türkiye işçi sınıfını Kadıköy Meydanı’ndan selamlıyoruz. Bugün DİSK’in ve bileşenlerinin, TMMOB’un ve Türk Tabipleri Birliği’nin ve KESK’in organize ettiği 1 Mayıs kutlamalarına hep birlikte katıldık. Türk-İş’i Çarşamba günü ziyaret etmiştik. HAK-İŞ ise Bursa’da kutlama yapıyor. Dün de kendilerini ziyaret edecektik ancak genel başkanlarının taziyeleri ve cenaze programları nedeniyle gerçekleştiremedik. Önümüzdeki hafta bu ziyareti yapacağız. Türkiye işçi sınıfını bir bütün olarak selamlıyoruz. Bugün son kez Kadıköy’de 1 Mayıs kutladığımızı umuyoruz. Biraz önce hem siyasi partilerin genel başkanlarıyla hem de DİSK ve KESK’in genel başkanlarıyla değerlendirmelerde bulunduk. Seneye 1 Mayıs, ‘Kanlı 1 Mayıs’ın 50’nci yıl dönümü olacak. Artık Taksim’in yasak olmaması gerekiyor” dedi.

‘1 MAYIS, HİÇBİR MEYDANIN YASAK OLMADIĞI ŞEKİLDE KUTLANACAK’

Özgür Özel, “Ümit ederiz ki gelecek sene 1 Mayıs’ta Türkiye’de iktidar da değişmiş olur. Değişmese dahi 50’nci yılında mutlaka Taksim’de olunması gerektiğini düşünüyoruz. Bu talebi değil, bu kararlılığı bugünden ifade etmek isterim. Gelecek sene hep birlikte 1 Mayıs’ta, Kanlı 1 Mayıs’ın 50’nci yıl dönümünde Taksim’de olacağız. Ayrıca Adalet ve Kalkınma Partisi 2010 yılında, hepimizin uzun süredir istediği ve desteklediği şekilde 1 Mayıs’ı resmi tatil ilan etmekten övünüyordu. Aynı zamanda ‘Taksim artık yasak değil’ diyordu. Ancak sadece iki yıl sabredebildiler; iki yıl sonra Taksim’i yeniden yasakladılar. 1 Mayıs’ı emekçilere zehir etmeye devam ediyorlar ve Taksim’i bir yasak alan olarak tutuyorlar. Biz iktidarımızda 1 Mayıs’ların gerçekten bir bayram gibi kutlanacağını söylüyoruz. En başta emekçiler, hak ettikleri gibi 1 Mayıs’ı bayram olarak görecekleri ücretlere ve yaşam koşullarına sahip olacaklar. Örgütlenmenin önündeki tüm engeller kaldırılacak. İsteyen herkes sendikalı olabilecek, grevli, toplu iş sözleşmesi ve sendikal haklara sahip olacak. Ayrıca 1 Mayıs, hiçbir meydanın yasak olmadığı bir şekilde kutlanacak” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’DE EMEKÇİLER İÇİN DAHA GÜZEL GÜNLERE YAKLAŞIYORUZ’

Özel, “Bu konudaki kararlılığımızı daha önce de ifade etmiştik, bir kez daha ifade ediyoruz. Ümit ediyoruz ki işçinin ve emekçinin karşısında olan, örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırmayan ve sendikal hakları kısıtlayan bu iktidardan en kısa zamanda kurtulacağız. Bu, hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin hem de emekçilerin muhalefette geçirdiği son 1 Mayıs olsun diye umut ediyoruz. Her geçen gün, işçilerin çok daha iyi bir Türkiye’de yaşayacağı günlere yaklaşıyoruz. Zulüm devam ediyor, baskılar devam ediyor, saldırılar devam ediyor; ancak bir yandan da mücadelemiz devam ediyor. Bir kez daha Türkiye’deki tüm emekçilerin 1 Mayıs’ını kutluyorum. Çok daha özgür, çok daha güzel günlerde görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.

Etiketler: BursaCHPİstanbulÖzgür ÖzelTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

28 bin lirayla 1 ay bırakın, 1 hafta geçinemezsiniz

Sonraki Haber

Bakan Çiftçi, İstanbul Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

CHP Tunceli İl Başkanlığı’ndan Özgür Özel’e destek
Politika

CHP Tunceli İl Başkanlığı’ndan Özgür Özel’e destek

22 Mayıs 2026
Efkan Ala: CHP nereye baksa bizi görüyor
Politika

CHP nereye baksa bizi görüyor

22 Mayıs 2026
TİP Genel Başkanı Baş ve sendikalardan CHP'ye ziyaret
Politika

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve sendikalardan CHP’ye ziyaret

22 Mayıs 2026
Bakan Bayraktar,  Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Kvrivishvili ile görüştü
Politika

Bakan Bayraktar, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı ile görüştü

22 Mayıs 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enerjide tam bağımsızlık, ülkemizin kızıl elmasıdır / Geniş haber
Politika

Enerjide tam bağımsızlık, ülkemizin kızıl elmasıdır

22 Mayıs 2026
Cevdet Yılmaz: Bugün Türkiye'de 290 milyar dolara ulaşmış uluslararası sermaye yatırımı var
Politika

Bugün Türkiye’de 290 milyar dolara ulaşmış uluslararası sermaye yatırımı var

22 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Bakan Çiftçi, İstanbul Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti

Bakan Çiftçi, İstanbul Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Kayseri'de kayınpeder ile damat arasında silahlı kavga: 2'si ağır 3 yaralı
Yerel Haberler

Kayseri’de kayınpeder ile damat arasında silahlı kavga: 2’si ağır 3 yaralı

23 Mayıs 2026
Bursa'da kamyonet, direğe çarpıp gübre çukuruna düştü: 1 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da kamyonet, direğe çarpıp gübre çukuruna düştü: 1 yaralı

23 Mayıs 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Trabzonspor’a tebrik mesajı
Öne Çıkan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Trabzonspor’a tebrik mesajı

23 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tokat’ta Yeşilırmak Nehri’nin su seviyesi yükseldi

23 Mayıs 2026
Yaşam

‘Kilit kavşak’ Kırıkkale’de, bayram yoğunluğu başladı

23 Mayıs 2026
Yaşam

Gülistan Doku soruşturmasında, firari şüpheli Umut Altaş ABD’de gözaltına alındı

23 Mayıs 2026
Yaşam

Hatay’da sahili kamış ve odun parçaları kapladı

22 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Niğde’de tartıştığı kayınpederini bıçaklayarak ağır yaraladı

Niğde’de tartıştığı kayınpederini bıçaklayarak ağır yaraladı

- Haberton
22 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 23 Mayıs 2026

Niğde'de aile arasında çıkan tartışmada damat H.Y., tartıştığı kayınpederi B.E.'yi (49) vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaralının...

Toplumsal roller ilişkileri nasıl etkiliyor?

Çamaşırları ev içinde kurutmak havayı etkiliyor mu?

Uykuya dalamayanların ortak sorunu: Gece olunca neden beynimiz susmuyor?

Duygusal yeme davranışı nasıl fark edilir?

Güncel Haber

Tokat'ta Yeşilırmak Nehri'nin su seviyesi yükseldi

Tokat’ta Yeşilırmak Nehri’nin su seviyesi yükseldi

23 Mayıs 2026
Kayseri'de kayınpeder ile damat arasında silahlı kavga: 2'si ağır 3 yaralı

Kayseri’de kayınpeder ile damat arasında silahlı kavga: 2’si ağır 3 yaralı

23 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton