15 Mayıs 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Özgür Özel: Bunun adı zam değil emekliye ihanettir

Özgür Özel: Bunun adı zam değil emekliye ihanettir

Haberton - Haberton
16 Temmuz 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Özgür Özel: Bunun adı zam değil emekliye ihanettir

Özgür Özel: Bunun adı zam değil emekliye ihanettir

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören teklife ilişkin, “Bunun adı zam değil emekliye ihanettir; yazıklar olsun. Bu ülkede ya yüzler gülecek ya da yüzleri güldürecek halkın iktidarı gelecek. Madem geçim yok, çok yakında seçim var” dedi.

CHP Genel Başkanı Özel, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, 15 Temmuz’un 8’inci yıl dönümüne ilişkin konuşarak, “O gün demokrasiye, milletin iradesine kastedenler, halkımızın sağlam iradesine, demokrasiye bağlılığına vurdular ve geri püskürtüldüler. CHP, hiç şüphesiz anılan terör örgütüyle, anılan cemaatle tarihsel husumeti olan bir yapıdır. Yıllarca bunlarla mücadele ettik, tehlikelere dikkat çektik. Bu Meclis’in tutanakları, başta rahmetli Kamer Genç olmak üzere, yapılan yanlışlara işaret eden uyarı konuşmasıyla mevcuttur.

Karşılığında duyduklarımız, bugün hatırlatmanın ne bize ne de başkasına faydası olmayan ama o çarpık yapıyı, o hain yapıyı sahiplenen ifadelerle doludur. Bugün geldiğimiz noktada, 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimindeki bütün darbeler doğası gereği iktidara yapılır; bütün ülkenin, bütün dünyanın dönüp muhalefete baktığını ve ana muhalefetin gözünün içine baktığını hatırlatmak isterim. O gün iktidarıyla, muhalefetiyle doğru bir sınav verildi. O gün asla darbelerden medet ummadığımızı, seçilmiş parlamentonun arkasında olduğumuzu net bir şekilde ifade ettik. O gün orada bulunan tüm milletvekillerimiz demokrasiye sahip çıktı, Meclis’e ve halk iradesine sahip çıktı” dedi.

‘YANLIŞ DEVLETİN ELİNE SARILMIŞSIN’

Özel, Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öpmesine ilişkin, “15 Temmuz’da hiç asılmayan binalara Atatürk resimlerini asanlar, ‘Hata yaptık’ diyenlerin şimdi aynı hataları tekrar etmeye başladığı bir süreçteyiz. O yüzden iyi yetişmiş kadroların ve kesinlikle sadakatin devlete ve millete olan, birtakım partilere, kişilere değil, devlete olan sadakatin öneminin altını çiziyorum. Dün gördüğüm bir şaşkına da şunu söylüyorum ki; sen devletin polisi olmayı yanlış anlamışsın, yanlış devletin eline sarılmışsın. Bir siyasiye saygı gösterilmesi; eyvallah.

O siyasinin buna ne kadar izin verdiği kendi tercihidir. Ama bu devletten maaş alan, bu milletin tamamı için görev yapması gereken birilerinin bu ülkede siyasetin küçük bir kısmının temsiline eğilmesini asla kabul etmiyoruz. Bir devlet memurunun, bir siyasi liderinin eline sarılmasında muhatap hangimiz olursa olsun; o devlet memuruna üstlendiği vazifenin gereğini hatırlatmayı doğru bulurum. Onun dışındaki her türlü yaklaşım bu devletin dibine dinamit koymaktır. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Polis, asker, Türkiye Cumhuriyeti hepimizindir, kimsenin tapulu malı değildir” diye konuştu.

‘İZMİR’DEKİ OLAYDA KUSURU KİM VARSA CEZALANDIRILACAK’

İzmir’de yolda akıma kapılarak hayatını kaybeden 2 kişiye ilişkin olarak da konuşan Özel, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na talimatımız şu oldu; sorumlu kimse, belediye personeliyse belediye, dağıtım şirketiyse dağıtım şirketi, savcılarla iş birliği içinde bu mesele nasıl olmuş, cezaların çekilmesi üstümüze düşen ne varsa yapılmasında kati bir tutum içinde olacağız. Bu öz güvenle meseleyi takip ediyoruz. Bu konuda kusuru olan kim varsa cezalandırılacak. Adalet arayışının önünde engel olanlardan değil, ailelerin yanında adaleti arayanlardan olacağız” dedi.

‘GEZİ, BİZİM ONURUMUZDUR’

Özel, Gezi davasında 5 kişinin içeride yattığını belirterek, “Hiç utanmadan, sıkılmadan bir kez daha söylüyorum; ‘Gezi biziz’ kardeşim. Gezi, bizim onurumuzdur. Sen Taksim’deki yeşil alandaki ağaçları keseceksin, 31 Mart meselesine kendince atıf yapmak için oraya Topçu Kışlası dikmeye niyetleneceksin, AKM’yi yıkıp AVM yapmaya kalkacaksın, sen bunlara karşı önce duracaksın. Orada orantısız güç kullanımıyla, FETÖ’cülerin tertipleriyle çadırları yakacaksın, işin üstünden yıllar geçince mahkeme kararlarına rağmen içeride tutacaksın.

Bunlardan biri, Can Atalay. 14 Mayıs’ta Hatay milletvekili seçildi. Millet ‘git’ diyor, salmıyorlar. Ardından mahkemeye başvuruyor, Yargıtay tahliye başvurusunu reddediyor. AYM, ‘hak ihlali’ diyor. Yargıtay 13’üncü Ceza Dairesi, bu işlemi yok sayıyor. AYM ikinci kez hak ihlali kararı veriyor, Yargıtay bir daha direniyor. ‘Elimden geleni yapacağım’ diyen Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un tüm sözlerine rağmen bırakılmıyor. Bunun üzerine 30 Ocak günü böyle söyleyenler, hiç sıkılmadan kararı okutup, Can Atalay’ın milletvekilliğini düşüyorlar. Yapılan işlem tümüyle usulsüz” diye konuştu.

Özel, Türkiye’de bir başıboş köpek sorunu olduğunu da söyleyerek, “Ama bunun çözümü için insancıl, akılcı, bilimsel yöntemlerin uygulanması gerekirken verilen kanun teklifi, muğlak ifadelerle öldürmeyi meşrulaştıran ve çözümü tamamen belediyelerde, uygulayıcıların inisiyatifine bırakan, bakımevi açma zorunluluğunu 2028’e kadar erteleyen, hayvan hakları derken, hayvanların yaşam hakkını tehdit eden bir ölüm yasasını getirdiler” dedi.

‘BUNUN ADI EMEKLİYE İHANETTİR’

Emekli zammına ilişkin de konuşan Özel, şunları söyledi:

“Sadece son birkaç ayda akaryakıta yüzde 30 zam, mobil haberleşmeye yüzde 65, elektrik yüzde 38, tren biletine yüzde 26, iğneden ipliğe her şeye zam geldi, bir tek asgari ücrete zam gelmedi. Bugün Türkiye nefesini tuttu, bir maaş artışı bekliyor. En düşük emekli maaşı 10 bin lira, 270 dolar. Yurt dışında söylüyorsun, tercüme hatası sanıyorlar. AK Parti geldiğinde 8 çeyrek alan en düşük emekli maaşı, 2 çeyrek alamıyor. Sayın Abdullah Güler açıkladı, 12 bin 500 lira. En düşük emekli maaşı 6 ay önce 25 kilo dana kıyma alıyor. Dün 16 kiloya düşmüştü, bugün yaptıkları sözde zamla 20 kiloya çıktı.

Siz bugün emeklinin cebinden 5 kilo kıyma parası çalıyorsunuz. Bunun adı zam değil, emekliye ihanettir; yazıklar olsun. CHP olarak bu milleti bu cendereden kurtaracağız. Sadece zenginleri kayıran, yoksulu sömüren bu sisteme son verene kadar sizin için çalışacağız, sizin için mücadele edeceğiz. Bu ülkede ya yüzler gülecek ya da yüzleri güldürecek halkın iktidarı gelecek. Madem geçim yok, çok yakında seçim var.”

Etiketler: Özgür Özel
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bergama’da orman yangını çıktı; müdahale sürüyor

Sonraki Haber

YKS birincisi Süleyman Mete: İçimde kelebekler uçuştu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde
Politika

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

15 Mayıs 2026
İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi
Politika

İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi

15 Mayıs 2026
Büyük Birlik Partisi'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak
Politika

Büyük Birlik Partisi’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak

15 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak
Politika

Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak

15 Mayıs 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz
Politika

Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz

15 Mayıs 2026
Vali Gül: Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak
Politika

Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
YKS birincisi Süleyman Mete: İçimde kelebekler uçuştu

YKS birincisi Süleyman Mete: İçimde kelebekler uçuştu

En Güncel Haberler

Erzurum’da halk otobüsü ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Yerel Haberler

Erzurum’da halk otobüsü ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

15 Mayıs 2026
Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde
Politika

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

15 Mayıs 2026
Marmaris’te optik mağazasına yönelik silahlı saldırıda 9 tutuklama
Yerel Haberler

Marmaris’te optik mağazasına yönelik silahlı saldırıda 9 tutuklama

15 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Yaşam

Muğla’da engellilerin askerlik sevinci

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Büyük Birlik Partisi'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak

Büyük Birlik Partisi’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak

- Haberton
15 Mayıs 2026

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı, 7 Haziran Pazar günü ATO Congresium’da düzenlenecek. Büyük Birlik Partisi (BBP), kurultay...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Erzurum’da halk otobüsü ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Erzurum’da halk otobüsü ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

15 Mayıs 2026
Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

15 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton