16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Özgecan Aslan ölümünün 6’ncı yılında anılıyor

Özgecan Aslan ölümünün 6’ncı yılında anılıyor

Haberton - Haberton
11 Şubat 2021
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Özgecan Aslan ölümünün 6'ncı yılında anılıyor

Özgecan Aslan ölümünün 6'ncı yılında anılıyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Vahşice katledilen üniversiteli Özgecan Aslan ölümünün 6’ncı yılında ailesi ve sevenleri tarafından bugün mezarı başında anılıyor.

Mersin’in Tarsus ilçesinde 6 yıl önce bindiği minibüsün şoförü Ahmet Suphi Altındöken (26) tarafından tecavüz edilmek istenen, direnince de bıçaklanarak öldürülen ve cesedi yakılan Özgecan Aslan (20), ölümünün 6’nci yıl dönümünde mezarı başında anılıyor.

11 Şubat 2015 tarihinde Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan’a ulaşamayan ailesi, polise kayıp başvurusunda bulundu. Üniversiteli Özgecan, ailesi, arkadaşları ve polis tarafından her yerde aranırken, Tarsus- Mersin- Adana arasında yolcu taşımacılığı yapan 33 B 8756 plakalı minibüsün sürücüsü Ahmet Suphi Altındöken jandarma noktasında durarak otoyola nasıl çıkacağını sordu.

Vahşice katledilen üniversiteli Özgecan Aslan ölümünün 6'ncı yılında ailesi ve sevenleri tarafından bugün mezarı başında anılıyor.
Vahşice katledilen üniversiteli Özgecan Aslan ölümünün 6’ncı yılında ailesi ve sevenleri tarafından bugün mezarı başında anılıyor.

Jandarma, minibüsün tarif ettikleri yol yerine ormanlık alana doğru gittiğini fark edince şüphelenip takibe başladı. Jandarma ekibi, peşinden gittiği minibüsü yol kenarında durdurup arama yaptı. Ahmet Suphi Altındöken ile yanındaki babası Necmettin Altındöken (50) ve Fatih Gökçe’nin (20) bulunduğu minibüste kan izlerine rastlandı. Ahmet Suphi Altındöken, müşteri olarak minibüse aldıkları 2 yolcunun kavga ettiğini o yüzden kan lekelerinin olduğunu ileri sürdü. Gözaltına alınan 3 şüpheli, yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Araştırmasını sürdüren jandarma, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın kayıp bilgisi üzerine tekrar minibüsü aramaya başladı. Tarsus’ta yapılan yol kontroller sırasında minibüs, içinde Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe ile birlikte durduruldu. Minibüste yeniden yapılan aramada bulunan kadın şapkası, kayıp öğrencinin babası Mehmet Aslan’a, gösterildi. Mehmet Aslan, şapkanın kızı Özgecan’a ait olduğunu söyledi. Bunun üzerine sorgulanan Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe, genç kızı bıçaklayarak öldürdüklerini, cesedini benzin dökerek yaktıklarını, ardından da Çamalan köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına attıklarını itiraf etti. Şüphelilerin gösterdiği yerde yapılan aramada, dere yatağında piknik yapılan çamlık alanda, vücudunun bir bölümü yanmış, elleri kesilmiş kadın cesedi bulundu. Yapılan DNA incelemesinde cesedin, üniversiteli Özgecan’a ait olduğu belirlendi. Özgecan Aslan, Mersin’de 5 bin kişinin katılımıyla defnedildi.  

Genç kızın katili Suphi Altındöken ise jandarma tarafından saklandığı yerde yakalandı. Hakim karşısına çıkan Suphi Altındöken ve Necmettin Altındöken, Fatih Gökçe ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. 

CEZAEVİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Adana Kürkçüler Cezaevi’nde kalan Suphi Altındöken ve babası Necmettin Altındöken, aynı cezavinde hükümlü Gültekin Alan’ın tabancalı saldırı sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Ahmet Suphi Altındöken öldü, babası ise yaralandı. Cenazesi Tarsus’a götürülen Altındöken’i mezarlıklar kabul etmeyince Adana’daki bir hastanenin morgunda 5 gün bekletildi. Cenaze 5 günün ardıdan gizlice ismi verilmeyen bir mezarlığa defnedildi. 

Adana Kürkçüler Cezaevi'nde kalan Suphi Altındöken ve babası Necmettin Altındöken, aynı cezavinde hükümlü Gültekin Alan'ın tabancalı saldırı sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Ahmet Suphi Altındöken öldü, babası ise yaralandı.
Adana Kürkçüler Cezaevi’nde kalan Suphi Altındöken ve babası Necmettin Altındöken, aynı cezavinde hükümlü Gültekin Alan’ın tabancalı saldırı sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Ahmet Suphi Altındöken öldü, babası ise yaralandı.

KADINA ŞİDDETİN SİMGESİ OLDU

Vahşice katledilen üniversiteli Özgecan Aslan, ölümünün 6’ncı yılında ailesi ve sevenleri tarafından bugün mezarı başında anılıyor. Kadına şiddetin simgesi haline gelen, katledilişi günlerce protesto edilen Özgecan Aslan’ın adının yaşatılması için TJK tarafından özel koşu düzenlenirken, birçok parka da adı verildi. 

Özgecan ölüm yıl dönümünde babası konuştu: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir

Olayın yaşandığı tarihten bu yana binlerce insanın kendilerine destek olduğunu ve her yıl özlemle kızını andıklarını dile getiren Mehmet Aslan, Türkiye’de en büyük sorunun kadına yönelik şiddet olduğuna dikkat çekerek hiçbir ailenin kendilerinin yaşadığı acıyı yaşamasını istemediğini söyledi. 6 yıldır acılarının hiç dinmediğini ve bu acıyla yaşamaya çalıştıklarını belirten Aslan, her dakikalarının Özgecan’ı anarak geçtiğini kaydetti. Kızının katledilişinin ardında masumiyetin katledilişinin olduğunu ifade eden Aslan, Özgecan’ın masumiyetin simgesi olduğunu vurguladı.

‘KADINLAR BU ZULMÜ HAK ETMİYOR’

Suçsuz, günahsız gencecik bir kıza kıyıldığını kaydeden Mehmet Aslan, “Allah bile kızımın ölümüne razı olmadı. Özgecan’ın defnedildiği gün Mersin’de gök yarıldı. 60 yıldır yağmayan kar yağdı. Fakat üzüntüler hiç bitmedi. Çünkü geçen bu süreçte kadına yönelik şiddet hiç son bulmadı. Gönül ister ki bu yara kapansın. Bunun aksine dünya genelinde artarak devam eden şiddet var. Çocuklar eğitilirken ‘dayak cennetten çıkmadır’ temelinde ilerlemek çok yanlıştır. Eşinden, sevgilisinden ayrılma aşamasında olan insanlar eğer öfkelerine, duygularına hakim olamıyorsa psikolojik destek alsınlar. Kadına şiddet, insanlığa ihanettir. Kadınlar bu zulmü hak etmiyor” diye konuştu.

Özgecan ölüm yıl dönümünde babası konuştu: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir
Özgecan ölüm yıl dönümünde babası konuştu: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir

‘KADİR ŞEKER’İN ALLAH YARDIMCISI OLSUN’

Konya’da, sevgilisi Ayşe Dırla’yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran’ı (32), engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle 12.5 yıl hapse çarptırılan ve ceza bozularak tekrar yargılanmasına karar verilen Kadir Şeker (20) hakkında da konuşan Mehmet Aslan, olayı üzüntüyle takip ettiklerini belirtti. Yaşanan durumun talihsiz olduğunu belirten Aslan, “Çocuk, her ne olursa olsun iyi niyetli bir davranışta bulunmak istemiş. Fakat bir anlık öfke ya da duygu kontrolsüzlüğüyle bu yaşanmış olabilir. Allah, yardımcısı olsun” dedi.

‘DÜNYA BENİ TANIYACAK DERDİ’

Çok acılı olduklarını ve gözyaşlarının dinmediğini dile getiren anne Songül Aslan ise hiçbir ailenin bu acıyı yaşamamasını dilediğini söyledi. Hiçbir kadının şiddet mağduru olmaması gerektiğini belirten Songül Aslan, şöyle konuştu:

“Özgem sadece dolmuşa binip evine geliyordu. Saf ve masumdu. Gencecik yaşında hedefleri ve hayalleriyle birlikte katledildi. ‘Dünya’nın eni iyi psikoloğu olacağım. Dünya, beni tanıyacak’ derdi. Tanıdı da. Hep kalbimizde ve yanımızda.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

‘Osmanlı Torunu Köy Müzesi’ ile tarihe yolculuk

Sonraki Haber

Gökçeada ve Bozcaada’ya feribot seferleri yapılamıyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Öne Çıkan

Otobüs bileti iptalinde yeni dönem: 12 saat kuralı başladı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

SunExpress uçağındaki bomba ihbarı asılsız çıktı

16 Mayıs 2026
Trump: Terör örgütü DEAŞ'ın ikinci adamını etkisiz hale getirdik
Öne Çıkan

Donald Trump duyurdu: Terör örgütü DEAŞ’ın ikinci adamı öldürüldü!

16 Mayıs 2026
ABD: İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı
Öne Çıkan

İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

İran’da her şeyi iki günde yok edebiliriz

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Gökçeada ve Bozcaada'ya feribot seferleri yapılamıyor

Gökçeada ve Bozcaada'ya feribot seferleri yapılamıyor

En Güncel Haberler

Avustralya'da köpek balığı saldırısı: 1 ölü
Dış Haberler

Avustralya’da köpek balığı saldırısı: 1 ölü

16 Mayıs 2026
Erzincan'da aşırı yağış, ekili arazileri vurdu
Yerel Haberler

Erzincan’da aşırı yağış, ekili arazileri vurdu

16 Mayıs 2026
ABD'de bir eve uçak düştü: 2 ölü
Dış Haberler

ABD’de bir eve uçak düştü: 2 ölü

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kilis’te engelli bireyler, 1 gün için asker oldu

16 Mayıs 2026
Yaşam

Efes-2026’da topçu ve havan atışları yapıldı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Görme engelli anne, kızına okuyabilmek için kabartma kitap hazırlıyor

16 Mayıs 2026
Yaşam

Nefes borusuna et parçası kaçan turisti, restoran sahibi Heimlich manevrasıyla kurtardı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Tekin: Eğitim sisteminde kültüre daha fazla yer açmak için çalışıyoruz

Eğitim sisteminde kültüre daha fazla yer açmak için çalışıyoruz

- Haberton
16 Mayıs 2026

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak kültürün ve kültürel mirasın korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasına büyük...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Kilis'te engelli bireyler, 1 gün için asker oldu

Kilis’te engelli bireyler, 1 gün için asker oldu

16 Mayıs 2026
Avustralya'da köpek balığı saldırısı: 1 ölü

Avustralya’da köpek balığı saldırısı: 1 ölü

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton