5 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Özel: Türkiye yarından itibaren yeni bir güne uyansın

Özel: Türkiye yarından itibaren yeni bir güne uyansın

Haberton - Haberton
12 Eylül 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Özel: Türkiye yarından itibaren yeni bir güne uyansın

Özel: Türkiye yarından itibaren yeni bir güne uyansın

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dilruba Kayserilioğlu üzerinden kendisini hedef alan açıklamalarına değinerek, “Ben üstüme düşeni yaptım. Şimdi sıra Sayın Erdoğan’da. Yaparsa bu sürece verdiği katkıdan dolayı kendisine teşekkür edeceğim. Türkiye yarından itibaren yeni bir güne uyansın” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nun tahliyesinin ardından CHP protokolünde ağırlanmasına tepki göstermesi ve “O fotoğraf ne Türk siyaseti ne Türk demokrasisine yakışmamıştır. Gölge düşürmüştür. CHP lideri Özel’in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz” sözlerine yanıt verdi. Özel, “Sayın Erdoğan’ın açıklamalarını büyük bir şaşkınlık ve üzüntüyle izliyorum.

Maalesef Sayın Erdoğan teslim olmuştur. Normalleşme sürecinin AK Parti’ye zarar verdiği algısına ve etrafındakilerin bu iddialarına teslim olmuştur. ‘Normalleşme bize yaramıyor, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yarıyor, sertleşmemiz, yeniden kutuplaştırmamız lazım’ sözlerine teslim olmuştur. Aksi takdirde Dilruba olayında tam 11 gün sonra teğmenler olayında tam 8 gün sonra ortaya konulan bu yaklaşımların başka bir açıklaması yoktur. Bu süreçte Sayın Erdoğan kavga, tartışma, kutuplaşma isteyip siyasi düşüşüne böyle engel olacağını sanıyor. Oysa ki onun siyasi düşüşü 31 Mart’ta tescillenmiştir ki bu milletin sesini duymadığında ve bu millete tepeden bakan adayların, kadroların halk için değil, başka çıkar çevreleri için belediyecilik yapanların 31 Mart’ta cezalandırıldığını görmesi lazım” diye konuştu.

‘BİR FAYDASI VARSA BU ÜLKEYE’

Özel, 31 Mart öncesinde siyaset yaparken temiz bir dil kullandığını dile getirerek şöyle devam etti: “Kendisinin bir zamanlar yumuşama dediği şimdi normalleşme tanımlamasında bizimle birleştiği sürecin faydası ne banadır ne partimedir. Bir faydası varsa bu ülkeyedir. Bu ülke normalleşmeyi desteklemektedir. Bu yüzden Sayın Erdoğan’ın bu kullandığı ifadelerin tamamı son derece sorunludur. Dilruba meselesinde Sayın Erdoğan’a bir telefon açmayı düşündüm. ‘Gerçekten bilmiyorsanız anlatayım, bilip de yapıyorsanız neden?’ diye soracaktım. Ama Türkiye siyasetinde bu tip telefonların olması için biraz daha normalleşmek gerekiyor. Bir büyüğüm ya da arkadaşımla konuşur gibi konuşabilsek arayıp diyeceğim ki ‘Gerçekten bilmiyor musunuz yoksa bilip de mi söylüyorsunuz?’”

’33 YAŞINDA GENÇ BİR KADININ CEZAEVİNE KONULMASINI YANLIŞ BULUYORUM’

Aliağa Cezaevi’nde Dilruba Kayserilioğlu’na yaptığı ziyaret konusuna da değinen Özel, “Kendisine ‘Bu sözlerin bir grup seçmeni üzmüş olabilir, bunu telafi etmekte fayda var’ dedim. Fuarda Dilruba ile görüştüğümde, ‘Kendi değerlendirmesini yapacaktır’ dedim. Sayın Erdoğan, ‘Dilruba’nın ifadelerini sahipleniyor’ diyor. Dilruba’nın ifadelerini sahiplenmiyorum. Dilruba’nın ifade özgürlüğünü ve böyle bir meseleden ibreti alem olsun diye tutuklanıp 33 yaşında genç bir kadının cezaevine konulmasını yanlış, ölçüsüz ve adaletsiz buluyorum” dedi.

‘TÜRKİYE NORMALLEŞMEDE YENİ BİR ADIM DAHA ATSIN’

Özel konuşmasının devamında, “Ben ne demişim de özür dileyim, ne için? Benim suçum neymiş onu bilmiyorum ama bir özür istiyorsa ben Dilruba adına Dilruba’nın söylediği sözlerden alınmış, üzülmüş, kendini kötü hissetmiş kim varsa özür dilerim. Şimdi sıra Sayın Erdoğan’da. Dilruba’nın bunları söylemesi yasak. AK Parti’ye yakın isimlerin, hatta yöneticilerin ağzına geleni söylemesi, Atatürk’e hakaret etmesi, Cumhuriyet Halk Partisi seçmenine hakaret etmesi, imtiyaz olabilir mi? Başta kendisinin özellikle Cumhuriyet Halk Partili seçmenleri hedef alarak ‘Çürük’ gibi ağzıma alamayacağım ifadeleri Cumhuriyet Halk Partili seçmeni ve kendisinden olmayanları üzdü.

Geçmişte birisi köşe yazısı yazmış, ‘Bidon kafa’ demiş, ‘Göbeğini kaşıyan adam’ demiş. Bunlar da AK Parti’li seçmeni üzmüş. O sözleri söyleyenler adına ben özür diliyorum. Hadi Sayın Erdoğan da bir adım atsın ve o da söylediği sözler, AK Parti’li olmayanları üzen bütün ifadeler için özür dilesin. Türkiye normalleşmede yeni bir adım daha atsın. Ben üstüme düşeni yaptım. Şimdi sıra Sayın Erdoğan’da. Yaparsa bu sürece verdiği katkıdan dolayı kendisine teşekkür edeceğim. Türkiye yarından itibaren yeni bir güne uyansın” açıklamalarında bulundu.

‘TÜRKİYE’NİN TALİHSİZLİĞİDİR’

Son günlerde sözleriyle gündeme gelen eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ile ilgili de konuşan Özel, “Türkiye Narin’e yas tutarken Erdoğan’ın Dilruba’ya, teğmenlere sözleri ve Hulusi Akar’ın ifadeleri son derece sorunludur. Teğmenler kılıç çattılar ya birileri diyor ki 900 kişiden 300’ü katıldı. Yüzde 90’ının katıldığı bir süreçten bahsediyoruz. Yıllardır yapılan ve 2016’ya kadar resmen yapılan bir yeminden bahsediyoruz. Geçen sene hep birlikte gittiler ve kapalı bir spor salonunda yaptılar. Bu sene de ‘Siz gittikten sonra Cumhurbaşkanı ayrıldı’ dendikten sonra o ritüeli yaptılar. Bu insanlara ceza verip hesap ödeteceğiz yaklaşımları son derece sorunludur. 3 kadın teğmeni 3 harp okulunun birincisi olduğuna sevindirtmediler.

Ne yapacaksın şimdi o kadın teğmeni ordudan mı ihraç edeceksin? Yaparsa çok büyük haksızlık yapmazsa o zaman tutarsızlık. Milletçe bu işin istismarı bir tarafa bırakılsın, tekrar ettikleri ritüele siyasi anlamlar yüklenmesin istiyoruz. ‘Atatürk’ün askeriyim’ diyen hiçbir teğmen suçlanamaz. Suçlayanlar tarih önünde suçlu duruma düşerler. Hulusi Akar’a bakınca altından siyasal İslamcı çıktı. Başka bir şey çıkmadı. Hulusi Akar ilk mezun olduğu günlerden son güne kadar siyasi islamcıdır. Arkadaşlarının deyimiyle ‘Su akar Hulusi Akar’. Darbe başarılı olsa başa geçecek kişi başarısız olunca yine bir göreve geldi bu da Türkiye’nin talihsizliğidir. Ben ona diyeceklerimi yüzüne Meclis Genel Kurulu’nda söyledim. Başka söyleyecek bir şeyim yok” diye konuştu.

Etiketler: Özgür Özel
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Anız yangını, belediyenin şantiyesine sıçrayıp, zarar verdi

Sonraki Haber

Gereksiz antibiyotik kullanımı sepsise yol açabilir

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Kütüphaneleri üretim ve fırsat merkezlerine dönüştürüyoruz
Politika

Bakan Ersoy: Kütüphaneleri üretim ve fırsat merkezlerine dönüştürüyoruz

4 Ağustos 2026
Kurtulmuş, 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni imzaladı
Politika

Kurtulmuş, ‘Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi’ni imzaladı

4 Ağustos 2026
Tuncer Bakırhan'dan 'çerçeve yasa' çağrısı: "Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı"
Politika

Tuncer Bakırhan’dan ‘çerçeve yasa’ çağrısı: “Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı”

4 Ağustos 2026
Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur'u ziyaret etti
Politika

Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur’u ziyaret etti

4 Ağustos 2026
Bakan Kurum: Üniversiteler olmazsa COP31'de süreklilik sağlayamayız
Politika

Bakan Kurum: Üniversiteler olmazsa COP31’de süreklilik sağlayamayız

4 Ağustos 2026
İletişim Başkanı Duran: Öncelik, terörün tamamen sona ermesidir
Politika

İletişim Başkanı Duran: Öncelik, terörün tamamen sona ermesidir

4 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Gereksiz antibiyotik kullanımı sepsise yol açabilir

Gereksiz antibiyotik kullanımı sepsise yol açabilir

En Güncel Haberler

Edirne’de tek katlı metruk ev alev alev yandı
Yerel Haberler

Edirne’de tek katlı metruk ev alev alev yandı

5 Ağustos 2026
Şırnak Emniyet Müdürü Sazak: Uyuşturucu baronlarını şehrimizde yaşatmayacağız
Yerel Haberler

Şırnak Emniyet Müdürü Sazak: Uyuşturucu baronlarını şehrimizde yaşatmayacağız

5 Ağustos 2026
Batman’da minibüs şarampole devrildi: 5 yaralı
Yerel Haberler

Batman’da minibüs şarampole devrildi: 5 yaralı

5 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Srebrenitsa’dan yola çıkan ‘Filistin Konvoyu’ Konya’da

4 Ağustos 2026
Yaşam

Muğla’da yangından etkilenen üreticiler için hasar tespit çalışmaları sürüyor

4 Ağustos 2026
Yaşam

Diyarbakır’da iki aile arasında arazi anlaşmazlığı kavgası: 7 yaralı

4 Ağustos 2026
Yaşam

Vücutlarında 1 kilo 392 gram metamfetamin taşıyan 4 şüpheli tutuklandı

4 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Srebrenitsa'dan yola çıkan 'Filistin Konvoyu' Konya’da

Srebrenitsa’dan yola çıkan ‘Filistin Konvoyu’ Konya’da

- Haberton
4 Ağustos 2026

Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinden yola çıkan, Arnavutluk ve Yunanistan'ı geçerek Türkiye’ye gelen ‘Filistin Konvoyu’ Konya’ya ulaştı. İsrail’in işgali altındaki Filistin...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Edirne’de tek katlı metruk ev alev alev yandı

Edirne’de tek katlı metruk ev alev alev yandı

5 Ağustos 2026
Şırnak Emniyet Müdürü Sazak: Uyuşturucu baronlarını şehrimizde yaşatmayacağız

Şırnak Emniyet Müdürü Sazak: Uyuşturucu baronlarını şehrimizde yaşatmayacağız

5 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton