28 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Özel okul öğretmenlerinin SGK primi sorununu çözeceğiz

Özel okul öğretmenlerinin SGK primi sorununu çözeceğiz

Haberton - Haberton
31 Ekim 2023
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Özel okul öğretmenlerinin SGK primi sorununu çözeceğiz

Özel okul öğretmenlerinin SGK primi sorununu çözeceğiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Ne ben ne çalışma arkadaşlarım özel eğitim kurumlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın rakibi ya da köşeye sıkıştırılması gereken kurumlar olarak asla görmüyoruz. Özel okullarda çalışan öğretmenlerin SGK primi sorunu başta olmak üzere birçok problemi Bakanlar Kurulunda gündeme getirdim, inşallah çözeceğiz” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Eğitim Meclisi toplantısı; Bakan Tekin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye Eğitim Meclis üyelerinin katılımıyla TOBB İkiz Kuleler Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Burada konuşan Tekin, gerek müsteşarlığı döneminde gerekse de Bakanlık görevini üstlendikten sonra her zaman özel sektörü ve sektör temsilcilerini paydaş olarak kabul ettiğini ifade ederek, bu kesimlerle istişarelerin devam edeceğini bildirdi.

Tekin, TOBB ve yerel odaların bu anlamda Bakanlığın yükünü hafiflettiklerini ve eğitim öğretim sürecine katkı verdiklerini belirterek, “Binalar yapıyorlar, okullarımızın donanım ihtiyaçlarını gideriyorlar, öğrencilerimize desteklerde bulunuyorlar. Hem kurumsal hem de kişisel olarak bu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu ilişkiden dolayı çok memnunuz, geliştirilmesi için her şeyi yapmaya hazırız. Eğitim öğretim ortamının fiziki altyapılarının geliştirilmesi için desteğe ihtiyacımız var” dedi.

‘MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İŞLEVSEL DEĞERLENDİRİLMELİ’

Mesleki ve teknik eğitimde özel sektör iş birliklerine değinen Tekin, “2023-24 eğitim öğretim yılı itibarıyla 2 bin 403 mesleki ve teknik Anadolu lisemiz var. Bunların içinde 53 alan ve 114 dal var; totalde 1 milyon 92 bin 536 öğrencimiz var. Ayrıca 376 tane bağımsız Mesleki Eğitim Merkezimiz (MESEM) var. Bu kurumlarımızda ve mesleki teknik liselerimiz bünyesinde bulunan MESEM  programlarında 38 meslek alanında 192 dalda 1 milyon 264 bin öğrencimiz var.

Toplamda bütün kurumlarımızda özelleri de dahil ederek 2 milyon 660 bin 291 öğrenci şu an meslek liselerimizde ve MESEM’lerde eğitim görüyor. Büyük bir rakam. Bu rakamı işlevsel değerlendirebilirsek ne sektörün eleman ihtiyacı olur, ne de çocuklarımızın gelecek ile ilgili kaygıları olur. Bu kadar büyük bir iş gücünü büyük bir alanı yönetmek için TOBB ile iş birliğini daha da ileriye taşımak istiyoruz” diye konuştu.

Bakan Tekin, meslek liselerini daha cazip hale getirmek, öğrencilerin buraları tercih etmesini kolaylaştıracak tedbirler almak istediklerini belirterek, “Bu anlamda meslek liselerimizi daha cazip hale getirme adına ‘ara elaman’ kavramını kullanmamayı tercih ediyoruz. Teknisyen gibi başka ifadeler kullanmak gerekiyor. Bunu yaparsak kısmi bir cazibe kazandırmış oluruz” ifadelerini kullandı.

‘ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINI RAKİP OLARAK GÖRMÜYORUZ’

Bakan Tekin, salonda özel eğitim kurumlarının temsilcilerinin de bulunduğuna işaret ederek, “Ne ben ne çalışma arkadaşlarım özel eğitim kurumlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın rakibi ya da köşeye sıkıştırılması gereken kurumlar olarak asla görmüyoruz. Başkası nasıl düşünmüş nasıl davranmış hiç önemli değil. Bizim aramızdaki arkadaşlarımız da sektörün içinden geliyor.

Biz yaz aylarında özel eğitim kurumlarıyla ilgili yaşanan akut problemleri çözecek bir kısım tedbirler aldık. Eğitim öğretim ücretleriyle ilgili yaşanan kriz, okulların yaşadıkları bazı problemler, onlarla ilgili hızlı bir aksiyon alarak birçok konuyu çözdük. Özel okullarda çalışan öğretmenlerin SGK primlerini kamudaki gibi aynı oranlara düşürülmesi başta olmak üzere birçok problemi ben Bakanlar Kurulunda gündeme getirdim, bunlarla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz, inşallah çözeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

‘ATTIĞIMIZ ADIMLARA SAHİP ÇIKALIM’

Özel okullara kitap desteğine ilişkin de Tekin, “Özel okullara bizim bastığımız kitapların dağıtılması uygulamasını başlattık. Fakat bazı özel okullarımız bizden kitap istediği aldığı halde kitapları ambalajları açılmamış bir şekilde hurdaya gönderdiğine dair sosyal medyada veriler paylaşıldı. Bu tabii kamuoyunda infial oluşturdu, ‘niye kitap veriyorsunuz.’ Bu sefer bizim sizlerle ilgili yürüttüğümüz ve elde ettiğimiz pozitif hava biraz negatife dönüyor. Benim sizden istirhamım sektör olarak bu anlamda sizi kamuoyu nezdinde zor durumda bırakabilecek olumsuz örneklere karşı siz de tedbirlerinizi alırsanız bizim de sizin adınıza yürüttüğümüz mücadelede taleplerimizin karşılanma oranı yükselir. Attığımız adımlara, başlattığımız uygulamalara hep beraber sahip çıkalım. Ancak bu şekilde sonuç elde edebiliriz” dedi. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İstanbul Barosu’ndan ‘Can Atalay tahliye edilmelidir’ açıklaması

Sonraki Haber

Kocaeli’de gübre fabrikasında yangın

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"
Politika

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile görüştü
Politika

Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüştü

27 Ekim 2026
30 üniversiteye 'TYÇ logosu' kullanım hakkı
Politika

30 üniversiteye ‘TYÇ logosu’ kullanım hakkı

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan'ı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan’ı kabul etti

27 Ekim 2026
TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi
Politika

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula'yı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula’yı kabul etti

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Kocaeli'de gübre fabrikasında yangın

Kocaeli'de gübre fabrikasında yangın

En Güncel Haberler

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

27 Ekim 2026
Türk bayrağına ve Atatürk’e hakaret içerikli paylaşımda bulunan öğretmen gözaltına alındı
Yerel Haberler

Türk bayrağına ve Atatürk’e hakaret içerikli paylaşımda bulunan öğretmen gözaltına alındı

27 Ekim 2026
Gebze'de kebapçıyı öldüren Yusuf Başboğa tutuklandı
Yerel Haberler

Gebze’de kebapçıyı öldüren Yusuf Başboğa tutuklandı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Yaşam

Datça’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

27 Ekim 2026
Yaşam

‘Polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı: “14 yıllık emeğimizi istiyorum”

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

MHP'li Murat Saral cinayetinde karar! Çocukluk arkadaşı tutuklandı

MHP’li Murat Saral cinayetinde karar! Çocukluk arkadaşı tutuklandı

- Haberton
27 Ekim 2026

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde MHP’li Belediye Meclis Üyesi Murat Saral’ı tabancayla vurarak öldüren çocukluk arkadaşı Ali İhsan Uzuner, çıkarıldığı mahkeme tarafından...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

27 Ekim 2026
Türk bayrağına ve Atatürk’e hakaret içerikli paylaşımda bulunan öğretmen gözaltına alındı

Türk bayrağına ve Atatürk’e hakaret içerikli paylaşımda bulunan öğretmen gözaltına alındı

27 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton