27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Oyun alanındaki kuluçka merkezleri GamesUP’ta birleşti

Oyun alanındaki kuluçka merkezleri GamesUP’ta birleşti

Haberton - Haberton
20 Haziran 2023 - Güncellenme Tarihi 14 Mart 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Oyun alanındaki kuluçka merkezleri GamesUP'ta birleşti

Oyun alanındaki kuluçka merkezleri GamesUP'ta birleşti

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye’nin oyun alanındaki en büyük kuluçka merkezleri, Game Factory, Gamedev.ist ve Game Circle GamesUP çatısı altında birleşti. Düzenlenen etkinlikte aynı zamanda, YTÜ Teknopark ve Game Factory ortaklığında hayata geçirilen, oyun alanında Türkiye’nin ilk yatırım DAO’su olan GFY DAO’da tanıtıldı.

YTÜ Yıldız Teknopark tarafından düzenlenen YTÜ GamesUP Launch Party, oyun ekosisteminin girişimci ve yatırımcılarını bir araya getirdi. YTÜ GamesUP çatısı altında oyun girişimcilerine yeni fırsatlar yaratmak amacıyla bir araya gelen Game Factory, Gamedev.ist ve Game Circle, girişimlere kuluçka ve hızlandırma desteklerinden insan kaynaklarına kadar birçok alanda destek sunacak.

Etkinlikte iş birliklerinin yanı sıra, Türkiye’nin ilk yatırım DAO’su GFY DAO’nun da tanıtıldı. GFY DAO ile oyun alanında yatırımcılar için güvenli bir yatırım süreci hedefleniyor. Şeffaf ve güvenilir bir yatırım ortaklığı sunan GFY DAO ile blokzincir üzerinden erken aşama oyun şirketlerine yatırım yapılabilecek. Aynı zamanda girişimcilerle yatırımcıları buluşturan etkinlikte aralarında Enis Kirazoğlu’nunda bulunduğu 4 girişimci yatırım için projelerini anlattı.

“10’A YAKIN STARTUP’A YATIRIM YAPMAYI PLANLIYORUZ”

YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, “Bugün GamesUP Launch Party’deyiz ve 3 lead (önder) partnerimizle birlikte süper fırsatları kamuoyuyla buluşturuyoruz. GamesUP ile 10 binden fazla üye, 200 start-up’ımız ve milyar dolarlık da bir değere eriştiğimiz büyük bir ekosistemimiz var. Diğer yandan yine partnerlerimizle birlikte oluşturduğumuz çok büyük bir komünite var. Yıldız Tekno GSYO olarak da bugüne kadar birçok oyun firmasına yatırım yaptık. Bunu bugün DAO ile taçlandırıyor olacağız.

DAO’daki amacımız merkeziyetsiz otonom topluluk üyesi olan NFT hak sahipliğine erişmiş 13 bin üyenin demokratik bir şekilde bir arada yatırım yapması. Her birinin ayrıca NFT hak sahipliğini alıp üye olduktan sonra bu üyelik ile birlikte adil, şeffaf ve demokratik bir şekilde kendi iş fikirlerini bu topluluğa önerdikleri ve topluluğun aldığı kararlarla bu iş fikirlerine yatırım yaptığı bir yapı. Burada yaklaşık 10’a yakın start-up’a yatırım yapmayı planlıyoruz.

Bu start-up’lar web3 ve gaming dikeyinde olan start-up’lar olacak. Amacımız 10 start-up’ın her birinin erken aşama yatırımlarıyla birlikte ayakta kalabilme kabiliyetlerini artırmak. Diğer yandan ise bu topluluğun getirmiş olduğu güçle birlikte girişimcilerimizi özellikle yurt dışında var olan ofislerimizde büyük yabancı yatırımcılarla buluşturmak” diye konuştu.

“AMACIMIZ GİRİŞİMCİYİ YABANCI YATIRIMCIYLA BULUŞTURMAK”

Türkiye’de özellikle İstanbul’da ihracat kapasitesini daha çok arttırmayı hedeflediklerini belirten İnci, “Bizim temel amacımız, girişimcilerimizi yabancı yatırımcılarla buluşturarak Türkiye’de yapılacak olan yatırımlara ev sahipliği yapmak. Özellikle İstanbul’da, Dubai’de, Özbekistan’da, Berlin’de, Paris’te, San Francisco’da ve şimdi Londra’da merkez ofislerimizle birlikte, bütün bu ölçekte var olan firmalarımızı yurt dışına açıyoruz.

Birinci ana amacımız yatırım yapmak ve yatırımlarla onları buluşturmak ikincisi ise uluslararasılaşma kabiliyetlerimizle onları yurt dışına taşımak ve son olarak üniversitemizin de vermiş olduğu güçle bu ekosistemi besleyen nitelikli personeli onlara açıyor olmak” ifadelerini kullandı.

KAHRAMAN: BÜTÜN KURALLAR VE ALINAN KARARLAR DA YAZILIMSAL OLARAK KODLANMIŞ DURUMDA

Game Factory Kurucu Ortağı Murat Kahraman ise “GFY DAO Türkiye’nin ilk yatırım DAO’su. DAO’lar bildiğimiz şirketler, dernekler, vakıflar ve bunların blockchain üzerinde çalışan daha mordern versiyonu. Burada çözülmeye çalışan konu güven ve şeffaflık. Şu anda mevcut geleneksek bildiğimiz organizasyonlara baktığımız zaman aslında bütün yönetime ve yönetim ekibine devrederek onlara güven duymak gerekir ama DAO’larda yönetimi bütün DAO üyeleri birlikte oylama ile yapıyor. Bu yüzden kimseye güvenmek gerekmiyor. Aynı zamanda bütün kurallar ve alınan kararlar da yazılımsal olarak kodlanmış.

Dolayısıyla, buradaki her şey şeffaf ve herkes tarafından erişilebilir. DAO’ların bizi heyecanlandırıyor olması bu iki konuyu çözmesi. GFY DAO’su bir yatırım DAO’su. Amacımız, DAO ile bir fon toplamak ve bu fon ile erken aşama web3 ve oyun girişimlerine yatırım yapmak. NFT satın alınarak üye alınan bir DAO. NFT satışından gelen para aslında DAO’nun fonunu oluşturuyor. Daha sonra bunlarla yatırımlar yapılarak projelere destek olmayı ve onların büyümesine yardımcı olmayı amaçlıyoruz” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Okyanuslarda biyoçeşitliliğin korunması için tarihi anlaşma

Sonraki Haber

İneğe içki şişesinde sıvı içiren çiftlik çalışanına gözaltı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TİM Başkanı Gültepe: Türk yatırımcı için Suriye'de fırsat var
İş Dünyası

Türkiye ile Suriye arasında ticarette yeni dönem! Hedef 10 milyar dolar

27 Ağustos 2026
Türk Telekom CEO'su Şahin: "Tivibu ile geleneksel televizyon yayın anlayışını değiştirdik"
İş Dünyası

Türk Telekom CEO’su Şahin: “Tivibu ile geleneksel televizyon yayın anlayışını değiştirdik”

27 Ağustos 2026
Yapı Kredi FRWRD Global ile 7 girişimin, DACH yolculuğu başladı
İş Dünyası

Yapı Kredi FRWRD Global ile 7 girişimin, DACH yolculuğu başladı

27 Ağustos 2026
Simav Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi üretime hazır
İş Dünyası

Simav Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi üretime hazır

27 Ağustos 2026
TÜİK açıkladı: 2025'te aktif girişim sayısı 4 milyon 16 bin 59 oldu
İş Dünyası

TÜİK açıkladı: 2025’te aktif girişim sayısı 4 milyon 16 bin 59 oldu

27 Ağustos 2026
Türkiye Emisyon Ticaret Sistemi Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı
İş Dünyası

Türkiye Emisyon Ticaret Sistemi Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlandı

27 Ağustos 2026
Sonraki Haber
İneğe içki şişesinde sıvı içiren çiftlik çalışanına gözaltı

İneğe içki şişesinde sıvı içiren çiftlik çalışanına gözaltı

En Güncel Haberler

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü
Dış Haberler

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"
Spor Haberleri

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
Zaferin 104'üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı
Gündem

Zaferin 104’üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mardin’de yol kenarında oluşan hortum kamerada

27 Ağustos 2026
Yaşam

Maltepe’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

27 Ağustos 2026
Yaşam

Döktüğü gibi topladı: Çevre katliamına hem ceza hem temizlik görevi

27 Ağustos 2026
Yaşam

Koruyucu Aile Festivali’nde çocuklar aileleriyle eğlendi

27 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İzmir'de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

İzmir’de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

- Haberton
27 Ağustos 2026

İzmir Ödemiş'te çıkan orman yangını, ekiplerin fedakâr çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı. İzmir’in Ödemiş ilçesinde saat 15.00 sıralarında çıkan orman...

Özgürlükten rutine sert iniş: Tatil dönüşü sendromu ve işe uyumun psikolojik haritası

Facebook hesabınıza başkası girmiş olabilir! Hesabınıza giriş yapan cihazları böyle kontrol edebilirsiniz

ATM kartınızı yutarsa ne yapmalısınız? Kartı geri almak için yapılan bu hata risk oluşturabilir

Şifreniz çalınmış olabilir! Hesaplarınız ele geçirilmeden önce bu işaretlere dikkat

Güncel Haber

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton