16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Otogarda bayram telaşı: Doluluk oranı yüzde 100’e ulaşt

Otogarda bayram telaşı: Doluluk oranı yüzde 100’e ulaşt

Haberton - Haberton
4 Haziran 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Otogarda bayram telaşı: Doluluk oranı yüzde 100'e ulaşt
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Otogarda bayram telaşı başladı. Otobüs firmaları şehirlerarası yolculuk talebini karşılayabilmek için ek seferler düzenlerken, bazı vatandaşlar bilet bulmakta güçlük çekti.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Musa Çaktır, “Bu bayramda çok istediğimiz gibi bir yoğunluk olmadı. Ama Cuma gününden beri yüzde 80, yüzde 90, dünden itibaren, perşembe akşamına kadar yüzde 100 doluluk oranları var” dedi.

Kurban Bayramı’nın yaklaştığı günlerde İstanbul’daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda yoğunluk arttı. Tatil süresinin kısa olması ve okulların kapanmamış olması nedeniyle beklenenden geç başlayan yoğunluğa rağmen, otobüs firmaları araçlarını yüzde 100 oranında doldurdu. Firmalar yoğunluğu azaltmak ve yolcuların talebini karşılamak amacıyla ek seferler ekledi. 15 Temmuz Demokrası Otogarı’nda İstanbul’dan Bursa’ya gidecek olanlar 650 liraya, Ankara’ya gidenler 750 liraya, Antalya’ya gidecek olanlar ise bin 300 liraya bilet bulabiliyor. Yaklaşık 17 saat süren Trabzon yolculuğu için bin 800 liraya bilet satılırken, 25 saat süren Van seferlerinin biletleri 2 bin 500 liradan satılıyor.

‘PERŞEMBE AKŞAMINA KADAR YÜZDE 100 DOLULUK ORANLARI VAR’

Yaşanan yoğunlukla ilgili konuşan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Musa Çaktır, “Bu sene biliyorsunuz, tatil çok az olduğu için, okulların da kapanışı biraz daha ileride olduğu için ve üniversite imtihanına girecek gençlerin de genelde ders dönemleri olduğu için, bu bayramda çok istediğimiz gibi bir yoğunluk olmadı. Ama Cuma gününden beri yüzde 80, yüzde 90, dünden itibaren, Perşembe akşamına kadar yüzde 100 doluluk oranları var.

Buna bağlı olarak ilave servislerimiz de oldu. Giriş ve çıkışlardaki önceki dönemlere baktığımızda, mesela günde bin 700 otobüs çıkıyor. Bu, daha öncekilerde 800, 900 civarındaydı. Bu da onu gösteriyor ki insanlar gerçekten ziyaret etmek için geliyorlar. Ama bize biraz zayıf geldi sadece bu. Geçen bayram şimdiden çok daha kalabalıktı. Günlere de yayılmıştı. 9 gün tatil vardı” dedi.

‘KIŞIN YÜZDE 30 İNDİRİM YAPIYORUZ, YAZ DÖNEMİ NORMAL BİLET KESİYORUZ’

Çaktır, “Biz fiyatlarımızı artırmadık. Devletimizin verdiği bir rayiç var. O rayiçin ne üstünde kesebiliriz ne altında kesebiliriz. Ancak kış dönemlerinde özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bize verdiği yetkiye dayanarak yüzde 30 indirim yapabiliyoruz. Biz de, ‘İnsanlar ziyaretlerini rahat yapsınlar, fiyatlarımızı aşağıya çekelim. Herkes gidip gelsin’ diyoruz ve yüzde 30 indirim yapıyoruz. Herkesin bir mevsimi vardır, bizim de bir mevsimimiz vardır. Yaz geldi, yapacağımız iş de 4 ay, 5 ay. Buna bağlı olarak fiyatlarımızı normal kesiyoruz. Geçen sene örnek verecek olursak. Mardin’i baz aldığımızda bin 600 liraya bilet kesiliyordu. Bu sene bin 700 kesiyoruz. Yani 100 lira arttı. İzmir’e geçen sene 450 kesiyorduk, bu sene 700 kesiyoruz. Yani çok aşırı bir şey yok. Birçok şehirde baktığınız zaman da, bu yüzde 30, yüzde 25 civarında bir artış görebiliyorsunuz” dedi.

‘GİDİŞTE SORUN YOK, DÖNÜŞ ZOR’

Çaktır, “Şimdi bütün şehir, biliyorsunuz, bayramda bizim bütün memleketlerde, bütün her yere şu anda İstanbul’dan yani sektörün yüzde 40’ı İstanbul’da. İstanbul baz alındığında, bütün şehirlere gidiliyor. Oradan dönüşlerde biraz sıkıntılarımız oluyor çünkü onlara misafir gidiyor. Misafir gidince, onları bayramdan sonrasına bırakıyorlar. O yüzden gidişlerde herhangi bir sıkıntı yok. Dönüşlerde biraz sıkıntımız vardı, o da bugün doluluk oranlarıyla yakalar diye düşünüyorum. Bütün yönetim kurulu toplanıyoruz bayramdan önce. Yani kriz masası gibi bir şey oluşturuyoruz. Hangi eksiğimiz var? Sektörün ne ihtiyacı var? Seyahat edecek yolcular ne şekilde seyahat etmeli? diye tedbir amaçlı toplantılar yapıyoruz.

Bu bayram özelinde de ilave seferler yapıp, insanların ihtiyacını giderelim diye bakanlığın yardımıyla bu hakkı alıyoruz. Onu da kullanıyoruz. Yani çok iyi çalışıyoruz bu konuda. Sürücülerin yorgun olmaması, üst başlarının düzgün olması, alkol ki hiç yok da ama her şeye rağmen trafik denetmenlerimiz hemen kapıda. O denetmenler de onları kontrol ediyor. Zaten herhangi bir şekilde yorgunluk ve kazaların olmaması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

‘ASIL YOĞUNLUĞU BU AKŞAMDAN İTİBAREN BEKLİYORUZ’

Yengioğlu, “Fiyatlar aynı, değişen bir şey yok. Fiyatlarla ilgili hep insanların kafasında ‘Bayram geldi, fiyatlar arttı’ diye bir konu var. Böyle bir olay, böyle bir algı yok. Tüm sektörümüz, kara ulaştırmadan belgeli, yani tarife alıp onları uygulamak durumunda. Fahiş fiyat uygulamamız asla değildir. Ama şimdi takdir edin, bazı firmalar var. Buradan ilave servis açıyor. O araç tekrar boş geliyor. Alınan tarifenin üst tarafını uyguladığı için insanlara farklı gibi geliyor. Ama böyle ‘zam’ gibi bir durum söz konusu değil. Herkes normal tarifesini uyguluyor. Bu yoğunluk aslında 2 gün önce başladı. Ama dediğim gibi, tarifeli seferler doldu. Arada bir iki tane serpiştirilmiş ilave servislerimiz oldu. Asıl yoğunluğu bu akşamdan itibaren bekliyoruz. 4’ü, 5’i, 6’sı bayramın birinci günü; zaten hiç iş olmayacak” ifadelerini kullandı.

‘YOĞUNLUK YÜZDE 90’LARDA, BOŞ GELİP DOLU GİDİYORUZ’

Başka bir firma yetkilisi ve aynı zamanda otobüs şoförü olan Aydın Sürü, “Yoğunluk çok, yüzde 90’larda. Ek seferlerimiz devam ediyor. Yani bizim firmanın yaklaşık 5 tane aracı geliyor, günlük İstanbul seferi. 3-4 gün oldu, bu son 2 gün de çok yoğun. Bizim fiyatlarımız standart. Şu an Bingöl bin 450 km, bin 900 lira. Çocuk indirimi oluyor, işte şehit ailelerine, emeklilere yüzdelik indirim var. Tabii gelen yolcunun bagajı da çok. Biz ona da göz yumuyoruz. Yani biz gelişte boş geliyoruz, gidiş yolcu götürüyoruz. Gelişte dün örneğin 1 kişiyle geldik. Ama işte giderken yoğunluk çok. Yer bulamazsınız hiçbir firmada. Lütfen trafik kurallarına uyalım. Yani tatsızlık olmadan güzel bir bayram geçirelim. Şimdiden herkesin bayramını kutlarım” dedi.

YOLCULAR ANLATTI: BİLETİMİ SON DAKİKA BULDUM

İstanbul’da öğrenci olan ve memleketi Bingöl’e giden Şilan Seven, “Normalde okuldayım, üniversite okuyorum. Memlekete döneceğim, o yüzden otogara geldim. Fiyatlar aslında önceden daha ucuzdu. Sonra bir anda bin 900 oldu. Normalde bin 700 liraydı, bin 900’e çıktılar. Şu an uçağa göre daha ucuz aslında. Biletimi bugün aldım. 10 dakikada hazırlandım. Bilet bulamadım aslında ben, kaç gündür bakıyordum. Birisi iptal edince aldım. Normalde burada kalacaktım, bayramı ailemsiz geçirecektim. Ama aniden bulunca hemen aldım” diye konuştu.

’15 GÜN ÖNCE ALDIM, ZORLANMADIM’

İstanbul’dan Karabük’e seyahat eden Bayram Çetin, “Burada İzmit’te yaşıyorum. Karabük Eflani’liyim. Sorun olmadı ben 15 gün önceden aldım biletimi. Ben geçen sene de aynı paraya gittim bu sene de 800 liraya gidiyorum. 2 kızım var damatlarım var. Kurbanımızı kesip döneceğiz” dedi.

‘SADECE GECE 12’YE BİLET BULABİLDİK’

İstanbul’da öğrenci olan Yusuf Serva Yüksel, “Balıkesir Burhaniye. Burada okuldayım, oraya tatile gidiyoruz. Dün aldık, dün çok kalabalıktı, yoğundu. 7 koltuk boş vardı. İşte, bundan önce hiçbir sefer yok. Bundan sonra da hiçbir sefer yok. Bütün seferler dolu. Bir tek 12’ye bulduk, ek sefer koymuşlar. Balıkesir’den buraya bin liraydı. Buradan oraya bin 230 lira” dedi.

Etiketler: Kurban Bayramı
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Parkinson hastalığını tespit eden kalem üretildi

Sonraki Haber

Sağlık Bakanlığı’ndan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi uyarısı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma
Öne Çıkan

Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma başlatıldı

16 Eylül 2026
2026-YKS ek yerleştirme için tercih işlemleri yarın başlıyor: 21 Eylül'e kadar devam edecek
Öne Çıkan

2026-YKS ek yerleştirme için tercih işlemleri yarın başlıyor: 21 Eylül’e kadar devam edecek

16 Eylül 2026
Eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’nin tutukluluk hâlinin devamına karar verildi
Öne Çıkan

Nasuh Mahruki hakkında tahliye kararı verildi

16 Eylül 2026
‘Ailem Güvende’ operasyonunu protesto eden gruptan 22 kişi gözaltına alındı
Öne Çıkan

‘Ailem Güvende’ operasyonunu protesto eden gruptan 22 kişi gözaltına alındı

16 Eylül 2026
Narin Güran cinayetini ele alan 'Şeytantepe' belgeseli, 'Milli Güvenlik' gerekçesiyle yayından kaldırıldı
Öne Çıkan

Narin Güran cinayetini ele alan ‘Şeytantepe’ belgeseli, ‘milli güvenlik’ gerekçesiyle yayından kaldırıldı

16 Eylül 2026
Kokain operasyonunda film gibi detay: Pilot kıyafetiyle havalimanından çıktı
Öne Çıkan

Kokain operasyonunda film gibi detay: Pilot kıyafetiyle havalimanından çıktı

16 Eylül 2026
Sonraki Haber
Sağlık Bakanlığı'ndan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi uyarısı

Sağlık Bakanlığı'ndan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi uyarısı

En Güncel Haberler

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, "Kızı eve götürün" demiş
Gündem

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, “Kızı eve götürün” demiş

16 Eylül 2026
Gündem

Venüs neden uydusuz? Bilim insanlarından çarpıcı iddia: Kendi uydusunu yok etmiş olabilir

16 Eylül 2026
Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma
Öne Çıkan

Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma başlatıldı

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de yerli ve milli tohumla üretilen ayçiçekleri hasat edildi

16 Eylül 2026
Yaşam

Eşini çalıştığı markette tabancayla öldürüp, intihar etti

16 Eylül 2026
Yaşam

Tekirdağ’da Ertuğrul Fırkateyni şehitleri anıldı

16 Eylül 2026
Yaşam

Silivri’de batan geminin kaptanı, Hatay’da toprağa verildi

16 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Çiftçi: PKK'nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

PKK’nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

- Haberton
16 Eylül 2026

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "Gösterdiğimiz kararlı mücadele sonucunda terör örgütü PKK/Kck kendini feshetmek ve silah bırakmak zorunda kalmıştır. Bununla birlikte,...

Türk alüminyum folyo sektörü: Ambalaj sanayinin temel taşı

Ankara’nın bilinmeyen 10 durağı: Başkentin keşfedilmeyi bekleyen köşeleri

Telefon şarj olurken neden ısınır? Normal sıcaklık ile tehlikeli ısınma arasındaki fark

Araçlarda kış bakımı zamanı: Lastik, silecek ve antifriz ihmali yolda bırakabilir

Güncel Haber

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, "Kızı eve götürün" demiş

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, “Kızı eve götürün” demiş

16 Eylül 2026

Venüs neden uydusuz? Bilim insanlarından çarpıcı iddia: Kendi uydusunu yok etmiş olabilir

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton