26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Ordu’da restoranda yaşanan tartışma ile ilgili açıklama

Ordu’da restoranda yaşanan tartışma ile ilgili açıklama

Haberton - Haberton
6 Ağustos 2024
- Yaşam
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Ordu'da restoranda yaşanan tartışma ile ilgili açıklama

Ordu'da restoranda yaşanan tartışma ile ilgili açıklama

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ordu’da restoranda boş yer bulamadığı için 15 kişiyi gözaltına aldırdığı iddia edilen Ünye Cumhuriyet Savcısı Mücahit Şamil Koca, olayın çarpıldığını belirterek.

Ünye Cumhuriyet Savcısı Mücahit Şamil Koca, “Kimseyi tehdit ya da hakaret etmedim” dedi. Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığından olayla ilgili yapılan açıklamada ise restoranda servis süresi konusunda çıkan tartışmada Savcı Koca’nın ailesi ve 9 aylık bebeğinin darbedildiği belirtilerek, ”Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile kamera kayıtları ve tanık beyanlarından olaya karıştıkları tespit edilen 3 şahsın gözaltına alındığı, soruşturma işlemlerinin usul ve yasa çerçevesinde hassasiyetle yürütüldüğü kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadeleri yer aldı.

Ordu'da restoranda yaşanan tartışma ile ilgili açıklama
Ordu’da restoranda yaşanan tartışma ile ilgili açıklama

Ordu’nun Aybastı ilçesinde dün akşam restoranda Ünye Cumhuriyet Savcısı Mücahit Şamil Koca ile işletme sahibi arasında yaşanan gerginlik, sosyal medyada gündem oldu. Demirören Haber Ajansı muhabirinin ulaştığı Savcı Mücahit Şamil Koca olay anını anlattı.

Savcı Koca, “Tavsiye üzerine dün akşam 20:40’ta güleç restorana gittim. Dönüş için zamanımız kısıtlı olduğundan siparişimizin çıkmasının kaç dakika süreceğini sordum. Bir çalışan 20 dakika dedi. İlerledik üst kata çıkalım dedik. Bu esnada çalışanların tavırları agresifti, belki de yorgunlardır bilmiyorum ancak asla isimleri gibi ‘güleç’ değillerdi. ‘Üst katta temizlik var’ dediler ‘alt katta şu masaya oturun’ diye yer gösterdiler. Yine tamam dedim oraya doğru ilerledim. Arkadan bir kasiyer ’30 dakika sürer’ dedi. Bir yandan dürüstlük yapıyor bir yandan da hazırlanma dakikası 20’den 30’a çıkınca, ben de 30’a da 40’a da 50’ye de çıkar diye düşündüm, daha sonrasında buradan vazgeçip dışarıya çıktık, ancak tavsiye üzerine geldiğim için mekanın da kalabalık olmasıyla ‘demek ki en güzeli burası’ diye düşünerek buraya tekrar girmek istedim. Daha önce dedikleri masaya hiçbir şey söylemeden oturmaya yeltendik. Tam oturacağız bir çalışan geldi, ‘sipariş verecek misiniz?’ diye sordu. Siparişin süresinin 1 saat süreceğini söyledi. Ben de ‘dalga mı geçiyorsunuz 2 dakika önce çıktım 20 dakika 30 dakika diyordunuz’ dedim. O ana kadar savcı olduğuma dair hiçbir şey söylemedim. Olay beni de sinirlendirdi. Buranın sahibi kim diye sordum. Mekan sahibine ‘ben Ünye savcısıyım beni Aybastı karakolundan tavsiye ettikleri için buraya geldim dalga mı geçiyorsunuz? dedim. O esnada iş yeri sahibi ‘sen savcıysan ben de bilmem neyim’ niye savcı olduğunu söylüyorsun ki gibisinden cümleler sarf etti ortam gerildi üzerime de yürümeye başlayınca ben olay büyümesin diye dışarıya çıktım” diye konuştu.

‘HAKARET YA DA KÜFÜR ETMEDİM, 9.5 AYLIK BEBEĞİM DARBE ALDI’

Olayların işletme dışında da devam ettiğini belirten Savcı Koca, “Yayılan videoda da gözüküyor. Dışarıya çıkınca orada önlüklü beyefendi vardı ona sitem ettim 20-30 saniye konuştuk. Daha sonra o da üzerime yürümeye başladı. Zaten benim tavırlarımdan belli bir şeyden anlatmaya çalışır şekilde el kol hareketi yapıyorum. Hiçbir şekilde hakaret etmedim. Kasadakilere dedim sadece savcıyım diye. Dışarıdaki adama savcıyım da demedim O da üzerime yürümeye başladı sonra arbede çıktı ve kendi nereden geldiğini dahi görmedim bir şekilde sağdan kulağıma yumruk yedim. Arkaya doğru sendeledim. Bu sefer de kayınvalidem ve 9.5 aylık çocuğum, 1,5 metreden yere düştü. Bu zamana kadar fotoğrafını WhatsApp durumunda bile yayınlamadığım çocuğumun fotoğrafını şimdi maalesef mağduriyetimin giderilmesi adına her yere yaymak zorunda kaldım. Elimi kaldırdım ne yapıyorsunuz diye yakındım hemen jandarmayı aradım. ‘Bizi darp ediyorlar’ dedim. O esnada 20 dakikaya yakın başka bir dükkanda da mahsur kaldım. ‘9 aylık bebeğe bunu yapmaya utanmıyor musunuz’ diye söylendim” ifadelerini kullandı.

‘JANDARMAYA TALİMAT VERMEDİM, MAĞDURİYETİMİN GİDERİLMESİNİ İSTEDİM’

Jandarma olay yerine gelince yanlarına gittiğini belirten Savcı Koca, ”’Bakın’ dedim bana saldıranlara, ‘savunmasızken vurabiliyorsunuz, hadi şimdi de yapın. Allah’ınız yok mu çocuğa vuruyorsunuz’ dedim. ‘Herkesin içinde ağzıma s…’ dedim. İnsanların içinde o gerginlikte bunu yanlış anladılar bize küfür ediyorsun dediler. Kimseye küfür etmedim bunu sinirli bir şekilde söyledim ancak küfür etmedim. Kimseye hakaret de etmedim. Kolluk kuvvetine talimat da vermedim. Sadece burada mağdur olduğum için nöbetçi savcının dediklerini yapın beni buradan sağ salim uzaklaştırın dedim başka herhangi bir talimatta da bulunmadım” cümlelerine yer verdi.

‘OLAYIN ÇARPITILACAĞINI BİLİYORDUM AMA BU KADAR BEKLEMİYORDUM’

Savcı Koca, açıklamalarına şöyle devam etti;

”Olayın ardından videolar ortaya çıkınca kendi kendime ‘bu olay çarpıtılır’ diye düşündüm ve öyle de oldu. Basında ‘sipariş geç kaldı diye 15 kişiye gözaltına aldı’, ya da ‘yer bulamadığı için 15 kişi gözaltına aldı’ gibi yalan haberler çıktı. Sadece güvendiğim insanlara olayın fotoğraf ve videolarını atıp olay bu şekilde oldu diye açıklama yaptım. Herhangi bir şekilde bu söylenenlerle alakalı bir durum gelişmedi. Böyle bir linç bekliyordum ama bu kadar olacağını beklemiyorum. Şok halindeyim. Telefondan başımı kaldıramıyorum. bilgisayarımı dahi açamadım. 400-500 tane mesaj geldi, 300 tane arama var belki de hiçbirisine dönemiyorum. Kimseyi tehdit ya da hakaret etmedim. Sadece sinirle masalarına vurarak kızgın bir şekilde ‘yazıklar olsun’ minvalinde söylemlerde bulundum. ‘Demin masumlara savunmasızlara vurmak kolaydı hadi şimdi vurun’ şeklinde serzenişte bulundum” dedi.

FATSA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı da gündem olan olay üzerine yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bazı sosyal medya hesaplarında ve medya organlarında ‘Mekanda boş yer olmamasına sinirlenen Cumhuriyet Savcısı mekanın sahibi ve çalışanlarını gözaltına aldırdı’ şeklinde paylaşım ve haberlerin yapıldığı görülmekle, olaya ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür. Ordu İli Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası mevkiinde 04.08.2024 tarihinde saat 20:45 sıralarında Ünye Cumhuriyet Savcısının ailesi ile birlikte lokantaya gittikleri, lokanta çalışanları tarafından servis süresi olarak her seferinde farklı süre verilmesi üzerine Cumhuriyet Savcısı ile işletme sahibi arasında bu husustan kaynaklı tartışma yaşandığı, tartışma esnasında işletme çalışanlarının Ünye Cumhuriyet Savcısının üzerine yürüdükleri ve yumruk attıkları, saldırı esnasında Cumhuriyet Savcısının kayınvalidesinin ve kucağında bulunan 9 aylık bebeğinin yere düşerek yaralandıkları, olaya ilişkin Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile kamera kayıtları ve tanık beyanlarından olaya karıştıkları tespit edilen 3 şahsın gözaltına alındığı, soruşturma işlemlerinin usul ve yasa çerçevesinde hassasiyetle yürütüldüğü hususu, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”

BAKAN TUNÇ, GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİNDE BULUNDU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ordu’nun Aybastı ilçesindeki bir restoranda fiziksel saldırıya uğrayan Ünye Cumhuriyet Savcısı Mücahit Şamil Koca ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kime olursa olsun ve boyutu ne olursa olsun şiddet asla kabul edilemez. Cumhuriyet Savcımızın uğradığı saldırıyı kınıyor, bir daha böyle üzücü olayların tekrar etmemesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler: Ordu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Lahey’de soykırım davasına müdahil olacağız

Sonraki Haber

11 bloklu 750 daire, 51 blok olarak yeniden inşa ediliyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Denizden 5 ton atık çıkarıldı
Yaşam

Denizden 5 ton atık çıkarıldı

26 Nisan 2026
10 ton mesir macunu 20 dakikada saçıldı
Yaşam

10 ton mesir macunu 20 dakikada saçıldı

26 Nisan 2026
Coğrafi tescilli Demirci kirazında hedef 20 bin ton rekolte
Yaşam

Coğrafi tescilli Demirci kirazında hedef 20 bin ton rekolte

26 Nisan 2026
Lise öğrencilerinden çocuklara afet bilinci kazandıran mobil oyun
Yaşam

Lise öğrencilerinden çocuklara afet bilinci kazandıran mobil oyun

26 Nisan 2026
Depremzede kadınlar yufka ekmek ile aile ekonomilerine katkı sağlıyor
Yaşam

Depremzede kadınlar yufka ekmek ile aile ekonomilerine katkı sağlıyor

26 Nisan 2026
Şemdinli'de dereye düşen 8 yaşındaki Osman için arama çalışması başlatıldı
Yaşam

Şemdinli’de dereye düşen 8 yaşındaki Osman için arama çalışması başlatıldı

26 Nisan 2026
Sonraki Haber
11 bloklu 750 daire, 51 blok olarak yeniden inşa ediliyor

11 bloklu 750 daire, 51 blok olarak yeniden inşa ediliyor

En Güncel Haberler

Babadağ Ultra Maratonu Ölüdeniz’de tamamlandı
Spor Haberleri

Babadağ Ultra Maratonu Ölüdeniz’de tamamlandı

26 Nisan 2026
Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Galatasaray'ı yenerek Avrupa Şampiyonu oldu
Spor Haberleri

Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Galatasaray’ı yenerek Avrupa Şampiyonu oldu

26 Nisan 2026
Aile içi şiddet ihbarına giden polislere silahlı saldırı: 1'i ağır, 2 yaralı
Yerel Haberler

Aile içi şiddet ihbarına giden polislere silahlı saldırı: 1’i ağır, 2 yaralı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Denizden 5 ton atık çıkarıldı

26 Nisan 2026
Yaşam

10 ton mesir macunu 20 dakikada saçıldı

26 Nisan 2026
Yaşam

Coğrafi tescilli Demirci kirazında hedef 20 bin ton rekolte

26 Nisan 2026
Yaşam

Lise öğrencilerinden çocuklara afet bilinci kazandıran mobil oyun

26 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Annesi tarafından öldürüldüğü öne sürülen 2 aylık Ela bebek toprağa verildi

Annesi tarafından öldürüldüğü öne sürülen 2 aylık Ela bebek toprağa verildi

- Haberton
26 Nisan 2026

Bolu’nun Gerede ilçesinde annesi S.C. tarafından boğazı kesilerek öldürüldüğü öne sürülen 2 aylık Ela C., toprağa verildi. Emniyetteki işlemleri süren...

Kadına şiddet vakalarında artış iddiası: Gerçek tablo ne?

Gençlerde anksiyete ve depresyon artıyor mu? Uzmanlar uyardı

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahte nasıl ayırt edilir?

Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor: Türkiye nasıl etkilenecek?

Güncel Haber

Babadağ Ultra Maratonu Ölüdeniz’de tamamlandı

Babadağ Ultra Maratonu Ölüdeniz’de tamamlandı

26 Nisan 2026
Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Galatasaray'ı yenerek Avrupa Şampiyonu oldu

Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Galatasaray’ı yenerek Avrupa Şampiyonu oldu

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton